Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Duitse carnavalvierders weten wel raad met Trump

  •  
27-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2017-02-27-om-11.13.55
‘Ons krijgt niets klein, carnavalsvrijheid moet er zijn’ is de leus dit jaar bij de Düsseldorfse Rosenmontagszug, de carnavalsoptocht met de prachtige praalwagens. In een wereld waarin Donald Trump de president van de Verenigde Staten is, Marine le Pen en Geert Wilders aan populariteit winnen, is de vrijheid in het geding. Vorig jaar kreeg Duitsland het bovendien nog met Turkije aan de stok vanwege komiek Jan Böhmermann.
Onder het mom van democratie krijgt de burger een hete worst de strot door geduwd, menen de ontwerpers van de praalwagens. De uitkomst is allerminst verfrissend: naar stront riekende dictatuur. Aan de andere kant: het levert wel prachtige praalwagens op, inclusief een speciale rol voor onze enige echte Geert Wilders.
Schermafbeelding-2017-02-27-om-11.13.38
Schermafbeelding-2017-02-27-om-11.14.15
 
Behalve in Düsseldorf werd ook in andere plaatsen flink de spot gedreven met Donald Trump. Bijvoorbeeld in Keulen , waar Trump naast het Vrijheidsbeeld wordt afgebeeld, die hij stiekem onder de rok grijpt. Ook verkleedden carnavalvierders zich zelf als Trump. De aanvraag naar blonde pruiken was zelfs zo groot, dat ze uitverkocht raakten.
Meer foto’s van de optocht in Düsseldorf van Lisa Kreuzmann vind je hier
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.