Joop

Duitse universiteitsschutter was lid van neonazi-club

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
Gunman attacking students at Heidelberg University

© epa09706594 Police officers examine a weapon near the crime scene at the Heidelberg University in Heidelberg, Germany, 24 January 2022. A man with long-barrelled firearm had opened fire at st

De Duitse student die maandag in een universiteitsgebouw in Heidelberg een medestudent vermoordde en nog eens drie anderen verwondde, was in het verleden lid van een neonazi-partij. Dat melden Duitse media. De 18-jarige Nikolai G. beroofde na de aanslag zichzelf van het leven.
Op basis van bronnen in veiligheidskringen, melden media dat de aanslagpleger lid was van de extreemrechtse partij Der III-Weg, een organisatie die te boek staat als ‘een van de meest radicale en actieve organisaties in de neonazi-scene’, aldus het AD. G. zou zijn lidmaatschap in 2019 hebben opgezegd. Of deze extreemrechtse sympathieën verband houden met de aanslag, moet nog blijken.
Ongeveer een week voor de aanslag kocht G. drie geweren in Oostenrijk. Twee daarvan bij een wapenhandelaar, het derde bij een particulier. Naast het lichaam van G. werden de eerste twee wapens aangetroffen, samen met zo’n 150 patronen. Het derde geweer werd teruggevonden in een door G. gehuurde kamer.
Vlak voor de aanslag stuurde G. zijn vader een bericht waarin hij zei dat ‘nu mensen bestraft moeten worden’. De vader alarmeerde de politie, maar de schietpartij had toen al plaatsgevonden. De slachtoffers waren drie vrouwen van 19, 20 en 23 jaar, en een man van 20 jaar. De 23-jarige vrouw werd in het hoofd geraakt en overleed.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

LedStraler
LedStraler28 jan. 2022 - 12:21

@DaanOuwens: correlatie is geen causatie.

Pater
Pater27 jan. 2022 - 16:12

Afschuwelijk. Extreemrechts, maar ook gestoord, lijkt me.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland27 jan. 2022 - 14:51

Baudet en Wilders al afstand van genomen?

6 Reacties
watcher3
watcher327 jan. 2022 - 16:24

Nee, dat doen dat soort lieden nooit.

PVDB2
PVDB227 jan. 2022 - 17:08

Nee joh, Geert is te druk met Soumaya Sahla, Thierry met corona. Van Breivik deed Geert gauw afstand ondanks dat deze de PVV - Wilders meerdere malen in manifest noemde als inspirator. Iemand waar hij bewondering voor kon opbrengen. Maar dat zijn zijn volgers natuurlijk vergeten. Die hebben een field day met Sahla. Over iets wat meer dan 11 jaar geleden gebeurde. Nooit over de IRA, de OAS of ETA gehoord, of vergeten; Europese terreurorganisaties, nooit over motorbendes (zoals Caloh Wagoh), voetbalhooligans. Voor homorechten hier, geen probleem met anti homo beleid in Rusland, Polen Hongarije.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 jan. 2022 - 22:58

Maar Wilders niet groter dan hij is. Breivik zag Wilders niet als inspirator, hooguit als geestverwant.

DanielleDefoe
DanielleDefoe27 jan. 2022 - 23:05

Maak

Willem D2
Willem D228 jan. 2022 - 7:11

Ik heb niet het idee dat zij zich met dit soort groepen wensen te associëren. Dus zullen ze ook nooit afstand nemen. Dat jij wel die associatie doet is je goed recht maar zij zullen het er niet mee eens zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens28 jan. 2022 - 11:18

@ Willem D Jij schrijft: Ik heb niet het idee dat zij zich met dit soort groepen wensen te associëren. Dus zullen ze ook nooit afstand nemen. In een samenleving zonder feitelijke argumenten klinkt dat logisch. Alles is waar en alles is niet waar het kan allemaal waar zijn. Maar er is natuurlijk wel degelijke een feitelijke relatie te leggen tussen de uitspraken van Wilders en het gedachtegoed van extreem rechts. En dat valt niet te ontkennen.