Joop

Ebru Umar: vrijheid Nederturken moet worden ingeperkt

  •  
12-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
EyeTVSnapshot[2]
Ebru Umar, de Turks-Nederlandse columniste die door de Turkse overheid werd vastgehouden omdat ze ‘beledigende’ tweets de wereld in stuurde, is van mening dat er een dubbele standaard moet komen voor het Nederlanderschap. Dat verklaarde ze bij Pauw. Ze klaagde dat veertig jaar ‘zalvend beleid’ ertoe geleid heeft dat ze door andere Turks-Nederlanders werd aangegeven bij de Turkse autoriteiten. Ze wil dat er eisen aan het Nederlanderschap worden gesteld en dat er extra eisen moeten zijn als er sprake is van naturalisatie. Zo vindt ze bijvoorbeeld dat iemand met een Nederlands paspoort een buitenlandse leider niet ‘beter’ mag vinden dan de Nederlandse premier. Daarmee lijkt ze onbewust een soortgelijk beleid als Erdogan voor te staan maar dat werd in het gesprek verder niet aan de orde gesteld.
Ebru Umar vertelde dat ze tijdens de onverkwikkelijke periode veel steun kreeg van premier Rutte en minister Koenders. Ze kreeg onder meer een persoonlijke assistent van de consul toegewezen.
Jeroen Pauw, die bekende fan te zijn van Umar (‘ik lees jouw stukken geamuseerd’), confronteerde de columniste met een van haar meest omstreden tweets. Daarin stelt ze dat geen enkel medelijden heeft met vluchtelingen die omkomen door verdrinking, zelfs al kent ze die persoonlijk. Pauw vroeg haar of ze spijt had van die tweet waarop ze verklaarde dat ze nooit zal zeggen dat ze spijt heeft van een uitspraak.
Pauw kondigde aan een debat te willen organiseren tussen Umar en Turkse-Nederlanders die zich achter Erdogan scharen.

Meer over:

turkije, pauw, ebru umar, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (309)

Ulltrafox
Ulltrafox20 mei 2016 - 10:20

Ebru voorbeeld van een geëmancipeerde vrouw van Turkse komaf, ze houdt van dit land en voelt zich thuis in de Nederlandse cultuur waar ze in vrijheid kan spreken schrijven en denken. Er zijn mensen die dat niet willen, die willen in feite een vorm van fascisme invoeren wat niet strookt met de huidige grondwet. De enigste manier om dat te bereiken is hun aantallen te vergroten, zodanig dat er genoeg draagvlak is om dit te doen. En dat is nu juist het gevaar waar Wilders voor waarschuwd. Ze zal overigens elke presentator of gast onder de tafel lullen. Want ze heeft het gelijk aan haar kant en nu ook de ervaring aan den lijve ondervonden. Laten al die Erdogan etterbakken snel naar hun beloofde land gaan met zijn sterke leider. Nederlands paspoort inleveren en wegwezen. Eens kijken wat sterker zal zijn, hun cultuur en religie of het slijk der Aarde wat ze hier krijgen.

Dunya2
Dunya215 mei 2016 - 18:14

Bij nader inzien ik hoop dat er een debat komt tussen Ebru Umar met Turkse Nederlanders met een gedegen achtergrond. Die praten haar zo van tafel. Zij is voor vrijheid van meningsuiting, zolang die mening hetzelfde als die van haar. Andermans rechten wil ze inperken als die anders is die van haar, met als sanctie iemands Nederlands paspoort afpakken of die niet toekennen, omdat hij of zij een buitenlandse leider beter vindt dan de Nederlandse premier Hoe wil je dat toetsen en is dit in strijd met de Nederlandse Grondwet en Europese rechten van de mens. Wat een grap. Dat komt ervan als de Nederlandse journalisten te bang zijn om tegengas te geven op die onzin die Ebru Umar uitkraamt.

2 Reacties
Moeder Pietje
Moeder Pietje15 mei 2016 - 20:54

Wat is dat, een gedegen achtergrond?

Dunya2
Dunya216 mei 2016 - 7:27

degelijke achtergrond

mayhem
mayhem15 mei 2016 - 17:23

"Zo vindt ze bijvoorbeeld dat iemand met een Nederlands paspoort een buitenlandse leider niet ‘beter’ mag vinden dan de Nederlandse premier. " Even dom als grappig. Kijk maar eens op de Twitter van Martin Bosma. Die dweept nogal met Trump. Wilders ook trouwens. Ik denk dat Wilders een hele hoop buitenlandse leiders beter vindt dan Ritte. Nou, opzouten dan maar.

Dale S
Dale S15 mei 2016 - 12:45

Ebru heeft volkomen gelijk, geen van de tafelgasten wist ook maar iets in te brengen en Pauw had het nakijken. Hij stotterde hier en daar over wiens schuld het al dan niet zou zijn en Ebru veegde de vloer met hem aan. De multiculturele maatschappij is in zijn opzet gefaald. Dit kan men niet meer ontkennen. Je suis Ebru.

Spelchecker2
Spelchecker214 mei 2016 - 14:55

Is het probleem niet het dubbele paspoort waardoor Turken en Marokkanen toch met één been in die andere wereld blijven staan, of - misschien beter - worden vastgehouden? Zeker bij naturalisatie zul je moeten verklaren dat je de Nederlandse grondwet en wetgeving onverkort zult naleven en dat lijkt me lastig als een dergelijke loyaliteit ook van je wordt verlangd door een ander land dat jou ook als zijn burger beschouwt en dat qua wetgeving op sommige punten misschien wel diametraal tegenovergestelde eisen aan zijn burgers stelt.

Donkerwoud
Donkerwoud14 mei 2016 - 10:23

Met enige verbazing gekeken naar de weinig kritische bejegening van een vrouw die wordt uitgeroepen tot symbool van Erdogan's repressieve media-censuur. Niet om haar persoonlijke leed af te zwakken rond haar ongemakkelijke uitreisverbod plus woninginbraak, maar uiteindelijk is de hele affaire met een enorme sisser afgelopen. Ebru is niet onheus behandeld door de autoriteiten. Haar gevangenschap heeft nog geen maand geduurd. Zij heeft zelfs dagelijks contact kunnen hebben met de Nederlandse media. Zo ontstellend mensonterend is de Turkse dictatuur dus óók weer niet, en toch gooit Ebru nogal wat grootsprakige emoties erin om aan te tonen hoe verschrikkelijk de censuur in Turkije is. Graag wat tegengas, haar tegenspreken met feiten en argumenten i.p.v. alles voor zoete koek slikken en haar een soort martelaar te laten zijn. Laat 'onze journalistiek' tonen wat scherpte is, want nu laat het vooral zien dat de meningen al klaarliggen en dat het (rechtse) figuren gemakshalve een podium biedt voor eenzijdige beeldvorming.

4 Reacties
LodeHere
LodeHere15 mei 2016 - 7:43

@Donkerwoud Met enige verbazing lees ik uw goedpraten van het dictatoriale gedrag van Turkije en bagatellisering van hoe de Turkse autoriteiten Ebru oppakten en een haar een uitreisverbod oplegden. Zonder druk van onze regering op Ankara zat ze nu mogelijk al voor jaren opgesloten net zoals zoveel Turkse journalisten die kritisch waren over Erdogan of de klok luidden over bepaalde onkiese zaken. U heeft blijkbaar niet veel begrepen van Nederlandse morele normen en waarden en voelt meer empathie met de Turkse.

Donkerwoud
Donkerwoud15 mei 2016 - 10:26

Wellicht heb je gelijk. Wellicht niet. Ik lees in ieder geval veel sentiment en emotie in een repliek waar feitelijkheid schittert door afwezigheid.

il viaggiatore
il viaggiatore16 mei 2016 - 18:08

Andere Journalist onlangs voor 5 jaar veroordeeld omdat hij stukken lekte die het verband tussen Erdogan en ISIS omtrent wapenhandel aantoonden. in 2015 Serena Shim vermoord omtrent hetzelfde feit. Nou nou nou. Wat een lieverdje toch die Erdogan. Als je voor Erdogan Poetin leest dan staat iedereen op om Rusland te veroordelen.

Donkerwoud
Donkerwoud17 mei 2016 - 13:35

Waar het mij om gaat is dat Ebru Umar binnengehaald wordt als een soort martelaar die, omdat zij met het totalitaire regime van Erdogan te maken heeft gehad, een legitimiteit heeft om bepaalde ferme uitspraken te mogen doen. Ik vind haar rechtse opvattingen over nederturken. eisen stellen aan wie wel/niet een paspoort krijgt en kritiek op het falen van het immigratiebeleid stof genoeg om kritisch op te reflecteren. Dat gebeurt niet. In plaats daarvan wordt Ebru Umar naar de mond gepraat, omdat niemand de verdenking op zich wil krijgen dat hij/zij de 'ernstige misstanden' naar haar adres goed wil praten.

[verwijderd]
[verwijderd]14 mei 2016 - 2:56

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
Dunya2
Dunya214 mei 2016 - 7:43

Zolang die informatie niet verifieerbaar is, is het zeer de vraag of die informatie klopt die gegeven wordt. Waar zijn de namen en verifieerbare gegevens gebleven. Er is sprake van stemmingmakerij door tegenstanders en mensen die daarbij belang hebben. Bovendien Gulen is een rijke invloedbare strenge moslim, die vroeger dikke vriendjes was met Erdoyan en vanwege zijn extreme ideeën gevlucht is naar het buitenland. Hij wil van de chaos in Turkije wil profiteren om een Islamitische staat op te richten. Van kwaad naar nog erger. Dat moet je niet willen. Turkse Nederlanders willen zich juist correct aan de wet houden en voelen zich verplicht om aangifte te doen van een in hun ogen strafbaar feit. Dat een ander een strafbaar feit wil verdoezelen, is een eigen keuze.

Dunya2
Dunya214 mei 2016 - 7:48

invloedbare=invloedrijke

Zandb
Zandb14 mei 2016 - 9:34

Als u vindt dat er iets niet klopt met NederTurken die mensen "aangeven" dan is dat uw goede recht. Maar als u nu niet over concrete bewijzen beschikt, wie dat dan precies doen, wie moet zich dan wat aantrekken van uw mening?

Common Sense
Common Sense14 mei 2016 - 12:46

Wie de schoen past.

LodeHere
LodeHere15 mei 2016 - 7:24

@Dunya In Nederland gelden andere normen en waarden dan in Turkije, en het is tegen die morele normen en waarden in ons land een landgenoot in Nederland aan een buitenlandse autoriteit aan te geven. In Nederland gelden enkel de Nederlandse wetten, niet de Turkse. Daarom zou het goed zijn het aangeven in Nederland aan Turkse autoriteiten strafbaar te maken. Al was het maar als afschrikmiddel en om de Nederlandse morele normen en waarden meer kenbaar te maken. Als je in Nederland iets aan te geven hebt doe je dat maar bij de Nederlandse politie. Die is daar voor.

Moeder Pietje
Moeder Pietje15 mei 2016 - 16:55

Özcan Akyol uit angst voor Turkije niet in talkshows Geplaatst op donderdag 12 mei 2016 om 13:02 Özcan Akyol uit angst voor Turkije niet in talkshows Geplaatst op donderdag 12 mei 2016 om 13:02 http://www.mediacourant.nl/2016/05/ozcan-akyol-uit-angst-voor-turkije-niet-in-talkshows/ Özcan Akyol Column Ben ik laf? https://blendle.com/i/ad/ben-ik-laf/bnl-adn-20160512-6378615

Dunya2
Dunya216 mei 2016 - 7:36

Özcan Akyol kan zoveel zeggen. Het is zijn werk: in de publiciteit komen en overdrijven. Anders wordt hij vergeten. Maar daar gaat het ook niet om. Erdoyan is een dictator. Opbouwende kritiek op Erdoyan is welkom. Belediging, smaad en laster niet. Je kan iemands recht niet ontnemen op het doen van aangifte van een in zijn ogen strafbaar feit. Dat recht moet je accepteren. De rechter oordeelt of dat terecht is of niet.

insignia
insignia13 mei 2016 - 18:30

Vorige week mijn Turkse neef begraven. Een fijne man en ik denk dat hij heftig beledigd zou zijn met de kreet: Nederturk. Hij was een Amsterdammer in hart en nieren!

pidel
pidel13 mei 2016 - 18:06

ER word niet begrepen waarom in nederland geboren turken voor Erdogan kiezen,is toch simpel ; Islam".

JohnVKR
JohnVKR13 mei 2016 - 17:50

Nu ze terug in Nederland is, kunnen we dan eindelijk eens ophouden met die zwaar overdreven aandacht voor Umar. Er zijn toch echt veel belangrijkere zaken in de wereld dan een scheldende, tierende en vloekende Ebru Umar.

5 Reacties
LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 19:46

Ja, laten we nu onze aandacht richten op de Nederlanders met Turkse achtergrond in ons land die onze medelanders verraden opdat die critici opgepakt worden als ze in Turkije zijn voor de kritiek die ze in ons land hadden op de dictatuur in Turkije.

Zandb
Zandb14 mei 2016 - 9:18

LodeHere; enig idee hoe veel moeite u dan moet doen voor een minimaal resultaat waar u ook nog eens niets mee kan? Of laat ik het anders zeggen: wat u voorstelt is net zo effectief als dat we onze aandacht gaan richten op PVV-ers die moslims willen oppakken; ze zullen er echt wel zijn maar ja, hoe herken je ze?

Common Sense
Common Sense14 mei 2016 - 12:47

Praktische belemmeringen mogen nooit een reden zijn van een principieel punt af te wijken.

LodeHere
LodeHere15 mei 2016 - 7:02

@Zandb Men zou het om te beginnen onwettig kunnen maken medelanders in ons land aan te geven bij de Turkse autoriteiten. Als je iets aan te geven hebt, doe dat dan bij de Nederlandse politie. Er zouden strenge straffen op gezet kunnen worden als afschrikmiddel. Het is verraad van een landgenoot aan een vreemde mogendheid van iemand met de Nederlandse nationaliteit. Dat die persoon ook de Turkse nationaliteit heeft heeft daar niets mee te maken. Hier gelden de Nederlandse wetten, niet de Turkse.

Zandb
Zandb17 mei 2016 - 7:03

Inderdaad, Sense, u hebt dan ook geen idee hoe uw opmerking zich tegen u keert: Niemand kan namelijk opgepakt/aangepakt worden voor iets wat niet strafbaar is en niemand kan zo maar opgepakt, laat staan veroordeeld worden, voor iets wat strafbaar is.

robvaniren
robvaniren13 mei 2016 - 17:41

"En vindt u het raar dat “men” bang was voor het communisme? Een beweging verantwoordelijk voor tientallen miljoenen doden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwartboek_van_het_communisme -"Als het aan knorrtje big ligt, zal de geschiedenis zich herhalen.Waar het communisme, EN de radikale Islam, ontstonden was de voedingsbodem een nietsontziend kapiltalistische, opportunistische en imperialistische politiek, o.a.van de VS, van Frankrijk, etc. Alleen in Rusland was de voedingsbodem een nietsontziend tsarenregime, en de trotskisten vonden in de gekolonialiseerde landen, in de uitgebuite klassen, een dankbaar gehoor.

1 Reactie
KnorretjeBig
KnorretjeBig14 mei 2016 - 8:44

@robvaniren Verkeerde vergelijking tussen communisme en islam. De islam was/is tijdens het overgrootste deel van zijn bestaan een synoniem voor imperialisme en onderdrukking. Dat zij in hun strijd met het westers imperialisme het onderspit delfde is natuurlijk erg sneu. Maar om deze voormalige (?) Slavenhalers en krijgsheren in hetzelfde vakje te duwen als de andere onderworpenen der aarde is een gotspe.

robvaniren
robvaniren13 mei 2016 - 17:05

Mijn Nederlandse identiteit. • De Nederlander wil alles gezegd mogen hebben, behalve laster (met opzet en ten onrechte iemand van schadelijke daden verdenken), en ophitsing. • De Nederlander gunt dat recht iedere wereldbewoner, en steunt haar/hem daarin . • De Nederlander ziet de waarde van kritiek op eigen cultuur als belangrijker dan die op een ander land, ziet daar de meerwaarde van. • Dit is democratie zoals bevochten door Willem van Oranje, Erasmus, Multatuli en Fortuyn. Gezien wat Ebru nu uitkraamt, begrijpt zij er niets van. Het kan ook moeilijk verwacht worden, dat een immigrant dit respect vooor vrijheid in de genen zit, zij zou wat mij betreft zakken voor haar inburgeringsexamen. Terug naar school al die lui, en lezen.

1 Reactie
LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 19:52

Ebru komt just op voor de Nederlandse verworvenheden die in Turkije niet bestaan onder de dictatuur daar. Evenals dat ze tegen het verraad ageert van mensen die onze medelanders aan die Turkse dictatuur uitleveren zodat die opgepakt worden als ze in Turkije zijn.

robvaniren
robvaniren13 mei 2016 - 16:55

"Even voor de duidelijkheid: In Nederland worden mensen die beledigen strafrechtelijk veroordeeld. http://nos.nl/artikel/2102685-sp-raadslid-gestraft-voor-belediging-nawijn.html ".,Als nos.nl dit zo formuleert is dit onjuist: Het SPraadslid is veroordeeld wegens laster, wat betekent dat je men je onterecht beschuldigt van kwalijke praktijken. Zo is geiteneuker geen laster, niemand gaat daardoor denken dat iemand werkelijk geiten neukt, het is puur schelden(beledigen). Maak ik jou uit voor oplichter of pedofiel, dan moet ik dat kunnen aantonen, anders zet ik je, met meestal kwade wil (dus niet om iets te onthullen) in een kwaad daglicht, waardoor je maatschappelijk schade lijdt..

H.Witte
H.Witte13 mei 2016 - 15:44

>>Zo vindt ze bijvoorbeeld dat iemand met een Nederlands paspoort een buitenlandse leider niet ‘beter’ mag vinden dan de Nederlandse premier.<< Wat een onzin. Ik vind de premier van Canada beter dan Rutte.

6 Reacties
Brave Hendrik2
Brave Hendrik213 mei 2016 - 16:40

Flauw. Iedereen is beter dan Rutte. Wacht maar totdat Geert premier is, dan krijg je een harde dobber! Alleen Trump is greater. Maar dat mag je dan niet zeggen. Wat een wereld!

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 16:47

Ze bedoelt "beter" in de zin van dat je die buitenlandse leider zo aanhangt dat je je mede landgenoten die kritiek op hem hebben aan zijn regering aangeeft zodat ze in dat land waar hij regeert opgepakt zullen worden. Dan ligt je loyaliteit aan de verkeerde kant.

Dunya2
Dunya213 mei 2016 - 17:18

Ik ken veel Turken. Geen een die Nederland verafschuwt. Het is mogelijk om van twee landen waar je verbonden bent om van te houden. Net als je even veel van je moeder als je vader kan houden. En boos wordt als je vader slecht spreekt over je moeder, maar ook boos wordt als je moeder slecht spreekt over je vader. Omdat het beiden een onderdeel is van jouw identiteit.

