Joop

Een gat in de markt: seksuele voorlichting voor onzekere jongens

  •    •  
20-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6238 keer bekeken
  •  

Televisiemakers komen met het ene na het andere programma over seks. Wat het immer alerte team van Plakshot daarbij opvalt is dat die programma's allemaal in dezelfde stand staan: een mooie jonge vrouw gaat op zoek naar... vul maar iets in. Om dat te veranderen komt Plakshot met de Batsbroertjes, een voorlichtingsprogramma voor de eeuwig hunkerende doelgroep van onzekere jongens.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

patatjemet
patatjemet21 jun. 2022 - 17:00

Goed dat hier aandacht voor komt. Het is triest dat er een enorme seksloze groep jongvolwassenen thuis zit weg te rotten achter hun pc in een tijd waar seks regeert. Seksloos door sociale onhandigheid en niet in het bezit zijn van een seksueel aantrekkelijk uiterlijk. Ik denk niet dat dit programma hen aan een seksleven kan helpen maar wel het onderwerp van seksloosheid en de daarbij komende gevoelens van wanhoop, depressie en suicidaliteit bespreekbaar kan maken. Er zijn veel, heel veel 20ers en 30ers die net als ieder ander seks wil hebben in hun leven. Onvrijwillige seksloosheid kan ernstige psychische en emotionele schade aanrichten. Veel jonge sekslozen kunnen geen luisterend oor vinden en zoeken hun heil online met andere lotgenoten en komen al gauw terecht bij de 'BlackPill', o.a. van Wheatwaffles. Seksloosheid en daardoor depressie en suicidaliteit is taboe. Schaamte is ook aanwezig. Uiterlijk speelt ook een enorme rol en niet iedereen is in het bezit van een seksueel aantrekkelijk gezicht en dit maakt bijna altijd het verschil in wel of geen seks beleven en meemaken in je enigste leven. Ook dit is taboe en wordt vaak grif ontkent. Door onaantrekkelijk te zijn voor meisjes missen veel van deze jongens de sociale en romantische/seksuele ontwikkeling tijdens middelbare schoolperiode; vaak met gevolg op latere leeftijd de onkunde om uberhaupt contact met vrouwen te kunnen leggen wat dood en doodzonde is. Uiterlijk en social skills rule. Met name het eerste. Klote isdat

Dave lubeck
Dave lubeck20 jun. 2022 - 17:25

Is toch ch triest dat jonge jongens onzeker zijn . De oorzaak is toch voorlichting van ouders . Vind ook dat ouders meer met zichzelf bezig zijn dan met hun kinderen .

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa20 jun. 2022 - 16:46

ik haat seks !

2 Reacties
drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert21 jun. 2022 - 4:55

@ Hoempapa - begrijpelijk. Sex is primitief vermaak voor de lagere klassen. Om eraan toe te komen moet je je inspannen, om het te doen ook al, en daarna moet je je nog wassen ook. Gelukkig weten wij beter. Heb ik een half uur over, dan leg ik een langspeelplaat met Bach op, schenk een Glenmorangie in, en steek ik een heerlijke Cohiba op. Laat die anderen maar pompen en zweten.

Deugkeizer
Deugkeizer21 jun. 2022 - 6:15

Ja, het ergste is nog dat je het beter aan het einde van dag kan doen anders ben je de hele dag al je scherpte kwijt.

Break on through
Break on through20 jun. 2022 - 13:47

Heb het gezien. Hilarisch! Legt ook lekker een paar vingers op de zere plekken. Lekker je eigen snikkel kleien :) Vind voorafgaand aan dit shot de mannen die een andere man onmogelijk kunnen inschatten als aantrekkelijk of niet veelzeggend. Terwijl vrouwen dat van andere vrouwen dat wel kunnen. Heel makkelijk zelfs.

Franske1958
Franske195820 jun. 2022 - 12:56

Er is nog een groep die erg buitenspel staat. dat zijn de a-seksuele jongeren. Die moeten op school en op tv alleen maar aanhoren dat seks nu eenmaal leuk moet zijn en dat je daar maar interesse in moet hebben. Laat a-sexuele jongeren gewoon de keuze hebben en niet gedwongen worden dergelijke lessen te volgen.

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗20 jun. 2022 - 17:08

Niet pikant of spannend, maar wel met u eens.

Juppé🎗
Juppé🎗20 jun. 2022 - 12:05

Erg leuk. Mijn echtgenote heeft in december nog een kaarsenstandaard geboetseerd schoot mij te binnen ( ik hoop dat dit aan de spelregels voldoet). Het pleit er wel voor om de BTW op boetseerklei afhankelijk te maken van wat je er mee gaat boetseren.

