“Wat je ook van hem vindt - en fraai is het natuurlijk niet - die man zal niet weggaan”, zei Geert Wilders op 5 november over Bashar al-Assad. De grote visionair pleitte er daarom tegenover Nieuwsuur voor om de banden met de massamoordenaar aan te halen. “Er is een hele beweging in Europa van landen die zeggen: we moeten hier zaken mee doen”, aldus Wilders. “We moeten dan ook kijken of we met Assad contacten moeten hebben.”
De PVV drong er al langer op aan om delen van Syrië veilig te verklaren, zodat Nederland vluchtelingen kan terugsturen naar het land. Om uit de impasse over de verzonnen asielcrisis te komen, sprak de PVV met NSC af om Syrië nog dit jaar deels veilig te verklaren. Ook Syriërs met een verblijfsvergunning zouden in aanmerking komen voor terugkeer. Deskundigen waren daar destijds al erg sceptisch over. “Er is geen gebied dat helemaal veilig is of totaal onveilig”, zei Gonzalo Vargas Llosa van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR tegen Nieuwsuur.
Dit weekend werd Assad verdreven uit Damascus. Het is de vraag wat de machtsovername door rebellen onder leiding van de islamistische militie Hayat Tahrir al-Sham (HTS) gaat betekenen voor de veiligheids- en mensenrechtensituatie in het land. In het noorden van Syrië zijn de gevechten tussen Koerdische en pro-Turkse milities opgelaaid, nu het Syrische regeringsleger zich daar heeft teruggetrokken.
met terugwerkende kracht weten we alles over oekraine, syrie, gaza, mali, afghanistan, irak en ga zo maar door. Iedereen zag alles aankomen. Ik ben geloof ik de enig overgebleven burger die niet alles vooraf al wist.
android1984 Tja, als alle grootmachten zich overal mee bemoeien dan is de uitkomst min of meer voorspelbaar. Maar in dit geval maken veel kleinmachten een grootmacht..of..
En mischien moet het veto recht in de VN eens een keer op de schop. Maar hoe?
@ android1984
Jij schrijft: Ik ben geloof ik de enig overgebleven burger die niet alles vooraf al wist.
Volgens moet je de reacties wat beter lezen.
En straks als het allemaal positief zou uitpakken, wat nog maar de vraag is, wat dan?
Wat gaan de Syriërs hier doen?
Pakken ze massaal hun spullen en keren ze terug naar hun land van herkomst?
Dat zou zomaar kunnen. En wat dan? Want Syriërs maken deel uit van het werkend deel van deze samenleving. Velen hebben een baan, velen studeren en langzaam zijn zij op weg naar een hogere trede op de sociale ladder. Iets wat niets uitzonderlijk is.
.
Maar goed, wat nu als zij massaal besluiten om dit godvergeten racistische land te verlaten? Opgelucht dat ze mogelijk eindelijk niet 100x per dag moeten uitleggen waarom ze bestaan en waarom ze het lef hebben hier te wonen.
Het kan een opluchting zijn, ook al is de toekomst daar zeer onzeker en eens weg, kunnen ze nooit meer terug.
.
Maar goed, stel ze vertrekken massaal, dan moeten alle wc's door autochtonen worden geschrobd. Dan moeten de vuilniswagens door PVVers worden geladen. Dan moeten de klanten in de horeca zelf hun spullen halen. Dan moeten de zware wisseldiensten bij scheepswerven, hoogovens enzovoort door eigen mannetjesputters worden gedaan. Want juist migranten vervullen de banen waar autochtonen en met name PVVers zich te goed voor vinden.
.
Heeft Wilders eindelijk een resultaat, jammert zijn achterban dat de pakjes niet meer geleverd worden, dat de straten smerig zijn. Dat ze alleen thuis kunnen poepen.
.
Het leven is oneerlijk voor het populistische volk.
Intussen staan Syriërs voor een levensgroot dilemma.
Nee, de Syriër die ik sprak vertrouwt er niet op, dat het goed komt.
Hij peinst niet over vertrekken, blijft hier gewoon in zijn baan.
Wilders zal gedacht dat iedere Syriër die vermoordt wordt door Assad is een moslim minder.
Logisch dat Wilders dan een fan van Assad is.
Ik ben allerminst een fan van Wilders maar deze kritiek doet hem toch onrecht aan.
Het dilemma is vaak of een dictatoriale maar seculiere leider met een regering die zich niet aan de mensenrechten houd en de bevolking met harde hand regeert.
