Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duizenden op de been vóór homohuwelijk Italië

  •  
23-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
loveislove
Duizenden Italiaanse voorstanders van het homohuwelijk zijn zaterdagmiddag de straat opgegaan. Het senaat beslist aankomende donderdag éindelijk of zij aan de goede kant van de geschiedenis willen staan. Italië is het enige groot West-Europees land dat nog steeds geen gelijke rechten heeft voor homoseksuelen. Dat meldt Nu.nl
De demonstraties waren in Rome en vele andere Italiaanse steden. De demonstranten droegen een symbolische klok bij zich, om aan te geven dat het hoog tijd voor verandering is. De wet die door het senaat besproken zal worden, moet ervoor zorgen dat homo’s en lesbiennes een geregistreerd partnerschap kunnen aangaan, elkaars naam kunnen aannemen, pensioen kunnen delen en kinderen mogen adopteren.
Italië heeft nog een sterke verdeling in mening wat homorechten betreft. De zogenaamde liberale paus Franciscus heeft zich meerdere malen laten ontvallen dat homo’s ‘menswaardig’ behandeld moeten worden maar toch niet het recht hebben om te trouwen zoals alle andere mensen.
Donderdag zal blijken of het Italiaanse senaat het daarmee eens is of eindelijke een stap richting de 21ste eeuw durft te zetten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.