Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse tv censureert nieuwe satire over Erdogan

  •  
01-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2016-03-29 om 11.56.42
De Duitse publieke zender ZDF heeft een satirische bijdrage over de Turkse president Erdogan van internet verwijderd. In de donderdag uitzending van NEO MAGAZIN ROYALE droeg komiek Jan Böhmermann een gedicht voor over Erdogan waarin onder meer wordt vermeld dat de president een “kleine pik” heeft. En dat was nog de minst harde belediging. Om het geheel op te vrolijken was de bijdrage voorzien van Turkse ondertitels. Het gedicht is een antwoord op de woedende reactie van Erdogan eerder deze week op een spottende video van de Duitse tv. Hij riep onder meer de Duitse ambassadeur op het matje.
De ZDF zegt dat met het gedicht de grenzen van satire zijn overschreden. Wat tot een cynische reactie van Jan Böhmermann op Facebook leidt: “We weten nu wat de grenzen van satire zijn. Eindelijk!”
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nl_NL/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Böhmermann scoorde deze week een internethit met een spottende ode aan Duitsland verpakt als persiflage op Rammstein.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.