H.Witte
H.Witte13 mei 2016 - 19:58

LodeHere, waar haal je in vredesnaam die interpretatie vandaan. Ik weet ook wel dat ze dat vindt, maar dat kleeft niet aan de onderhavige zin. 'Beter' staat tussen aanhalingstekens omdat het om de functie gaat en niet om de mens.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 20:07

Beste Dunya, als uw broer -als u die heeft- iets kritisch zou zeggen tegen u over uw vader, en stel dat uw vader heel wreed was, en u zou weten dat als uw vader dat ter oren zou komen, hij uw broer half dood zou slaan, vertelt u het dan toch aan uw vader? Ik vind dat mensen die critici van Erdogan aangeven bij de Turkse autoriteiten net zo zijn als u als u, als u uw broer zou verraden tegen uw wrede vader als die wreed zou zijn. Niet dat ik dan laatste denk, noch dat u uw broer zou verraden. Het is maar als gedachten-experimentje.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 21:20

@Eranos Ik zie het ook als iets dat over functie gaat. Dus ik sprak u niet tegen. Maar door het woord "onzin" kreeg ik de indruk dat u bedoelde dat Ebru ongelijk had Erdogans handelen af te keuren. Dus dat het niet waar was dat hij moreel slecht functioneerde. Excuses voor het misverstand.

Henri Fred
Henri Fred13 mei 2016 - 12:45

loyaliteit is een gek ding. Bijvoorbeeld: ik ben voor Ajax, waar ik ook woon ( ook in Rotterdam). Dat is uiteraard vreemd, maar niet verwijtbaar. Hetzelfde geldt voor Nederturken. Het is een vreselijk woord, maar geeft wel een punt weer. Ze hebben de Nederlandse en de Turkse nationaliteit,, maar enkelen/velen voelen zich (aanname, dat weet ik) meer verbonden met Erdogan dan met Rutte. Het schuurt wellicht, maar is het een probleem? het wordt naar mijn mening lastig als een nederturk, als ebru, in Nederland iets doen (wat in Nederland niet strafbaar is), en in turkije kan worden vervolgd (omdat het naar Turks recht wel strafbaar is). Dat ze in turkije wordt vervolgd, om iets wat ze in Turkije zegt en daar strafbaar is, is minder vreemd (hoewel vrijheid ven meningsuiting universeel zou moeten zijn, maar dat ff terzijde). En hoe werkt dat bij volksvertegenwoordigers? Als die iets doet in de uitoefening van zijn functie, wat niet strafbaar naar Nederlands recht, maar wel strafbaar naar Turks recht? Bijvoorbeeld kennis verkregen tijdens commissie stiekum? En wat voor moreel dilemma heeft deze dan, als hij iets te weten komt waarvan hij vindt dat het voor Turkije van groot belang is? En hoe werkt dat met andere volksvertegenwoordigers met dubbele nationaliteit?

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 14:58

Het lijkt erop dat Han van der Horst er voor pleit dat Aboutaleb, eenmaal premier en onderdeel van Commisie Stiekum" voor dit dilemma geplaatst wordt. Moet je niet willen zoiets.

Brave Hendrik2
Brave Hendrik213 mei 2016 - 12:15

Laten we de zaken 's even op tafel smijten. 1. Het lijkt er sterk op, dat de Turkse overheid in diverse landen 'kliklijnen' organiseert en dat zij van deze lijnen gebruik maakt. De vraag is, in hoeverre dit afwijkt van een reguliere diplomatieke dienst, en of dit een illegale inmenging in binnenlandse aangelegenheden betreft. 2. Hiermee gepaard gaande: drijven deze activiteiten een 'wig' in de Nederlandse samenleving? En zo ja, is dat erg? 3. En, ..., ach, fuck de systematiek, het is vrijdag, en mooi weer (nog even!) en ik moet zo naar buiten. Op Joop.nl treft je - zo nu en dan, maar toch wel vaak - obscure scribenten aan die in een aan de Pravda en/of RT ontleend jargon, de loftrompet steken over zo'n beetje alles wat maar enigszins in de verte riekt naar het bolsjewisme. Ook is er een dozijn of zo, die nog steeds stevig in kleurrijke NSB-archaïsmen denkt. En natuurlijk zijn ook nog de überkapitalisten, de confessionelen, de kabouters, de elfjes, enz. Het barst, kortom, van de parallelle samenlevingen; - en dat is sedert de late oudheid het geval. Zonder parallellie geen vrijheid.

9 Reacties
LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 12:53

Waren het niet de NSB'ers die mensen aangaven aan een buitenlandse mogendheid? Die werden terecht "verraders" genoemd. En als er mensen zijn die dat nu ook doen, doen die dan niet precies hetzelfde? Inderdaad was er tijdens de bezetting een parallelle samenleving. Als je dat "samen leving" kunt noemen... de een -een minderheid- bezorgde een hel voor de rest. Godzijdank is dat niet het geval nu, maar waarom een minderheid van mensen toe staan anderen van onze landgenoten aan een ander land te verraden waar ze voor hun kritiek opgepakt en opgesloten worden?

Brave Hendrik2
Brave Hendrik213 mei 2016 - 14:46

Case in point: Lodehere: een stem uit een ander universum, een geluid uit een kier in de tijd. Ik ga daar niet veel over zeggen. Slechts dit: hoe wil je mensen muilkorven die 'slechts' attenderen op zinsneden die via Twitter of Libelle virulent het universum in zijn gesmeten en daar open en bloot schofferend liggen te wezen? (Verder gaat 't allemaal zo mank als een,.. als een.. kom, wat gaat er mank? ... als een... incongruente elleboog. Hoewel? Vond jij niet dat Nederland eigenlijk bezet is door de EU?)

Zandb
Zandb13 mei 2016 - 15:04

LodeHere: Er is Nederland natuurlijk geen sprake van een "buitenlandse mogendheid".

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 15:12

@Zandb Die buitenlandse dictatoriale mogendheid zit nu gelukkig in Turkije. Maar diens medewerkers die onze medelanders aan die buitenlandse mogendheid verraden voor hun kritiek bevinden zich wel in ons land. In die zin is het een Turkse dictatuur in ons land via proxy.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 15:56

PS: Ik bedoelde uiteraard "DE buitenlandse dictatoriale mogendheid zit nu gelukkig in Turkije." Daarmee bedoeld ik dus vanzelfsprekend niet de Duitsers van toen mee. En ook niet dat ik het gelukkig vindt dat vele Turken onder die dictatuur leven.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 16:41

Brave Hendrik – 13 mei 2016 at 16:46 "Case in point: Lodehere: een stem uit een ander universum, een geluid uit een kier in de tijd." Voor echte vernieuwing is iets nodig dat ook echt effectief is. En alles wat de mensen tot nu toe hebben geprobeerd om vernieuwing te brengen is mislukt. Zijn er geen oorlogen meer? Is er geen armoede meer? Zijn de mensen nu echt gelukkig? Hebben ze elkaar nu echt lief? Zelfs vele bloedige revoluties hebben het niet kunnen klaren. Noch grote denkers en filosofen. Dus als er echt een ware positieve verandering moet komen, kan dat alleen zijn door iets wat de mens tot nu toe niet heeft gekend noch betracht. Het moet dus uit een bewustzijn komen dat buiten het huidige bewustzijn van de mens ligt. Daar is al een tijd een begin mee gemaakt, al is het nog veelal onbekend omdat de massa media er (nog) geen aandacht hebben gegeven. Mocht dit uw nieuwsgierigheid hebben opwekt, dit is er een goed recent voorbeeld van: https://revealingtheabsolute.com/

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 16:54

Ter verduidelijking: Het moet dus uit een bewustzijn komen dat NOG buiten het huidige bewustzijn van de mens ligt. Totdat dat tot nu toe onbekende bewustzijn ook volledig het bewustzijn van de mens is geworden.

robvaniren
robvaniren13 mei 2016 - 17:11

"waarom een minderheid van mensen toe staan anderen van onze landgenoten aan een ander land te verraden waar ze voor hun kritiek opgepakt en opgesloten worden? "Zo lang het nog geen meerderheid is, laten we Erdogan en wilders niet de eer gunnen, ons uit elkaar te drijven maar, zoals Fortuyn al zei: er valt nog heel wat bekeerwerk te verrichten. En, bij binnenkomst: examen doen.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 20:16

@robvaniren Helemaal met u eens dat er nog wat bekeerwerk te verrichten valt. En die bekering is tot ons ware Zelf. Daarover postte ik hierboven dan ook. Die bekering geldt voor ons allemaal, niemand uitgezonderd. Behalve dan voor diegenen die al tot hun ware Zelf zijn gekomen en daarvan terecht genieten. Daar is enkel Liefde.

ATM2
ATM213 mei 2016 - 11:53

Het wordt tijd dat mensen gedwongen worden om te kiezen in welk land zij aan het politiek systeem willen deelnemen. M.a.w. Als je deelneemt aan Turkse verkiezingen kun je niet meer deelnemen aan Nederlandse verkiezingen, of andersom. Daarmee zet je een stap op weg naar loyaliteit naar het ene of andere land. En kom niet aan met het argument dat dit volgens de Turkse wet niet kan. Wat hebben wij in Nederland te maken met de Turkse wet ? Precies, helemaal niets, net als andersom overigens. Als je deze stap hebt gezet kom je precies bij dat punt aan wat Ebru Umar probeert te maken, helaas kwam dit tijdens het gesprek bij Pauw niet goed uit de verf.

4 Reacties
Donutz
Donutz13 mei 2016 - 17:09

Waarom zou je je niet voor twee of meer landen kunnen inzetten door o.a. te stemmen? Als je een band hebt met een land (omdat het je hoofd verblijfsland is, er regelmatig komt voor werk, vakantie of familie bezoek) wil je misschien wel een steentje bijdragen het land beter te maken. Waarom zou een NederTurk niet ook in Turkije mogen stemmen op lokaal en nationaal niveau. Bijvoorbeeld door het land progressiever te maken (valt Erdogan dus af) en te kijken of je bijvoorbeeld iets kan doen voor de rechten van mannen, vrouwen, homo's en bi's of op natuur gebied. Zo iemand kan ambassadeur zijn voor verandering "zo doen we het in Nederland en dit zijn de effecten, prachtig toch?". Uiteraard zal een conservatieve NederTurk die Erdogan fan is vanuit Nederlands oogpunt minder fijn zijn, maar bij een democratie moet je dat toch respecteren. Wat ik wel zou begrijpen is een verbod om als politicus of hogere ambtenaar tevens in een ander land zo'n beroep uit te oefenen. Dit wegens belangenverstrengeling, mogelijk doorspelen van informatie. In het bedrijfsleven kun je ook niet voor Apple én Samsung werkzaam zijn (misschien mensen aan de lopende band maar niet in het management).

cockpol
cockpol13 mei 2016 - 20:10

"Bijvoorbeeld door het land progressiever te maken (valt Erdogan dus af) en te kijken of je bijvoorbeeld iets kan doen voor de rechten van mannen, vrouwen, homo’s en bi’s of op natuur gebied. Zo iemand kan ambassadeur zijn voor verandering." Dom, dom en wereldvreemd meneer Donutz, is het u ontgaan dat de Nederturken ondanks intensief contact met onze vrije cultuur net met een veelzeggende meerderheid voor de islamist Erdogan gestemd hebben? Hoe naïf kan je zijn?

Donutz
Donutz14 mei 2016 - 8:23

Dat een groot deel van de Nederlandse-Turken op Erdogan heeft gestemd weet ik. Ik begrijp niet waarom want die man is niet helemaal lekker in zijn hoofd als je het mij vraagt. Maar het is hum democratisch recht te stemmen op wie ze willen. En dat doet nog niets af aan de progressieve stemmers die er ook zijn. Zijn er minder maar hun aantal kan groeien.

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 15:05

Ik vind het echt verschrikkelijk dat mensen buiten Turkije kunnen bepalen hoe dictatoriaal Turkije is/wordt kunnen bepalen door hun stem. Wetende dat zij daar zelf niet de lasten/gevolgen van hoeven te dragen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 mei 2016 - 11:18

Even voor de duidelijkheid: In Nederland worden mensen die beledigen strafrechtelijk veroordeeld. http://nos.nl/artikel/2102685-sp-raadslid-gestraft-voor-belediging-nawijn.html http://www.1limburg.nl/aangifte-tegen-raadslid-heerlen-om-kampbeul-tweet?context=topstory Dit was amper 1-2 weken geleden! Verder staat Wilders o.a. terecht wegens groepsbeledigring. Dus hou nou eens op met die foute vergelijkingen. Umar is nog niet veroordeeld of voor de rechter gebracht. In Nederland zij er wel en ook nog voor minder veroordeeld en het zijn ook nog eens volksvertegenwoordigers. Dat is een stap verder dan gewone burgers of columnisten. Kijk daar nu eens niet van weg! Wij vinden wettelijk gezien beledigen ook helemaal niet kunnen. en persoonlijk vindt ik beledigen het verwoesten van normale verhoudingen. Iemand die mij beledigt zal eerst excuses moeten aanbieden voordat er weer normale gesprekken kunnen plaatsvinden. Mensen die uitgescholden worden wel lekker vinden hebben een vorm van masochisme, vind ik. Projecteer die voorkeur aub niet op iedereen alsof het normaal is.

9 Reacties
omaoeverloos
omaoeverloos13 mei 2016 - 11:58

"Iemand die mij beledigt zal eerst excuses moeten aanbieden voordat er weer normale gesprekken kunnen plaatsvinden." Klopt, dat heb ik ook, die instelling. Maar in het geval van Erdogan mag je eerst 1 tot 4 jaar brommen en daarna zitten normale gesprekken er ook niet meer in. http://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/02/turkije-klaagt-1-845-mensen-aan-voor-beledigen-erdogan

shrew
shrew13 mei 2016 - 12:08

Projecteer jouw fatsoensmoraal niet op mij en niet op iedereen in Nederland. Van fatsoensridders heb je meer te vrezen dan van een lekkere volkse scheldpartij. in Turkije mogen de rechters zich over 2000 zaken buigen of iets beledigend is en daarmee verboden. Dat is masochistisch, dat is een fout moraal.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 12:30

Welke belediging heeft zij dan geuit ten aanzien van Erdogan dan na een betoog dat ze het beleid van Erdogan fout vindt "fuck erdogan" te zeggen of te schrijven. met andere worden als jij een betoog tegen beleid Rutte houdt en dat zal jou makkelijk afgaan en eindigt met Fuck Rutte dan vindt jij het terecht dat je wordt opgepakt en daarna weken het land niet uit mag.

pmolenaar71
pmolenaar7113 mei 2016 - 12:54

"In Nederland zij er wel en ook nog voor minder veroordeeld en het zijn ook nog eens volksvertegenwoordigers" Precies! Nederland is veel erger dan Turkije. In Turkije is ook helemaal geen burgeroorlog gaande waar koerden worden gemarteld en vermoord. Er zijn ook helemaal geen honderden journalisten opgepakt en voor jaren in de gevangenis gegooid. In Nederland is het pas erg! (einde sarcasme)

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 13:04

@Hafez Als je weet wie je echt bent raakt een belediging je niet. Dan kan je het weglachen met "Wat je zegt echt nergens op. Leuke grap." : D

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 13:21

Het enige wat zich beledigd kan voelen is het ego. Vanaf het moment dat je je niet meer met je ego identificeert lach je alleen maar om wat het ego een belediging vindt en er zich door gekwetst voelt. Dat is pas echte vrijheid. Want anders laat je je geluk van anderen en omstandigheden afhangen, en daar ben je dan slaaf van. Als iemand je ego een compliment geef voelt het zich goed, vaak zelfs superieur aan anderen. En als het kritiek krijgt voelt het ego zich gekwetst. Bevrijd je van je ego, en je bevrijd jezelf van een wispelturige tiran. Hoe gaat dan in z'n werk? Een goed voorbeeld van iemand die ondanks dat hij en zijn vrouw voor kinderen zorgen die misbruikt werden door hun ouders, en die zich vreselijk agressief en voor het ego beledigend gedragen, evenals voor baby's van aan drugs verslaafde ouders die de eerste 6 weken alleen maar schreeuwen na hun geboorte, toch in een staat van innerlijke vrijheid en vrede leeft: "Revealing the Absolute" https://revealingtheabsolute.com/

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 13:23

Correctie: "Wat je zegt slaat echt nergens op. Leuke grap.” : D

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 16:27

PS: Wat ik vergat te vermelden is dat die baby's van verslaafde moeders wekenlang niet kunnen slapen, en dus ook 's nachts heel hard huilen. Dus om die goed te verzorgen en liefdevol met ze om te gaan en groot te brengen, en tegelijkertijd een diepe innerlijke vrede te genieten, dat is een bewijs van ware verlichting. Om meteen te horen in een paar minuten waar die verlichte man het over heeft, zie onderste video hier: https://revealingtheabsolute.com/video/

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 15:12

Als Ik Alfred goed begrijp pleit hij ervoor Wilders niet te veroordelen omdat hij ook vindt dat je straffeloos Erdogan moet kunnen beledigen. Oh neen, wacht......................... Zodat Wilders en Umar (want die is rechts. sic)en veroordeeld kunnen worden neemt hij voor lief dat die SP man bakzeil haalt bij de rechter. Oh neen, wacht.................. What is it gonna be boy? Yes or nooooooooooooooooo?!!!!!!!!!!!

Ramballo
Ramballo13 mei 2016 - 10:48

Wat is er toch met het Nederlands onderwijs ad hand. Het is stuitend om te zien hoe veel zgn. semi-intellectuelen, salon-socialisten, linkse goedmensen het liever opnemen voor dictator Erdogan die Koerden en Armeniers uitmoordt, Hitler verheerlijkt en het M. Oosten blijft destabiliseren door terreurgroepen zoals ISIS, AL-Nusra te blijven steunen; maar tegelijkertijd kritische mensen zoals Ebru Umar demoniseren. Hebben ze niks geleerd vd geschiedenis? Hebben ze nooit geleerd wat democratie, fascime en genocide is? Is 't naieviteit, domheid, onnozelheid of gewoon politieke correctheid? Ik weet het niet en wil het ook niet weten. Maar wat ik wel weet is wat Erdogan van plan is. De geschiedenis mag zich niet meer herhalen! Erdogan is een gevaar voor de wereldvrede! Lees en huiver: Tayyip Erdogan en zijn islamitisch fascistische leermeester ‘We gaan het land zuiveren’ http://www.groene.nl/artikel/we-gaan-het-land-zuiveren

9 Reacties
Zandb
Zandb13 mei 2016 - 12:02

"Wat is er aan de hand met het onderwijs", verzucht u. Nu, als ik uw reactie tot me door laat dringen - dat het stuitend is dat "semi-intellectuelen, salon-socialisten, linkse goedmensen het liever opnemen voor dictator Erdogan" en "kritische mensen als Ebru demoniseren" - vraag ik me inderdaad af wat er met het onderwijs aan de hand is, dat u zoiets kunt concluderen. Aan de andere kant, als u zelf al beweert: "....... en ik wil het ook niet weten"!

