Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Een afspraak maken voor het boosteren

  •  
15-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
vaccinatie

© ROBIN UTRECHT

Ik woon in Schiedam. Volgend jaar kan ik terecht in Gouda, Leiden of Woerden.
Dat was schrikken van het Journaal woensdagmiddag. De GGD’en verzochten het publiek niet meer naar het afsprakennummer voor de booster te bellen vanwege de totale overbelasting. Tegelijkertijd volgt het nieuws dat AstraZeneca haast helemaal niet meer werkt tegen omikron terwijl voor de andere merken in ieder geval die booster nodig is. Je moet, zegt de GGD digitaal een afspraak maken. Meteen toch maar gedaan. Let wel: ik woon in Schiedam.
Volgend jaar kan ik terecht in Gouda, Leiden of Woerden.
boosterhan
En dat terwijl we de komende week vast de dringende aanbeveling krijgen zoveel mogelijk thuis te blijven en zo weinig mogelijk te reizen. Verder commentaar overbodig. Wel hoor ik net terwijl ik deze regel tik Wopke Hoekstra op de televisie zeggen: “Ik zie de twinkeling in uw ogen”.
Update:  Telefoneren valt niet altijd mee. De kans is groot dat je het geautomatiseerde verzoek krijgt online een afspraak te maken of het later in de week nog eens te proberen waarna de verbinding wordt verbroken. Maar de aanhouder wint. Uiteindelijk kwam er na veel stapjes een telefoniste die een afspraak regelde voor 23 december. Weliswaar in de avond maar wel op een aannemelijke afstand.
Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit de publieke aandacht mag verdwijnen evenals de affaire rond het Groninger aardgas.
Beluister Het Geheugenpaleis, de podcast van Han van der Horst en John Knieriem over geschiedenis en politiek.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.