Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een inkijk bij Poetin's honden van oorlog, de Wagner Groep

  •  
04-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3499 keer bekeken
  •  

Poetin maakt bij zijn poging de Oekraïense bevolking zijn wil op te leggen gebruik van de zogeheten Wagner Groep. Dit beruchte huurlingenleger bestaat uit voormalig militairen, misdadigers en avonturiers. Het privé-leger laat een spoor van nietsontziende gewelddaden achter. Het Kremlin beweert overigens officieel niets met de groep te maken te hebben.

In Zembla wordt de wereld van dit gruwelijke gezelschap getoond:

In Wagner, Poetins schaduwleger geven Franse onderzoeksjournalisten een unieke inkijk in de wereld van het geheime huurlingenleger van de Wagner Groep vlak voordat de Russen Oekraïne binnenvallen. Aan de hand van exclusieve documenten en getuigenissen uit de eerste hand, ontvouwt zich een beeld van een nietsontziende, moorddadige, machtswelluste oorlogsmachine. Journalisten, (ex-)Wagner Groep-leden, internationale geopolitieke experts en ouders van gesneuvelde huurlingen spreken zich in Wagner, Poetins schaduwleger uit. Het leidt tot een ongekend spannend portret van de Wagner Groep.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.