Of een leiding die de politieke islam aanhangt en op die manier de bevolking nog wreder onderdrukt.
Dat zie je in Algerije, Irak, Afghanistan en Egypte.
Waar baseer jij op dat de politieke islam de bevolking wreder onderdrukt dan seculiere dictaturen?
Daar is in het heden en in het verleden nogal wat tegen in te brengen. Cijfers die jij overigens ook naar voren brengt als het je uitkomt.
@ Jozias2
Jij schrijft: Dat zie je in Algerije, Irak, Afghanistan en Egypte.
Nee Jozias dat zie jij. Dat beeld ontstaat ook niet op basis van feiten maar van jouw vooroordelen. Er zijn veel wrede dictaturen die niets met de islam te maken hebben en buitengewoon seculier zijn. En Assad was een hele grote barbaar met honderdduizenden doden op zijn geweten. Inhoudelijk dus een hele domme opvatting.
Daarnaast heb ik ook een opmerking over de vorm. Door je zinsbouw - Dat zie je - doe je ook weer een poging anderen jouw opvatting op te leggen. Er staat niet - dat zie ik - er staat dat iedereen dat zou moeten zien.
Twee forse missers dus in een paar regels. Inhoudelijk onzin en anderen jouw onzin opdringen. Het is de kenmerkende manier van communiceren van extreem rechts.
"Daarnaast heb ik ook een opmerking over de vorm. Door je zinsbouw - Dat zie je - doe je ook weer een poging anderen jouw opvatting op te leggen. Er staat niet - dat zie ik - er staat dat iedereen dat zou moeten zien.
Twee forse missers dus in een paar regels. Inhoudelijk onzin en anderen jouw onzin opdringen. Het is de kenmerkende manier van communiceren van extreem rechts."
Grappig dat juist DaanOuwens dit een ander verwijt. Iemand die zijn mening altijd als een feit verkoopt.
Ouwens, als je nou had gescrheven: Dit vind ik twee forse missers. En ik vind het inhoudelijk onzin. Of Naar mijn mening is dit de kenmerkende manier van communiceren van extreem rechts. Dan laat je zien dat het niet meer is dan jouw mening.
Overigens: In een andere discussie vroeg je iemand om te onderbouwen waarom hij vond dat de NS vroeger wel kwaliteit leverde. Daar wilde je bronnen van zien.
Dan kun je vast ook wel de bron geven van het onderzoek waaruit blijkt wat de kenmerkende manier van communiceren van extreem rechts is. Of was het toch niet meer dan een meninkje van je?
Zo'n beetje de halve wereld zei een maand geleden dat die vent er vast in zat.
Het is inderdaad zo dat mensen die asiel geven eigenlijk niet correct en precies genoeg konnen procederen. Vandaar dat het hele land maar onveilig verklaart bleef, ook al was dat niet zo. Dat heet risk management maar ook falen van regeren. Nederland kon niet beter.
Nu Assad weg is kan het inderdaad zo zijn dat er niet langer oorlog is waar je mensen asiel voor geeft. Hoewel er natuurlijk wel op zijn minst politiek conflict tussen de verschillende groepen komt. Er worden onder niet-mohameddanen en niet-Sunni plannen voor ontsnapping besproken voor het geval dat. Er zullen wel wat zuiveringen van leger en wat ministeries komen. Ik weet niet hoe we daar dan weer Wilders of een andere partijdige opponent de schuld van kunnen geven, maar iemand zal het wel proberen.
Wilders heeft overigens sowieso een zwak voor leiders die grote aantallen ongewapende burgers doden. Hij heeft grote sympathie voor Poetin, hij noemt Netayahu zijn vriend en is daar nu op visite om te kijken hoe ongewapende palestijnse burgers worden gedood door gewapende kolonisten op de westoever. En dan is het ook logisch dat Assad op zijn vriendschap en sympathie kan rekenen.
En ook de sympathisanten van Wilders maken dezelfde afweging blijkt uit de reacties hier. Als de slachtoffers niet ons soort mensen zijn mag de moordenaar gewoon zijn gang gaan.
DaaOuwens,
'(...) En dan is het ook logisch dat Assad op zijn vriendschap en sympathie kan rekenen.'
Dit lijkt me nogal paradoxaal aangezien Assad totaal geen vriend is van Israël dat de Golan geannexeerd heeft en bovendien Syrië regelmatig bombardeert.
Verder onderschrijf ik je betoog.
Ik zie ze alweer voor me, de politici die hier spelden gaan proberen tussen te krijgen.
