Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Longcovidpatiënten massaal arbeidsongeschikt verklaard

In de eerste 5 maanden meer dan 5 keer zoveel gevallen als in heel 2021
Joop

Duitse dierentuin overweegt dieren aan elkaar te voeren

  •  
15-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ijsbeervitus
Dierentuinen komen wereldwijd in de problemen nu er geen bezoekers meer zijn door de coronacrisis. Tierpark Neumünster denk er daarom over na om dieren aan elkaar te voeren, melden Duitse media.
“Als ik geen geld meer heb om voer te kopen of als mijn voederleverancier door nieuwe beperkingen niet meer kan leveren, dan zal ik dieren slachten om andere dieren te voeren”, zegt de directeur van de Noord-Duitse dierentuin Verena Caspari.
Een alternatief is om dieren over te brengen naar andere dierentuinen, maar dat is lang niet altijd even makkelijk. De 700 kilo wegende ijsbeer Vitus kan bijvoorbeeld niet zomaar “in een kist gestopt worden en ergens naartoe gebracht”, stelt Caspari. “Hij is geen pony, maar een groot roofdier.”
De dierentuin houdt er ook rekening mee dat sommige dieren geëuthanaseerd moeten worden. “Dat is beter dan ze laten uithongeren”, zegt Caspari over de zeehonden en pinguïns die dagelijks grote hoeveelheden vis nodig hebben.
Verscheidene dierentuinen, waaronder Artis , hebben het publiek opgeroepen om geld te doneren om de boel draaiende te kunnen houden.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

Zett Bee
Zett Bee18 apr. 2020 - 11:22

Weer een reden om dierentuinen af te schaffen. Dieren horen in het wild niet in een kijkdoos voor mensen.

quatsch
quatsch15 apr. 2020 - 21:50

De dieren in de dierentuin en mensen aan de onderkant van de maatschappij hebben met elkaar gemeen, dat ze voor hun voedsel in deze tijd aangewezen zijn op de goedheid van de geldelijk meer bedeelde mens. Maar zoals Feargal Sharkey al zong - A good heart these days is hard to find.

Lilian Emma
Lilian Emma15 apr. 2020 - 20:57

Wij mensen moeten zo nodig dieren bekijken. Wij mensen maken er nu een klerezooi van. Wij mensen dienen ter alle tijden de dieren te beschermen en dus te voederen!! En schijtlolligheid is ongepast.

JanB2
JanB215 apr. 2020 - 19:36

Overtrokken maatregel. Ruimte en voedsel genoeg in al die lege binnensteden. Gewoon loslaten al die beestjes. Bovendien, een hongerige ijsbeer die door de straten loopt is effectiever dan welke vorm van handhaving dan ook.

Freek3
Freek315 apr. 2020 - 16:07

Ik zou zeggen, geef die dieren dan ook gezamenlijk dezelfde ruimte, poolvos en poolhaas bij ijsbeer, en leeuw bij gazelle enzo. Dan kan de BBC hier komen filmen hoe de natuur werkt, dat scheelt weer een hoop verre vliegreizen.

Mostafa
Mostafa15 apr. 2020 - 12:55

Hebben zij daar geen dieren-vertegenwoordigers zoals wij hier PvD ? Ook geen Dierenpolitie daar ?

2 Reacties
Freek3
Freek315 apr. 2020 - 16:10

Zeker wel, maar die vertegenwoordigers, de PvdD weet niet of ze nu de kant van de gazelle of de kant van de leeuw moeten kiezen. Het is net als toen Thieme en Ouwehand voor het eerst gezamelijk de kamer inkwamen. Vrij snel werd er in de kamer over de muizenplaag gedebateerd, en ze kregen hooglopende ruzie over of ze nu voor de huiskat of voor de muizen moesten opkomen...

Mostafa
Mostafa15 apr. 2020 - 19:11

Het zou heel interessant zijn als de leidster van de PvdD mevrouw de Leeuw zou heten en de tegenstander bij het debat in de Tweede Kamer meneer de Muis zou heten en de voorzitter van de Tweede Kamer van Marokkaanse afkomst de heer Jamal ( de heer Kameel in het Nederlands). Nou beste jooper, dan wordt het pas gezellig daaro ! En betreft Corona Mostafa ? Ja, wij moeten het nu doen met HOOP en wachten op vaccin. Maar ik blijf toeteren over de mondkapjes die moeten komen en met spoed. Want mondkapje plus hoop is een hele hoop in deze situatie , vind ik.

Riet3
Riet315 apr. 2020 - 11:48

En wat te denken van de kalveren waar nu een overschot aan is.

1 Reactie
JoepJos
JoepJos15 apr. 2020 - 13:38

Die boeren willen dat natuurlijk ook niet gratis doen.

webmaatje
webmaatje15 apr. 2020 - 10:59

De dierentuin in neumünster kan op voer van andere dierentuinen rekenen als het zonder komt te zitten. In de Duitse media wordt geschreven dat de Duitse dierentuinen waarschijnlijk weer open mogen onder strenge veiligheismaatregelen.. Een besluit wordt daarover vandaag door de regering in samenspraak met de deelstaten genomen. Ook botanische tuinen en musea mogen dan de deuren/poorten weer openen In een lange tijd zonder publiek gedragen dieren zich anders, is in sommige artikelen over de gesloten dierentuinen te l;ezen.

Piet Konings2
Piet Konings215 apr. 2020 - 10:08

Vreemd, er is een overschot aan kippen en varkens aan het ontstaan. Voer die dan aan ze!

1 Reactie
badgast
badgast15 apr. 2020 - 14:12

@oma: dan snij je de kipfilet in de vorm van een vis. Geen pinguin die het verschil ziet.