DaanOuwens
DaanOuwens13 mei 2016 - 12:31

@ Ramballo Het is stuitend om te zien hoe veel zgn. semi-intellectuelen, salon-socialisten, linkse goedmensen het liever opnemen voor dictator Erdogan die Koerden en Armeniers uitmoordt, Hitler verheerlijkt en het M. Oosten blijft destabiliseren door terreurgroepen zoals ISIS, AL-Nusra te blijven steunen; maar tegelijkertijd kritische mensen zoals Ebru Umar demoniseren. - Het is vooral stuitend om te zien hoe extreem rechtse types maar klakkeloos blijven roepen dat Erdogan door links wordt gesteund. Zonder daar ook maar enig bewijs voor te leveren. Terwijl Erdogan met zijn extreem rechtse gedachtegoed toch dichter bij de PVV staat als de gemiddelde linkse kiezer. Wie is nu wie aan het demoniseren? En Umar is gewoon iemand met een hele grote mond maar 0,0 inhoud. Het is prima dat ze een mening heeft maar ik heb er nogal weinig belangstelling voor. Ben ik nu dan een landverrader? En moet ik nu voor straf een hele dag Geen Stijl lezen? Ik kies liever een paar maanden gevangenisstraf.

Poezenmens
Poezenmens13 mei 2016 - 13:21

@ Ramballo Inderdaad, huiveringwekkend en zorgwekkend voor iedereen in Turkije die niet soennitisch is. En dat zegt een linkse kiezer die hiermee probeert uw vooroordeel over links wat bij te stellen.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 13:49

@Zandb U laat waar het echt om gaat links liggen: dat Erdogan een dictator is, en dat landgenoten aan hem verraden voor uitspraken moreel zeer verwerpelijk is. Ik vermoed dat u uzelf als links beschouwd, dus als dat zo is bevestigd u precies wat links verweten wordt. En lang niet alleen door mensen met een meer rechtse neiging. Want er zijn ook veel progressieve linksen die zich van oudsher al tegen dat soort dictaturen verzetten, en dat nu ook doen in dit geval. Voor mij zijn dat de echte linksen, de anderen worden terecht "regressieve linksen" genoemd. Daarin gelijken ze zich qua gedachtegang enigszins aan de rechts reactionairen die zelfs dictators aan de macht helpen, of die verdedigen. @DaanOuwens Voor zover ik het gevolgd heb heeft niemand u een landverrader genoemd, of in dat kamp ingedeeld. U verward diegenen die mensen aangeven aan een dictatuur zoals Turkije met uzelf. (Tenzij u met met die klikspanen eens zou zijn.) Het zou interessant zijn de meningen van u beiden over dat artikel in de Groene Amsterdammer te lezen hier.

DaanOuwens
DaanOuwens13 mei 2016 - 15:25

@ LodeHere Het zou interessant zijn de meningen van u beiden over dat artikel in de Groene Amsterdammer Ik heb het in 3 minuten diagonaal doorgelezen. Ik snap niet eens waarom je het mij vraagt. Erdogan is een ontspoorde leider. Van het soort Poetin, Assad, Wilders, ik geloof niet zo in de Hitler vergelijking omdat een bewering daar eerder ongeloofwaardiger van wordt. Het zijn mensen die denken dat hogere machten en doelen hen vooruit duwen. Oogkleppen voor een streven naar absolute macht, iedereen die hen tegenspreekt moet monddood gemaakt worden. Zij zijn een zegen voor het land. Dat vond ik al en mijn beeld wordt in het artikel nog eens bevestigd. Maar.... ik een anderen hebben dat al honderden keren hier neer geschreven. In jouw hoofd zit een vreemde kronkel die maakt dat jij maar blijft denken dat Erdogan enige linkse sympathisanten heeft. Die heeft hij niet. Ik heb hier, maar ook op andere websites nog nooit een bericht van iemand gezien van iemand die zich profileerde als een links georienteerde reageerder en die Erdogan een verstandige man noemde. Volgens mij zijn die er niet. Ik zou zeggen kom eens met bewijs. Ik koppel al in een aantal reacties Erdogan aan Wilders. Dat doe ik omdat Wilders en Ertdogan volgens mij vergelijkbare opvattingen hebben op hun visie en over hun opdracht. Erdogan is gewoon een Turkse nationalist iemand die streeft naar een machtige Turkse samenleving die allemaal gezamenlijk hetzelfde doel nastreven, een Turkse monocultuur. Wilders wil dat voor Nederland zijn. Zij hebben allebei machtige tegenstanders. Voor Wilders de elite voor Erdogan buitenlandse partijen en binnenlandse terroristen. Het is hetzelfde extreem rechtse verhaal in een iets andere verpakking. Dus ik begrijp niet eens waarom je de vraag stelt Wat ik wel vaststel is dat als reactie op het vastzetten van Umbra en de acties van Erdogan en zijn moordpartijen in koerdistan dat Nederland extreem rechts dat gebruikt om alle NederTurken in de beklaagde bank te zetten. Iedere Turk heeft volgens extreem rechts iets uit te leggen. Op dezelfde manier waarop jij van mij een reactie eist. Dat is onterecht en het levert ook geen enkel positief resultaat op. De uitspraken van Umbra en extreem rechtse reacties zoals hier maken alleen aan de NederTurken duidelijk dat een grote groep mensen hen hier liever niet wil. Het is volstrekt zeker dat dat niet zal leiden tot enige integratie. Nu een beetje duidelijk?

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete13 mei 2016 - 16:27

@ Daan Ouwens Zowel rechts NL als Ebru Umar maken niet aan de Neder Turken duidelijk dat ze hier niet welkom zijn. De groep die ze wel verdacht maken zijn de Neder Turken die Erdogan en zijn fascistische politiek aanhangen en Turken die hier in NL wonen aangeven bij een buitenlandse mogendheid. En terecht want dit zijn intolerante verraders. Dat is een belangrijk verschil en de vraag is waarom jij en een aantal anderen hier constant probeert meningen te framen als zijnde racistisch? Kan je geen valide tegen argumenten verzinnen?

DaanOuwens
DaanOuwens13 mei 2016 - 20:37

@ Phoenix van Milete Je schrijft dat ik frame met de stelling : Zowel rechts NL als Ebru Umar maken niet aan de Neder Turken duidelijk dat ze hier niet welkom zijn. Ik frame niets. Ik refereer gewoon aan teksten zoals die van jou en anderen. Zoals: -- ER word niet begrepen waarom in nederland geboren turken voor Erdogan kiezen,is toch simpel ; Islam” --. Geen specifieke groep dus. Alle Turken want ze zijn moslim. Het gaat om generaliserende uitspraken en niet over mensen die zouden klikken. Maar je kan dit natuurlijk ook zelf wel lezen.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 21:45

DaanOuwens: "Maar…. ik een anderen hebben dat al honderden keren hier neer geschreven. In jouw hoofd zit een vreemde kronkel die maakt dat jij maar blijft denken dat Erdogan enige linkse sympathisanten heeft." Ik heb inderdaad niemand van links op Joop Erdogan horen aanprijzen -al las ik dat wel van duidelijk enige landgenoten met Turkse achtergrond, maar die beschouw ik niet als links- maar ik heb wel heel veel kritiek op Ebru's kritiek gelezen, en daarmee samengaand dat de wetten in Turkije nu eenmaal anders zijn, en dat je dat moet respecteren. Van mensen waarvan ik vermoed dat ze zichzelf links vinden. Maar daar kan ik me uiteraard in vergissen... Maar links of rechts, eigenlijk interesseert het me niet echt. Ik weet dat ik me beter aan de contemplatie kan wijden. Voor Wie we echt zijn is dit toch allemaal maar een virtual reality. En Wie we echt zijn is een oneindig grote Liefde. Laat die in ons ontwaken, en alle conflicten smelten als sneeuw voor de zon.

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 15:19

Daan Ouwens : "Wilders, ik geloof niet zo in de Hitler vergelijking omdat een bewering daar eerder ongeloofwaardiger van wordt." "Terwijl Erdogan met zijn extreem rechtse gedachtegoed toch dichter bij de PVV staat als de gemiddelde linkse kiezer." "Ik koppel al in een aantal reacties Erdogan aan Wilders. Dat doe ik omdat Wilders en Erdogan volgens mij vergelijkbare opvattingen hebben op hun visie en over hun opdracht." Verklaar je nader.

M. Mortaji
M. Mortaji13 mei 2016 - 10:48

Mevrouw Ebru Umar misbruikt de vrijheid van meningsuiting in Nederland. Ebru Umar pleit voor ’t beknotten van vrijheid van Nederturken in Nederland. Omdat zij zich verbonden voelen met hun vaderland Turkije en feliciteerde hun daarmee met mislukte Nederlanderschap, Hmmmm!! zou Ebru Umar überhaupt durven om ’t zelfde gedachten goed! te pleiten ook voor de Nederjoden!.. die al ruim 600 jaar in Nederland wonen en die zich ook goed verbonden voelen met t ver land Israël! dat in 1948 pas is gesticht..."Jom Ha'atsma'oet" Trouwens ben niet voor of tegen Erdogan. Ben voor de ultieme Vrijheid van meningsuiting..

1 Reactie
LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 14:03

Hoe zou u het vinden als Joden in ons land andere Joden die kritiek hebben op de politiek van Israël aan de Israëlische autoriteiten zouden aangeven, en die critici bij hun bezoek aan dat verre land opgepakt en opgesloten zouden worden voor de kritiek die ze in Nederland uitspraken?

bouwvarken
bouwvarken13 mei 2016 - 10:44

Dank u Ramballo, voor het onder de aandacht brengen van deze toespraak. Erdogan is idd levensgevaarlijk om zaken mee te doen. Europa kán het ook heel goed zelf oplossen, maar dan moet wel de Europeesch pacifistische wegkijkmentaliteit veranderen in een trotse Natie staten mentaliteit, zónder er direct extreem rechtse redenen achter te willen zoeken, maar puur om de beschaving te borgen. Islam zoals die door Erdogan verspreid wordt=fascisme.

3 Reacties
Inez2
Inez213 mei 2016 - 12:13

["Islam zoals die door Erdogan verspreid wordt=fascisme. "] Dan is het toch wel mooi dat door de VS, Europa en Israël vele miljoenen moslims zijn afgemaakt. Weet je wat namelijk ook zo fascistisch is aan de islam? Je mag geen joden vervolgen. En de joden moeten respect hebben voor Jezus. Joden en Christenen moeten geen ruzie met elkaar maken en elkaar respecteren. Je moet altijd vrede proberen te sluiten en je mag elkaar nooit aanvallen als je zelf niet aangevallen wordt. Het is zo jammer dat men in Europa 200 miljoen mensen/christenen heeft vermoord want als dat niet was gebeurd hadden de christenen nu kunnen meehelpen nog veel meer moslims te vermoorden.

Phoenix van Milete
Phoenix van Milete13 mei 2016 - 13:27

@ Inez Er staat islam zoals die door Erdogan wordt verspreid........ Er staat niet dat het om islam in algemeen gaat. Voor de rest vraag ik me af; waar haal je de onzin vandaan? Moslims worden voornamelijk vermoord door moslims, niet door de VS niet door de Eu en niet door Israel.

Inez2
Inez214 mei 2016 - 9:42

@Phoenix van Milete 13 mei 2016 at 15:27 ["Er staat islam zoals die door Erdogan wordt verspreid…….. Er staat niet dat het om islam in algemeen gaat. "] Erdogan verspreidt zijn eigen versie van de islam niet. Wat hij doet heeft niets met de islam te maken. Voortdurend wordt er bij allerlei zaken de islam er bij gehaald. Aardige mensen zijn geen moslims, want die zouden geen aanslagen plegen of die zouden gewoon zeggen, alsjeblieft joden of christenen, jullie hebben helemaal gelijk als jullie ons land willen afpakken of onze bevolking uitroeien. Het is "normaal" dat mensen zichzelf verdedigen vanuit een religie of "ideologie" maar steevast wordt er voortdurend de islam er bij gehaald, maar nooit iets als "joods" of "christelijk" terwijl die gasten veruit het meest verantwoordelijk zijn geweest voor de oorlogsmisdaden en ander geweld waar ook ter wereld. Voor de rest vraag ik me af; waar haal je de onzin vandaan? ["Moslims worden voornamelijk vermoord door moslims, niet door de VS niet door de Eu en niet door Israel. "] Daar heb je inderdaad wel gelijk in, echter christenen worden ook veel vaker door christenen afgemaakt. Er is echter wel een detail. Bij het vermoorden van moslims onder elkaar zijn het de VS en Europa wel degelijk die dictators e.d. van harte steunen én het zijn wel degelijk de joden die verhoudingsgewijs de meeste moslims vermoorden, terwijl moslims (ook in het verleden niet) praktisch zich daar nooit schuldig aan hebben gemaakt. Het zijn de christenen geweest die de meeste joden hebben vermoord, ook in het verleden. Als je nagaat dat door de moorden door christenen de moslims/Palestijnen enorme stukken grond zijn kwijtgeraakt en als je bedenkt dat de Arabische landen (dus het heeft niks met islam te maken) de Palestijnen hebben willen helpen en hen dat wordt verweten en men dientengevolge het recht heeft om wel degelijk vele tienduizenden slachtoffers te maken in Arabische (altijd islamitische) landen, mag ik daarbij dus ook wel dit als misdaden door de VS en Europa betitelen. Nogmaals, men moet eens stoppen om voortdurend te refereren aan (een) islam. Het is namelijk ook de achtergrond waardoor er zoveel mensen in Nederland van Turkse en Marokkaanse komaf worden gediscrimineerd.

Ramballo
Ramballo13 mei 2016 - 10:14

Erdogan is een gevaarlijke man! Europa weet nog half niet wat ze in huis halen met Nederland als voorzitter vd EU voorop. De geschiedenis lijkt zich te herhalen; de terugkeer van het fascisme! Dit is de speech van Erdogan eind augustus 2015, dit is zijn blauwdruk: een invasie van Europa: http://www.tccb.gov.tr/haberler/410/32500/istanbulun-yureginde-562-yildir-yanan-fetih-isigini-sondurmek-isteyenlere-asla-izin-vermeyecegiz.html Dit doet me denken aan een van de eerste speeches van Hitler (Erdogan ziet Hitler als zijn voorbeeld!) Het is tijd voor een wake-up call, tijd om de naiviteit van de Euro-burger van zich af te schudden. Vertaling (hieronder, lees en huiver): "The conquest is Hijrah [expansion of Islam through emigration, following the example of Muhammad, the founder of Islam, and his followers from Mecca to Medina]. The conquest is Mecca. It is to cleanse the Kaaba, the house of Allah on earth, of all the icons. The conquest is Jerusalem. It is when the prophet Omar stamped the seal of Islam on Al-Aqsa Mosque, our first Qibla [the direction to face when a Muslim prays during the five times daily prayers] while respecting all faiths including [those of] Christians and Jews." "The conquest is Al-Andalus [Muslim Spain]. It is to build the most beautiful architecture, literature and culture of the world such as in Córdoba and Granada. "The conquest is Samarkand [a city in present-day Uzbekistan and once a capital of the ancient Sogdian civilization whose main religion was Zoroastrianism.] "The conquest is Bukhara [also in present-day Uzbekistan. It was a diverse city with Zoroastrian, Buddhist, Jewish and Nestorian Christian communities]. It is to establish one of the greatest civilizations of history in the steppes of Central Asia. "The conquest is Salah al-Din al-Ayubbi [Saladin, who in 1187 invaded Jerusalem]. It is to hoist the flag of Islam in Jerusalem again. "The conquest is Alp Arslan [the second Sultan of the medieval Muslim Seljuk Empire, who conquered Anatolia]." "The conquest is to open the doors of Anatolia up to Vienna for this blessed nation. The conquest is Osman Ghazi [the first Ottoman Sultan]. It is to make the sycamore [the Ottoman Empire] meet with the ground that would cover three continents and seven climates through the enlightenment inspired by Sheikh Edebali who said, 'Make the human live so that the state can live'. "The conquest is preparation. The conquest is when the Sultan Murad II abdicated the throne to his 12-year-old son, Mehmed II. And of course, the conquest is the Sultan Mehmed the Conqueror. It is, at age 21, to embrace Istanbul, the most favorite city of the world, after destroying the millennial Byzantium. "Mehmed the Conqueror conquered Istanbul in 1453. But the conquests always continued before and after that. They continued with Sultan Selim I the Grim, Sultan Suleiman the Lawgiver, Sultan Murad IV, and Sultan Abdul Hamid II. "The conquest is to have the courage, tenacity and sagacity to defy the entire world even at the hardest times. "The conquest is 1994 [when Erdogan was elected mayor of Istanbul]. It is to serve Istanbul and the legacy of the Sultan Mehmed the Conqueror. The conquest is to make Turkey stand up on its feet again." The crowd shouted, "Here is the army, here is the commander." Also sprach Erdogan.

7 Reacties
truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 10:56

Hij zal door bepaalde groepen met open armen ontvangen.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 11:05

worden ontvangen.

Zandb
Zandb13 mei 2016 - 12:04

Ja, truus: Daar zullen de mussen van verschrikken: Erdogan zal door bepaalde groepen met open armen ontvangen worden!

Inez2
Inez213 mei 2016 - 12:04

Het is inderdaad nogal fascistisch als je een "Slag" van 562 jaar geleden herdenkt. In 1972 hebben wij ons 300 jarig Gronings Ontzet herdacht. Slechte mensen zijn we. Je moest eens weten hoeveel slachtoffers onze voorouders hebben gemaakt onder de christenen onder leiding van de bisschop van Keulen, Bommen Berend genaamd.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 12:32

de geschiedenis zou zich zomaar kunnen herhalen.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 14:35

Veel dank voor de informatie. Kunnen wij ook eens horen -lezen- wat de Turken in Turkije en in ons land die hun oren naar dat land richten, te horen krijgen. En waar zovelen het mee eens zijn, ook in ons land. Mocht u Nederlander met Turkse achtergrond zijn, dan ben ik blij voor u dat u hier onder een schuilnaam schrijft, anders zou u wel een opgepakt kunnen worden bij een eventueel bezoek aan Turkije.

cockpol
cockpol13 mei 2016 - 20:28

Dank voor de informatie Rambalo. Ik hoop dat een bepaald soort links het leest voor het de mensen die verontrust zijn, als uiterst rechts wegzet

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus13 mei 2016 - 10:13

Het Linkse deel der natie laat zich wel weer erg kennen: iemand met harde meningen, en iemand die niet zo weg is van dat multi-culti geknuffel - oh oh wat erg toch dat die zendtijd krijgt. Het enige wat ik haar hoor echt hoor zeggen is: als je zo graag een Nederlands paspoort wilt, of al hebt, dan moet dat wat betekenen voor je loyaliteit. Die behoort dan in Nederland te liggen. Lijkt mij geen gekke gedachte. Amerika is voor mij een goed voorbeeld - je bent welkom op 2 voorwaarden: zelf je geld verdienen, en je loyaliteit ligt daar. Nergens anders. (en voor de rest - totale vrijheid). Spreekt mij meer aan dan de zieligheidspreoccupatie en de correctheid van de lezers alhier.

5 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 mei 2016 - 10:49

Met andere woorden: vrijheid van meningsuiting en vrijheid van denken geldt niet voor iedereen. Even kijken, waar is dat ook zo? Uh, ja Noord-Korea.

Zandb
Zandb13 mei 2016 - 10:54

Helaas is het nu net zo, dat we haar niet alleen horen zeggen. Ze heeft er ook maatregelen voor over. En die mogen u aanspreken maar mij beslist niet. Ik heb niet de behoefte om de redenen waarom u wellicht die maatregelen aanspreken, van negatieve kwalificaties te voorzien. U hebt die behoefte t.o.v. mensen die er anders over denken, blijkbaar wel.