Wat ze gaan zeggen kan ik ook uittekenen.
Ik begin me toch zo langzaam maar zeker af te vragen of Wilders wel helemaal normaal is.
Wilders heeft niet zo'n probleem met foute mensen, hij lijkt nu onderweg te zijn naar יִשְׂרָאֵל , als we die foto vanuit een vliegtuigraampje mogen geloven op X .
Israel is de Golan Hoogvlakte al binnengevallen! Dat is tegen alle wetten en afspraken in!
Zij hebben daar niets te zoeken.
De beweging in Europa die met Assat zaken zou doen ís de beweging die het geen ene malle moer uitmaakt hoeveel mensen in Syrië, Gaza, Oekraïne of waar dan ook ter wereld het loodje leggen. Zolang het hun maar geen overlast bezorgt. Wilders is een van de leiders van deze Europese beweging. Extreem rechts noemt men het. En wacht maar af zogauw Syrië echt leefbaar en veilig wordt gaan de meeste vluchtelingen sowieso terug. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat iemand met enig gevoel voor eigenwaarde in deze contreien zou willen verblijven wanneer het niet strikt noodzakelijk zou zijn.
Syrië wordt niet leefbaar.
Een dictator wordt vervangen door extremisten en het zal uitmonden in een tweede Afghanistan.
Niet dat de mensen dit daar willen, maar dat was in Afghanistan niet anders. En kijk daar nu eens.
@ RaymondenJoop
Jij schrijft: Niet dat de mensen dit daar willen, maar dat was in Afghanistan niet anders. En kijk daar nu eens.
Ieder regime moet een mandaat hebben van zijn burgers. Dat is wat deze situatie in Syrië leert. Uiteindelijke stort een dictatuur in. Die is in heel Oost-Europa ingestort. En die landen lijken ondanks gebreken niet op Afghanistan. Overigens zijn Rusland en Israël weer landen waar een dergelijk proces helemaal niet aan de orde was en toch blijken die regimes prima in staat grote aantallen burgers te doden.
Dus jouw voorspelling is nogal onzeker. Wacht maar even af. De geluiden die nu te horen zijn, zijn beter dan jouw held Assad. Die trouwens weer in Rusland zit. Ook niet toevallig dus. En de start van Afghanistan lijkt op geen enkele manier op deze in Syrië.
Een maand geleden dacht ook niemand hier aan de demise van het Assad bewind.
@ DanielleDefoe
Een maand geleden vond Wilders wel dat asiel zoeker terug konden.
We zullen de komende dagen vast wel weer horen van mensen die het totaal niet aan zagen komen maar achteraf heel goed kunnen uitleggen dat het onvermijdelijk was. Hoewel, de minister van BuZa zei in Buitenhof vandaag dat een aantal ambtenaren op zijn ministerie hem wel gewaarschuwd hadden. Maar het ging snel, mij verraste het in ieder geval.
In meerdere steden in Europa werd de val van Assad door veel Syriers gevierd als een bevrijding. Hoe het verder gaat, staat in de sterren. Of deze mensen nu massaal terugkeren, is zeer onduidelijk.So jubeln die Menschen von Paris bis Istanbul über Assads Sturz
Afwachten maar hoe snel de jihadi machthebbers door democratieën erkend worden.
Jaja. We weten het. Jij als poetin adept was content met assad.
.
En zoals je hieronder kunt zien. Daar hoef je niet eens poetin adept voor te zijn.
Gewone extremisten zijn het met je eens.
@mg....IS extremisten zijn natuurlijk meer jou pakkie an....jaja dat weten we inmiddels wel...
@Geo - Dus MG is een vriendje van IS? Dat kun je vast wel onderbouwen met een citaat. Nou, ik ben benieuwd op wat je allemaal te melden hebt.
MG1968-2,
Probeer eens een keer goed te discussiëren en je niet achter een ad hominem te verstoppen. Voor alle duidelijkheid, ik ben geen aanhanger van Poetin en Assad.
Met jouw hatelijke reacties zit je op hetzelfde spoor als de extremisten - en zeker de rechtse onder hen, die alleen hun eigen bekrompen opvattingen voor waar aannemen.
Neem eens de tijd om je te verdiepen in de geschiedenis van de Syrische opstandelingen. Een deel heeft ongetwijfeld westerse democratische intenties, maar een groot deel heeft die niet.
@Henk
.
"Voor alle duidelijkheid, ik ben geen aanhanger van Poetin en Assad. "
.
