Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duizenden mensen in het ziekenhuis door apocalyptische stofstormen

  •  
03-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4122 keer bekeken
  •  
stofstorm

Duizenden inwoners van Irak, Syrië, Koeweit en Saoedi-Arabië zijn in het ziekenhuis opgenomen. Ze hebben ademhalingsproblemen gekregen als gevolg van de stofstormen die de regio al maanden plagen, schrijft The Guardian.

In Irak en Syrië zijn vier mensen overleden aan de gevolgen van de stofstormen die de lucht oranje kleuren. In verschillende Irakese provincies zijn scholen en kantoren gesloten, en op 16 mei riep de regering de noodtoestand uit. Met name het noorden van Irak is zwaar getroffen. Sinds maart is er bijna elke week wel een stofstorm geweest.

De regio heeft in het verleden ook te maken gehad met stofstormen, maar die begonnen doorgaans later in het seizoen. Ook het aantal stofstormen neemt toe. Volgens deskundigen komt dat door de klimaatcrisis. Stofstormen kunnen makkelijker ontstaan als het ergens droog is en er weinig begroeiing is. Door de hogere temperaturen wordt de regio droger.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.