Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Drukte in Efteling ondanks record nieuwe coronabesmettingen

  •  
23-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2020-10-23 om 16.18.09
In pretpark de Efteling is het vrijdag flink druk. De combinatie van schoolvakantie en een zonnige herfstdag, zorgt ervoor dat veel mensen erop uit trokken. Dit terwijl het aantal nieuwe coronabesmettingen de afgelopen 24 uur boven de 10.000 is gekomen, een record , en de overheid nog altijd oproept om drukte te vermijden en het aantal reisbewegingen te beperken. Dat laat pretparkwatcher Looopings zien:
Terwijl horeca en theaters de deuren moesten sluiten, mogen pretparken onder de meest recente coronamaatregelen gewoon open blijven. De achterliggende gedachte hierbij is dat er in pretparken – net als in bijvoorbeeld musea en dierentuinen – sprake is van een doorstroom van bezoekers waardoor het mogelijk zou zijn voldoende afstand te bewaren. Dat het met die doorstroom nogal tegenvalt is te zien aan de rijen bij de attracties in de Efteling. De wachttijden lopen daar de hele dag op tot wel anderhalf uur. Volgens het pretpark zelf juist omdat er minder mensen in een attractie mogen en er vaker wordt schoongemaakt:
In België zijn alle pretparken wel gesloten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (49)

Fleur4
Fleur425 okt. 2020 - 19:22

Cprona doden aantal heeft een nul te veel dus 1.100.000 !!

adriek
adriek25 okt. 2020 - 11:19

"In België zijn alle pretparken wel gesloten." Daar gaat het ook fantastisch met Corona (in negatieve zin). Het lijkt me niet dat we daar een voorbeeld aan moeten nemen. Rutte (Nederland) loopt, met al zijn praatclubjes, inmiddels alweer zo'n tien weken achter de feiten aan te sukkelen. Toen het virus eind juli de kop weer opstak gingen we eerst twee weken afwachten of het wel waar was, toen twee weken discussiëren over lokale of regionale maatregelen, toen twee weken besluiteloze burgemeesters (veiligheidsregio's) afwachten en toen ontdekten we dat lokaal ingrijpen geen zin meer had. Dus weer twee weken nadenken en afwachten, de kroegen een uurtje eerder dicht en misschien toch maar een mondkapje op: twee maatregelen waarvan hopelijk toen ook wel duidelijk was dat ze in dat stadium totaal zinloos waren? Inmiddels na weer vier weken pappen en nathouden de regels een beetje aangescherpt, maar vooral niet te ingewikkeld doen over handhaving en doe nu allemaal maar een bewezen-niet-effectief mondkapje op zodat we nog twee weken kunnen nadenken of een totale lockdown nog te vermijden is. ManManMan, de enige daadkracht die Rutte in twee crises heeft laten zien is de geldkraan flink opendraaien omdat hij weet de de meeste mensen hun belasting toch wel betalen. Volgend jaar de BTW vier procent omhoog waarschijnlijk.

johannn2
johannn224 okt. 2020 - 21:09

UItgangspunt van de overheid was ook, dat dierentuinen en ook de Efteling er gewetensvol zorg voor dragen, dat er geen ongezonde situaties zoals groepsvorming ontstaan. De Efteling heeft het er nu zelf naar gemaakt. Op de blaren zitten? .

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2020 - 17:19

Maar daar ( België) zaten ze vorige week wel nog met vierhonderd man in een theater of bij een muziekfestijn! Nu teruggebracht naar 200. Dat is hier vanaf maart al niet meer het geval geweest. In Nederland maximaal 30!

6 Reacties
johannn2
johannn224 okt. 2020 - 21:05

Minoes, En: wat vind je van de Efteling? De jij-bak met België maakt dat niet echt duidelijk. .

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2020 - 13:42

johannn Ik reageer alleen op de laatste zin in de bovengenoemde bijdrage door auteur zeg genoemd. Dus hoezo een jij-bak.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2020 - 13:45

Tja als mensen geen afstand houden gaat het niet goed. Ik weet niet of het alleen dat is of dat het aantal te groot is. In een kleinere dierentuin hier in de buurt ging het prima. Dus ik denk dat mensen zelf in eerste instantie verantwoordelijk zijn hier, ze hebben immers geen vaste plaats toegewezen gekregen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 okt. 2020 - 17:29

Als mensen zich aan de richtlijnen houden is het gewoon toegestaan. Mijn vermaak is het niet, maar dat is niet relevant.

