Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Economie krimpt harder dan gedacht

  •  
03-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
piggy.jpg
EU verwacht langzaam economisch herstel, stijgende werkeloosheid in 2014
Een persbericht van de Europese Unie laat zien dat de Nederlandse economie harder krimpt dan voorheen gedacht. Mensen geven weinig uit en zijn onzeker over de huizen- en banenmarkt. Het enige lichtpuntje is de export, waaraan de economie zich langzaam zal kunnen optrekken. Dat schrijft het AD vandaag.
Waar de EU in februari nog een krimp van 0.6 verwachtte voor Nederland, is dat in de voorjaarsprognose van mei al 0.8 procent geworden. Voor 2014 wordt er een kleine groei van 0,9 procent verwacht, mits de huidige eurolanden zich tot die tijd financieel staande kunnen houden.
Zowel de staatsschuld als de werkeloosheid blijven ook in 2014 stijgen. De staatschuld gaat van 74,6 procent van het bruto binnenlands product in 2013 naar 75,8 in 2014, en de werkeloosheid stijgt van 6,9 naar 7,2 procent van de totale beroepsbevolking. Lees het hele persbericht hier.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

Florian2
Florian23 mei 2013 - 9:32

Links en rechts zal nu wel weer naar elkaar gaan wijzen in de comments maar dit is hoe dan ook erg slecht nieuws voor alle mensen zonder baan en daarmee zonder inkomen. Ronduit zorgelijke prognose....

wvdstraat
wvdstraat3 mei 2013 - 9:32

Het lijkt er sinds kort ineens op dat Nederland de eerstvolgende zal zijn, die het lot van de PIIGS landen gaat delen. Het rijtje Finland-Nederland-Duitsland bestaat niet meer...... Ondertussen 'krijgen' we een jaar langer, om aan de 3% norm te voldoen. Op zich geeft dat de noodzakelijke lucht, maar het is tevens een teken aan de wand. Een natie in nood ! Naar goed gebruik pakt men hier de problemen niet áán, maar probeert ze te 'managen'. Nou, dat gaat dus nog wel even duren....

KoningPruts
KoningPruts3 mei 2013 - 9:32

Het enige wat hoeft te gebeuren is dat er wat mazen in de wet worden gedicht waardoor: 1. Bedrijven geen belasting meer kunnen ontduiken (strafbaarstelling) 2. Miljonairs verplicht zijn geld in eigen land op te bank te zetten (en dus belasting te betalen over kapitaal 3. Subsidiekraan dicht en streng gereguleerd. Eerst aantonen maatschappelijk nut voordat er ook maar een euro heengaat. 5. Geen subsidies/uitkeringen/WAO's richting het buitenland meer. 4. Stoppen met de JSF. Dan ben je er al. Het enige probleem is dat politici zo diep in de endeldarm van belanghebbenden zitten dat ze de kaviaar kunnen ruiken.

vriest
vriest3 mei 2013 - 9:32

In reactie op adrie v/d horst . Ik heb de side bekeken ,en moet zeggen ben erg geschrokken van hetgeen daarop word verteld .Dit moet op wat voor manier dan ook gepubliceerd worden .Hieruit blijkt hoe wij gemanipuleerd worden ,en als makke schapen naarde slachtbank geleid worden .Er zou eigenlijk een tribunaal moeten komen voor al die genen die aan deze waanzin hebben meegewerkt en nog meewerken.Dit boek opent ogen voor de genen die nog in een europa geloven .

vriest
vriest3 mei 2013 - 9:32

De huidige coalitie ,weet donders goed waar de schoen wringd .Zij hebben zich overgeleverd aan brussel ,en die maakt op aangeven van merkel de regels .Al enige jaren word door dit beleid van brussel de totale economie van de diverse euro landen geknecht ,door bezuinegingen en lasten verzwaring .En ook het redden van banken slaat in ,want ook aan dat gebeuren komt geen eind .En voornamelijk om grootkapitalisten hun zakken te spekken .En wie denkt dat het gespeelde spel in cypres een malig is ,droom lekker verder .Men is momenteel in brussel bezig met een wet ,die ook de kleinere spaarder mede op laat draaien indien een bank gered moet worden ,maar ook daar hoor je niets in de MSM over .Het word tijd dat deze regering valt en dat er bij een nieuwe eens grondig gewerkt gaat worden aan een uittreding van de europese unie .

neutralist
neutralist3 mei 2013 - 9:32

Die prof Van Engelen legde het de NOS glashelder uit zeg. Duidelijk en eerlijk verhaal. Ook over de stille overdracht van nationale soevereiniteit naar Brussel zonder het electoraat te raadplegen. En dat de crisis nog lang niet voorbij is.

[verwijderd]
[verwijderd]3 mei 2013 - 9:32

Jobs, jobs jobs, Rutte kan er geen genoeg van krijgen. Minder jobs, jobs jobs.

2 Reacties
KoningPruts
KoningPruts3 mei 2013 - 9:32

Zal Apple leuk vinden.

adriek
adriek3 mei 2013 - 9:32

Afknijpen die arbeiders: hoe meer werkloosheid hoe lager de salaris. ING heeft 1.8 Miljard netto winst gemaakt, sluit het ene na het andere kantoor en verlaagt de spaarrente nog een keer. Liberalen zijn alleen geïnteresseerd in hun eigen welzijn en dat van hun vriendjes.

[verwijderd]
[verwijderd]3 mei 2013 - 9:32

De EU verkiezingen van volgend jaar komen op een strategisch moment. Di Rupo heeft dat in de gaten, roept nu al dat populistische partijen niet mogen meedoen. In zijn perceptie zijn populistische partijen die partijen die van EU en euro af willen.

1 Reactie
adrie2
adrie23 mei 2013 - 9:32

EU verkiezingen? Vóór dat we gaan stemmen is dit verplicht leesvoer: http://www.relay-of-life.org/nl/chapter.html