Je bent iemand die in discussies over oekraine en rusland altijd opduikt en het russische narratief 1 op 1 weergeeft en oekraine het recht op zelfbeschikking ontneemt.
.
Ik geloof je best dat je persoonlijk geen aanhanger bent van Poetin maar dan wordt je er voor betaald.
@Henk
"
Een deel heeft ongetwijfeld westerse democratische intenties, maar een groot deel heeft die niet.
"
.
Waarom denk je dat ik dat niet weet. Maar blijkbaar heb jij er geen moeite mee om je favoriete moordenaars in het zadel te houden omdat de kans bestaat dat er andere voor terugkomen. O-wacht. Dat wist ik al.
.
@MG1968-2
Je bent ondertussen waarschijnlijk een jaar of 56. Dan kunnen commentaren toch wel iets inhoudelijker en minder op de man?
MG1968-2,
'Ik geloof je best dat je persoonlijk geen aanhanger bent van Poetin maar dan wordt je er voor betaald.(...) Maar blijkbaar heb jij er geen moeite mee om je favoriete moordenaars in het zadel te houden omdat de kans bestaat dat er andere voor terugkomen. O-wacht. Dat wist ik al.'
Wie met ongefundeerde beschuldigingen en smaad een discussie probeert te voeren in niet serieus te nemen - vooral niet als zijn nick verwijst naar een revolutionair jaar.
@Robin
.
Ik zit hier niet om vrienden te maken noch om mijn walging van mensen die anderen als meer- of minderwaardig zien onder stoelen en banken te schuiven.
.
Het is overigens nogal opvallend dat die hier veelvuldig voorkomende mens en maatschappijopvatting niet wordt gezien als het op de man spelen en die mensen mij verwijten daar afstand van te nemen de bijbehorende kwaadheid te labelen als op de man spelen.
.
Je mag mensen minderwaardig achten en daar consequenties aan verbinden. Personen persoonlijk aanspreken op dat standpunt mag dan weer niet. En dat mag. Dat je vorm belangrijker vind dan inhoud en het mag dat mensen om die reden niet ingaan op de inhoud maar dat maakt mijn walging niet minder.
.
Henk-alexander hierboven doet exact wat ik in MG1968-2 9 dec. 2024 - 9:23 beschrijf.
Er is geen woord gelogen aan. Als hij of jij dat neerzetten als een persoonlijke aanval zien dan moet je dat weten. Dat maakt dat wat er staat geen millimeter minder waar. Het is dan ook geen toevalligheid dat Henk-Alexander nu weer opduikt.
.
@ henk-alexander
Jij schrijft: Voor alle duidelijkheid, ik ben geen aanhanger van Poetin en Assad.
Aangezien je met grote frequentie allerlei pro Poetin propaganda hebt gedropt op deze site en nog steeds doet kan je geen bezwaar hebben tegen deze conclusie.
Assad omver is 1, poetin is 2 (wensdenken) en wilders en orban 3 (dat hoop ik echt)
Hoe dan ook, Wilders kan nu roepen dat Syrië helemáál veilig is.
Lijkt mij dat hij gezien zijn standpunten eerder het tegenovergestelde zal zeggen...
350.000 dode burgers, 155.000 burgers gevangens of “verdwenen”. Daarvan zijn er nog 112.000 “kwijt”.
13.5 miljoen, 60% van de bevolking gevlucht naar elders. Om het geweld van het regime of bondgenoten te ontlopen.
“In 2014 the Caesar photographs showed more then 28.000 people who were killed in Assad regimes cells”.
En daar wilde we mensen naar terug sturen. Dan geef je niets om mensenlevens. En dus vrienden blijft of wil worden met Assad, Netanyahu of Poetin. Dictators en autocraten die niets om de eigen bevolking geven. Alleen om machtbehoud. Met vele, vele burgerdoden tot gevolg.
Je ziet hieronder -en andere onderwerpen met syrie als onderwerp- dat extreem rechts geen moeite had met Assad en dit liever gecontinueerd zag dan in te zetten op de kans dat de ontwikkelingen de goede kant op gaan. Gewoon omdat ze bij het continueren van regime assad ze een modus hadden gevonden om mensen terug de door jou beschreven hel in te sturen.
.
