Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vrouw bevalt alleen na arrestatie echtgenoot door immigratiedienst in VS

  •  
19-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
venegas
Een vrouw uit Californië moest alleen naar een ziekenhuis rijden om daar te bevallen, omdat haar man, die haar reed, is gearresteerd door agenten van ICE. (* Update: Hij zou verdacht worden van het plegen van een moord in Mexico. Een juridisch vertegenwoordiger van het echtpaar zegt echter dat er niets omhoog komt bij de naam en geboortedatum van de man.) ICE is een federale handhavingsdienst op het gebied van immigratie en douane. De vrouw, María del Carmen Venegas, vertelde aan de Spaanstalige zender KMEX-TV dat zij en haar man onderweg stopten om te tanken bij een tankstation in San Bernardino. Het plan was op dat moment nog om met zijn tweeën naar een ziekenhuis te rijden voor een geplande bevalling via een keizersnede.
Toen ze stopten bij het tankstation werden ze door twee auto’s klem gereden. Agenten van ICE ondervroegen de twee en eisten identificatie, volgens Venegas. In de haast om naar het ziekenhuis te rijden had haar man zijn id-kaart vergeten. Hij leefde al twaalf jaar in de Verenigde Staten zonder verblijfsvergunning, aldus Venegas.
Op bewakingscamera’s  is te zien hoe de agenten Venegas’ man arresteren. Volgens Venegas heeft haar man geen strafblad en heeft hij zelfs nog nooit een bekeuring gehad. Ondertussen zit zij samen met haar zes kinderen in spanning over het lot van haar man. ICE heeft inmiddels gereageerd en zegt in een verklaring dat ‘meneer Arrona-Lara (de naam van Venegas’ man; red.), een staatsburger van Mexico die illegaal in de Verenigde Staten verblijft, is gearresteerd door het ICE Voortvluchtigen Operatie Team in San Bernardino, Californië. Meneer Arrona-Lara is in afwachting van uitzettingsprocedures.’ Immigranten zonder criminele achtergrond worden sinds het aantreden van de Amerikaanse president Donald Trump drie keer zo vaak gearresteerd, meldt NBC.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.