1 Reactie
onyxcumulus
onyxcumulus22 jun. 2022 - 7:54

Nah, bedankt Juppé, was ik net het beeld van Derksen en zijn kaars voor die vulva kwijt. Begin jij over een kaars. Zit ik weer 2 maanden met Derksen op mijn netvlies.

Sam V
Sam V20 jun. 2022 - 12:03

Grappig, maar misschien inderdaad wel zeer wenselijk. In de V.S. worden “incels” als potentieel gevaarlijke individuen gezien. Nu zal een sexprogramma op deze jongens gericht niet meteen leiden tot het makkelijker vinden van een leuke sexpartner, maar kan misschien wel psychische ondersteuning bieden. Niet alleen voor de jongen van belang, maar ook voor de maatschappij. Hopelijk wordt een sexprogramma op de publieke zenders dan wel weer maatschappelijk relevant.

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗20 jun. 2022 - 17:06

Dat probleem ligt breder en dieper dan sex. Begrijpen dat het leuker voor je wordt als je je aanpast. Begrijpen dat je iets moet doen voordat je iets mogelijk kunt verwachten. Begrijpen dat er meer mensen op de wereld zijn en je proberen in de ander te verplaatsen. Om over relativeren maar te zwijgen.

patatjemet
patatjemet21 jun. 2022 - 17:18

Goed dat je incels noemt. In de Nederlandse media wordt hier niet over gesproken. De term incel is min of meer nu stereotype voor gewelddadige gasten als Elliot Rogers et al, maar hierdoor wordt wel de oorspronkelijke definitie weggevaagd. Eigenlijk is de incel gewoon het individu die net als ieder ander seks wil hebben in zijn/haar leven maar niet kan krijgen, vaak door een seksueel onaantrekkelijk uiterlijk te hebben, en psychisch naar de klote gaat hierdoor. Door gasten als Rogers wordt de term incel ook zeer negatief ontvangen.... Eenzaamheid, suicidaliteit en depressie door seksloos te zijn is taboe. Vaak worden deze individuen als losers gezien en behandeld zodra ze hun onvervulde verlangens kenbaar maken. Zat gezien en gelezen online. Het is taboe. Vind het ook maatschappelijk zeer relevant. Er zijn heel veel jongens in de 20 en 30 die incel zijn en daardoor emotioneel lijden en bij de psycholoog belanden. Gebrek aan seks en intimiteit heeft zeer negatieve gevolgen. Dat heeft de wetenschap inmiddels wel vaak genoeg bewezen. En in een tijdwaar seks, porno en aantrekkelijke mensen alom aanwezig zijn in alle media.....'iedereen heeft seks behalve ik omdat ik lelijk ben'. Uiterlijk speelt een enormerol in seksueel succes en ook dit wordt vaak ontkent. Alleen is er helaas niets aan te doen. Enkel het onderwerp bespreekbaar maken. Maar ik geloof ook niet dat dit programma hen aan een seksleven zal helpen. Maar wel bespreekbaar maken en dat is in ieder geval een goed begin.

Berend22
Berend2220 jun. 2022 - 11:20

Goed om ook eens te benadrukken dat niet alle mannen van het type narcist, bier zuipen, voetbal kijken en vrouw onvriendelijke grappen maken is en dat dat dan niet meteen losers zijn.

Deugkeizer
Deugkeizer20 jun. 2022 - 11:15

Oh ja want onzeker jongens die niet weten hoe het moeten is een probleem natuurlijk. Volgens mij is het eerder een zegen dan een ramp. Die overzelfverzekerde jochies hebben een probleem niet andersom.

2 Reacties
EllaAva
EllaAva20 jun. 2022 - 23:11

Jaa! 👏👏👏👏

r v b
r v b21 jun. 2022 - 9:38

de overzelfverzekerde jongens hebben zeker een probleem, en de samenleving heeft een probleem met hen. Maar de onzekere jongens hebben ook een probleem, al is dat geen probleem dat de rest van de samenleving direct raakt.

Phantom3
Phantom320 jun. 2022 - 9:42

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Miss Piggy
Miss Piggy20 jun. 2022 - 9:34

Erg grappig! Maar het klopt idd. De laatste jaren als er een informerend programma over seks op tv is, wordt het meestal gemaakt/gepresenteerd door hetzelfde type vrouw: een Emma Wortelboer of Geraldine Kemper. Heel erg gefocust op de seksualiteit en ervaringen van vrouwen. Het is natuurlijk uitstekend dat dit soort programma's er zijn, maar mag er ook iets meer aandacht komen voor de ervaringen van mannen op dit gebied?