Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse politie vermoedt extreemrechts motief bij aanslag met kruisboog in treinstation

  •  
18-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2100 keer bekeken
  •  
48092257161_c004cb12e1_k

© cc-foto: Christoph Scholz

In Peine, een stad nabij Hannover in de Duitse deelstaat Nedersaksen, heeft een 29-jarige man een aanslag uitgevoerd met een kruisboog. Hij schoot met het wapen op voorbijgangers. Op schokkende videobeelden is te zien dat de verdachte bij de ingang van het station een andere man onder schot neemt terwijl deze wegloopt. Het 22-jarige slachtoffer werd in de rug getroffen met een pijl en is afgevoerd naar het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar. Direct toegesnelde agenten slaagden er in de verdachte te overmeesteren en ontwapenen. Hij droeg ook een groot mes bij zich.

De verdachte zou een geschiedenis van geestelijke problemen hebben maar gezien de kleding en gedragingen onderzoekt de politie ook of er sprake is van extreemrechtse en racistische motieven. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken betoonde op Twitter medeleven met het slachtoffer en prijst de politie voor het snelle ingrijpen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.