Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse politie arresteert Greta Thunberg omdat ze actievoert voor leefbare planeet

  •  
17-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2550 keer bekeken
  •  
thunberg

De Duitse politie heeft dinsdagmiddag Greta Thunberg gearresteerd. De Zweedse klimaatactivist demonstreerde in de buurt van het Duitse ‘bruinkooldorp’ Lützerath, net over de grens bij Roermond. Volgens de politie van Aken zal ze in de loop van de dag weer worden vrijgelaten, zo meldt Der Spiegel.

Thunberg deed mee aan een actie bij Garzweiler op 3 kilometer van Lützerath. De groep waarvan zij deel uitmaakte, werd tegengehouden bij de rand van de afgraving en vervolgens afgevoerd. Drie agenten droegen Thunberg weg.

De afgelopen twee jaar woonden er honderden activisten in Lützerath die wilden voorkomen dat het Duitse energiebedrijf RWE 130 miljoen ton bruinkool kan ontginnen. Vorige week begon de politie met de ontruiming van het dorp.

De activisten van Lützerath kregen steun van grote groepen bezorgde klimaatactivisten uit binnen- en buitenland. Thunberg voegde zich zaterdag bij de demonstranten. Hoewel de ontruiming van het Lützerath nu is voltooid, protesteren activisten nog altijd in de buurt van het dorp.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.