Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

&... Duizenden blowers bij protest tegen wietpas

  •  
17-06-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_wietpas_protest_Ivesone.com_300.jpg
'Amsterdam is een natuurreservaat' ... Rodney King overleden ... Zwitsers hoeven niet nog meer democratie ... Kazachstan is Borat-humor nu echt zat ... Saoedi-Arabië begraaft kroonprins ... Israëlisch leger leert soldaten ook vrouwen veroveren
Meer nieuws van vandaag
Protest tegen wietpas in Amsterdamse Westerpark – Enkele duizenden wietgebruikers, coffeeshophouders en belangstellenden zijn vandaag in het Amsterdamse Westerpark samengekomen om te protesteren tegen de wietpas. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse Cannabis Bevrijdingsdag laten weten. ( Volkskrant / Foto voorpagina: Eerder protest in Amsterdam, cc: Ivesone.com )
Amsterdam is een natuurreservaat – ‘Amsterdam wordt het natuurreservaat van Nederland.’ Het is grappig bedoeld, maar stadsecoloog Remco Daalder zegt het met een licht serieuze ondertoon. ‘We hebben veel verschillende landschapjes, zoals moerasjes, diverse typen bossen, parken en ruige terreinen.’ Flora en fauna varen er wel bij. ( Trouw )
VIDEO Rodney King overleden – Rodney King, de zwarte man die in 1991 door vier blanke agenten in elkaar werd geslagen, is overleden. Dat heeft de politie van Californië bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. ( Volkskrant )
Zwitser hoeven niet nog meer democratie – De Zwitserse kiezers hebben vandaag in een referendum het idee afgewezen om alle internationale verdragen eerst in een volksraadpleging aan de bevolking voor te leggen. Volgens officiële schattingen heeft maar liefst driekwart van de kiezers ‘nee’ gestemd. ( Volkskrant )
Kazachstan is Borat-humor nu echt zat – Kazachstan heeft het helemaal gehad met het personage van komiek Sacha Baron Cohen. Wie in Kazachstan het volkslied verwart met het intro van de Borat of anderszins de nationale symbolen beledigt kan op een fikse gevangenisstraf rekenen. ( The Atlantic )
Saoedi-Arabië begraaft kroonprins – De Saudische kroonprins Nayef bin Abdulaziz is zondagmorgen in Mekka begraven. Hij overleed zaterdag naar verluidt op 78-jarige leeftijd in Genève. Nayef werd acht maanden geleden als kroonprins aangesteld en was een halfbroer van de 89-jarige koning Abdullah. Die zal samen met een familieraad snel een opvolger aanwijzen. ( NU.nl )
Israëlisch leger leert soldaten ook vrouwen veroveren – Het officiële blad van het Israëlische leger heeft zijn excuses moeten aanbieden voor een artikel waarin de mannen tips kregen over hoe een vrouw te ‘veroveren’. De inhoud was op zijn zachtst gezegd aan de seksistische kant. ( Haaretz )
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

bEngel2
bEngel217 jun. 2012 - 16:41

Jemig de pemig hey, Mozes kriebel http://youtu.be/3I6V_DnTFlE

[verwijderd]
[verwijderd]17 jun. 2012 - 16:41

Als de blowers de wietpas weg willen betekent dat het werkt! Doel is minder geblow namelijk en daar zal geen blower het mee eens zijn. En dat hoeft ook niet.

3 Reacties
ThomasWagenaar
ThomasWagenaar17 jun. 2012 - 16:41

Dan moet je ook zeggen dat 'minder blowen' het doel is; er komt nu een heel verhaal over drugstoerisme-overlast. Bovendien, wat overigens uitermate logischs is, gaan blowers nu gewoon hun wiet op straat halen. Soit, misschien wat minder, maar dat ligt dan puur aan de prijs. Enzovoort, enzovoort.. Hou toch eens met dat calvinisme en laat mensen nou eens aan die gelauwerde eigen verantwoordelijkheid, ben je ook gelijk van dat alcohol argument af. Maarja.. dat vereist eerlijkheid in plaats van hypocrisie, dus dan haakt rechts weer af.

Marsman2
Marsman217 jun. 2012 - 16:41

{Doel is minder geblow } Waarom is dat het doel? Waarom moet er minder geblowd worden? Wie heeft daar last van? Jij? Moet dan het doel ook niet zijn dat er minder gedronken worden? Bierpas???

Nescio2
Nescio217 jun. 2012 - 16:41

[Als de blowers de wietpas weg willen betekent dat het werkt! Doel is minder geblow... ] AHHH... HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA!!!!!!! Ben jij van gisteren? Zo naief? Te denken dat er ddor de wietpas een joint minder gerookt wordt? Wel eens van de drooglegging in de Verenigde Staten gehoord? Toen werd er zeker ook geen druppel meer gedronken... en de mafia is daardoor ook helemaal niet groot geworden - zeker?! Jongen toch... de onderwereld lacht zich een ongeluk met die wietpas en hun megawinsten stijgen nu helemaal met de dag.