Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse homeopaten roepen aanhangers op zich te laten vaccineren

  •  
04-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
153 keer bekeken
  •  
24336363666_8470c5afdc_k

© cc-foto: Tim Reckmann https://flic.kr/p/D5we41

Kampagnenmotiv_1_400x600px
De Deutsche Homöopathie-Union, een producent van homeopatische producten met 500 medewerkers en een jaaromzet van 100 miljoen euro, roept de bevolking op zich te laten vaccineren. De oproep, die als advertenties in tal van kranten verscheen, is saillant omdat veel fervente vaccinweigeraars ook gebruikers van homeopatische producten zijn.
“We moeten het land niet verdelen. We moeten vaccineren,” aldus de oproep. De DHU legt in de advertenties uit :
“Geneeskunde is geen kwestie van geloof. Geneeskunde is een wetenschap die gebaseerd is op ervaring. Bij het kiezen van de juiste behandelmethode wordt zowel rekening gehouden met ervaringen als met wetenschappelijke kennis. Gelukkig hebben we een breed scala aan verschillende therapeutische benaderingen en medische opties die vandaag beschikbaar zijn – van homeopathie, van vaccinaties tot de technisch meest veeleisende operaties. (…) Met betrekking tot de huidige grootste gezondheidsuitdaging waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd, de coronapandemie, kunnen wij als Duitse Homeopathie-Unie ons daarom niet vergissen: Het immuniseren van de bevolking met goedgekeurde vaccins is de enige manier die ons uit de pandemie zal leiden. Daarom: Laat u vaccineren! Ter bescherming van uzelf en uw medemens.”
BR24, van de Bayerische Rundfunk, behandelde deze week de vraag of de vierde golf besmettingen te wijten is aan de populariteit van homeopathie in Duitssprekende landen.
Geen video? Klik hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde5 dec. 2021 - 16:39

Informatieve video. Onbegrijpelijke en tamelijk wereldvreemde ideologie is de antroposofie. En het biedt alle handvaten voor covid wappies. Een ander punt dat genoemd wordt is de vergoeding van homeopathische middelen. Ondanks dat er geen enkel bewijs voor de werking ervan is worden we als maatschappij wel opgezadeld met de kosten. Bovendien wordt het bestaan ervan en de achterliggende denkwereld van de gebruikers als iets normaal en geaccepteerd gezien. Met als gevolg dat vaccins worden geweigerd.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin6 dec. 2021 - 4:24

Placebo-effect helpt ook! Normaal dan!

adriek
adriek5 dec. 2021 - 11:32

In geval van homeopathie is geneeskunde juist wel een kwestie van geloof. Homeopathie kan alleen effect hebben als je er in gelooft.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe6 dec. 2021 - 13:50

Het nastreven van een placebo-effect is onethisch.