Donutz
Donutz13 mei 2016 - 10:59

Amerika zal vast meer voorwaarden stellen, dat doet Europe en Nederland ook. Immigranten zijn niet welkom in Nederland tenzij het een gezinslid betreft (partner, minderjarige kinderen) en het gezin 100% wettelijk minimumloon verdient en ook duurzaam en geen aanspraak kan maken op publieke middelen. Studenten zijn ook welkom als tijdelijke immigrant zolang de studie duurt + zoekjaar, arbeidsmigranten zijn alleen welkom als dit voor een vacature is die niet binnen NL of de EU gegevuld kan worden, en vluchtelingen zijn welkom mits zij als zodanig erkend worden (de asielaanvragen uit Afrika zijn veelal kansloos op die uit oorlogsgebieden na). Een tweede nationaliteit maakt de VS ook geen probleem van. Geen idee hoe de VS 'loyaliteit' controleert? En wanneer is ben onvoldoende loyaal, uitgezonder overduidelijk dienen van een vijandige mogendheid (wat ook bij ons verlies van verblijfsvergunning of Nederlandschap betekent). ?

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 14:50

@Alfred Blokhuizen Beste man, zet die alles op z'n kop zettende z.g. "politiek correcte" bril eens af. Of wilt u echt het verraden van landgenoten aan een overduidelijke dictatuur onder "vrijheid van meningsuiting" scharen? Dat zullen de bezetters en hun aanhang in ons land destijds ook wel goed hebben gekeurd.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 18:10

Alfred Vraag het eens aan deTurkse journalisten die in Turkije gevangen zitten.

Ratelaar2
Ratelaar213 mei 2016 - 9:37

Erdogan vind ik gekker... Dat de man zich laat opnaaien door een Nederlandse columniste. Dat vindt ik ziek.

Paul250371
Paul25037113 mei 2016 - 9:29

Gaat zij nou even bepalen wie iemand een beter politicus mag vinden en dat dan als voorwaarden koppelen voor een paspoort. De zogenaamde Charlie, de voorvechter van het vrije woord en de vrijheid van meningsuiting. Behalve als jouw mening anders is dan krijg je geen paspoort. Die Wildersachtigeadepten hebben geen idee hoe tegenstrijdig en dom ze ouwehoeren.

2 Reacties
truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 10:59

U weet wel wat ze bedoelt. het is even wat anders waneer u zegt "Erdogan is een goed politicus" of "Erdogan is mijn president". Dat laatste bedoelt mevrouw te zeggen!!

Paul250371
Paul25037113 mei 2016 - 12:55

So what. Rutte is de president van Nederland maar niet mijn president terwijl ik toch Nederlander ben. Als er iemand zich in zijn of haar hart meer Turk dan Nederlander voelt en daardoor Erdogan zijn president ziet boeit toch niemand. Pas als er agv die mening - gevoelens wetten wordt overtreden is het vroeg genoeg om je druk te maken of mijn buurman Erdogan wel of niet als zijn president ziet.

voxpopuli2
voxpopuli213 mei 2016 - 9:18

Een verfrissend helder licht op het doorgaans valse licht wat bij pauw zit, vooral dat laatste optreden van abu huppelepup was tenenkrommend slecht, terwijl de deuren open stonden werd er niets mee gedaan. Dan zie ik liever sven kockelman

bob b.
bob b.13 mei 2016 - 8:51

Het is mooi hoeveel ruimte ze krijgt om haar hart te luchten. Ze valt hierdoor genadeloos door de mand. En de opmerking van Pauw dat hij haar stukken met plezier leest is natuurlijk niets anders als de aai over de bol die ze nodig heeft om helemaal leeg te lopen. Ik begrijp heel goed waarom Turken een hekel aan haar hebben. Ze is een onuitstaanbaar wicht.

9 Reacties
Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer13 mei 2016 - 9:42

Of Ebru een onuitstaanbaar wicht is of niet is totaal irrelevant. Waar het om gaat is dat een deel van de derde generatie Nederturken bereid is door individuen geuitte Erdogan kritische en/of beledigende uitspraken te melden bij de Turkse overheid. Iedere hier wonende Nederturk die zich lekker voelt bij de trias politica in een seculiere rechtstaat, zich zorgen maakt over het afglijden van seculier Turkije onder sultan Erdogan en daar commentaar oplevert, heeft dus de kans op familiebezoek daar opgepakt en veroordeeld te worden. Of hier op straat in elkaar geslagen te worden door Erdogans vijfde colonne leden. Maar dat probleem gaan we niet benoemen want Ebru is een onuitstaanbaar wicht. Het frappante was wel dat na deze terechte duiding door Ebru en haar conclusie dat het Nederturken probleem ineens duidelijk is geworden de volledige tafel zweeg. Onuitstaanbare Ebru dwong de samenleving even in de spiegel te kijken en dat beeld, het resultaat van decennia lang falend integratie beleid, riep onmiddelijke associaties op met de SA en Gestapo. Nu het deksel van het doosje is stinkt de inhoud onuitstaanbaar. Hulde hiervoor Ebru en het is aan de politiek dit probleem op te lossen.

Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 9:43

Vrouwen met een mening daar moeten bepaalde mensen inderdaad niets van hebben, kan ze niet gewoon een hoofddoek opdoen en haar mond houden.

bob b.
bob b.13 mei 2016 - 10:42

Jan Willem daar gaat het wel over. Haar karakter maakt dat mensen zo op haar reageren. De politieke kwestie is er met de haren bijgesleept en wordt als excuus gebruikt om weer eens een potje te drammen. Als jij je landgenoten keer op keer op een zeer lage manier door het slijk haalt mag je verwachten dat de bal een keer terugkomt. Er zijn genoeg Turken die er net zo over denken als Umar maar die worden niet bedreigd. Bovendien is bedreigen een groot woord, iedereen die zijn mond opendoet krijgt haatmail. Of je nu Wilders, moslim, Rutte of Asscher heet, er zijn altijd idioten die hun fifteen seconds of fame willen.

Sjefke_Erdogan
Sjefke_Erdogan13 mei 2016 - 10:54

Neill Page, man, goud! 10¹⁰⁰ punten en internet is vandaag van jou.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 11:05

JAN willem de boer Dat die stank naar boven kwam is niet de verdienste van Ebru maar van Erdogan waarbij Erbu het lijdenvoorwerp was. Ebru heeft het eerder wel aangegeven en Erdogan gaf haar door de Turkse actie en de reactie van een grote groep Turken in Nederland het bewijs.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer13 mei 2016 - 12:20

@Bob de la bob Net als dit onuitstaanbare wicht bedoelt u. http://www.joop.nl/nieuws/tweede-kamerlid-yucel-bedreigd-vanwege-steun-aan-ebru-umar

Nick the Stripper
Nick the Stripper13 mei 2016 - 12:23

[Bob de la Bob 13 mei 2016 at 12:42 Bovendien is bedreigen een groot woord, iedereen die zijn mond opendoet krijgt haatmail.] Wordt bij al die mensen ook ingebroken in hun woning, met achterlating van het opschrift 'hoer' in het trappenhuis? Is bedreigen daarvoor nog steeds een groot woord? http://www.parool.nl/amsterdam/inbraak-in-amsterdamse-woning-ebru-umar~a4288991/

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 15:06

@Bob de la Bob Dus wat u belangrijk vindt is dat Ebru dingen zegt die u niet bevallen omdat ze kritisch en scheldend zijn voor de dictatuur die er in Turkije is en diens medewerkers in Nederland. En dat ze daarom volgens u een "wicht" is. Maar u vindt die dictatuur best, en ook dat een groep van onze medelanders met die dictatuur meewerkt door mensen die kritiek op die dictatuur hebben in ons land aan die dictatuur verraden? U meent het niet.

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 15:46

" Er zijn genoeg Turken die er net zo over denken als Umar maar die worden niet bedreigd." Waarom denk je dat dat is? je geeft het zelf al aan. Ze houden in angst hun mond.

EvergreenLiga
EvergreenLiga13 mei 2016 - 8:47

Ik hoor hele tijd een kip die heen en weer rent en roept : buk buk buk buk kaaaaaak buk buk buk buk bukaaaaak! Wat je ook doet, of je beter Nederlands praat dan een nederlandse dichter met perfecte Nederlandse accent of je alle gewoontes, normen en waarden aanneemt of je bier drinkt of je varkensvlees eet, je bent en je zal in dit land een “allochtoon” blijven, met alle gevolgen vandien. Het is hard maar wel de waarheid. HBO, WO, maakt totaal niets uit! Als je vooral iemand bent met marokaans/turks/arabisch uiterlijke kenmerken dan wordt je op een heel subtiele manier naar “de andere” Nederland gestuurd, waar alles 50 keer harder is om iets van je leven te kunnen maken. Het is zo’n beetje zoals in de film “Silent Hill”, niemand ziet jou maar je bent er toch wel. En het heeft niet eens met je religie te maken en heeft ook helemaal niets met je integratie niveau te maken. Het is puur je uiterlijk, je ras, je donkere ogen en haar. En al deze trieste gebeurtenissen in de wereld helpen enorm om deze zieke Nazi-ideologie voort te zetten. De gemiddelde nederlander wordt dag en nacht letterlijk dag en nacht door media/tv/radio/internet vol geïndoctrineerd en met subliminal messages beinvloedt dat ze het zelf niet eens doorhebben. Het is gek voor woorden hoeveel segregatie er aan het gaande is. Scholen/Bedrijven/Bussen/Treinen. Er staan natuurlijk geen borden op van “allochtoon mag niet” maar we weten allemaal heel goed hoe alles stiekem begrensd en geregeld is voor mensen die van allochtone uiterlijk zijn. Gewoon je uiterlijk bepaald iets van 80 % wat je lot in Nederland wordt!!! Of om het simpel te maken: "EUGENICS AT IT'S BEST!" Ik hoop dat er binnenkort eindelijk een soort pil op de markt komt om je DNA en Genen zodanig kan veranderen zodat je blonde en blauwe ogen kan krijgen. Wat moeten deze mensen anders doen? Heel triest alllemaal.

6 Reacties
Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 9:48

Wat een blinde haat en onderbuikgescheld, maar goed dat mag in het door u verfoeide Nederland. Niemand zal u aangeven en u wordt ook niet gearresteerd, dat in tegenstelling tot E. Umar.

Inez2
Inez213 mei 2016 - 10:30

Misschien kan Wilders je helpen: http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/33890/blauwe-ogen-wil-geert-wilders-arir-zijnlijkenworden.html

Frank Lenssen2
Frank Lenssen213 mei 2016 - 10:38

@ EvergreenLiga (10:47u) - wat heeft bukkake met deze kwestie te maken? En een heen en weer rennende kip?

Paul250371
Paul25037113 mei 2016 - 10:41

Triest maar waar in ons open, tolerant land gestoeld op Joods Christelijk (hahahaha, te gek voor woorden) verlichte cultuur.

il viaggiatore
il viaggiatore13 mei 2016 - 11:21

Ik denk dat het tijd wordt dat U even de aluminium hoed afzet en eens naar buiten gaat. Het mooie van Nederland is, Als U geen bier wilt drinken, of geen varkensvlees wilt eten, dan kan dat gewoon. Zelfs bij de grootste grootgrutter heb je volledige schappen met halal voedsel. Wat een verschrikkelijk mooi land is het toch.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 mei 2016 - 14:22

Ik heb een voorkeur voor wijn en eet helemaal geen vlees. Schijnt ook te mogen. Zou graag zien dat onverdoofd slachten in Nederland net als hier in Noorwegen wordt verboden.

bob b.
bob b.13 mei 2016 - 8:47

Het mens is gek en krijgt veel te veel aandacht.

5 Reacties
truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 9:08

Oké, maar wat vindt u van de Turkse actie? met andere woorden mag ik wanneer ik het bijvoorbeeld totaal niet eens ben met Rutte niet "fuck Rutte" zeggen of schrijven

bob b.
bob b.13 mei 2016 - 9:58

Truus, van mij mag je alles. Je mag Rutte gerust een molenaar noemen. En Erdogan nog iets ergers. Het gaat me nu om haar. Ik kan het maar niet van me af zetten dat ze dit allemaal bewust heeft gedaan. Misschien zie ik vliegen, dat zijn dan de vliegen om haar hoofd.

Sjefke_Erdogan
Sjefke_Erdogan13 mei 2016 - 11:04

Als je aldoor vliegen ziet ligt het onwaarschijnlijk aan iemand anders hoofd Bobbels.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 11:11

Ze heeft dit niet bewust gedaan. De turkse staat heeft iets bewust gedaan en daarmee aangetoond dat zij een aardige vinger in de pap heeft over een grote groep Turken in Nederland. Erdogan heeft Umar het bewijs geleverd over wat zij eerder wel heeft gesteld over de loyaliteit van Turken ten aanzien van Erdogan. Het is nog erger dan iedreen dacht! Hoogste tijd dat de staat Diyanet tegen het licht gaat houden.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 11:18

Als ze de regie hierover heeft gehad dan is dat heel sterk van haar want dan heeft zij aangetoond dat er een grote groep Turken( waarvan een groot deel geboren en getogen in Nederland ) is die Erdogan als HUN president zien. We wisten dat het aanwezig was ( zie uitspraak minister vorig jaar) maar dat het zo sterk was dat wisten wij niet. Als zij de regie hierin heeft had betwijfel ik ten zeerste!

omaoeverloos
omaoeverloos13 mei 2016 - 8:09

Verbijsteren dat de aversie bij sommigen tegen Umar zo groot is dat ze zelfs bereid zijn een fascistoide dictator en zijn handlangers te verdedigen.

6 Reacties
Arvidos
Arvidos13 mei 2016 - 9:14

Vergis je niet hoe fascistisch en racistisch veel Turkse Nederlanders denken, een makkelijke groep om uit het vaatje te tappen voor Erdogan.

Zandb
Zandb13 mei 2016 - 10:15

Gelukkig heb ik geen idee wie u bedoelt.

omaoeverloos
omaoeverloos13 mei 2016 - 10:38

"Gelukkig heb ik geen idee wie u bedoelt." Vreemd, ik kan me voorstellen dat U geen idee heeft wie ik bedoel, maar het woordje "gelukkig" geeft toch de duidng dat er wel een vermoeden is. Inderdaad, Erdogan.

Paul250371
Paul25037113 mei 2016 - 11:19

Dat zie ik anders. Erdogan staat politiek voor die mij totaal niet past maar dat wil niet zeggen dat het een pedofiel en een geitenneuker is. Ik zie totaal geen enkele meerwaarde om mensen of je het wel of niet met hen eens bent, zo neer te zetten. En mocht je dat wel doen dan is het aan hem om daar een zaak van te maken mocht de wet daar mogelijkheden toe geven. Als je pretendeert beter te zijn dan Erdogan pak hem dan aan met fatsoenlijke argumenten en daar stoort het wel eens aan in dit fantastische bolwerk van beschaving.

Zandb
Zandb14 mei 2016 - 9:27

Nou nee, oma oeverloos; dat u Erdogan bedoelde, dat was me wel duidelijk. Maar mijn "gelukkig" slaat op uw "sommigen". Als ik namelijk wel een idee had van wie u met "sommigen" bedoelt, dan zou ik dan wel in uw hoofd kunnen kijken, dan wel over concrete aanwijzingen beschikken, wie u zou kunnen bedoelen. Ik kan niet in uw hoofd kijken, gelukkig, en ik heb geen enkele aanwijzing, gelukkig, die de staat van verbijstering waar u zich in mag bevinden, een redelijke grond geeft.

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 15:52

@ Paul "Als je pretendeert beter te zijn dan Erdogan pak hem dan aan met fatsoenlijke argumenten en daar stoort het wel eens aan in dit fantastische bolwerk van beschaving." Fatsoenlijk zou zijn om niet enkel de platte erupties van boosheid in de vorm van schelden van je opponenten te noemen maar ook wat ze verder zeggen/ te melden hebben. Enkel een beginneling trapt nu in je halve waarheid.

Nick Ros
Nick Ros13 mei 2016 - 8:02

Via projecten op de werkvloer en gesprekken op die vloer zit er een groot verschil tussen Duitse Turken en Nederlandse Turken. Nu heb ik het over de 2de en 3de generatie, niet in Turkije geboren. De meeste NederTurken en idem Marokkanen, zijn nooit echte Nederlanders geworden. Nederland is nooit hun thuisland geworden. Duitse Turken hebben veel meer het gevoel van wij wonen, werken in Duitsland en wij moeten het in Duitsland met onze kinderen gaan maken. Duitsland is ons thuisland geworden en Turkije is ons vakantieland, waar wij graag en met veel plezier een aantal weken/jaar naar toegaan.

3 Reacties
Nick Ros
Nick Ros13 mei 2016 - 8:28

Is ons NL-systeem niet te sociaal en te soft ? Contraproductieve werking. Als je nu weer naar Ede kijkt met een sociaal werker als Burgemeester. Sociaal werkers in witte auto's met zwaailichten. Burgers die met keien worden bekogeld en de politie kijkt de andere kant op.

bob b.
bob b.13 mei 2016 - 10:35

@ NIck, Ik kan beide landen niet vergelijken maar van Nederland weet ik dat Turken politiek veel ruimte hebben gehad om te blijven wie ze waren. De PvdA heeft daar rigoureus een einde aan gemaakt.door beide heren van DENK uit de partij te zetten. Dat was symbolisch maar het had een flinke impact. Een ander punt is dat Turken in Nederland net als Marokkanen als groep altijd apart zijn gezet. Dankzij eerst Fortuijn en later nog erger door Wilders. Zoiets vergroot het samenhorigheidsgevoel van ons tegen de rest. Het sluit de rijen. En de Turken waren al een hechtere gemeenschap dan de Marokkanen. Duitsland had geen Fortuijn of een Wilders. Dat maakt het verschil. We moeten dus ook eens naar onszelf kijken voor we de schuld alleen bij de Turken te leggen.

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 15:59

Bob de la Bob "Dat was symbolisch maar het had een flinke impact." Welke dan? Droeg het ertoe bij dat de 5e colonne nu uit de schaduw treedt ipv zich achter een sociaal democratische partij te verschuilen? "Een ander punt is dat Turken in Nederland net als Marokkanen als groep altijd apart zijn gezet. Dankzij eerst Fortuijn en later nog erger door Wilders. Zoiets vergroot het samenhorigheidsgevoel van ons tegen de rest. Het sluit de rijen. En de Turken waren al een hechtere gemeenschap dan de Marokkanen. Duitsland had geen Fortuijn of een Wilders. Dat maakt het verschil. We moeten dus ook eens naar onszelf kijken voor we de schuld alleen bij de Turken te leggen." Je reageert op Nick die zegt dat wij de Turken en de Marokkanen teveel vrijheid gaven zich te verstoppen in een parallelle samenleving. Fortuyn en Wilders doen niet anders dan dat aanstippen. Wat is je punt? Mag dat niet? Wat is "onze schuld"? Dat wij wakker zijn geworden?

