Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Het bewijs: Duitsland wordt niet overspoeld door vluchtelingen

  •  
30-03-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-03-30 om 16.41.02
Tekstschrijver, vertaler en Joop opiniemaker Allard van Gent woont in Berlijn en kwam woensdag een bijzonder fragment tegen dat op de Duitse televisie werd uitgezonden. In de ‘NDR-Talkshow’ maakt de komiek, acteur, presentator Bernhard Hoëcker in twee minuten haarfijn duidelijk waarom Duitsland níet wordt overspoeld door vluchtelingen. Dat doet hij op ijzersterke en confronterende wijze door een slimme truc met het publiek uit te halen. Allard van Gent vertaalde de tekst. Bekijk het fragment en lees daaronder de Nederlandse vertaling.
"Eigenlijk ben ik a-politiek, ik hou me liever alleen met wetenschap bezig, dat vind ik veel interessanter dan politiek. Maar momenteel zijn we allemaal erg bang dat we door vluchtelingen worden overspoeld. Er zijn in groten getale beelden van vluchtelingen op het water, ze overspoelen ons, in grote groepen en het is totaal gevaarlijk, we hebben het niet onder controle en het stroomt over ons heen. Wat ik dan altijd met die mensen doe, is dat je er maar kort over nadenkt, hoeveel zijn dat er eigenlijk? Dat zijn een miljoen vluchtelingen, vorig jaar gekomen, wij zijn 80 miljoen mensen, dus 1/80. Mag ik maar vragen, hoeveel mensen zitten er hier? 120, oké. Dan zijn dat..mag ik maar even, als ik hier maar een beetje onfatsoenlijk overheen mag klimmen? Zo, als u even kort wilt opstaan. Ik neem maar twee personen, misschien komen er nog een paar vluchtingen waarvan we niets weten. Je moet dit maar even verduidelijken. Deze beide mensen zijn de vluchtelingen, het aantal vluchtelingen als wij heel Duitsland zouden zijn. En als je nu nog opstaat en bereid bent om te zeggen, deze paar mensen overspoelen de cultuur van deze studio, dan moet je een probleem hebben. Heel eerlijk, als jullie opeens heavy metal fans zijn, zouden we dan opeens allemaal naar heavy metal luisteren? Of als jullie geloven in de tandenfee, zouden we dan van ons christelijk geloof vallen? Nee. Het is gewoon, eerlijk waar, überhaupt geen probleem."
Wat ik dan altijd met die mensen doe, is dat je er maar kort over nadenkt, hoeveel zijn dat er eigenlijk? Dat zijn een miljoen vluchtelingen, vorig jaar gekomen, wij zijn 80 miljoen mensen, dus 1/80. Mag ik maar vragen, hoeveel mensen zitten er hier? 120, oké. Dan zijn dat..mag ik maar even, als ik hier maar een beetje onfatsoenlijk overheen mag klimmen? Zo, als u even kort wilt opstaan. Ik neem maar twee personen, misschien komen er nog een paar vluchtingen waarvan we niets weten. Je moet dit maar even verduidelijken. Deze beide mensen zijn de vluchtelingen, het aantal vluchtelingen als wij heel Duitsland zouden zijn. En als je nu nog opstaat en bereid bent om te zeggen, deze paar mensen overspoelen de cultuur van deze studio, dan moet je een probleem hebben. Heel eerlijk, als jullie opeens heavy metal fans zijn, zouden we dan opeens allemaal naar heavy metal luisteren? Of als jullie geloven in de tandenfee, zouden we dan van ons christelijk geloof vallen? Nee. Het is gewoon, eerlijk waar, überhaupt geen probleem.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.