Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

EasyJet-vlucht vertraagd wegens paniek om 'arabische man'

  •  
06-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
easy_300.jpg
'Arabieren-angst' breekt uit op vlucht Marrakech naar Londen
Een toestel van EasyJet heeft in Marokko uren vertraging opgelopen wegens een uitbraak van ‘arabieren-angst’. Een vrouwelijke passagier zag dat een Arabisch ogende man een sms’je verstuurde, werd bang en verspreidde haar paniek door het vliegtuig. De bemanning zag zich genoodzaakt het toestel op de startbaan rechtsomkeert te laten maken.
Een Belgische passagier omschrijft het voorval als paranoia. “Er was geen enkele reden om iets verkeerds te denken.” Tientallen passagiers verlieten niettemin angstig het vliegtuig. De ‘verdachte’ reageerde kalm en bedaard en bood zelfs aan uit te stappen. Het sms’je was een bericht aan zijn vriendin geweest.
De paniek onder passagiers richt zich merkwaardig genoeg altijd tegen mensen met een niet-blank uiterlijk. De Amerikaanse econoom  Michael Clemen s merkte dat scherp op in een cynische tweet over het profiel van de twee grootste Europese massamoordenaars.
RTEmagicC_breiv_468.jpg

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.