Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitser werd 87 keer gevaccineerd tegen corona

  •  
02-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1629 keer bekeken
  •  
ANP-427346626

Een 61-jarige man heeft zich minstens 87 keer laten vaccineren tegen corona. Hij struinde wekenlang vaccinatiecentra in het oosten van Duitsland af en kreeg tot wel drie keer per dag een prik toegediend. Vermoed wordt dat hij dit deed als onderdeel van handel in vaccinatiebewijzen die verkocht werden aan anti-vaxxers. Dat schrijft de Freie Presse.

De zaak werd ontdekt terwijl de Duitse overheid er alles aan doet om de vaccinatiegraad in het land op te voeren. In vergelijking met andere Westeuropese landen tonen Duitsers weinig bereidheid zich te laten beschermen met een vaccin. 75 procent is volledig gevaccineerd, 58 procent heeft een booster ontvangen. In de oostelijke deelstaten zijn die cijfers aanzienlijk lager. In Saksen, dat grenst aan Polen en Tsjechië is nog geen 65 procent volledig gevaccineerd.

De man werd uiteindelijk betrapt omdat een gezondheidsmedewerker in Dresden hem herkende van een eerder bezoek. Toen hij nog een keer langs kwam om een prik te halen werd de politie ingeschakeld.

Het Duitse Rode Kruis heeft aangifte gedaan tegen de man op verdenking van fraude. De verdachte meldde zich keer op keer met een leeg vaccinatiepaspoort documenten en verkocht daarna de pagina's waarop stond dat het vaccin was toegediend door aan tegenstanders van vaccinatie. Hij wist de controles te omzeilen door niet zijn verzekeringsbewijs te tonen. In Duitsland is amper sprake van een geautomatiseerde centrale registratie van patiënten.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.