Inez2
Inez213 mei 2016 - 7:49

Als je in Nederland roept dat je de koning moet neuken dan wordt je opgepakt en na een paar uur weer vrijgelaten. Er wordt hier en daar wat over bericht maar verder loopt het met een sisser af. Niemand is zo gek om voor- of tegenstanders van die arrestatie dan wel die het eens of oneens zijn met de twitter als "foute" mensen te zien. En of er mogelijk een proces achteraan kan komen zal niemand een punt van maken en zeker niet dáárom massa's Nederlanders veroordelen. Ebru Umar heeft een beledigende opmerking gemaakt. Dat deed ze puur uit kwaadaardigheid. Het is har lust en haar leven. Ze is een paar uur op het politiebureau geweest. Daarna weer vrijgelaten, maar wel met de vermelding dat ze zich beschikbaar moest houden voor een eventuele rechtszaak. Ze is Turkse. Ze dient te gehoorzamen aan de Turkse wet. Waarom zijn Turken in Nederland fout als ze kritiek op haar gedag hebben? Wat zou er met haar gebeurd zijn als ze het "bonnetje" van de bekeuring gewoon in de zak had gestoken en de schouders had opgehaald? Inderdaad. Dan had ze niks meer. En als je pest en niemand merkt het dan ben je nutteloos bezig. Reken maar dat ze vanaf het eerste moment de grootste plezier heeft en altijd zal hebben om (weer) mensen te kunnen pesten. Het is het enige wat ze heeft.

8 Reacties
Nick Ros
Nick Ros13 mei 2016 - 9:23

De koning is geen geit.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 9:47

Ze is Nederlander en ingezetene van Nederland met ook een Turks paspoort. U ook dus.

Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 10:28

Ik zie het al helemaal voor me dat mensen als in de 2e wereldoorlog joden die hun ster niet droegen aan zouden geven. Dat is toch de wet die dienen ze na te leven....bah. Echt eng hoeveel latente dictators en NSBers er in dit land rondlopen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 mei 2016 - 11:02

@ Tijdgeest Wat een onzin verkondigt u toch. Beledigen is helemaal niet toegestaan in Nederland. Waarom praat u dat toch na? Doe eens onderzoek voor u iets op internet zet! http://nos.nl/artikel/2102685-sp-raadslid-gestraft-voor-belediging-nawijn.html http://www.1limburg.nl/aangifte-tegen-raadslid-heerlen-om-kampbeul-tweet?context=topstory Dit was amper 1-2 weken geleden! Verder staat Wilders o.a. terecht wegens groepsbeledigring? Zelfs volksvertegenwoordigers moeten voor de rechter verschijnen. Dat is nog een stap verder dan columnisten, die ook het ook nog eens niet erg vinden dat vluchtelingen verdrinken in zee. En ja, dat verkondigde Umar en ze nam er bij Pauw geen afstand van......

Inez2
Inez213 mei 2016 - 11:18

@GeenTijdgenoot 13 mei 2016 at 11:40 ["Beledigen is toegestaan in Nederland. De kritiek van de Nederturken zijn bedreigingen, vind ik niet helemaal hetzelfde maar u blijkbaar wel. Wel leuk om te lezen dat u blijkbaar met mevrouw Umar hebt geknikkerd omdat u haar zo goed kent. "] Je mag echter geen kritiek geven op degenen die je beledigt. Want dan tast je de vrije meningsuiting aan. Toch? Maar ondertussen kun je er wel van op aan dat als je mij en/of m'n familie beledigt dat ik dan zal roepen dat je dood kan vallen. Dat is vast ook een bedreiging. Of misschien zeg ik wel dat ze je de tanden uit de bek moeten slaan of dat ik dat zelf doe. Waar het echter om gaat is dat het niet zozeer om beledigingen gaat maar om vernederingen. Veel Turken en Marokkanen e.a. worden diep vernederd. Ze worden als oud vuil behandelt en/of hun geloof op een smerige manier te grabbel gegooid, terwijl het geloof juist expliciet elke vorm van discriminatie verbiedt. De beledigingen/vernederingen die ze moeten ondergaan zijn voor het plezier van anderen. Verder hebben ze geen nut. En uiteraard de hoop dat mensen kwaad worden want dan kan men lekker nog eventjes verder gaan met het vernederen. @Nick Ros 13 mei 2016 at 11:23 ["De koning is geen geit. "] Jij wel.

omaoeverloos
omaoeverloos13 mei 2016 - 12:05

"Of misschien zeg ik wel dat ze je de tanden uit de bek moeten slaan of dat ik dat zelf doe." Knieschoten willen volgens je held Wilders ook nog wel eens helpen.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 12:41

inez dus ik mag geen kritiek op hun geloof hebben??. 'terwijl het geloof juist expliciet elke vorm van discriminatie verbiedt' Uw geloof vindt mij als ongelovige minder dan een 2erangsburger dus geen onzin over de uitwerking van uw geloof. Uw geloof vindt dat een gelovige, maar niet moslim anders moet worden behandeld dat een moslim.

Inez2
Inez213 mei 2016 - 16:25

@truusbeek 13 mei 2016 at 14:41 ["inez dus ik mag geen kritiek op hun geloof hebben??. ‘terwijl het geloof juist expliciet elke vorm van discriminatie verbiedt’ Uw geloof vindt mij als ongelovige minder dan een 2erangsburger dus geen onzin over de uitwerking van uw geloof. "] Ik ben geen "gelovige" maar nu ik er over nadenk heb je helemaal gelijk en zal ik overeenkomstig met jouw geloof geheel op de manier waarop jou voorouders mijn joodse voorouders vertellen dat moslims minderwaardig zijn omdat ze opkomen voor de joden. Zou jij een lijstje willen maken die jou voorouders rechtvaardigen om de joden te vervolgen en eventueel de schade aan jou die je als Wilders-volgeling dagelijks oploopt als je merkt dat moslims weigeren zich te laten discrimineren, geheel zoals hun geloof het voorschrijft en eventueel Wilders laat oproepen om een totalte uitroeiing te bewerkstelligen zoals dat volgens het joodse geloof in Deuteronomium 7 wordt beschreven en waar de joden in de Joodse Staat nog steeds aan refereren terwijl moslims die al 1400 jaar afwijzen? Kun je me je lijden beschrijven zoals Jezus Christus ook heeft geleden toen je merkte dat Mohammed opkwam voor Jezus terwijl de joden hem als een oplichter beschouwden en dat nog steeds doen? Zou jij een joodse wet willen die vertelt dat joden superieur zijn en derhalve het recht hebben mensen te vermoorden, zoals is beschreven in de Bijbel terwijl dat in de Koran is verboden en zou je eventueel een actiegroep op willen richten om massaal mensen te vermoorden zoals de christenen dat al eeuwenlang en met groot succes hebben gedaan en zoals ze ook al deze eeuw weer vele tientallen miljoenen moslims hebben weten af te maken? Roep mij na! Jezus was een Christen. Wilders was een Christen. Hitler was een Christen. God is een christen jij bent een christen. Wij mogen moorden in de naam van onszelf, jou, Wilders, Hitler en zelfs god. Het is verboden voor mensen die hun familie is vermoord ons als liefste mensen ter wereld aan te vallen, omdat ze een achterlijk geloof hebben. Amen!

schleborsjki
schleborsjki13 mei 2016 - 7:43

Waarom zouden Nederturken sympatiseren met een premier of koning van een land dat ze uitkotst? Waarom zouden ze dat aannemen van iemand die rechtser, kwetsender en nationalistischer wil zijn dan (dom) rechts?

1 Reactie
Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 16:25

Je draait oorzaak en gevolg om.

Hanvander Horst
Hanvander Horst13 mei 2016 - 7:40

Ebru Umar past haarfijn in de Turkse politieke traditie.. Als een partij daar aan de macht komt, beperkt die de vrijheid van de tegenstanders. Dat is daar al sinds mensenheugenis het geval. Zij heeft het niet van een vreemde.

2 Reacties
x.x
x.x13 mei 2016 - 10:26

Dus het zit in de genen van Turkse mensen?

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 16:09

En dat zegt iemand die aangeeft te hopen op een doorstart van de PVDA als leidende macht zelfs al is ze verworden tot een kleine partij?

Cees Groninger
Cees Groninger13 mei 2016 - 7:38

Ik zie een discussie tussen Ebru en haar pendanten met interesse tegemoet. Onthutsend vond ik de wijze waarop jonge, goed opgeleide Nederturken in Pauw, zichzelf te kakken zetten, wat betreft hun feitelijke loyaliteiten .Het gaf bij uitstek weer dat inderdaad de multiculturele samenleving volledig is mislukt. Dit dankzij een overheid die geweigerd heeft en die weigert eisen te stellen aan integratie en ondersteund door een politiek correcte elite en dier voetvolk; aan decadentie geen gebrek dus.Dat belooft nog wat.

4 Reacties
Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 10:04

Ik heb integratie met behoud van eigen cultuur ed altijd onlogisch gevonden.

Zandb
Zandb13 mei 2016 - 10:27

Beste Cees: Bent u nu niet wat erg onnozel bezig, als u o.g.v. wat u zag en hoorde bij Pauw gisteravond, vaststelt dat de multiculturele samenleving "volledig" is mislukt? Er is namelijk geen samenleving die gelukt is, dus is elke samenleving volledig mislukt. En als u dacht dat zoiets moeilijk is om te bewijzen....... Feiten genoeg voor handen. Gisteravond bv, bij Pauw: Het bewijs: De samenleving is volledig mislukt.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer13 mei 2016 - 10:40

De samenleving is volledig mislukt is een uitspraak die alleen gedaan kan worden door een idealist die de overtuiging had dat de samenleving maakbaar is. Dat is ze niet.

Cees Groninger
Cees Groninger13 mei 2016 - 11:11

@Beste Zandb: begrijpend lezen biedt opties.

Albert Einstein
Albert Einstein13 mei 2016 - 7:37

Merkwaardig dat juist veel "linkse" Nederlanders zich tegen Ebru Umar keren. Want wat is er nu linkser dan je tegen een dictator te verzetten? Oh ja natuurlijk, ze speelt rechts in de kaart! Maar misschien is dat rechts, dat ze "in de kaart speelt", wel helemaal niet zo rechts. Een leermomentje voor "links". Toen er hier lang geleden een (terechte) hetze tegen de Chileense dictator Pinochet werd gevoerd, haalde links Nederland het toch ook niet in zijn hoofd om de hier wonende Chilenen, die tegen Pinochet waren, te veroordelen, omdat dat tegen het zere been was van zijn collaborateurs?

6 Reacties
Inez2
Inez213 mei 2016 - 9:36

De Verenigde Staten bepaalden dat wij slechte mensen waren, want we waren communisten, want links. Castro was ook een slecht mens want hij vocht tegen Batista. Een rechtse door de VS gesteunde dictator. "Links" hielp ook mee tegen in het verzet tegen de sjah. We waren ook hier weer hartstikke fout, want communistisch. Toen we tegen Salazar vochten waren we ook fout, want communistisch. Links heeft veruit het grootste aandeel gehad in het verzet tegen Hitler. Hitler was een dapper man. Hij vocht tegen de communisten. Overigens zijn alle, meestal christelijke dictators, gesteund door de VS. Het heeft het arme land soms miljarden gekost omdat de communisten voortdurend aanslagen pleegden. Franco kreeg ook de steun van de VS. De linkse dictator Joop den Uyl heeft ooit eens tegen hem gedemonstreerd. Dat was hartstikke fout van hem.

Hanvander Horst
Hanvander Horst13 mei 2016 - 10:02

Noem eens een paar linkse Nederlanders op die haar hebben veroordeeld.

Zandb
Zandb13 mei 2016 - 10:31

Maar, beste Einstein; u denkt echt dat, als het al zo is dat "linkse Nederlanders" zich tegen Ebru keren, ze dat doen omdat ze tegen een dictator is? Vreemd.

KnorretjeBig
KnorretjeBig13 mei 2016 - 10:53

@Inez En vindt u het raar dat "men" bang was voor het communisme? Een beweging verantwoordelijk voor tientallen miljoenen doden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwartboek_van_het_communisme

Inez2
Inez213 mei 2016 - 17:22

@KnorretjeBig 13 mei 2016 at 12:53 ["Een beweging verantwoordelijk voor tientallen miljoenen doden. Er zijn https://nl.wikipedia.org/wiki/Zwartboek_van_het_communisme "] Je hebt gelijk. Sorry Er zijn ongeveer 100 miljoen mensen omgekomen door de communisten wereldwijd terwijl er ongeveer 200 miljoen door christenen zijn afgemaakt in Europa. Als je op je lijstje kijkt zie je dat geen enkel communistisch land Europa heeft aangevallen terwijl Europa en VS wel degelijk miljoenen slachtoffers hebben gemaakt in de communistische landen. Maar dat kwam vast doordat de communsiten hen dwongen af te slachten opdat ze zelf hun eigen bevolking konden vermoorden. Overigens hebben islamitsche/Arabisceh landen ook nog nooit het "westen" aangeavllen. Dat kwam natuurlijk omdat het "westen"dat heeft voorkomen door miljoenen moslims af te maken. Zullen we gaan bespreken om de vrede te gaan bereiken door gewoon alle moslims af te maken zoals god het van de joden heeft geëist toen ze 3400 jaar geleden in Palestina aankwamen en zagen dat der miljoenen mensen woonden die niet in god en jou geloofden? Is het niet jammer dat de christenen o.l.v. Hitler er niet voor hebben gezorgd dat ze de moslims hadden afgemaakt zoals de Joodse God hen had verzocht maar waar ze eventjes niet naar hadden willen luisteren? Zullen we er voor zorgen dat er eindelijk eens een einde gemaakt wordt aan mensen die denken dat ze wel een goed geloof hebben waar men niet mag discrimineren terwijl zowel de joodse als de christelijke god, jij, de joden en Wilders dat juist een zaak van levensbelang achten?

KnorretjeBig
KnorretjeBig14 mei 2016 - 8:53

@Inez Bronnen voor uw bewering voor de 200 miljoen slachtoffers?

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович13 mei 2016 - 7:27

Ebru Umar stelde nog veel meer ao de multiculturele samenleving is mislukt. (iedereen knikte ja). Een pijnlijk momentje voor de staatsomroep. Stasi praktijken van Turkse Nederlanders is ook een grof schandaal. De Turkse geheime dienst (MIT) is zeer actief in NL oa de inbraak in de wonig van Ebru Umar. Maar ook de relatie met DENK.

4 Reacties
Inez2
Inez213 mei 2016 - 9:44

["Ebru Umar stelde nog veel meer ao de multiculturele samenleving is mislukt. (iedereen knikte ja). Een pijnlijk momentje voor de staatsomroep. "] Gek is dat. Jij hebt zeker een eigen geheime zender. Ik heb nergens vernomen dat ze ergens zei dat de multiculturele samenleving is mislukt. En dat terwijl ik zelfs de tekst van de uitzending op papier heb staan. Maar kun je aangeven (als eerste overigens dan) waarom de multiculturele samenleving mislukt zou zijn? Hij is misschien wel minder gelukt omdat er types rondlopen die dat beweren. Zulke mensen kun je beter niet binnen je "cultuur" hebben. Geef je nog even aan waar ze het heeft gezegd en hoe er werd geknikt?

Zandb
Zandb13 mei 2016 - 10:35

In een rechtsstaat mag u uw mening geven. Maar willen we daar ook enige gevolgen aan kunnen verbinden, zullen er ook bewijzen moeten komen dat de feiten die u noemt ook werkelijk kloppen. Helaas blijft geeft u alleen uw mening. Ik heb hem gelezen. Bedankt voor de moeite.

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович17 mei 2016 - 13:09

@Inez Zelfs vicepremier Maxime Verhagen (CDA) noemt de multiculturele samenleving mislukt. Maar luister / lees het stuk nog eens. Probeer te begrijpen in welke contex er ingestemd word

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович18 mei 2016 - 21:28

@Inez Vandaag Pauw gekeken? Daar komt de uitspraak van Ebru Umar "multiculturele samenleving is mislukt" in het het bijzonder onder de aandacht. Dus zet je censuur bril af en kijk en dan zie je het zelfde als ik

Dunya2
Dunya213 mei 2016 - 7:24

Jeroen Pauw moet zijn persoonlijke voorkeuren voor zich houden, vooral in dit geval waar veel en groot verschil van mening is. Ik zou het Nederlanders met een Turkse achtergrond, dan ook ten sterkste afraden alleen hierom al om een debat aan te gaan met Ebru Umar. Bovendien moet je onzin die Ebru Umar vertelt niet serieuzer nemen, dan het is, door met haar in debat te gaan. Ik hoop dat de Turken niet in de val trappen van Jeroen Pauw.

7 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus13 mei 2016 - 10:04

"Jeroen Pauw moet zijn persoonlijke voorkeuren voor zich houden" Erdogan en Umar zijn dus niet de enigen die dergelijke verwerpelijke standpunten hebben. Reden temeer om eens een boom op te zetten over wat we in Nederland onder democratie verstaan.

Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 10:06

We gaan al erg lang met jouw(vaak onzin)gedachten in gesprek. Waarom dat iemand anders ontzeggen?

Dunya2
Dunya213 mei 2016 - 11:25

@ Piet de Geus Jeroen Pauw moet zich professioneel voor doen en niet laten merken dat hij sympathieën heeft voor racisten als Ebru er een is. @Moeder Pietje Ebru wordt gepresenteerd voor een miljoenenpubliek van een programma dat serieus bedoeld wordt. Houdt die jij-bakken voor je.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 11:25

Ik zal in vervolg niet meer op jouw bijdrage reageren. Tevreden? deed ik volgens mij ook maar mondjes maat bij jouw inbreng.

Dunya2
Dunya213 mei 2016 - 11:27

....voor een miljoenenpubliek van een programma dat serieus bedoeld is.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 mei 2016 - 11:34

Het programma van Pauw is een praatprogramma, geen nieuwsrubriek. Waarom zou Pauw niet zelf ook een mening mogen hebben?

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 16:17

Iemand kwalijk nemen die r op wijst dat jizelf vaak onzin verkoopt en tegelijkertijd menen er recht op te hebben dat zelfde te doen bij Ebru Umar. :)

Bernie2
Bernie213 mei 2016 - 7:20

Ik ben het Telegraafmeisje Umar en de airplay die ze bij Pauw krijgt spuugzat. Hoevaak aanschuiven duurt het nog voor de dame helemaal is leeggezogen? Ik denk dat er door serieuze praatprogramma's betere kwesties qua journalistieke repressie door Erdogan en handlangers besproken kunnen worden. En met veel meer diepgang. Zeker door de VARA. Maar Pauw is wel heel erg naar rechts weggezakt. Vaak krijg ik het idee dat ik naar Telegraaf TV zit te kijken. Niet alleen qua gasten, vooral ook qua betaalde 'deskundigen'. Voor rechtszaken schuift steevast een Telegraafmedewerkster aan of Bram Moszkowicz. Voor emo-kwesties is er SBS'er Peter de Vries, en als de economie aan de orde is duikt het boegbeeld van rechts Jort Kelder op en schuift PVV'er Baudet maar wat graag aan. Pauw 2.0 In deze Harry Mens sfeer wordt Ebru Umar leeggemolken. Jammer en doodzonde. Ik mis het kritische VARA geluid waarin kwesties echt aan de orde komen. En laat Pauw ajb. per meteen vertrekken naar een v/d boulevardomroepen.

5 Reacties
truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 9:16

U bedoelt het tenenenkromend gesprek bij DWDD met 4 in Nederland opgeleide jonge mensen die kritiekloos achter HUN leider staan.

Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 10:08

"Maar Pauw is wel heel erg naar rechts weggezakt" Hij laveert behoorlijk. Hetzelfde kan andersom gezegd worden ivm het een platform geven aan mensen als Abou Ya Ya.

Nico de Mus
Nico de Mus13 mei 2016 - 10:28

Je kunt ook in je eigen wereldje blijven leven en uitsluitend informatie tot je toe te laten waar je het mee eens bent.

BingoGrubb
BingoGrubb13 mei 2016 - 10:43

grappig dat u niet geconfronteerd wil worden met een mening die anders is dan die van uzelf. ik begrijp het wel het is moeilijk een andere mening te verkroppen als je jaren lang alleen in gesprek bent geweest met gelijk denkende. ik mag graag andere stand punten horen word ik blij van krijg ik weer wat meer in zicht en begrip van voor mijn mede mens. wat deze maatschappij namelijk mist is begrip. mensen schreeuwen alleen nog maar wat en luisteren niet. dat iets wat links wilders bijvoorbeeld altijd in de schoenen schrijft maar niet door heeft dat het precies het zelfde doet.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 11:29

Maar Pauw is wel heel erg naar rechts weggezakt. Wijsheid komt met de jaren is mij ook overkomen. zolang hij niet doorslaat en Wilders niet gaat verheerlijken dan is er niets aan de hand. Voor dat laatste ben ik niet bang daar is hij te wijs voor.

blues boy
blues boy13 mei 2016 - 7:16

http://www.frontaalnaakt.nl/archives/Ebru.jpg

1 Reactie
Vetineri
Vetineri13 mei 2016 - 10:24

Ach wat leuk, de linkse variant van "daar moet een piemol in!"....

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon13 mei 2016 - 7:01

Opvallend dat vrijwel alle kritische reacties zich vooral richten op de provocerende stijl van communiceren van Ebru Umar en niet op het punt dat zij wilde maken. Het was ook niet "des Pauws" dat zij alle gelegenheid kreeg, of beter de gelegenheid nam, om haar verhaal af te maken. Meestal wordt de beproefde "subject change" methode toegepast maar Jeroen had geen grip op Ebru. Als dit een voorbode is van het aangekondigde debat zou dit wel eens zeer verhelderend kunnen worden.

2 Reacties
Dunya2
Dunya213 mei 2016 - 8:42

Debat op televisie prima. Maar niet met Ebru Umar als gesprekspartner. Dan verwacht ik iemand van een intellectueler kaliber als gesprekspartner, die zich redelijk weet op te stellen. Het moet neem ik aan geen Jerry Springer show worden.

BingoGrubb
BingoGrubb13 mei 2016 - 10:47

@dunya juist niet een debat moet kunnen hard wezen en impopulaire dingen moeten gezegd kunnen worden. nuance vertroebelt een debat te vaak naar mijn mening. dat wil niet zeggen dat het een schreeuwfestijn moet worden. Hitchens manier van debatteren was ook heel hard maar ook heel duidelijk.

MOID71
MOID7113 mei 2016 - 6:55

Abla ebru wil gedachten politie, gaaf, het lijkt sovjet tijd wel.

4 Reacties
insignia
insignia13 mei 2016 - 7:39

Precies en gek genoeg zou het zomaar kunnen gebeuren gezien de gang der dingen dezer dagen.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 7:51

De gedachten politie zijn diegenen die je aangeven voor het uiten van je gedachten zodat je er voor in de gevangenis van een ander land terecht komt waar al vele journalisten opgesloten zitten voor het uiten van hun gedachten. Mensen bijbrengen dat je dat volgens de Nederlandse normen en waarden niet doet is prima. Je gedachten uiten dat je het daar niet mee eens bent mag ook. Dat is vrijheid van meningsuiting,

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович13 mei 2016 - 9:12

Het is Erdogan die gedachten politie wil

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 12:45

Иосиф Виссарионович Erdogan zou God op zijn knieen danken als hij die mogelijkheid had!

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 6:35

Dat een Nederturk Erdogan zijn leider noemt kun je niet verbieden. Zou ook niet weten hoe dat moet. Maar de Nederlandse staat kan de macht van Diyanet wel inperken. Door dit incident is duidelijk dat er in Nederland een paralele maatschappij is ontstaan die en dat is het ergste wordt aangestuurd en gecontroleerd door Turkije.

5 Reacties
Inez2
Inez213 mei 2016 - 7:52

Inderdaad. En het ergste is dat niemand dat ziet wat je kunt het niet controleren. De heer Wilders heeft namelijk alle controle verboden op wat hij zegt en denkt.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 9:50

"De heer Wilders heeft namelijk alle controle verboden op wat hij zegt en denkt." ? Verklaar u nader want uw reactie om mijn mening over macht Diyanet kan ik ten enenmale niet volgen.

Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 10:20

Hoe controleer je wat iemand denkt?

ATM2
ATM213 mei 2016 - 12:07

Klopt, maar je kunt een Nederturk die aan Turkse verkiezingen deelneemt wel uitsluiten van stemrecht in Nederland. Dus stoppen met het eten van twee walletjes, uiteindelijk is dit gewoon mogelijk als politici in dit land een ruggengraat zouden hebben en als eerste het belang van Nederland zouden dienen.

Inez2
Inez214 mei 2016 - 10:05

@ATM 13 mei 2016 at 14:07 ["Klopt, maar je kunt een Nederturk die aan Turkse verkiezingen deelneemt wel uitsluiten van stemrecht in Nederland. Dus stoppen met het eten van twee walletjes, uiteindelijk is dit gewoon mogelijk als politici in dit land een ruggengraat zouden hebben en als eerste het belang van Nederland zouden dienen. "] Nee, als hij een Nederlands paspoort heeft niet. Dan kun je hem niet uitsluiten. Maar dat is inderdaad heel gemeen. Want het blijkt dat hij vaak stemt op partijen/mensen die door Wilders zijn verboden althans niet goedgekeurd. En sterker nog. Aangezien Wilders de stem van het hele Nederlandse volk vertegenwoordigd gaat die Turk daarmee rechtstreeks in tegen de wil van het Nederlandse volk. Dat is dus niet democratisch.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 mei 2016 - 6:19

"ertoe geleid heeft dat ze door andere Turks-Nederlanders werd aangegeven bij de Turkse autoriteiten. Alsof aangeven nodig is. Hebben ze geen internet in Turkije of op de Turkse ambassade? Die kunnen daar zelf ook heel goed de beledigende teksten van Umar lezen. Daar hebben ze geen "Nederturken" voor nodig. Wat een onzin dus. Het vooral afleiden van haar eigen rol in deze affaire!

5 Reacties
Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 7:25

In Turkije worden dat soort sites gecensureerd, daarnaast is het niet relevant. Ze is verraden door Nederturken, dat is het kamp waar u zich in bevindt.

JStokx
JStokx13 mei 2016 - 8:12

Iets gemist? http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4286760/2016/04/21/Turks-consulaat-Rotterdam-meld-belediging-Erdogan.dhtml

Arvidos
Arvidos13 mei 2016 - 8:56

Het aangeven gebeurt wel. De massale scheldpartijen van duizenden Turkse Nederlanders liegen er niet om. Het feit dat 70% van hen stemt op een fascistische dictator duizenden kilometers verderop is echt bizar. Alsof 70% van 3e generatie Nederlanders in Canada ineens op Wilders stemt als hij de totale macht krijgt en (verder) doordraait als Erdogan, een Wilders 2.0. Ik durf te wedden dat 0% van de 3e generatie Nederlanders elders stemt op de Nederlandse verkiezingen, ze zijn gewoon goed geintegreerd in het land waar hun opa en oma heen getrokken zijn zoals het hoort. Leuk dat je opa en oma ergens anders vandaan komen, maar meer ook niet. Ik snap niet waarom Turken in Nederland daar zo'n bloedserieuze zaak van maken en radicaliseren in dat nationalisme. Tja, dan word je inderdaad niet als volwaardige Nederlander gezien maar daar kies je dan ook zelf voor.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 mei 2016 - 11:05

Bovenstaande reaguurders, hebben jullie mijn paar regels wel goed gelezen en uitgelezen? Aan de reacties te zien helemaal niet! Zucht!

il viaggiatore
il viaggiatore13 mei 2016 - 15:35

@ Alfred, Twitter wordt gecensureerd in Turkije. Ze hebben wel internet, en ze zouden dus prima zonder aangifte de beledigende teksten kunnen lezen die Ebru Umar de digitale wereld in geslingerd heeft. Helaas overtreden ze daarmee weer hun eigen regels. Daarnaast gaat U ook wel snel voorbij aan het feit dat er niet zo heel lang geleden een bericht uitgegaan is vanuit het Turkse consulaat waar medestanders werden aangemoedigd om aangiften te doen indien er beledigende teksten verspreid zouden worden. Oohja, het was een foutje van een werknemer die daarmee eigenlijk voor de bus werd gegooid. Maar het was duidelijk, en velen hebben zich niet ingehouden.

peterh2
peterh213 mei 2016 - 5:59

Mogen we nu wel weer kritiek hebben op deze doorgedraaide mevrouw, ziet niemand in dat ze al die aandacht ik wel erg 'lekker' vindt? Haar landgenoten in Nederland waarderen het niet zo dat ze haar eigen president belachelijk maakt, dat ze het merendeel van de Turken in Nederland schoffeert en beledigd. Hier vreemd is het dan in een masculine cultuur als de Turkse dat ze heftige reacties uitlokt? Wat is haar geheime agenda? Waarom doet ze dit en wat wil ze bereiken?

3 Reacties
truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 7:36

Ze had geen agenda echt door Erdogan is duidelijk geworden dat er een groepje Nederlanders is die door de Turkse staat wordt aangestuurd. Nederlandse regering concludeerde dat al vorig jaar maar trok zijn keutel in . IK denk dat dat dossier maar weer op tafel moet komen en dat zal haar komende agenda denk ik met recht ook zijn.

Zephyr2
Zephyr213 mei 2016 - 8:52

"Eigen president? " Zij is Nederlander toch?

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 16:24

"Haar landgenoten in Nederland waarderen het niet zo dat ze haar eigen president belachelijk maakt, dat ze het merendeel van de Turken in Nederland schoffeert en beledigd" Voor zover ik weet ligt het in Turkije ongeveer 50/50 als het gaat om steun aan Erdogan of niet. In NL is dat % voor de AKP 70% . Bepleit je nu dat een dergelijke meerderheid binnen NL moet kunnen uitmaken wat de rest van de Turken in NL moet vinden?

Mark Gh
Mark Gh13 mei 2016 - 5:34

Alle respect voor Umar, maar richtlijnen over wat je wel of niet mag vinden lijken met zwaar ongewenst. Wat we nodig hebben is simpelweg een stop op dubbele nationaliteiten. Dat betekent dat mensen moeten kiezen. Voorbeeld: kind van Turkse ouders wordt hier geboren en aangegeven bij de gemeente. Nationaliteit: alleen de Nederlandse. Vervolgens gaat papa braaf aangifte doen van de geboorte bij Turkije. Dit betekent dat het kind de Turkse nationaliteit krijgt en dus de Nederlandse weer verliest.

2 Reacties
Scolopax
Scolopax13 mei 2016 - 8:41

Dit is tegenwoordig al zo... Als je als als Nederlander een andere nationaliteit aanvraagt verlies je de Nederlandse. Dit geldt afhankelijk van het ander land niet andersom.

Mark Gh
Mark Gh13 mei 2016 - 9:08

Daar zijn uitzonderingen op voor landen als Turkije en Marokko, niet geheel toevallig landen waar we dit soort problemen mee hebben.

Meta Foor
Meta Foor13 mei 2016 - 5:26

meantime.... lacht Erdohan zich kapot , want met 1 symbool heeft hij een hele bevolkingsgroep in nederland in de klauwen

SvenHoek
SvenHoek13 mei 2016 - 5:17

Het grappige was, dat niemand oneens was met haar observatie. Het probleem is: niemand komt met een oplossing. Ook de reacties hier gaan om bijzaken (Ebru als persoon). Niemand komt met concrete voorstellen hoe we dit gaan aanpakken. O.. jawel. . Wilders. Maar die is een racist, narcist, nationalist, gitarist, bloemist en weet ik wat nog meer. Nogmaals. Kom eens met een voorstel.

8 Reacties
Zandb
Zandb13 mei 2016 - 5:37

Een probleem is dat niemand met een oplossing voor een probleem komt? En over welk probleem hebben we het hier precies? En is dat een probleem waarvan we allemaal vinden dat het een probleem is en dat het ook nog eens opgelost moet en kan worden? Want misschien vormt dat wel de oplossing van het probleem dat niemand met een oplossing voor een probleem komt. Ik wist overigens niet dat Wilders een racist was, en een narcist, een nationalist, een gitarist, een bloemist en weet ik wat nog meer.

voxpopuli2
voxpopuli213 mei 2016 - 6:10

@zandb als u het probleem benoemd wil zien is wellicht loyaliteit de benoeming van het probleem. Nederturken zijn in een theoretisch geval van een conflict met Turkije Turks ipv Nederlander Ondanks hun prima leven hier . Eveneens een vergelijking is het lot van de Japanners in de VS na pearl Harbor, of wat nog steeds speelt in de VS bij de moslims, waar ligt de loyaliteit en hoever ga je met risico inschatting met die groep.

Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 6:44

@Zandb Verklaart een hoop dat jij niet weet wat het probleem is..Wat dacht je van de veelste lange arm van Erdogan? Van de 70% van de NederTurken die op hem stemt en er geen probleem mee hebben de NSBer uit te hangen om iemand anders de vvmu te ontnemen?

shrew
shrew13 mei 2016 - 6:56

Het probleem is dat je in Nederland iets zegt voor een Nederlands publiek je inTurkije kan worden opgepakt omdat Nederlandse Turken je in Turkije hebben aangegeven. De oplossing van Ebru is daarvoor geen oplossing, of een hele slechte, maar dit soort nsb praktijken zijn wel zeker een probleem.

MOID71
MOID7113 mei 2016 - 6:58

Nee hoor, simpel, wilders in het torentje en abla ebru min. Veiligheid en justitie. Zoiets?

Zandb
Zandb13 mei 2016 - 10:47

vox; Ik geloof niet dat mijn boodschap tot u doorgedrongen is. Ik wil een probleem benoemd hebben waarvoor nodig is, dat iedereen met een oplossing komt. Want dat is wat SvenHoek iedereen verwijt: We komen niet met oplossingen!

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 11:33

Zandb Oplossing te beginnen door Diyanet de macht in Nedrland te ontnemen.

ATM2
ATM213 mei 2016 - 12:10

Een begin van de oplossing kan zijn het invoeren van een enkelvoudig stemrecht. Dus of Nederland of Turkije, maar zeker niet allebei.

Van der Wal
Van der Wal13 mei 2016 - 5:15

Welke vrijheid wordt nu precies ingeperkt? de vrijheid om de NSB-er uit te hangen?

voxpopuli2
voxpopuli213 mei 2016 - 5:00

Pittig mens, niets mis mee met wat herrie. Overigens is bovenstaande Samenvatting wat gekleurd. Zeker die opmerking over de vluchtelingen was terecht in het kader van , waarom vluchten over zee ? Als je in een veilig land bent zoals Turkije. En over de nederturken, dat klopt gewoon. Hadden wij maar zo'n systeem als de VS of Australië...

4 Reacties
Zandb
Zandb13 mei 2016 - 5:51

Je mag in de VS Trump wel een toffe peer vinden maar Erdogan niet? U wilt weer terug naar de hoogtijdagen van McCarthy?

voxpopuli2
voxpopuli213 mei 2016 - 6:13

Ja hoor dat mag, maar menig Europeaan zou het asielsysteem van genoemde landen van harte verwelkomen , illegaal immigrant ? Voorgoed ongewenst.

Inez2
Inez213 mei 2016 - 9:23

Inderdaad. Het is ook de eigen schuld als ze bij een aanslag om het leven komen. Hadden ze maar weg moeten lopen. @voxpopuli 13 mei 2016 at 08:13 ["Ja hoor dat mag, maar menig Europeaan zou het asielsysteem van genoemde landen van harte verwelkomen , illegaal immigrant ? Voorgoed ongewenst. "] Obama heeft erkend dat een groot deel van de vluchtelingen zijn veroorzaakt t.g.v. het beleid in o.a. Irak. De christelijke VS neemt amper vluchtelingen op. Europa 16% De Arabische/islamtische landen 58%. De Islamitische Staat zorgt het meest voor de vluchtelingen. Er zijn 4 miljoen Palestijnse vluchtelingen afkomstig uit de Joodse Staat Israël. Ook die staat neemt geen vluchtelingen op.

Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 10:15

Zandb met zijn befaamde logica. Heeft Trump al uitgevreten wat Erdogan deed?

Visvijver2
Visvijver213 mei 2016 - 4:51

Ik ben geen fan van haar afzeikerige stijl, maar ze had bij Pauw wel degelijk een punt. Als er iemand bij mij op visite is die veel liever thuis had willen zijn en dit in alles laat merken dan zou ik geneigd zijn deze bezoeker z'n jas aan te reiken.

1 Reactie
voxpopuli2
voxpopuli213 mei 2016 - 5:55

@visvijver , sterker nog , diegenen waar zij het over heeft hebben hun Turkse jas nog steeds aan in Nederland en doen die ook niet uit. Uiteraard onder het motto van tweede huis, erfrechten visumvrije doortocht etc. Maar in onderhavige gevallen gewoon de Turkse nationalist uithangen in Nederland en owee als je je anders gedraagt..

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten13 mei 2016 - 4:00

Je kunt het met haar eens zijn of niet maar zij is een van de weinige Nederlanders die de rug recht houdt en niet op een zeker moment de keutel weer intrekt, chapeau!

L.Brusselman
L.Brusselman13 mei 2016 - 3:40

Dat kind heeft de tijd van haar leven,zoveel aandacht . Pauw is een smierende hypocriet,Jahjah kreeg een hele andere behandeling .Terwijl dat een oase van nuance is vergeleken met deze aandachtsjunk.

6 Reacties
truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 7:32

Ze is Erdogan ook zeer dankbaar net als dat Duits groepje met een dom liedje wat door ingrijpen van Erdogan een hit werd.

Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 10:18

Dat jij liever ziet dat een leugenaar en Jodenhater met fluwelen handschoentjes en totaal onkritisch(hoogstens een beetje voor de vorm)behandeld wordt zegt ws meer over jou dan Umar.

Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 10:20

Pardon, ik probeerde eigenlijk te zeggen dat jij die behandeling van Yah Yah kritisch vond.

cockpol
cockpol13 mei 2016 - 21:06

Is Jahya de nieuwe knuffelmigrant Brusselman? Toen Jahya de Europees-Arabische liga oprichtte, was hij voorstander van het invoeren van de sharia. Ik persoonlijk knuffel liever Ebu. Zij is dapper, en wil geen positieve discriminatie (dus discriminatie van de autochtoon), zoals Jahya vandaag in een intervieuw (De Standaard, een Vlaamse krant) ten berde bracht. Jahya denkt dat we de migranten kunnen afhouden van radicalisering door ze een streepje voor te geven op de arbeidesmarkt (gelegaliseerde discriminatie van de autochtoon). De moraal van het verhaal: geef ons positieve discriminatie of we radicaliseren en dan breekt de pleurus uit. Leuk

L.Brusselman
L.Brusselman14 mei 2016 - 10:24

Nuance is niet aan iedereen besteed,blijkt eens te meer.