Nee MG, vele hier zien met lede ogen aan wat jij maar niet wil inzien....dat Assad naar alle waarschijnlijkheid van de twee kwaden het minst slechte was...maar jij ziet natuurlijk liever extreme islamisten aan de macht. Of ben je Afganistan en Irak vergeten? Aan je simpele manier van iedereen wegzetten als extreemrechts die zogenaamd voor het regime van Assad is lijkt dit wel. Of ben je gewoon niet op de hoogte van wat daar gebeurt...zoek eens op: IS en de Taliban....misschien dat je extreme nauw wereldbeeld dan iets bijtrekken...
@Geo - 'Nee MG, vele hier zien met lede ogen aan wat jij maar niet wil inzien'
Niet alleen MG ziet dat niet in. Op het journaal zie ik allemaal Syrische vluchtelingen die dolblij zijn dat jouw grote held is verdreven en net als MG niet inzien dat ze met Assad veel beter af waren.
Of heb jij het journaal niet gezien?
@Geo.
.
"....dat Assad naar alle waarschijnlijkheid van de twee kwaden het minst slechte was..."
.
Dat was exact wat ik schreef : dat er nogal wat mensen content waren met het Assad regime.
En jij bent daar eentje van.
.
Bij het stoppen van dictatuur a is er altijd een kans dat er een dictatuur b geïnstalleerd wordt. En de mogelijkheden om dat pad te verlaten. Als jij beargumenteerd dat bij het stoppen van a, b een automatisme is en dus a in stand moet blijven dan stel je je achter dit regime.
.
"Of ben je gewoon niet op de hoogte van wat daar gebeurt...zoek eens op: IS en de Taliban....misschien dat je extreme nauw wereldbeeld dan iets bijtrekken... "
.
Dat mijn wereldbeeld niet is dat moslim-dictaturen verschrikkelijker zijn dan seculiere dictaturen en dat beide te bestrijden (in woord en daad) wil niet zeggen dat dit wereldbeeld nauw is maar dat ik mensen die zich senang voelen bij Assad net zo zeer veroordeel.
Jammer, Geert wilde hem net de hand gaan schudden, want Assad had natuurlijk wel zijn eigen Efteling geschapen...
Wilders (en bekijk het onderwerp https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/massamoordenaar-assad-verdreven, zijn achterban ook) wilde niet dat Assad verdreven werd. Zoals hij ook niet wil dat het regime in Iran valt of dat Israel zijn genocidale activiteiten zou moeten staken.
@MG1968-2 En waar uit die link https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/massamoordenaar-assad-verdreven die je toevoegde blijkt dan dat Wilders niet wilde dat Assad verdreven werd? Het staat er op geen enkele manier in. Wilders wordt er niet eens genoemd.
Het probleem is dat hij daar wel eens gelijk in kan krijgen. Is Assad een fijne man? Nee, zeker niet. Liever een democratie. Maar als men nog steeds denkt dat als je de tiran verdrijft er ineens democratie verschijnt, dan heeft men weinig van de geschiedenis geleerd.
Maar als je de keuze hebt tussen een seculiere dictator, burgeroorlog of een theocratische dictatuur, dan is de eerste de beste optie. Gezien die laatste twee wel eens de alternatieven kunnen zijn, kan het zijn dat we Assad wel eens kunnen gaan missen.
Nick: Is zeker mogelijk. Maar we kennen ook de dictaturen in Zuid Europa. Duurt lang, 10-15 jaar. Net als in Zuid Amerika er die waren. Nu democratisch, waar wel eens een coup voor kwam of een rechtse leider zijn linkse rivaal wil laten vermoorden (Bolsenaro). Maar het is goed mogelijk dat je 1 van de drie soorten dictaturen krijgt. Militair, theocratisch, via verkiezingen die later een dictatuur werd. Daarvan is theocratisch voorlopig de grootste kans. Met 70% Soenistische bevolking, de vraag hoe dit uitpakt.
+
Een democratie is fragiel, zoals we onlangs in Italie zagen en ook in Nederland. Waar een groep automomen een aanslag wilde plegen en daar de wapens al voor had.
+
Ook een seculiere dictator kan grote repressie opleggen aan het volk. Met duidenden doden voor mensen met een andere mening dan dan die van de aanhang van Assad die nog geen 13% was van de totale Syrische bevolking.
Maar wel de dominante factor op alle bestuurgebieden, van overheid, maatschappij tot leger.
@Mark
Je hebt gelijk er was een stuk tekst wel gevallen.
Ik had moeten schrijven:
.
"Wilders en zijn geestverwanten (en bekijk het onderwerp https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/massamoordenaar-assad-verdreven, zijn achterban ook) wilde niet dat Assad verdreven werd."
.
Het is in dat onderwerp niet wilders zelf maar zijn geestverwanten die dat impliciet aangeven.
