Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Edith Schippers is mogelijk al definitief afgeschreven

  •  
15-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3912 keer bekeken
  •  
kee jole 3884

Kee & Van Jole bespreken de laatste loodjes van de verkiezingscampagnes, zoals het debat bij de NOS. Kee zegt dat het hem bevestigde in zijn oordeel dat je geen debatten met zoveel partijen moet houden. Hij weet dat zijn kritiek pikant is omdat hij zelf mede-organisator is van het omstreden debat Linksom of Rechtsom. "Daarvan werd gezegd dat we de VVD hielpen. Terwijl het resultaat toch is dat Edith Schippers afging. Ze is nu misschien definitief afgeschreven als opvolger van Rutte."

Van Jole merkt op dat Rutte door het falen van Schippers in de rol van straatvechter werd gedrukt. Dat leidde tot bizarre taferelen zoals een optreden bij VI waar hij aan tafel zat naast een man met een raar hoofddeksel terwijl hij vragen moest beantwoorden over zijn neukpatroon.

Ook het verrassende ontwijken van de vraag of Rutte moet aftreden komt aan bod. Van Jole stelt dat hij zich bijna verslikte in de borrelnootjes, Kee legt uit dat Kuiken haar kruit droog probeerde te houden voor het Kamerdebat over Groningen. "De kans bestaat dat ze daar wel met een motie van wantrouwen komt."

Ook gaat het nog even over de seksistische blunder van Hugo de Jonge. Kee tilt er niet heel zwaar aan, Van Jole was verbijsterd. Zoals hij dat ook al was over het optreden van Hoekstra. "Die antwoordde dat er al heel veel wordt gedaan voor lagere inkomens op de vraag of miljonairs meer belasting moeten gaan betalen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (18)

Break on through
Break on through16 mrt. 2023 - 9:04

Schippers is inderdaad uitgerangeerd. Rutte is trouwens inderdaad ook zwaar over de datum man. Grote probleem voor geheel rechts Nederland is dat ze verschrikkelijk op angst van de kiezer inspelen. En dan kun je wel eens een echt gevaar over het hoofd zien. Wilders met z'n islamisering Eerdmans met z'n massa-immigratie Rutte met "links" BBB met het onteigenen van boeren. Allemaal irreële bangmakerij waarmee je de echte globale problemen over het hoofd ziet.....

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick16 mrt. 2023 - 7:27

"Kee legt uit dat Kuiken haar kruit droog probeerde te houden voor het Kamerdebat over Groningen. "De kans bestaat dat ze daar wel met een motie van wantrouwen komt". De kans bestaat ook dat er ineens morgen goudstaven onder mijn bed liggen. PvdA en GL, zijn beter in gedogen dan in oppositie voeren. Het is triest hoe veel PvdA mensen blijven denken dat hun partij oppositie tegen de VVD gaat voeren dan worden ze hard teleur gesteld maar een paar jaar later kruipen ze weer terug.

KritischKijken
KritischKijken15 mrt. 2023 - 16:40

Oftwel mbt Schippers, in BNNVara termen: "Let op, nu volgt een mening!" Iemand zei ooit:" Richt je op je eigen sterktes, niet op de ander". Blijkbaar is het vertrouwen in eigen linkse kracht niet groot...

3 Reacties
vdbemt
vdbemt15 mrt. 2023 - 18:36

Deze opmerking zou (wellicht) steekhouden als het om politici ging die kritiek hebben op Schippers. Dit zijn mannen van de media die van buitenaf een beschouwing doen. Hun sterkte, hun eigen kracht, is: de politiek beschouwen. Zowel rechts als links. Jouw opmerking slaat dus totaal nergens op.

KritischKijken
KritischKijken15 mrt. 2023 - 21:41

@vdbemt Zolang die beschouwing objectief zou zijn, maar omdat wij beiden weten dat dit niet zo is slaat uw opmerking over 'eigen kracht' dus nergens op.

vdbemt
vdbemt16 mrt. 2023 - 14:58

JIJ bent degene die over 'eigen kracht' begint. Maar maakt de fout 2 heel verschillende krachtvelden, de politiek en de journalistiek, als hetzelfde te zien.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa15 mrt. 2023 - 16:23

Ik vind die Edith Schippers heel nep

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk15 mrt. 2023 - 15:58

"Edith Schippers is mogelijk al definitief afgeschreven" De wens is de vader van de gedachte.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt15 mrt. 2023 - 18:37

En al vervuld voordat het überhaupt een wens was.

Zandb
Zandb15 mrt. 2023 - 15:22

Schippers is mogelijk definitief afgeschreven. Ik vind taal soms zo verwarrend. Als de bank afschrijft, zou ik dus nog de hoop kunnen koesteren dat dat niet definitief is.

1 Reactie
LaBou
LaBou 15 mrt. 2023 - 17:28

Je bent toch niet die persoon die zei: "iedere keer als ik geld opneem van mijn rekening wordt het bedrag daarop hoger"?

Farmer3.0
Farmer3.015 mrt. 2023 - 15:07

Op naar de volgende 12 jaar met Rutte als MP

2 Reacties
LaBou
LaBou 15 mrt. 2023 - 17:28

The horror!!!

vdbemt
vdbemt15 mrt. 2023 - 18:38

Lachen. We krijgen nog een debat over het rapport over de Groningse schande.

Yun99
Yun9915 mrt. 2023 - 14:42

Kee slaat de spijker op de kop wat betreft de debatvorm: door de meerdere deelnemers en korte spreektijd wordt het een flipperkast van oneliners en ingestudeerde stukjes, en worden vragen en inhoud effectief ontweken. Ideaal gezien komen er debatten tussen twee deelnemers met neutrale stelling en een goede structuur (e.g. elk 15 minuten openingsbetoog, elk 15 minuten reageren, etc.)... Kuiken groeide de afgelopen debatten sterk, maar sloeg m.i. gisteravond de plank mis met haar sneer over bruine laarzen. Dit versterkt het beeld van Baudet als goede anti-establishmentkeus voor de boze burgers, en van links als mensen die het niet op de inhoud kunnen winnen. Blijkbaar niets geleerd van Hillary Clinton's uitspraak over "deplorables" zeven jaar geleden.

2 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer16 mrt. 2023 - 2:07

@Yun99: Die vergelijking met Hillary Clinton is irrelevant. De "bruine laarzen" zijn best wel scherp, en hebben een sterk reëel verband met Baudets "gedachtegoed".

Yun99
Yun9916 mrt. 2023 - 15:10

@Olav Meijer, > "De "bruine laarzen" zijn best wel scherp, en hebben een sterk reëel verband met Baudets "gedachtegoed"." Dat is ook zo, maar dan had Kuiken - uit goed fatsoen - dit moeten brengen als inhoudelijke kritiek en niet als ad hominem terwijl het over de toekomst van de agrarische sector ging. Daarnaast speelt het populisten als Baudet in de kaart. Een groot deel van de FVD, BBB en Trump stemmers gaan niet voor de inhoud, maar voor de grootst mogelijke middelvinger naar de gevestigde orde, en zo heeft iemand als Baudet er juist belang bij om als "fout" neer te worden gezet.

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 mrt. 2023 - 14:00

Haha Hugo de Jonge.......