Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een half jaar oorlog

  •  
24-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
932 keer bekeken
  •  
Poetin&RussischeLeger+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

TurkseTurk
TurkseTurk24 aug. 2022 - 14:17

Feit. Rusland wordt rijker en sterker. Feit. Eu wordt armer ... geloof je het niet, kijk wat er gebeurt met DE economie zonder gas.

2 Reacties
Volrin
Volrin24 aug. 2022 - 17:16

"Feit. Rusland wordt rijker en sterker." Sprookje "Feit. Eu wordt armer ..." De EU heeft een energiecrisis, dat betekend niet dat de EU over het algemeen armer wordt. "geloof je het niet, kijk wat er gebeurt met DE economie zonder gas. " Hoeveel vangt dat trollen voor Poetin?

TurkseTurk
TurkseTurk26 aug. 2022 - 12:41

Volrin.. Eu wordt kwa militair gebeuren straks volledig afhankelijk van Usa en die zal Eu volledig uitbuiten. Verdiep je in Usa en zijn politiek en je begrijpt meteen wat Eu te wachten staat. Het zwakker worden van Eu gebied, al is dat tijdelijk werkt door in de vorm van inflatie. Dat verzwakt de vraag naar Euro wereldwijd. Net als de Dollar is Euro ook een beetje reserve geld in de wereld waar men handel mee drijft. Zodra de vertrouwen in de Westerse Euro daalt zal men de Euro sneller van hand doen. Zodra dat gebeurt zal dat ook deels gebeuren met de dollar. In de centrale banken zijn de dollar reserves tot 59% gedaald van 75%. De macht van Usa is gabaseerd op de dollar. 70% van de Amerikaanse nationaal eocnomie is gebaseerd op de financiële sector. Dus inflatie in Euro en vlucht van Eu industrie die energie intensief is zal ook het vertrouwen in de dollar verzwakken en daarmee de gehele westerse alliantie verzwakken. De handel in de dollar is onder de 65% gekomen wereldwijd. Dus als al die klappen blijven komen...En om welke reden dan ook de handel en reserves in de dollar tot 50% dalen zal de wereld zich hardop afvragen of de dollar wel of niet een reservemunt hoort te zijn. Daarna kaboem hyperinflatie van de dollar waarin Eu meegesleurd word.

TurkseTurk
TurkseTurk24 aug. 2022 - 14:15

24-Feb 2022 - Oude slecht werkende wapens met slecht opgeleide jonge mannen uit arme gezinnen. 24-Aug-2022 - *** Oude en slechte wapens zijn stuk en worden voor schroot achtergelaten. *** Jonge mannen (hun familie) die gestorven zijn en hun makkers worden extra trouw aan Rusland. *** Rusland verdient bakken met geld door duurdere brandstofprijzen en door de verkoop in Roebels. *** Europa is economisch aan het kapot gaan waardoor de machtige EU zijn momentum in de geschiedenis verliest en veranderd in een puppet van andere grote machten.

2 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine24 aug. 2022 - 17:40

@turk, het is juist Rusland dat zijn status als wereldmacht definitief aan het verliezen is. Rusland wordt het kleine broertje van China. De EU zal misschien een tijdelijke dip beleven, maar heeft in tegenstelling tot Rusland een volwassen economie en samenleving die wel weer zal opveren.

TurkseTurk
TurkseTurk26 aug. 2022 - 12:51

Rusland heeft geen enkele economische schade opgelopen. Rusland heeft zoveel grondstoffen dat zij zich kunnen afsluiten van de hele wereld en nog steeds alles draaiend houden. Rusland is juist rijker geworden. Rusland heeft zijn leger in de afgelopen 20 jaar enorm vernieuwd gemoderniseerd en zijn defensie industrie is up to date. slagkracht van het leger is enorm versterkt. En valla je ziet oude troep in Ukraine die zelfs Ukraine kan verslaan met oud materiaal die op schroot hoort te zitten. Dus Rusland houd zijn moderne leger achter de hand. ongebruikt paraat . Een aliantie tussen Rusland en China zou inderdaad slecht uitpakken voor Rusland. Rusland moet zich eerst versterken tegen een Aliantie met China door zelf een Aliantie aan te gaan met een partner die het gelijke is van Rusland. of dat lukt moet in 2023 blijken.

Dehnus
Dehnus24 aug. 2022 - 12:09

Bijna goed :). Hangend naar beneden als los vel met het plaatje er in was beter geweest :P als tweede plaatje :).

wittecisnoot
wittecisnoot24 aug. 2022 - 11:38

Was dat maar zo. Dat Rusland niet zo machtig is als we dachten, dat klopt. Maar het gaat een hele kluif worden voordat de volledige Oekraïne weer aan de Oekraïne is. Rusland is nog niet verslagen.

5 Reacties
Volrin
Volrin24 aug. 2022 - 13:49

Er wordt dan ook niet beweerd dat Rusland verslagen is.

TurkseTurk
TurkseTurk24 aug. 2022 - 14:16

Oorlog maakt Rusland sterker Europa zwakker.

wittecisnoot
wittecisnoot24 aug. 2022 - 15:16

@Volrin: tanks in puinpoeder, lijkt mij toch echt een falend leger.

Volrin
Volrin24 aug. 2022 - 17:17

@TurkseTurk "Oorlog maakt Rusland sterker Europa zwakker. " Onzin maakt je onbetrouwbaar.

Volrin
Volrin24 aug. 2022 - 17:17

@wittecisnoot Zwakker =/= verslagen.