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 okt. 2020 - 11:48

Danielledefoe Ik denk wel dat ze verplicht zijn om te handhaven. Maar ga Saar maar eens aanstaan, de politie durft het niet eens.

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 okt. 2020 - 3:16

Saar = daar

Toontje3
Toontje324 okt. 2020 - 13:39

Ja mensen allemaal lekker bezig nu is het de Efteling waar het over gaat maar het is allemaal veel meer natuurlijk. Zijn gewoon alle pretparken en/of dierentuinen. Of het zijn die gekken die aan het demonstreren zijn ook dat moet je nu in deze tijd niet doen. Contactsporten. Winkelen voor de lol. Alsnog gewoon op vakanties gaan. Moet ik nog ff doorgaan. Mensen mensen mensen toch denk toch eens allemaal na. Stel van de week wordt er aangekondigd dat er alsnog een lock down komt wie heb het dan weer gedaan meneer Rutte ? NEE DE MENSEN ZELF !!!

Toontje3
Toontje324 okt. 2020 - 6:45

Ik hoor zoveel dingen coronamoe, mensen moeten beetje ontspannen die drukte was bij vogelrock was binnen minuut opgelost door bewakers 1 minuut kan al TEVEEL zijn met honderen mensen bij elkaar dat zijn nou gewoon al die mensen die overal het schijt aan hebben. Koningshuis op vakantie is al niet goed te praten waar iedereen commentaar op had terwijl dat 1 gezin is (ik ook) maar dat er een mierenhoop rondloop op zulke parken daar word overal maar een smoes op verzonnen. Een café of restaurant bv waar 30 mensen binnen mogen zitten mag niet maar een pretpark zoals Efteling waar ik weet niet hoeveel mensen rondlopen mag wel en dit is niet de enigste foto die voorbij is gekomen waar een drukte van jewelste op te zien was hè dus mensen ga geen smoesjes verzinnen en meneer Efteling GOOI JE DEUREN DICHT. Want mede door jullie blijft die Corona nog heel lang hangen.

Lulu2
Lulu223 okt. 2020 - 20:52

Geloven vast in sprookjes

Lulu2
Lulu223 okt. 2020 - 20:43

Ik vond eigenlijk alles raar kerk wel kroeg niet zelf ben ik aan het herstellen van een operatie en niet veel op pad ik ben echt niet para maar vd week buiten gelunchd met visite.

Hans Prijs
Hans Prijs23 okt. 2020 - 19:15

Ik ben deze zomer in Zweden op vakantie geweest. Menigeen verklaarde mij van roekeloos gedrag. Immers Zweden nam het niet zo bouw met de carona maatregelen. Maar in Stockholm was het bekende Tivoli pret park gesloten. Dus op dat punt scoorde de Zweden beter.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe24 okt. 2020 - 12:01

Op diverse punten. Skansen is open. Maar dat is geen pretpark en relibijeenkomsten van meer dan 50 man zijn ook verboden.

Botjes2
Botjes223 okt. 2020 - 18:41

Sorry hoor. Ben in de Efteling geweest. Was echt heel goed geregeld. Met spatschermen tussen de rijen, mondkapjes op en afstand tussen de bezoekers.

3 Reacties
Toontje3
Toontje324 okt. 2020 - 6:46

Is gewoon gelul je ziet het toch op de foto!

Cas van Leeuwen
Cas van Leeuwen24 okt. 2020 - 7:21

Jaja dat klopt maar als de mens zelf nergens op let heeft het allemaal geen nut, zelf ben ik er ook geweest een aantal weken terug ( wel in het weekend) en ik heb zo lang in rijen gestaan dat ik maar 5 attracties heb kunnen bezoeken en ben van 9:00 tot 20:00 op het park geweest, op het plein van de vogelrok liep iedereen cris cross door mekaar, en bij de piranha stond zowat niemand 1,5 meter uit elkaar

Minoes&tuin
Minoes&tuin26 okt. 2020 - 11:47

Ik denk wel dat ze verplicht zijn of geacht worden om te handhaven.

