Joop

Duitse minister Jung stapt op om Afghanistan

  •  
27-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BILD-Jung-treedt-af
Bewindsman loog over burgerslachtoffers na Duits bombardement
De Duitse minister van Werkgelegenheid, Franz-Josef Jung, treedt af. Zijn kop is de derde die rolt in een rel rond burgerslachtoffers in Afghanistan, die plaatsvond in de periode dat Jung op Defensie zat.
Donderdag namen Inspecteur-generaal Wolfgang Schneiderhan van de Bundeswehr (de hoogste militair van het Duitse leger) en de christen-democratische staatssecretaris van Defensie Peter Wichert al ontslag na een publicatie in dagblad Bild.
Als minister van Defensie in het eerste kabinet-Merkel raakte Jung in opspraak omdat hij de Bondsdag in september verkeerd zou hebben ingelicht over burgerslachtoffers bij een bombardement in Afghanistan. Jung zei in het parlement en in de media dat daarbij geen burgerslachtoffers waren gevallen, een mededeling die al snel daarna door de NAVO in twijfel werd getrokken.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

ErnsTT2
ErnsTT227 nov. 2009 - 14:12

Mag ik me daar van harte bij aansluiten? Want zo hoort het te zijn, als je iedereen oproept om zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen, zouden zeker de leidende politici daarin het goede voorbeeld moeten geven ! Hoop inderdaad dat de Nederlandse politici nu eindelijk dat voorbeeld eens gaan volgen, wellicht dat het vertrouwen in hun verantwoordelijke besluitvaardigheid dan ook uit het dal komt. Zeg Wouter, wanneer neem je je verantwoordelijkheid voor de aandurende bankencrises nu eens, want je vrienden Zalm en WIjn smijten nog steeds ons belastinggeld over de balk, en schrijven nog steeds RODE cijfers bij de ABN... Hoeveel miljard heb je ze nu al niet toegestopt !?!