Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse jongeren scanderen 'Ausländer raus' in nachtclub

  •  
03-05-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2709 keer bekeken
  •  
479806_das-video-macht-im-netz-die-runde_fancybox_1CbUXq_x7rwWT

De politie in het Duitse Schweinfurt, halverwege tussen Frankfurt en Neurenberg, is een onderzoek gestart naar racistische spreekkoren in een plaatselijke nachtclub. Op videobeelden is te horen hoe de aanwezige jongeren massaal over een bekend nummer de tekst "Ausländer raus" (buitenlanders eruit) zingen.

Niet alle aanwezigen konden de vijandigheden waarderen, enkelen stapten de volgende dag naar de politie om aangifte te doen. Die neemt de zaak hoog op. De politie is een onderzoek gestart naar opruiing en roept getuigen op zich te melden met meer videobeelden en namen van daders.

In Duitsland is de extreemrechtse AfD is de populairste partij onder Duitse jongeren. Dat bleek onlangs uit het onderzoek ‘Jugend in Deutschland 2024’. Het onderzoek laat zien dat veel jongeren kampen met stress, bezorgd zijn over de toekomst en niet tevreden zijn over de politiek. Voor deze problemen geloven ze oplossingen te vinden bij extreemrechts. Dat is in de peilingen te zien aan de cijfers voor AfD: 22 procent van de ondervraagde jongeren zegt dat ze bij verkiezingen op deze xenofobe partij zouden stemmen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.