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 16:32

En dat vindt je een antwoord? Btw, dat boekwinkeltje aan de Zaagmolenstraat was gesloten wegens ziekte . Bezoek je daar in de buurt ook de kroeg?

dordtenaar2
dordtenaar213 mei 2016 - 3:36

Dit is natuurlijk pas een aanloopje naar de echte rel. Umar wordt veroordeeld in Turkije tot een gevangenisstraf van (niet overdrijven) 1 jaar cel. Nederland is niet van plan haar uit te leveren of hier gevangen te nemen. Logisch maar dat houd wel in dat ze gebonden is om in Nederland te blijven en geen dagtripjes naar bijvoorbeeld Antwerpen kan maken. Ze hoeft maar gecontroleerd te worden of België is verplicht, volgens het Europees uitleveringsverdrag, haar uit te leveren aan Turkije. Dus landarrest in Nederland. Snap trouwens niet dat je überhaupt veroordeeld kan worden voor iets wat je in een ander land heb gedaan, vooral niet wanneer wat je gedaan heb in dat land niet verboden is.

2 Reacties
truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 6:38

Turkije levert zijn onderdanen ook niet uit dus ik vraag mij af of dat dan niet werderkerig is.

Moeder Pietje
Moeder Pietje13 mei 2016 - 10:23

Binnenkort krijgen we heel veel extra Turken "uitgeleverd". En blij dat we zullen zijn! Hopelijk komen al de seculiere non Erdogan fans hierheen. Die kotsen nl op onze NederTurken.Nou ja, het religieuze getikte Erdogandeel dan. Krijgen we nog leuke confrontaties mee :)

Bagus
Bagus13 mei 2016 - 1:49

Om mij een goede mening te kunnen vormen over de zoveelste rel over onze 'heilige koe', de vrijheid van meningsuiting, heb ik weinig aan allerlei 'gepsychologiseer' over de persoon van mw Umar. Het is veel leerrijker om naar feitelijk gedrag te kijken, want daaruit kun je als lezer/kijker/kritikaster de zog. 'revealed preference' (de door gedrag bevestigde voorkeuren) afleiden. Dat is objectiever dan allerlei waardeoordelen over een persoon. Kernvraag voor mij in deze kwestie is daarom: "Wat deed mw Umar ten tijde van haar arrestatie in Turkije?". Het zal haar toch niet ontgaan zijn dat de Turkse autoriteiten op de hoogte moeten zijn geweest van wat zij o.a. over Erdogan geschreven heeft? En hoe op dit moment Erdogan omgaat met ongewenste kritiek?? De rel die nu over de persoon mw Umar en haar arrestatie is ontstaan leidt maar af van de kernvraag: "Wil Nl/de Eu nauwere banden met het Turkije van Erdogan?". Zonder de rel Umar was ik al tot een oordeel daarover (neen) gekomen. Om de rel rond Umar niet weer tot de zoveelste maatschappelijke splijtzwam in Nl te laten ontaarden zou ik een debat bij Pauw tussen Umar en andere Turkse-Nederlanders niet aanraden. Het 'excecutiepeleton' staat bij wijze van spreken voor de mede-debaters (andere Turkse Nederlanders) bij voorbaat al 'schietklaar', gezien Pauws niet mis te verstane waardering voor Umar. Een verdere zakelijke discussie over het wel of niet van een dubbel paspoort acht ik wel zeer waardevol. Waar en hoe die discussie op een meer deskundige en objectieve wijze kan plaatsvinden? M.i. in elk geval niet op anonieme sites, maar ook niet bij Pauw. Verder hulde aan Koenders dat hij met stille diplomatie mw. Umar uit Turkije heeft weten te krijgen. De Turken zijn nu definitief van haar af. Nl is nu geheel verantwoordelijk voor haar doen en laten Het is niet te tolereren dat zij nu als gevolg van anonieme doodsbedreigingen op internet op een geheim adres in Nl heeft moeten onderduiken.

peter e
peter e13 mei 2016 - 1:15

[Pauw kondigde aan een debat te willen organiseren tussen Umar en Turkse-Nederlanders die zich ....] De neoliberale Pauw is geen Sonja Barend. Hij kan niet verbinden.

rbakels
rbakels13 mei 2016 - 0:39

"Zo vindt ze bijvoorbeeld dat iemand met een Nederlands paspoort een buitenlandse leider niet ‘beter’ mag vinden dan de Nederlandse premier. Daarmee lijkt ze onbewust een soortgelijk beleid als Erdogan voor te staan maar dat werd in het gesprek verder niet aan de orde gesteld." Ze zal bedoelen dat een "Nederturk" niet mag vinden dat Erdogan beter is dan Rutte. Bij zulke onzin moeten alle stoppen doorslaan bij kritische lezers. Zei ze echt "vinden"? Aan de vrijheid van meningsuiting gaat de vrijheid van mening vooraf. Eigenlijk spreekt die vanzelf: een Gedankenpolizei is volstrekt verwerpelijk. Nee, het is geen toeval dat ik hier een Duitse term gebruik. Misschien verlangen ze dat in Turkije wel, maar hier verlangt niemand dat je je trouw betuigt aan de minister-president (het woord "premier" is onjuist voor Nederland). Je mag het zelfs hartgrondig met Rutte oneens zijn. Als je je maar aan de wet houdt. Anders dan veel anderen vind ik niet dat Ebru Umar schandalig is behandeld. De vrijheid van meningsuiting heeft nu eenmaal grenzen, wat men ook beweert. Als je "klootzak" zegt tegen een politieagent word je meteen gearresteerd: belediging van gezagsdragers wordt niet geaccepteerd. Is het dan zo gek dat er alhans twijfel is of je een president van een bevriend land mag beledigen? ("bevriend" betekent in deze context niet meer dan een land waarmeer we niet in oorlog zijn). Mij laat de gedachte niet los dat journalisten een perverse prikkel hebben om de grenzen van de vrijheid van meningsuiting te zoeken, en dan de vermoorde onschuld spelen als ze die grens overschreden blijken te hebben. Het gaat niet goed met het Telegraaf concern waar METRO deel van uitmaakt, en ook niet met METRO zelf. Dan is zo'n rel een geschenk uit de hemel.

3 Reacties
hugo bergveen
hugo bergveen13 mei 2016 - 5:38

@Frits “Zo vindt ze bijvoorbeeld dat iemand met een Nederlands paspoort een buitenlandse leider niet ‘beter’ mag vinden dan de Nederlandse premier" Dat lijkt me nogal ingewikkeld. Alleen al de definitie van 'beter': competenter? Moreel superieur? Knapper om te zien? Beter in het bespelen van de volksgunst? Gelukkig betreft het alleen 'vinden' en hoeven we het niet ook uit te dragen, zoals voorkomt in landen die hun eigen Leider 'beter' vinden.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 6:40

U heeft een groot leider!

Hanvander Horst
Hanvander Horst13 mei 2016 - 7:43

Frits, je haalt er Duitsland bij maar dit is gewoon de politiek zoals die in Turkije bedreven wordt. Daar bepaalt de bovenliggende partij de ruimte die de tegenstanders krijgen om zich te uiten. Vroeger was Erdogan de klos. Nu zijn het de anderen. Met die integratie van Ebru Umar valt het behoorlijk tegen.

Quibus2
Quibus213 mei 2016 - 0:01

Merkel is beter dan Rutte! Merkel is beter dan Rutte! Merkel is beter dan Rutte... ...en de mij verder onbekende leider van Burkina-Faso waarschijnlijk ook. Oeioei, wat ben ik een boefje zeg!

LodeHere
LodeHere12 mei 2016 - 23:33

Wie hier zou onder zijn eigen naam die kritiek die hij over Ebru hebben gepost, in plaats van over haar, over Erdogan durven te posten, en daarna naar Turkije durven te gaan? Wie dat niet durft bewijst dat hij weet dat Turkije onder een dictatuur leeft.

13 Reacties
LodeHere
LodeHere12 mei 2016 - 23:34

"hebben" moet "heeft" zijn.

rbakels
rbakels13 mei 2016 - 0:43

Nee, die bewijst alleen dat daar andere regels gelden. Overigens krijg je heel makkelijk een Turks visum via internet. Ik heb de indruk dat ze dat visum alleen hebben om toeristen $ 20 afhandig te kunnen maken, en de aanvragen volstrekt niet inhoudelijk te beoordelen. In Thailand staan er zware straffen op het beledigen van de koning. Dus doe je dat niet. Je weet dat de Thais hun koning vereren als een halfgod en beledigende grappen volstrekt niet leuk zullen vinden. Het blijft een ingewikkelde vraag of pesterij onder de vrijheid van meningsuiting valt.

peter e
peter e13 mei 2016 - 1:18

Wat was u naam nog maar?

DaanOuwens
DaanOuwens13 mei 2016 - 5:06

Erdogan is een extreme nationalist. Misschien zelfs wel fascist. En inderdaad Turkije wordt meer en meer een dictatuur, ik kan mij niet voorstellen dat mensen daar willen wonen. Ik zou er ook nooit op vakantie gaan. Maar het is wel zo dat wij niet alleen moeten wijzen naar Turkije en Erdogan. Ook in West Europese landen lopen vergelijkbare types rond. Le Pen in Frankrijk heeft vergelijkbare ideeën als Erdogan. In Oostenrijk en Duitsland is extreem rechts ook in opkomst. En in Nederland hebben we uiteraard Wilders, die echt niet beter is dan Erdogan. Het heeft mijn voorkeur om vooral kritisch naar mijzelf te kijken voordat ik kritiek ga leveren op anderen. Dan heb je wat meer reden en recht tot spreken. En Ebru heeft een hele grote mond maar erg weinig zelfreflectie. Ik vind het goed dat zij vrij is, maar ik vind ook dat zij op geen enkele manier een zinnige bijdrage levert aan de vrijheid in Turkije of hier in Nederland, eerder het tegendeel gezien haar betoog de rechten van Nederturken hier in te perken, dat is beschamend. Zij heeft verder nogal weinig te melden en het uitschelden van mensen levert nooit iets op.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 7:36

Frits Jansen – 13 mei 2016 at 02:43 "Nee, die bewijst alleen dat daar andere regels gelden." Ja, de regels van een dictatuur. "In Thailand staan er zware straffen op het beledigen van de koning. " Dat vindt onze regering terecht achterlijk, en schaft daarom die wet op het straffen voor belediging van een bevriend staatshoofd af. ................ peter e – 13 mei 2016 at 03:18 "Wat was u naam nog maar?" Lodewijk Langeweg Daar postte ik oorspronkelijk onder, maar door een ban kan ik dat niet meer. .............. DaanOuwens – 13 mei 2016 at 07:06 "Erdogan is een extreme nationalist. Misschien zelfs wel fascist. En inderdaad Turkije wordt meer en meer een dictatuur" Goed dat u het herkent. Le Pen heeft haar pa uit de partij gezet voor zijn anti-semitische uitspraken. Dat is wat anders dan iemand op laten sluiten omdat hij kritiek op je persoontje uitte. Wilders heeft aangiften gedaan van bedreigingen op zijn leven. En hij moet in eigen land onderduiken. Alsof we weer bezet waren door een vreemde mogendheid en onder die dictatuur leefden. Niet dat ik het eens ben met alle ideeën van hem. Maar dat geldt wat mij betreft voor alle partijen. ......................... Verder heeft geen van u mijn vraag beantwoord.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 7:41

Jaren geleden al besloten om nooit meer naar Turkije te gaan.

Dunya2
Dunya213 mei 2016 - 8:33

Nou, als Ebru Umar opbouwende kritiek had geleverd op de politiek van Erdoyan, dan had ik respect voor haar kunnen opbrengen. Maar Ebru Umar komt niet verder dan vieze woorden gebruiken, beledigen en schelden. Dat is haar baggage.

Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 9:11

@Dunya Zoals u opbouwende kritiek op Wilders heeft? Alsof u ooit verder kwam dan beledigingen en gescheld aan het adres van Wilders.

DaanOuwens
DaanOuwens13 mei 2016 - 9:44

@ LodeHere Je schrijft: Alsof we weer bezet waren door een vreemde mogendheid en onder die dictatuur leefden. Wat een flauwekul. Als de beveiliging van Wilders aanleiding is tot dit soort gedachten heb je toch een nogal merkwaardig beeld van een bezetting door een vreemde mogendheid.

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 9:50

Dunya – 13 mei 2016 at 10:33 "Nou, als Ebru Umar opbouwende kritiek had geleverd op de politiek van Erdoyan, dan had ik respect voor haar kunnen opbrengen." Ah, dus als iemand kritische dingen over een dictator en een dictatuur zegt die waar zijn, en u vindt die dictator en dictatuur prima, dan moet diegene opgesloten worden van u. Tja, dat begrijp ik. Dat is dictatoriaal denken. "Maar Ebru Umar komt niet verder dan vieze woorden gebruiken, beledigen en schelden. Dat is haar baggage." Voor vieze woorden en schelden sluit je niemand op. Tenzij je voor dictatuur bent. Maar ik krijg de indruk dat u in een mentale omgeving verkeerd die het (nog) niet als dictatuur heeft herkent.

Dunya2
Dunya213 mei 2016 - 11:50

Ik kan begrijpen dat Ebru Umar in de intellectuele groepen waarin zij verkeerd en waar schelden, beledigen, smaad en laster de norm is, enorm wordt gewaardeerd.

Dunya2
Dunya213 mei 2016 - 12:02

..waarin zij verkeert...

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 15:51

@Dunya Dat schelden wordt helemaal niet gewaardeerd in intellectuele kringen, maar haar terechte kritiek wel. Dat schelden is onrijp, maar wat ze bekritiseert, daar gaat het om, want dat is inhoudelijk. En dat ziet iedereen die genoeg intellectuele bagage heeft. Kinderen spreken soms ook de waarheid, en die blijft waar, ook als schelden ze even later. Dat doet niets aan die waarheid af. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ik Ebru een kind vind. Maar ze schiet soms uit de slof. So what?

il viaggiatore
il viaggiatore12 mei 2016 - 23:14

Ze had wel een paar sterke punten, helaas toen de andere dame (ik ken haar niet, en heb haar naam gemist) een voorstel deed of een Amerikaans systeem dan de oplossing zou kunnen zijn wilde ze dat ook weer niet. En dan denk ik al snel, trouw zweren aan de vlag, en zeer nationalistisch ingesteld eigenlijk. Zeer gemiste kans, wel klagen maar geen echte oplossing aandragen. Wellicht dat dat in een ander debat misschien meer naar voren kan komen. Een multi-culti samenleving kan prima werken, zolang we met zijn allen maar begrijpen dat de trias politica het dak is waaronder wij leven maar ook het fundament zijn waarop wij samenleven. Voel je je daar niet thuis bij, dan zijn we ook weer een zo vrij land dat het in je mogelijkheden ligt om ergens anders je plek te zoeken. We zijn nog steeds geen Noord-Koreaanse dictatuur waar burgers door minimaal 3 overheidsmensen in de gaten worden gehouden.

mulligan
mulligan12 mei 2016 - 23:06

"Zo vindt ze bijvoorbeeld dat iemand met een Nederlands paspoort een buitenlandse leider niet ‘beter’ mag vinden dan de Nederlandse premier." Tja, wat doe je als er een nieuwe buitenlandse leider en Nederlandse premier komen? Gaan we 'neo-Nederlanders' elke paar jaren diezelfde vraag voorleggen? Is 'iets vinden' plots niet meer vrij? Alweer iemand die meent andermans meningen te moeten voorschrijven? Misschien dat mevrouw Umar zich eigenlijk ook niet echt op haar plaats voelt in onze parlementaire constitutionele monarchie?

4 Reacties
il viaggiatore
il viaggiatore13 mei 2016 - 0:03

Je mag gerust een andere buitenlandse leider beter vinden dan je eigen leider. Je hebt hier de vrijheid om zelfs in 2017 je stem uit te brengen om te kijken of je een betere leider verkozen kan krijgen indien je het met de huidige leiders niet eens bent. Waar ze vooral tegenaan schopt is tegen de dubbele loyaliteit. En ik heb daar ook wel eens mijn vraagtekens bij. Dat mensen die hier wonen en van onze voorzieningen gebruik mogen maken omdat ze hier geboren zijn. Je kan een opleiding volgen, en als je lang studeert kan je gewoon een goede baan krijgen. Als je ziek bent heb je recht op gezondheidszorg, Verlies je je baan, dan heb je over het algemeen ook nog recht op een uitkering. Maar uiteindelijk gaan ze toch mensen aangeven aan een buitenlandse leider, omdat je hier in NL nu eenmaal meer uitspraken kan/mag doen, echter kunnen die uitspraken in het buitenland leiden tot gevangenis straf. Ikzelf vindt dat een zeer kwalijke zaak eigenlijk.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 6:52

Het is natuurlijk zeer vreemd dat een nederturk die al veertig jaar in Nederland woont of in Nederland is geboren over Erdogan zegt "mijn Leider of mijn President. Mijn familie leden in Canada zullen Rutte of Alex niet hun leider of hun president of hun koning noemen ( zoals laats wat jonge Nedrlanders van marokkaanse afkomst de marokkaanse koning Hun konig noemden. Het mag maar het is absurd!!! laat staan dat de kinderenb en kleinkinderen dat zullen doen Ik denk dat die laatsten geen idee hebben wie dat zijn!!! Zola al gesteld het wordt tijd dat de invloed van Diyanet aanbanden wordt gelegd! Minister wilde dat ook doen maar trok binnen een paar week zijn keutel in, hoop dat de reacties op dit incident de minister nog een aan het denken zet.

BasVV
BasVV13 mei 2016 - 7:18

Harry: Dit is de kern van de zaak. Mensen kunnen hier geen uitspraken meer doen, ook niet op feestjes of anderszins, zonder bang te zijn om opgepakt te worden in Turkije. Behalve dat dit kan leiden tot een angstcultuur is het een vorm van terreur. Als je je buurman niet aardig vindt, of vindt dat hij/zij de verkeerde politieke mening heeft, dan geef je hem toch gewoon aan.

Jan Willem deBoer
Jan Willem deBoer13 mei 2016 - 9:21

@BasVV. Inderdaad onder regie van sultan Erdogan treedt een deel van de Nederturken, de vijfde colonne, op als GeStaPo. Der Feind hört mit. Niet acceptabel en niemand weet welk percentage Nederturken dit doet of dit ondersteund. Ebru heeft natuurlijk volkomen gelijk. Alleen al voor geintegreerde meedoende Nederturken moet dit gestopt worden.

