Joop

Duizenden mensen in het ziekenhuis door apocalyptische stofstormen

  •    •  
03-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4056 keer bekeken
  •  
stofstorm

Duizenden inwoners van Irak, Syrië, Koeweit en Saoedi-Arabië zijn in het ziekenhuis opgenomen. Ze hebben ademhalingsproblemen gekregen als gevolg van de stofstormen die de regio al maanden plagen, schrijft The Guardian.

In Irak en Syrië zijn vier mensen overleden aan de gevolgen van de stofstormen die de lucht oranje kleuren. In verschillende Irakese provincies zijn scholen en kantoren gesloten, en op 16 mei riep de regering de noodtoestand uit. Met name het noorden van Irak is zwaar getroffen. Sinds maart is er bijna elke week wel een stofstorm geweest.

De regio heeft in het verleden ook te maken gehad met stofstormen, maar die begonnen doorgaans later in het seizoen. Ook het aantal stofstormen neemt toe. Volgens deskundigen komt dat door de klimaatcrisis. Stofstormen kunnen makkelijker ontstaan als het ergens droog is en er weinig begroeiing is. Door de hogere temperaturen wordt de regio droger.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Greendutch
Greendutch4 jun. 2022 - 19:28

in deze landen wordt al decennia olie opgepompt en daar wordt ontzettend veel mee verdiend. ook daar weet men al decennia dat klimaatverandering op komst is, waarom heeft men daar geen maatregelen getroffen en bijv. heel veel bomen aangeplant. als men dat 20 jaar geleden gedaan had waren die nu al volwassen en zouden de grond beter vast houden. in Israel is men ook in staat geweest de woestijn te beplanten dus kennis is er . met behulp van biologen e.d. had men vast iets kunnen doen. waar is al dat geld gebleven?wat is ermee gedaan?

TheunT
TheunT3 jun. 2022 - 13:06

Waarschijnlijk word klimaatvluchteling nog een kwestie van belang.

1 Reactie
Gimli1955
Gimli19554 jun. 2022 - 7:32

Laat dat waarschijnlijk maar weg.

Ejoth
Ejoth3 jun. 2022 - 11:44

Ze stikken van het stof