Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een levenslang litteken door bellen achter het stuur

  •  
24-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bellen achter het stuur, even gauw dat inkomende mailtje lezen, snel een WhatsApp-berichtje sturen. Ongeveer de helft van alle automobilisten in Nederland zegt tijdens het autorijden wel eens de telefoon te pakken. Ondanks de vele waarschuwingscampagnes en de steeds hoger wordende boetes, daalt dat aantal niet. Zelfs de kleinste afleiding in het verkeer, kan tot verschrikkelijke ongelukken leiden. Telefoongebruik onder het autorijden zorgt nog altijd voor tien tot vijftien doden per jaar.
In België is dat niet anders. Om daar nu verandering in te brengen is de stichting Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) aan een nieuwe bewustzijnscampagne begonnen. Met een aangrijpend filmpje hopen ze autobellers nu eindelijk eens wakker te schudden.
In het filmpje is een moeder te zien, bellend achter het stuur, met op de achterbank haar zoontje. De vrouw wordt geleidelijk aan steeds ouder, maar haar zoontje blijft vijf jaar oud. Op de achtergrond klinkt de muziek van ‘Forever Young’ van Alphaville. De campagne maakt op pijnlijke wijze duidelijk dat één ogenschijnlijk onschuldige handeling een levenslang litteken kan achterlaten.

Meer over:

kijk nou, verkeer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.