DaanOuwens
DaanOuwens12 mei 2016 - 22:39

Ik snap niet dat Pauw een debat wil organiseren. Dat kan alleen maar leiden tot escalatie. Ik vind het niet zo erg als mensen op de TV ruzie hebben. Maar het wordt toch vervelend als dat soort confrontaties vervolgens ook in de samenleving plaats gaan vinden. Ik vind het lastig die Neder Turken veel te verwijten Allereerst vind ik Obama ook veel beter dan Rutte. Ik vind Rutte een kleurloze onbekwame MP zelfs. Dus lastig mensen kwalijk te nemen dat zij ook iemand anders beter vinden. En er zit niet zo veel verschil tussen die Neder Turken die Erdogan aanhangen en de Wilders aanhangers die PVV stemmen. Het is allebei doorgedraaid extreem nationalisme. Wat mij betreft zijn Wilders en Erdogan figuren die in een inrichting thuishoren. Ik ben benieuwd hoe PVV-ers deze NederTurken gaan kwalijk nemen dat ze nationalist zijn. Er is een aspect van haar uitspraken waar wel iets mee moet gebeuren. Die Neder Turken moeten toch de vraag voorgelegd krijgen of zij wel in het land van hun keuze wonen. Als vraag. Want ik blijf het raar vinden dat er blijkbaar mensen zijn die haar hier bedreigen voor uitspraken over Erdogan. dan zit je toch niet op de goede plek.

9 Reacties
thunderbird2
thunderbird212 mei 2016 - 23:17

Als ik je goed begrijp horen die Erdogan aanhangers hier dus niet thuis (want nationalist) ? Dat is wilders wel met je eens.

il viaggiatore
il viaggiatore13 mei 2016 - 0:30

Nou als het besef doordringt bij links dat Erdogan liefhebbers eigenlijk dus ook rechts nationalistisch georiënteerd zijn, dan denk ik dat er al 1 slag is gewonnen. Linkse turken zijn over het algemeen wel liberaler. Dus die zal je bij ons in de politiek eerder richting VVD zien. Dus een debat is misschien wel op zijn plek. Een eerlijk debat, waar iedereen bij aan mag schuiven met een goede moderator daarboven. Het verbaast mij soms ook gewoon. Laatst zat er een jonge man bij DWDD aan tafel. Universitaire opleiding, goeie baan bij de ABN. En dan toch vol Erdogan aanhangen en gewoon niet dankbaar zijn richting NL die je deze kansen hebben gegeven en die je hebt gegrepen. Het zijn niet eens de uitkeringstrekkers die Guur rechts graag schetst als een probleem, maar gewoon hoog opgeleide mensen. Tja, NL is soms gewoon een klein bekrompen landje, aan de andere kant mag en kan hier ook gewoon heel veel. We spreken alleen bepaalde gedragsregels met elkaar af. Nouja, voor een klein land maar redelijk dichtbevolkt land in NL vind ik dat wenselijk.

DaanOuwens
DaanOuwens13 mei 2016 - 4:19

@ thunderbird Ik vind dat als je hier in Nederland mensen bedreigt in het belang van een buitenlands staatshoofd dat het de vraag is of je in het goede land woont. En kan je vermoedelijk beter vertrekken. Wilders streeft naar een monocultuur dus die is sowieso van mening dat iedereen waarvan de grootouders hier niet geboren zijn het land moeten verlaten, zeker als het moslims zijn. Dus dat zegt weinig. Meer interessant is de vraag of Erdogan zich realiseert welke vragen zijn nationalistische beleid opwerpt. Enerzijds spreekt hij de Turken in Nederland en Duitsland aan. Anderzijds wil hij deze mensen natuurlijk niet terug in Turkije hebben. In Erdogans logica zouden Nederland en Duitsland kunnen zeggen wij sturen alle Turken terug en stuur ons die Syriërs maar door. Mooi dilemma van Erdogan. Dan moet hij laten zien of hij de geëmigreerde Turken nog wel of niet als loyale landgenoten ziet. Ik denk van niet. Maakt dus ook duidelijk dat nationalisme - Turks of Nederlands - een nogal simplistische en verouderde opvatting over een moderne samenleving is.

Albert Einstein
Albert Einstein13 mei 2016 - 6:02

"En er zit niet zo veel verschil tussen die Nederturken die Erdogan aanhangen en de Wilders aanhangers die PVV stemmen" Het verschil is dat de PVV in Nederland opereert, en de Nederturken NIET in Turkije. De vergelijking gaat wel op voor de PVV enerzijds, en de Turken in Turkije anderzijds. Maar zelfs dan nog is de overeenkomst alleen naar vorm, en niet naar inhoud. Nationalisme is alleen erg als de betreffende staat slecht is. Zoals in dit geval Turkije. Het verheerlijken van Nederland is niet fout als vast staat dat Nederland een voorbeeldige natie is. Of Nederland werkelijk zo voorbeeldig is, is een ander discussiepunt.

Piet de Geus
Piet de Geus13 mei 2016 - 7:15

"Ik snap niet dat Pauw een debat wil organiseren." Snap je werkelijk niet dat het hoog tijd voor een debat is als 70% van de Nederturken op een islamistische dictator stemt? En dat het op zijn minst de moeite waard is te proberen met de huidige vluchtelingen niet dezelfde fouten te maken, zodat zij gewoon taalles krijgen en integreren (ja, de grootste kans is dat ze hier niet tijdelijk maar permanent zijn) in plaats van ook een parallelle samenleving te vormen die parasiteert op de samenleving, gebruik maakt van alle geneugten ervan maar er verder met de rug naartoe staat? (Ietwat gechargeerd maar kennelijk heb je de essentie van de discussie gemist.)

DaanOuwens
DaanOuwens13 mei 2016 - 8:53

@ Piet de Geus Snap je werkelijk niet dat het hoog tijd voor een debat is als 70% van de Nederturken op een islamistische dictator stemt? In Nederland stemt 35% van de burgers op een autochtoon nationalistisch dictator en worden regelmatig debatten gehouden. Het resultaat is polarisatie en radicalisering van burgers. De spanningen in de samenleving nemen toe en resulateren soms in geweldadige incidenten. Ik vind het niet getuigen van grote inteligentie als mensen beween dat dit hard naar elkaar schreeuwen bijdraagt aan acceptatie van elkaars normen en waarden en op een goede met elkaar samenleven.

il viaggiatore
il viaggiatore13 mei 2016 - 9:27

Hoho DaanOuwens. Nederland stemt nog helemaal niet op een autochtone dictator. Ik heb nog nooit iemand van Maurice de hond voorbij zien komen. Het zijn maar peilingen, en ik heb het idee dat die peilingen elke week in dezelfde wijk plaatsvinden. U laat zich wel heel makkelijk beïnvloeden door peilingen.

Piet de Geus
Piet de Geus13 mei 2016 - 9:37

"In Nederland stemt 35% van de burgers op een autochtoon nationalistisch dictator" De kans om dictator te worden heeft hij gelukkig nog niet gehad. Desalniettemin is hij voortdurend aanleiding tot zijn debat, net als zijn aanhang. "Ik vind het niet getuigen van grote inteligentie als mensen beween dat dit hard naar elkaar schreeuwen bijdraagt aan acceptatie van elkaars normen en waarden en op een goede met elkaar samenleven." Daarin is Pauw het in ieder geval met je eens. Want in tegenstelling tot hoe het hier wordt weergegeven is hij helemaal geen fan van Umar. Hij kapittelde haar zelfs m.b.t. haar manier van discussiëren, waardoor ze het er in zijn ogen ook naar maakt dat mensen (in zijn woorden) een kolerehekel aan haar krijgen. In dat kader zei Pauw dat hij meestal wel om haar columns kon lachen, ook als hij zelf het doelwit was: niet als blijk van waardering maar in de zin van er overheen lachen omdat je nu eenmaal wat moet kunnen incasseren. Maar soms gaat ze zo ver dat het lachen je vergaat: zoals met die rotopmerking over verzuipende vluchtelingen in bootjes. Maar dat neemt niet weg dat er rond klikturken en erdoganstemmers nog wel wat te debatteren valt. Waarbij Umar overigens wel een zinvol voorschot gaf: als we nu nog niet hebben geleerd dat vluchtelingen hier doorgaans niet tijdelijk komen (net zomin als de laatste generatie gastarbeiders) en hen niet vanaf het begin Nederlands leren en mee laten draaien, dan kweek je een volgende generatie nieuwkomers die tussen wal en schip komt te hangen. Dat heeft Umar dan weer beter begrepen dan de regering, hoeveel onzin ze verder ook uitkraamt.

Inez2
Inez214 mei 2016 - 10:20

@DaanOuwens 13 mei 2016 at 06:19 ["Maakt dus ook duidelijk dat nationalisme – Turks of Nederlands – een nogal simplistische en verouderde opvatting over een moderne samenleving is. "] Klopt helemaal. Nationalisme is niet goed. Nationale trots dus juist wel. Ik ben trots op Nederland. Dat is logisch, dat zou iedereen moeten zijn. Maar je ziet vaak dat mensen die buiten Nederland wonen, dus Duitsers of Fransen, helemaal niet trots op Nederland zijn. Ze zijn trots op hun land. Ze konden wel gek zijn. Wie doet dat nou! :-) Iedereen hoort trots op Nederland te zijn. Daarom gaan we binnenkort alle landen veroveren en maken ze "Nederland". Je zult zien dat binnen de kortste keren iedereen in de hele wereld trots zal zijn op Nederland. (Zonder gekheid... Ik weet dat ooit Surinamers en Indonesiërs ook trots waren op Nederland, ook in hun eigen land.)

rgeurtsen
rgeurtsen12 mei 2016 - 22:37

Wat een ongelofelijk zeperd maakte Pauw hier. Wil hij dit soort schlemielige narcisten serieus nemen? Of is er eindelijk iemand met dezelfde nonsense mening als hij die nieuwswaardig lijkt. . Hij gaf geen enkel tegengas, zover is het nu op tv gekomen. Iemand zegt dat we in NL niet meer mogen vinden wat we vinden en dat we dat in een wet moeten vast leggen. Ik ben Nederlander, woon straks weer in Nederland en moet de Nederlandse regeringsleider beter vinden dan een buitenlandse regeringsleider? Nou ik denk van niet, mw Umar, u bent net zo erg als meneer Erdogan, maar gelukkig zonder politieke macht. Ga naar Venlo.

5 Reacties
Alessandro2
Alessandro213 mei 2016 - 0:18

Inderdaad, Jeroen Pauw gaf weinig tegengas. Heeft u eraan gedacht dat hij dat misschien helemaal niet wilde omdat hij het in grote lijnen eens was met het betoog van Ebru Umar? Kenmerkend voor de sfeer aan tafel, alle aanwezigen trokken als een schildpad de pootjes en het kopje onder het schild. Men zweeg oorverdovend en dat bevestigde de stelling van Ebru Umar dat men liever zwijgt en wegkijkt, bang is om het gebrek aan loyaliteit en de vaak anti-Nederlandse houding van de Nederturken (* heb ik niet bedacht) ter sprake te brengen. Erg jammer dat u een moedige columniste, die geen blad voor de mond neem, over een kam scheert met een regeringsleider die fascistische trekjes, en vermoedelijk erger, vertoont.

Piet de Geus
Piet de Geus13 mei 2016 - 13:08

"Jeroen Pauw gaf weinig tegengas" Hij zij nota bene dat ze ook wel iets heeft waardoor mensen een kolerehekel aan haar krijgen. De grijns waarmee hij dat zei maakte het nog dodelijker.

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 21:36

Hij kan het weten want er zijn ook veel mensen die een grote hekel aan hem hebben.

Piet de Geus
Piet de Geus15 mei 2016 - 1:29

"Hij kan het weten want er zijn ook veel mensen die een grote hekel aan hem hebben." Zou hij zich werkelijk ook maar een seconde druk maken over dat irrelevante deel van de bevolking?

Moeder Pietje
Moeder Pietje15 mei 2016 - 17:26

Ik denk van niet. Misschien vindt hij het zelfs wel leuk. Frictie levert kijkers op.

freaky45
freaky4512 mei 2016 - 22:36

Deze D66 stemmende columnist verteld het allemaal wel even hoe het moet, en doorrr...Niet serieus nemen verder.

Arvidos
Arvidos12 mei 2016 - 22:33

Geen fan van ebru maar het is toch bizar dat zoveel 3e generatie nederturken zo afwijzend t.o.v Nederland staan. Zo erg zelfs dat ze een dictator duizenden kilometers verderop typeren als 'mijn president'.

2 Reacties
slopsma
slopsma13 mei 2016 - 2:38

Dat is ook de hele kwestie. Iedereen mag vinden wat ze willen, maar het blijft een vreemd verhaal. Loyaal zijn aan een land waar ze alleen nog maar op vakantie heen gaan. Loyaal aan een dictator van een ver land, waar ze eigenlijk allang geen binding meer mee zouden moeten hebben. Dat is wel een verschil met bijv. Nederlandse migranten. die spreken na 1 generatie amper nog Nederlands.

Moeder Pietje
Moeder Pietje14 mei 2016 - 22:10

Waar ligt de loyaliteit zodra Erdogan voet op Europese bodem zet?

Sardar2
Sardar212 mei 2016 - 22:29

[Ebru Umar: vrijheid Nederturken moet worden ingeperkt] Ben ik mee eens, mits we beginnen met Ebru Umar zelf!

6 Reacties
slopsma
slopsma13 mei 2016 - 2:38

Ebru is geen Turkse meer!

Inez2
Inez213 mei 2016 - 7:08

slopsma 13 mei 2016 at 04:38 ["Ebru is geen Turkse meer! "] Je kunt geen of althans moeilijk afstand doen van je Turkse nationaliteit. Het heeft ook consequenties in die zin dat je niet kunt erven volgens de Turkse wet. Het is dus niet praktisch.

Sardar2
Sardar213 mei 2016 - 7:12

@ slopsma, 13 mei 2016 at 04:38 Ben ik nou geen Perzisch? Zelfs mijn dochter van 5 zegt Nederlander en Perzisch te zijn, ook de papa! En zij weet niks over paspoorten en Iran!

LodeHere
LodeHere13 mei 2016 - 8:00

@bidar Wie heeft u dochter wijsgemaakt dat ze Perzische is?

Sardar2
Sardar213 mei 2016 - 10:15

@ LodeHere 13 mei 2016 at 10:00 Niemand. Omdat we ook Perzisch praten en zij af en toe moet met oma in Perzisch praten die ver weg woont.

ATM2
ATM213 mei 2016 - 12:24

Als derde generatie Duitser ben ik toch echt Nederlander. In het openbare leven maak ik nooit gewag van mijn buitenlandse afstamming.

Ben Joop
Ben Joop12 mei 2016 - 22:15

Vind je het erg als ik denk dat zij moet worden opgenomen in een psychiatrische kliniek? Dat mens is echt de ultieme volkomen gestoorde narcist. Mag ik haar gedachtengoed vergelijken met dat van Hitler?

15 Reacties
Robert Follon
Robert Follon12 mei 2016 - 22:33

Die vergelijking mag, hoewel het nergens op slaat. Maar je staat volledig in je recht als je die mening ventileren wil. En dank God op je blote knieën dat het mag.

Sardar2
Sardar212 mei 2016 - 22:34

@ Ben Joop, 13 mei 2016 at 00:15 [Mag ik haar gedachtengoed vergelijken met dat van Hitler?] Natuurlijk niet! Het zou voor slachtoffers van WOII enorm vernederend klinken als men een mislukte turk en Hitler zou vergelijken!

Bram Emanuel
Bram Emanuel12 mei 2016 - 22:34

"Mag ik haar gedachtengoed vergelijken met dat van Hitler?" Wel als u een voorbeeldje geeft over hoe Hitler dacht over kwesties als integratie en dubbele nationaliteit en of dat inderdaad overeenkomt met de meningen en oplossingen van Umar. Als u dat voorbeeldje niet levert is uw vergelijking gratuit.

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 mei 2016 - 22:43

Dat mag. Het komt wat dommig over, maar als u daar blij van wordt: vergelijk maar een eind weg.

Van der Wal
Van der Wal13 mei 2016 - 5:16

Graag zelfs, want dan weten wij weer wat voor type jij bent. Nu nog even je echte naam erbij.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 6:29

Natuurlijk mag u dergelijke domme vergelijkingen maken maar u kunt beter uw leider met de door u aangehaalde historische persoon vergelijken.

Inez2
Inez213 mei 2016 - 7:27

@Bram Emanuel 13 mei 2016 at 00:34 ["“Mag ik haar gedachtengoed vergelijken met dat van Hitler?” Wel als u een voorbeeldje geeft over hoe Hitler dacht over kwesties als integratie en dubbele nationaliteit en of dat inderdaad overeenkomt met de meningen en oplossingen van Umar. Als u dat voorbeeldje niet levert is uw vergelijking gratuit. "] Hitler had het er over dat Frankrijk in snel tempo "vernegerde". Er kwamen dus nogal wat veel "zwarte" mensen binnen. Een gevaar voor het Arische ras. Het kwam voornamelijk door de linkse mensen. Echter een neger in Duitsland, hoe minderwaardig ook was als hij Duitser was hoger dan de koning van het land waar hij vandaan kwam. In Oostenrijk zaten joden die weigerden Duits te spreken en hun eigen cultuur behielden. Heel slechte mensen dus.

Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 7:54

It takes one to know one, zeggen ze in Engeland.

Neill Page
Neill Page13 mei 2016 - 8:36

@bidar Wat is een mislukte Turk? En de mensen die haar hebben verraden zijn dat dan gelukte turken?

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 9:03

Bidar "mislukte Turk" verklaar u nader. omdat ze in Nederland is opgegroeit? Dus uw dochterr is een mislukte Pers?

Inez2
Inez213 mei 2016 - 10:12

@Robert Follon 13 mei 2016 at 00:33 ["Die vergelijking met Hilter mag, hoewel het nergens op slaat. Maar je staat volledig in je recht als je die mening ventileren wil. En dank God op je blote knieën dat het mag. "] Hitler was een christen. Ik denk dat hij god op z'n blote knieën zal danken als hij Ebru had gehoord. En voor zover ik weet over God van wat ik zoal in de Bijbel heb gelezen, moet je Hem niet tegenspreken.

Sardar2
Sardar213 mei 2016 - 10:20

@ Neill Page 13 mei 2016 at 10:36 [Wat is een mislukte Turk?] Nou, simpel: een turk die kan in twee landen met 3000 km afstand leven en pas nu dat werkelijkheid haar voorbij is merkt moet zij in een land leven en niet in twee. Maar ook een turk die andere turken de mat neemt voor eigen fouten!

Sardar2
Sardar213 mei 2016 - 10:28

@ truusbeek, 13 mei 2016 at 11:03 Mijn zon noemt zich altijd een Nederlander, hoe kan men zich Iraniër noemen als hij er niks te maken heeft? Maar als ik hetzelfde beweerde, noemde hij me een “bloed verrader”! Hoe kan men zich distantiëren van een land waarin hij/zij opgegroeid is? Ik denk mijn dochter gaat ook zoals haar broer worden! Dat was Ebru Umar in ieder geval niet en zal ook nooit worden.

truusbeek2
truusbeek213 mei 2016 - 12:48

Bidar dus Özcan Akyol is als ik het goed begrijp in uw optiek ook een mislukte Turk.

Sardar2
Sardar213 mei 2016 - 14:51

@ truusbeek, 13 mei 2016 at 14:48 [dus Özcan Akyol is als ik het goed begrijp in uw optiek ook een mislukte Turk.] Hoe kom je aan zo’n conclusie? Ik zei: “Mijn zon noemt zich altijd een Nederlander, hoe kan men zich Iraniër noemen als hij er niks te maken heeft? Özcan is gewoon een Nederlandse jongen van Turkse afkomst, zoals mijn zoon met een Iraanse afkomst!