.
Zoals ook zijn geestverwanten niet willen dat het regime van iran valt of dat slachtoffers van dat regime hier onderdak wordt geboden etc.
@ZEVN
.
"Maar als je de keuze hebt tussen een seculiere dictator, burgeroorlog of een theocratische dictatuur, dan is de eerste de beste optie. "
.
Voor jou maakt het niet uit want vanuit welke hoek de slachtoffers ook komen jij bent helemaal niet van plan om veilig onderdak te bieden.
.
Daarnaast begrijp ik niet hoe jij tot je 'deze seculiere dictator is beter dan deze religieuze dictator komt'. Op grond van slachtoffers kun je dat niet hardmaken en juist als die wel meegenomen worden in de vergelijking ben je de eerste die (terecht) verwijst naar het aantal slachtoffers van Stalin of Hitler.
.
Alle dictoriale regimes zijn fout en allen zijn gebaseerd op het racisme van meer en minderwaardigheid. Dat is de overeenkomstige factor @ZEVN. Daar waar jij ook mee behept bent en het van die positie logisch is dat je extremistische moslims als kwaadaardiger ziet dan seculiere assads. Of jezelf.
.
En dat is nergens op gebaseerd. Allen fout. Iedereen die denkt in superioriteit en inferieuriteit.
Jij bent geen haar beter omdat jij je racisme niet baseert op religie ten opzichte van degene die het baseren op religie.
@Nick - 'Maar als je de keuze hebt tussen een seculiere dictator, burgeroorlog of een theocratische dictatuur...)'
Of dit de enige drie mogelijkheden zijn is de vraag. Laten we het niet hopen.
Het enige wat we op dit moment met zekerheid weten is dat de dictator die ervoor verantwoordelijk is dat velen van zijn onderdanen naar Europa zijn gevlucht, nu zelf het hazenpad heeft moeten kiezen.
Als het westen dit slim speelt (van Wilders valt niet veel te verwachten, helaas) zou het best kunnen meevallen met het nieuwe bewind in Syrië.
Mijn grote vrees is dat van de man die het straks in de VS voor het zeggen krijgt, ook niet veel verwacht mag worden en fundamenteel foute keuzes zal gaan maken waar het Syrië betreft. En dat de rest van het westen hem gaat volgen.
@ ZEVN:
De langdurige dictatuur van de Al-Assads behoorde tot de wreedste die ooit bestaan hebben. Martelen, moorden en jarenlang zonder rechtvaardiging opsluiten was "business as usual". De meerderheid van de bevolking heeft niet anders gekend. Na 54 jaar is voorlopig al het andere dus beter.
Wat Wilders hier dus zegt is dat Assad, voor iedereen nog een gegeven als zittende macht, moeten accepteren als realiteit, en het daarom uit pragmatische overwegingen bereid moeten zijn tot banden om via diplomatieke weg invloed te kunnen hebben. Dat is een breed gedeelde wijze opvatting waar het om regimes gaat in het verleden, heden, en voor de toekomst, waar dan ook in de wereld.
Ben ik met u eens, we moeten ook samenwerking onderzoeken met Rusland en Noord-Korea.
@ Mark Eissens
Jij schrijft: Dat is een breed gedeelde wijze opvatting waar het om regimes gaat in het verleden, heden, en voor de toekomst,
Zeker, echter alleen gedeeld door rechtse en extreem rechtse regimes. In het verleden bijvoorbeeld Zuid Afrika waar de apartheid werd gesteund door overheden met jouw gedachtegoed. Of Libië dat gas leverde. Er zijn inderdaad heel veel voorbeelden van regimes die wegkeken en wegkijken van massale moord op burgers in andere landen. Zoals heel actueel nu Israël. Mensen zonder veel geweten kiezen politici zonder weg geweten. Dus dat jij dit normaal vindt is logisch.
Ik en vele anderen denken daar weer anders over. Zaken doen met dergelijke regimes is en blijft fout. Daarnaast blijkt maar weer dat Wilders grote missers maakt. Goed dat Wilders zijn zin niet kreeg.
Hey there's Mr. Gibberish again, with his gobbledygook and jibber-jabber bull shit!
Meld je hieronder gratis aan voor Joop NL. Iedere donderdag een selectie opvallende nieuwsverhalen, opinies en cartoons in je mailbox.
En nu maar hopen dat ‘de bevrijders’ zich niet als de Taliban (zie Afghanistan) gaan gedragen… . 🙏🏼