Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse neonazi gered door Syrische vluchtelingen

  •  
22-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
1810668659_17102dc8a5_o

© cc-foto: tetedelacourse

Een lijsttrekker van de Duitse neonazi-partij NPD is na een auto-ongeluk gered door asielzoekers. Stefan Jagsch, lijstaanvoerder in Altenstadt in de deelstaat Hessen raakte om negen uur in de ochtend met zijn auto om onbekende oorzaak van de weg af en belandde tegen een boom. De 29-jarige extreem-rechtse politicus raakte daarbij ernstig gewond. Een bus met asielzoekers die toevallig passeerde stopte. Twee Syrische vluchtelingen haalden Jagsch uit de auto en verleenden eerste hulp totdat de ambulance arriveerde, meldt de Frankfurter Rundschau.
De NPD voert een felle anti-vreemdelingencampagne. Op sociale media wordt dan ook met veel cynisme op het voorval gereageerd. “Nu pakken die buitenlanders ook al onze Eerste Hulp af.” Anderen constateren dat Duitsland ‘opnieuw’ van buitenlanders beschaving krijgt bijgebracht. Jagsch maakt het overigens naar omstandigheden redelijk.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.