Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Technisch gezien kan een land (overheid) niet failliet gaan. Een land kan besluiten rentebetalingen en aflossingen te schrappen. Een investeerder kan zich niet beroepen op een rechter om 'geld' terug te halen. Schuldeisers hebben geduld nodig of moeten hun verlies nemen. Cyprus kan zelfstandig verder zonder inmenging. Daar zijn een paar veranderingen voor nodig.: - Flikker de banken eruit. - Nationaliseer alle bedrijven en sticht coöperaties. - Gebruik winsten om louter banen te scheppen. - Stel directe democratie in met volksvergaderingen waar iedereen welkom is. - Verbied huizenverkoop. Ik ben bereid om aan te schuiven in de onderhandelingen. ; )
Natuurlijk reikt Rusland Cyprus de hand. Zij betalen 5 miljard en krijgen dan toegang tot de gasvoorraad en de EU betaald 10 miljard en daar staat niets tegenover en het is dan maar afwachten of die 10 miljard ooit worden terug betaald. Wat zijn wij als EU toch domme onderhandelaars.
Cyprus trekt nu bij Rusland aan de bel. Dat is pikant t.a.v. van de EU wiens macht hierdoor ondermijnd wordt. Maar het is ook logisch, gezien het Russische mafia paradijs op Cyprus. http://www.businessinsider.com/gartman-cyprus-stealing-russian-money-2013-3
@Sonja van Geloven, do 21 maart 2013 10:45 Hypocriete Euroscisten schreeuwen nu moord en brand, maar al voor toetreding van Cyprus in 2004, was het een belasting(ontwijk)paradijs. Toelating tot de unie van het toen alom bekende 'corrupte' Cyprus was niet alleen uit politieke motieven o.a. richting Turkije maar ook om een legitiem belasting paradijs binnen de EU te creeeren. Al die duizenden miljarden die sinds 2004 via banken in Cyprus hun weg vonden heeft veel opgleverd, ook voor de EU zelf. Daarnaast hebben met medeweten van de EU deze Cypriotische banken voor miljarden geinvesteerd in waardeloos Grieks schuldpapier. Nu de piramide eindelijk openbaar instort een grote bek als EU gaan opzetten is niet alleen hypocriet maar zal ook in andere zuid Europese landen een groot effect gaan hebben. Het vertrouwen in de Euro is weg bij het volk, dat zal (nog meer) kenbaar worden gemaakt tijdens nationsle verkiezingen, vooral in de zuidelijke landen. Hoe meer we op deze voet doorgaan, hoe meer Europa onstabieler raakt, hoe meer kans op het uiteenvallen van de unie met alle politiekeven sociale gevolgen vandien.
Ik heb nooit gesnapt waarom Cyprus bij Europa zou horen. Het ligt in Klein Azië Nota Bene. Ja, het is een deel van Griekenland en dat hoort bij Europa. Waar geografisch dus niet. Ik begrijp al evenmin waarom de banken kennelijk de wereld regeren. Dat ze dat doen is duidelijk, maar het waarom van de landen, regeringen en de banken is beslist een ander waarom dan ik in gedachten heb.
Landgenoten, Weet u wat er straks gebeurt?? De EU pompt er tien miljard, en de Russen gaan er met het GAS er van door!
Er heerst grote paniek in brussel ,voor het eerst word er tegengas gegeven ,en dat zijn ze daar niet gewend .Dat blijkt uit het niet hebben van een plan b .Zij gingen er bij voorbaat van uit dat zoals altijd cypresook jaen amen zou zeggen .Maar nee cypres gooit de kont tegen de krib .En dat zijn ze niet gewend in bussel ,waar alle anderen waaronder ook nederland ten aller tijde naar hun pijpen danst .En nu blijkt dat dreigen ook niet helpt ,staan ze met hun mond vol tanden .Het zogenaamde democratiese brussel staat voor schut door een klein landje wat zich ondanks de problemen niet laat ringeloren .Een voorbeeld dat vervolg dient ,aangezien ook wij ons door brussel in de luren laten leggen mede door deze coalitie van leugenachtige meelopers die ons in geizeling houden met hun 3%.
Gelekte Cyprus-notulen tonen wanhoop euroambtenaren In hun overleg gaven de ambtenaren aan dat de situatie rond Cyprus is ontaard in 'een rotzooi', waarbij het door de hoog oplopende emoties moeilijk is om rationele besluiten te nemen. Op de financiële markten wordt vooralsnog kalm gereageerd op de problemen rond het eilandstaatje, maar die stemming kan omslaan. 'De markten vertrouwen erop dat we een oplossing vinden en met meer geld over de brug komen. Dat zou wel eens niet het geval kunnen zijn', aldus een van de deelnemers. Bron.: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3413144/2013/03/21/Gelekte-Cyprus-notulen-tonen-wanhoop-euroambtenaren.dhtml Duitsland houdt haar poot stijf. Dijsselbloem dus ook.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3413340/2013/03/21/Stemming-reddingsplan-Cyprus-op-vrijdag.dhtml