Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duizenden moslims demonstreren na moord op Franse politiemensen

  •  
20-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
moslims
In Mantes-La-Jolie, een stadje ten noorden van Parijs waar twee politiemensen, Jean-Baptiste Salvaing en zijn partner Jessica Schneider, die werden vermoord door een islamistisch terrorist werkten, zijn duizenden moslims de straat opgegaan om te demonstreren tegen terrorisme en eer te betuigen aan de slachtoffers.
“We worden geconfronteerd met een misdaad, gepleegd door een misdadiger die religieus noch intellectueel is, die gebaseerd is op pure stompzinnigheid”, stelde Abdelaziz El Jaouhari, voorzitter van de lokale moskee. “De mars om te laten zien dat de moslimgemeenschap niet verantwoordelijk is voor de misdaad en de plicht voelt de barbaarse daden van terroristen te veroordelen en er tegen in actie tegen te komen.”
Op een spandoek aan de kop van de stoet stond “Je Suis la Police”, een verwijzing naar de leuze “Je Suis Charlie” die gebruikt werd om solidariteit met Charlie Hebdo te gebruiken. Langs de route hadden inwoners de nationale vlag uit het raam gehangen om de Franse eenheid te tonen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.