JasDon
JasDon23 okt. 2020 - 18:14

Ik zie mensen in het algemeen netjes afstand houden. Niets mis mee. Want dat zijn toch de regels? Je kan niet verwachten dat als je de Efteling open houdt er geen mensen op af komen. Ik ben zelf even in Luxemburg geweest, lekker rustig maar relatief veel Nederlanders. Nu 10 dagen in quarantaine omdat de overheid reizen wil ontmoedigen, het is bijzonder dat die maatregel overnacht is ingevoerd.

2 Reacties
LBNB
LBNB24 okt. 2020 - 7:07

Inderdaad, zeikerds die heel de dag fototjes verspreiden van mensen die zich niet aan de regels houden

Toontje3
Toontje324 okt. 2020 - 13:48

Je kan verwachten er geen mensen op afkomen dan gewoon sluiten die handel. Ennu over het algemeen is NIET genoeg he. Er zijn genoeg mensen die geen klachten hebben maar wel positief zijn en die kunnen nou net die paar zijn die over het algemeen niet aan de regels hebben gehouden. Je kan het zo zien dat iemand een wapen bij zich heeft maar het is niet de bedoeling om die te gebruiken maarja over het algemeen doen ze dat wel.

Henri Zwols
Henri Zwols23 okt. 2020 - 18:13

"Dat het met die doorstroom nogal tegenvalt is te zien aan de rijen bij de attracties in de Efteling." Zijn jullie er geweest of halen jullie die informatie alleen maar uit de app? Ik ben er van het zomer een keer geweest. De rijen zijn veel en veel langer gemaakt, die cirkelen helemaal om sommige attracties heen. Ja, de wachttijd is een uur, maar je staat geen uur te wachten, je loopt een uur.

2 Reacties
Rant
Rant23 okt. 2020 - 19:38

Pcies ik was er vandaag zelf wachtrijen waren langer omdat je afstand moest houden van de andere huishoudens. Het was keurig geregeld vandaag. Die foto was een kleine opstopping bij vogelrock en werd snel verholpen door personeel. Binnen de minuut. Liep het weer soepeltjes door

Toontje3
Toontje324 okt. 2020 - 6:47

1 minuut kan al teveel zijn hè hoeven er maar een paar positief te zijn ff hoesten niezen en hup je heb er misschien weer paar gevallen bij. Goed bezig mensen.

Jaco38
Jaco3823 okt. 2020 - 17:19

Kijken of dit dezelfde verontwaardiging geeft als Staphorst en Barneveld.

5 Reacties
Zwerfstein
Zwerfstein23 okt. 2020 - 18:13

tuurlijk niet

PVDB2
PVDB224 okt. 2020 - 8:25

Misschien ook wel omdat in Staphorst en Barneveld men zich binnen in een kerk bevind, men daar een langere tijd stil zit en zingt voor een deel van de tijd. En een uitzonderingspositie betrof. Want vrijheid van religie. En men moet dan altijd op het woord van een ander uit gaan die niet gaat zeggen dat het niet goed geregeld is... Efteling is buiten en men zingt niet. Althans daar ga ik van uit... Maar ook daar zullen inderdaad er maatregelen zijn en zullen er een maximaal aantal bezoekers kunnen komen. Hoeveel dat is op papier en of dat strookt met de werkelijkheid is een andere vraag.

Jaco38
Jaco3824 okt. 2020 - 9:19

“PVDB 24 oktober 2020 at 10:25 Misschien ook wel omdat in Staphorst en Barneveld men zich binnen in een kerk bevind” De belangrijkste overeenkomst is dat er sprake is van een evenement waar vermijdbare risico’s op besmetting worden aanvaard. Gaat mij niet om het evenement zelf maar de dubbele maar. Of denkt u dat de shitload die Staphorst overzicht heen kreeg (lees de reacties nog eens terug...) niets te maken heeft met a-religieus sentiment?

Zandb
Zandb24 okt. 2020 - 11:33

Jaco/Zwerfstein Hoe wilt jullie dat meten? Ik ben benieuwd. Volgens mij suggereren jullie maar wat.

