Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse politie doet invallen bij extreemrechtse groepering wegens terreurdreiging

  •  
14-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
143 keer bekeken
  •  
49114935408_d29f53b7d4_o

© cc-foto: Kai Schwerdt https://flic.kr/p/2hQ7Tab

De Duitse politie heeft op dertien plaatsen in zes deelstaten invallen gedaan in verband met onderzoek naar een extreemrechtse groepering die ervan verdacht wordt terroristische aanslagen voor te bereiden op “politici, asielzoekers en moslims”. Op sommige plekken werden de invallen uitgevoerd door zwaarbewapende anti-terreureenheden. De vijf hoofdverdachten en acht aanhangers van de groepering die vorige zomer werd opgericht zouden er op uit zijn een burgeroorlog te creëren. Ze wisselden in chatgroepen foto’s van zelfgemaakte wapens uit en bespraken plannen voor aanslagen.
Er zijn nog geen arrestaties verricht. Na de politieke moord op de conservatieve politicus Walter Lübcke vorig jaar juni door een neonazi en de extreemrechtse aanslag op een synagoge is de Duitse justitie uiterst alert op terrorisme uit radicaal rechtse hoek. Tientallen radicalen zijn geïdentificeerd als potentiële terroristen.
cc-foto: Kai Schwerdt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.