Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een echte Happy Meal

  •  
29-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
happymeal.jpg
Weet jij waar je eten vandaan komt?
McDonalds scoort al jaren met het kindermenu ‘Happy Meal’. De naam is ontzettend goed gekozen: als de kinderen niet blij worden van de Franse frietjes en de burger, dan worden ze dat wel van het begeleidende speeltje. Zo wordt ons al heel vroeg ingeprent wat een leuke maaltijd is.
Maar wat is nu eigenlijk een échte happy meal? Is dat een doodgeslagen burger met een zielig plakje augurk, genuttigd in een semi-modern fastfoodketen? Of is dat juist eerlijk, mooi en goed voorbereid eten, genuttigd in gezelschap van je dierbare vrienden en familie? 
De makers van dit filmpje willen het beeld dat wij hebben van een ‘happy meal’ herdefiniëren, onder meer door de nadruk te leggen op de herkomst van ons voedsel. 
Neem bij het avondeten even de tijd, kijk eens naar je bord en vraag jezelf eens af: Weet jij waar je eten vandaan komt? Laat het ons in een reactie weten!

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Rechterhand
Rechterhand29 mei 2013 - 13:53

Nee ik weet niet waar de wijngums vandaan komen die ik vandaag heb verorberd. Gelukkig hebben we daar een vrije keus in.

bruces
bruces29 mei 2013 - 13:53

Weet jij waar je eten vandaan komt ? Nee. Mijn opa wel. Uit zijn tuin bijna naast de AKZO, compleet met chloorgas en andere onbekende spoelingen over hun land. Mijn oma is slechts 88 jaar geworden en mijn opa 90 jaar. Gezond tot de laatste dag. Het begeleidende speeltje moet de AKZO nog brengen.

lembeck
lembeck29 mei 2013 - 13:53

Weet iemand dat ons voedsel al sinds 1992 bestraald wordt? Daarmee gaan bacteriën en enzymen dood. En bestralen is alleen om voedsel langer vers te houden, maar er ontbreekt een essentieel onderdeel, als je voedsel steriel maakt. Het enige voedsel dat niet bestraald wordt is biologisch voedsel. Toegegeven, ik eet zelden biologisch, want het is veel te duur. Maar ik koop het, als het in de aanbieding is. Vegetarisch eten helpt al een beetje. Bepaalde soorten voedsel koop ik al biologisch, zoals eieren en boter en honing. Ik eet daardoor minder en dat is goed. Zo kan ik ook wat afvallen. en ik heb het idee gezonder te eten dan de supermarkt groenten die allemaal bestraald is. Helaas eet ik dat ook... simpelweg, omdat ik niet anders kan. Vanavond? champignons met bosuitjes en roerei op twee bruine boterhammen.

Wennekendonk
Wennekendonk29 mei 2013 - 13:53

Het echte happy meal, wordt er vast bedoeld. Of een echt happy meal.

noticias
noticias29 mei 2013 - 13:53

Weten waar je eten vandaan komt, dat is precies waar Volg je Maaltijd voor staat! Welke weg legt bijvoorbeeld een pakje Colombiaanse koffie af voordat het in de Nederlandse supermarkt belandt? Vind het uit op www.volgjemaaltijd.nl! Onze complimenten voor dit filmpje!