Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Economische crisis leidt tot immigratiestop

  •  
08-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Onderzoek wijst uit dat migratie uit arme landen stil ligt door de economische crisis
Migranten in rijke landen hebben meer te lijden onder de crisis, dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de BBC. Dit kan een reden zijn dat de migratie vanuit arme landen naar rijke is stilgevallen.
Volgens het onderzoek van de Migration Policy Institute (MPI) in Washington is de migratie naar rijke landen bijna stilgevallen. Volgens het agentschap hebben migranten het dankzij de economische crisis zwaarder dan autochtonen.
Migranten zijn door de crisis vaker werkloos. Bovendien wordt het verschil tussen werkloze migranten en autochtonen steeds groter, concluderen de onderzoekers.
cc-foto: Meena Kadri

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Roger2
Roger28 okt. 2010 - 7:56

"Bovendien wordt het verschil tussen werkloze migranten en autochtonen steeds groter, ..." Dit is appels en peren met elkaar vergelijken. De vergelijking zou moeten gaan tussen werkloze migranten en werkloze autochtonen. Is daar een verschil, en zo ja waar ligt dat dan aan. Verder kan wellicht gelden dat 'het verschil' tussen werklozen en werkhebbenden groeit. Maar dat geldt zowel voor autochtonen als voor allochtonen. "Migranten zijn door de crisis vaker werkloos." Hier ligt de clou van het verhaal. Migranten zijn doorgaans vaker werkloos, en als ze werk hebben is dat vaak laaggeschoold werk. En dat werk lijdt altijd onder een economische crisis. Dat heeft verder niets met allochtonen te maken.

janvanleeuwen2
janvanleeuwen28 okt. 2010 - 7:56

Natuurlijk is het waarschijnlijk dat migranten in rijke landen meer te leiden hebben van de crisis, vooral omdat ze meer niet of laaggeschoold zijn dan autochtonen. Dit betekent niet dat migranten het in hun eigen land beter hebben en dus niet meer willen emigreren, althans niet naar landen met prachtige sociale voorzieningen zoals Nederland. Ik neem aan dat het verhaal vooral van toepassing is op landen als de VS waar immigranten niet opgevangen worden en voorzien van alles dat ze in hun oorsprongsland ontberen.

HenkJansen2
HenkJansen28 okt. 2010 - 7:56

Nou, dan is de economische crisis nog ergens goed voor geweest...