Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Een alternatief scheppingsverhaal

  •  
23-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
VIDEO: Een alternatief scheppingsverhaal over de oorsprong van de liefde. En ook erg oud!
Het oude, religieuze scheppingsverhaal werd in het verleden – maar zelfs nu nog – misbruikt om onder meer vrouwen, homo’s en lesbiennes te onderdrukken.

Meer over:

opinie, leven,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Joeri2
Joeri223 jan. 2011 - 18:05

Dat oude wijsheden worden misbruikt voor eigen doelen heeft niets met de kwaliteit van die wijsheden te maken. De tweekoppige 3 rassen verhaal doet mij in iedergeval helemaal niets. Een dronkemans verhaal van een feestje van 2500 jaar geleden. Dan heb ik toch liever dat de aap bewust werd van zijn sexe en zo de man (mens) in man en vrouw veranderde ( de aap kreeg bewustzijn van zijn sexe ) Om later, toen de wijsheid kwam ( appel ) uit het paradijs ( oblivian is a bliss ) geschopt te worden. Het leven is een stuk harder als je je bezeft dat je opgegeten kan worden. Prima verhaal dat goed past in de evolutie van de mens. Dat christenen dat verhaal ingepikt hebben ( zoals ze 'toevallig' de geboorte van christus niet op 1 januari maar op het kerstbomen winterfeest vieren, en pasen met lente feest eieren hebben ) dat moet je de christenen kwalijk nemen, niet het verhaal.

nachtwacht2
nachtwacht223 jan. 2011 - 18:05

Lijken ze allen niet gelijk?! jk

Tom Meijer
Tom Meijer23 jan. 2011 - 18:05

Scheppingsverhalen en oude wijsheden? De meeste scheppingsverhalen zijn toch grotendeels uitingen van enorme onwetendheid. Voor wijsheden hebben we geen scheppingsverhalen nodig en al helemaal niet als daar immorele ideeën en voorschriften bijgeleverd worden zoals bij veel scheppingsverhalen het geval is. Overigens ben ik aangenaam verrast door de columns van Boris. Een verademing. Dit soort geluid zou harder moeten klinken, dat heeft Nederland hard nodig. De meeste columns van Pat Condell zijn inderdaad erg aardig maar ik zou hem niet met Boris willen vergelijken.

lustigson
lustigson23 jan. 2011 - 18:05

En welk 'oude scheppingsverhaal' wordt hier nu afgeserveerd door welke andere oude scheppingsverhaal?

1 Reactie
Harmen2
Harmen223 jan. 2011 - 18:05

Geloof jij in Intelligent design dan?

matrix2
matrix223 jan. 2011 - 18:05

Alhoewel Pat Condell geestiger is doet Boris het niet slecht. Doorgaan.. vooral doorgaan zou Barry zeggen!

1 Reactie
Naamhiero
Naamhiero23 jan. 2011 - 18:05

--Alhoewel Pat Condell geestiger is doet Boris het niet slecht.-- Is dat niet zonder een bepaalde bekendheid? --Doorgaan.. vooral doorgaan zou Barry zeggen! -- Sommige mensen voorzagen de jaren '80...tja