Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duizenden doen broek uit in metro

  •  
11-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nopants_300_01.jpg
Jaarlijkse No Pants Subway Ride steeds groter
In onder meer New York, Lissabon, Mexico City en Barcelona hebben zondag duizenden mensen tijdens een rit in de metro hun broek uitgetrokken. Het jaarlijkse evenement No Pants Subway Ride is bedoeld om mede-reizigers een glimlach te bezorgen.
De deelnemers zelf kregen er in New York vermoedelijk de rillingen van want zondag was het een van de koudste dagen van het jaar. Niettemin trokken met verschillende metrolijnen honderden mensen in hun onderbroek naar Union Square om daar samen te komen.  Als passagiers vragen naar waarom ze geen broek dragen, antwoordden ze zoiets als ‘O jee, vergeten…’
De No Pants Subway Ride is een vorm van flashmobbing en begon in 2001 met zeven deelnemers. Inmiddels heeft het fenomeen zich verspreid. Op Youtube zijn clips te vinden die tonen dat het No Pants evenement ook werd gehouden in Barcelona , San Francisco , Los Angeles , Lissabon , Seattle en Mexico City.
Update: Ook in Amsterdam is een No Pants Subway Ride georganiseerd. Uit het beschikbare fotomateriaal (1 foto van 1 broekloze) kan echter nog niet opgemaakt worden of het een daverend succes was.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.