Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duurzaamheidexperts twijfelen aan Samsoms natuur- en dierenliefde

  •  
09-10-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-SamsomKnijn_300.jpg
Kamer gooit Blekers natuurwet in de prullenbak. Samsom zakt als een baksteen in Duurzame Top 100 van Trouw
Naar verwachting zal de PvdA haar ambities op het gebied van duurzaamheid flink moeten bijschaven nu ze met de VVD aan het formeren is. Experts lijken weinig vertrouwen te hebben in Samsom. In de Duurzame Top 100 van dagblad Trouw daalde de PvdA-leider van plaats 10 naar 55. Daarmee is hij de grootste daler van de lijst.
De Duurzame Top 100 wordt samengesteld door veertien experts die uit een groslijst van meer dan 400 namen 100 personen hebben gekozen die in het afgelopen jaar opvielen. Dit jaar is Wakker Dier de hoogste nieuwkomer op de lijst. Koningin Beatrix is de meest opvallende binnenkomer.
De nieuwe natuurwet die staatssecretaris Henk Bleker (CDA) had voorbereid gaat in zijn geheel de prullenbak in. De Kamer verklaarde deze wet vandaag controversieel op voorstel van de PvdA. Alleen CDA en VVD waren tegen.
Bleker wil versoepeling van de regels voor de bescherming van in het wild levende dieren en planten, natuurgebieden en bossen. PvdA-lid Lutz Jacobi vindt de impact van die wet veel te groot en vindt dat de formatie en de komst van een nieuw kabinet moet worden afgewacht. Jacobi hoopt dat de wet op voorstel van de PvdA, GroenLinks en D66 alsnog door de Kamer komt.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

Meta Foor
Meta Foor9 okt. 2012 - 21:36

op deze dag van Duurzaamheid is het sneu voor de politiek dat de nederlanders nog steeds weinig snappen van DUURZAAMHEID in de praktijk. terwijl de definitie van DUURZAAMHEID zo gemakkelijk is : gewoon niets verspillen. dat begrijpen de mensen ipv de ''dure '' woorden

bruces
bruces9 okt. 2012 - 21:36

Wat een onzinnige lijst. De theorie wint het van de praktijk. Je roept wat, je vliegt met de familie (privé) met regelmaat naar alle richtingen en je komt op plek 59. Lekker duurzaam.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos9 okt. 2012 - 21:36

De subsidie op zonnepanelen is al weer weggeven en de uitbreiding van de A27 komt er aan. Er komt nog een onderzoekje om daarna toch te zeggen, we doen het. Zo gaat dat helaas bij de PvdA. Na 15 jaar weer gestemd op ze. Ben nog niet zo blij.

[verwijderd]
[verwijderd]9 okt. 2012 - 21:36

Kunnen we dan nu officieel stoppen met vragen of Groenlinks nog bestaansrecht heeft? Mooi.

1 Reactie
lancelot2
lancelot29 okt. 2012 - 21:36

Groen links????????????????? Man, wat blieft u?

[verwijderd]
[verwijderd]9 okt. 2012 - 21:36

Ik twijfel aan wel meer van Samsom. Koningin Beatrix is de meest opvallende binnenkomer. Zeg dat wel, veel gekker moet het toch niet worden. Andere mensen opdragen groen te zijn en zelf behoren tot de grote voetafdrukken ter wereld, hoe hypocriet.

1 Reactie
Rode druppel
Rode druppel9 okt. 2012 - 21:36

Anja. Hoe kunt u nu twijfelen aan Samsom. Deze man is eerlijk en sociaal.

[verwijderd]
[verwijderd]9 okt. 2012 - 21:36

Maar nu Samsom met de VVD in zee gaat stijgt hij vast wel met stip in de Duurzaam Financieel Beleid Top 100.

2 Reacties
bruces
bruces9 okt. 2012 - 21:36

PvdA krijgt Financiën, onder leiding van de ervaringsdeskundige Job Cohen. "Er is alleen al in 2005, in Amsterdam, voor 600 miljoen euro onrechtmatig besteed. Het is niet duidelijk wat daarmee gebeurd is, maar het is niet volgens de regels gegaan", Pvda aan het bewind, weet je direct hoe het gaat met Nederland in de toekomst, Cohen verteld Samson wel hoe het moet. Gewoon duurzaam laten verdwijnen die Euri.

Gogol
Gogol9 okt. 2012 - 21:36

Want neoliberaal beleid is financieel duurzaam? Onder welke rots zit jij sinds de crisis van 2008?

[verwijderd]
[verwijderd]9 okt. 2012 - 21:36

Dat Samsom daalde kan haast niet anders dan een bewuste politieke keuze zijn, meetbaar andere motieven zijn er niet. Het is afwachten op het akkoord. Oh, ter nuancering van Samsom's "motieven": 36 Stientje Veldhoven, van 45 Marianne Thieme 55 Diederik Samsom 67 Jolande Sap 70 Esther Ouwehand Of te wel, er staat geen GroenLinkser meer in. En dat was min of meer ook zo al voor de blowout van 12 september.

1 Reactie
HenkDaalder2
HenkDaalder29 okt. 2012 - 21:36

Correctie De hoogste politicus staat op 5 en IS een van GroenLinks, Europarlementarier Bas Eickhout.