Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse minister Volksgezondheid: komende winter geen carnaval

  •  
18-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jensspahn

© cc-foto: Heinrich-Böll-Stiftung

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) pleit ervoor om carnaval in het hele land niet door te laten gaan. Dat meldt de Rheinische Post.
De Duitse carnavalsbond BDK is onaangenaam verrast, maar volgens de bewindsman ligt de maatregel voor de hand. “Ik weet hoe belangrijk carnaval voor miljoenen Duitsers is, maar ik kan me carnaval in de komende winter, middenin deze pandemie niet voorstellen”, aldus Spahn. “Het is zuur, maar zo is het nu eenmaal.”
Het aantal coronabesmettingen loopt ook in Duitsland weer op. In de afgelopen dagen stelde het Duitse RIVM, het Robert Koch Instituut, 1400 infecties vast. Tijdens de eerste golf deed Duitsland het aanmerkelijk beter dan veel andere West-Europese landen, onder meer omdat er al meteen veel meer werd getest.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (16)

EricDonkaew
EricDonkaew19 aug. 2020 - 7:54

Paniekreactie van deze minister. Stel de beslissing hierover een tijdje uit. Het zou zomaar kunnen dat het virus al in december zodanig is verzwakt, dat er nauwelijks gevaar meer is voor de volksgezondheid in de zin van ic-opnames en overlijdens. Dus stel de beslissing uit tot december/januari met de mededeling dat er de kans bestaat dat het carnaval komend jaar wordt afgelast. Of alleen buiten wordt gehouden, met praalwagens en zo.

1 Reactie
webmaatje
webmaatje20 aug. 2020 - 10:35

Paniek reactie? Ik denk het niet. In het Rheinland begint het carnavalsseizoen op 11 november om 11.11 uur met een openluchtprogramma met veel artiesten. Daarna beginnen meteen de zittingen in zalen. Pas vanaf Weiberfastnacht wordt het carnaval op straat gevierd. Carnaval is in steden als Keulen een enorme inkomstenbron. goed voor zeer vele miljoenen

prgrssf
prgrssf19 aug. 2020 - 7:17

Dan ook geen Pasen, Hemelvaart, Pinksteren! Sowieso ben ik voor afschaffing daarvan (dat dat door de overheid opgelegd wordt als officiële feestdagen).

3 Reacties
JJP2
JJP219 aug. 2020 - 8:43

Dan ook weg met Nieuwjaarsdag, Bevrijdingsdag en Koningsdag. Ik denk dat je geen vrienden maakt :-)

Liza2
Liza219 aug. 2020 - 16:28

@JJP Als je dan geen vrienden hebt kan @prgrssf zijn/haar verjaardag ook schrappen. Wordt een goedkoop leven :-)

GoudenBergen
GoudenBergen19 aug. 2020 - 17:53

Ik zou het prima vinden als carnaval helemaal afgeschaft wordt.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 aug. 2020 - 23:57

Daar gaat de paus toch over?

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 aug. 2020 - 12:58

zou er een katholiek zijn hier die er het fijne van weet?

Thuiszitter
Thuiszitter18 aug. 2020 - 22:21

Beetje mazzel is het vaccin net op tijd voor de carnavalisten .

PVDB2
PVDB218 aug. 2020 - 19:41

Dan zie je toch dat corona ook voordelen heeft...

1 Reactie
Liza2
Liza219 aug. 2020 - 16:28

Vervelend als andere mensen plezier hebben?

Marco de Jong2
Marco de Jong218 aug. 2020 - 19:02

Dit is ondertussen toch al lang bekend? Hier in Brabant in ieder geval wel.

Hannah Freudenthal
Hannah Freudenthal18 aug. 2020 - 18:34

Begint het middel trouwens niet erger dan de kwaal te worden ? In Duitsland gaan er stemmen op om het komende carnaval te verbieden. De culturele sector ligt al op z'n gat, de economie wordt wereldwijd een ramp, mondkapjes zijn het nieuwe plastic in het milieu, er mogen geen feesten meer, studenten kunnen niet meer backpacken, discotheken blijven dicht, de grenzen gaan dicht voor migranten, je kunt niet meer op tinderdate, en nog erger, de bordelen zijn dicht, en dan heb ik alleen de milde gevolgen nog maar genoemd. Ik ben bang dat er geen vaccin komt. Moeten we zo door blijven leven, en zo ja, hoeveel generaties dan?

3 Reacties
Vrije Geluiden
Vrije Geluiden18 aug. 2020 - 19:41

Hannah Freudenthal: "Begint het middel trouwens niet erger dan de kwaal te worden?" Natuurlijk, -als Bolsonaro dat zou zeggen, dan hij gelijk de wijk moeten nemen naar het buitenland, net zoals zijn minister van onderwijs, die de Hoge Raad achter de tralies wilden zetten. Maar dit is natuurlijk veel ernstiger. Laten we daar eerst maar eens een referendum over houden in Brabant. Je zult zien dat de tegenstanders iedereen van de stemming zullen proberen uit te sluiten die aan de drugs of aan de drank is, om zo te kunnen winnen. Eigenlijk zijn ze net zoals een Trump, die zijn aanhangers voorhoudt: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg, omdat hij de baas is van het gekkenhuis. Het probleem met normale mensen is, dat je niet op ze kunt bouwen. -

Thuiszitter
Thuiszitter18 aug. 2020 - 22:25

Hannah - waarom denk je dat er geen vaccin komt ? Google eens de term Corona vaccin en lees de nationale en internationale informatie hierover . Ik weet zeker dat er wel een vaccin gaat komen , sterker nog dat vaccin is er al .

Pater
Pater19 aug. 2020 - 4:17

Carnaval opgeven vind ik nou niet het grootste offer. De economie draait. In mijn mondkapjes zit geen plastic, en ik zie eigenlijk bij de mondkapjes het probleem niet. Vanwege mijn bril en de glazen die de waterdamp van mijn adem oppikken koop ik de iets duurdere, met meer vaste vorm, en dan gaat het best. Laten we het voorlopig nog maar over de komende herfst & winter hebben, daarna zien we verder. Kun je het weer aan?