PVDB2
PVDB224 okt. 2020 - 21:19

@Jaco: Het gaat in deze om de gevallen waar er honderden mensen in een kerk ontvangen werden. Niet alleen in Staphorst of Barneveld terwijl de besmettingsgraad al aardig op liep in Nederland. En omdat er opvallend veel besmettingen plaats hadden gevonden door mensen die zonder mondkapje en zij aan zij aan het zingen waren geweest. In voetbalstadions mocht het niet terwijl dat buiten is en veel makkelijker controleerbaar. Veel zaken beperkte aantallen mocht ontvangen en er aardig wat boetes werden uitgedeeld. Omdat er vrijheid van religie, een goede zaak want een van de grondrechten, kon dit lang tot uitzonderingen blijven. Maar volksgezondheid is iets belangrijker. Sommige van de kerkgenootschappen gingen er mee door toen de aantallen naar veel lager bijgesteld werden. Dat geheel werd door veel mensen ophef over gemaakt. Wat niet zo heel gek is. Sommige mensen vinden het oneerlijk zaak of egocentrisch. Dat hoeft dus niet zoveel met anti religieus sentiment te maken te hebben. Al zullen er zeker mensen tussen zitten.

Zwerfstein
Zwerfstein23 okt. 2020 - 17:08

Zelfs de WHO heeft in een rapport aangegeven dat mensen in de hele wereld 'corona-moe' zijn. Juist in deze tijd moet je je op de één of andere manier kunnen ontspannen.

2 Reacties
Toontje3
Toontje324 okt. 2020 - 6:49

Zeker ga je lekker met duizenden mensen bij elkaar lopen goed bezig GO Corona

Cas van Leeuwen
Cas van Leeuwen24 okt. 2020 - 7:24

Vind ik de grootste onzin, het is crisistijd en jaa dan moet je je hoofd kunnen verzetten maar niet zo, maar het geen tijd voor plezier

Thuiszitter
Thuiszitter23 okt. 2020 - 16:49

Dacht dat pretparken eerlijk gezegd net als de horeca waren gesloten . Men zal gedacht hebben , de Efteling failliet is ook zo wat. Het was een mooie herfstdag vandaag dat wel .

Joop Schouten
Joop Schouten23 okt. 2020 - 16:24

Dom volkje.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland23 okt. 2020 - 15:51

waarom nou weer.. echt is het nu zo moeilijk ergens een beetje na te denken nou ja met een grapperhausende vakantiepremier die zelf niks met mondkapjes heeft kun je ook niet verwachten dat de mensen de boel serieus gaan nemen.

Salama.
Salama.23 okt. 2020 - 15:37

De Corona, het zou zomaar de naam van een nieuwe achtbaan kunnen zijn waar iedereen voor in de rij gaat staan.

1 Reactie
ton14024
ton1402423 okt. 2020 - 17:17

Nog 7 coronagolven te gaan?

Buitenstaander
Buitenstaander23 okt. 2020 - 15:27

Ach wij weten t allemaal zo goed in NL; Bah authoriteit......, Wij gaan voor eigen verantwoordelijkheid! Moet dan alles met 'de lange lat', anders begrijpen we t niet?

2 Reacties
ton14024
ton1402423 okt. 2020 - 17:14

´´Moet dan alles met ‘de lange lat’, anders begrijpen we t niet?´´ Misschien ken jij de Nederlander beter dan Rutte. Die bedacht de intelligente lockdown.

Zandb
Zandb24 okt. 2020 - 11:36

Norm Dit soort dingen kun je niet aan mensen overlaten. Dat bewijzen de duizenden jaren aan beschaving. Ik weet nooit in wat voor wereld mensen die zulke onnozele dingen verwachten, leven. Of zouden ze dat wel weten maar gewoon een beetje negatief willen framen (trollen)?

van Putten
van Putten23 okt. 2020 - 14:28

We verdienen deze epidemie gewoon... Wat een treurige aanblik.

Jerry Bidet
Jerry Bidet23 okt. 2020 - 14:28

De meeste zullen denken dat Corona een sprookje is, een nieuwe attractie in de Efteling.

Leontrotsky
Leontrotsky23 okt. 2020 - 14:24

Gelukkig kan dit vanaf volgende week allemaal gesloten worden wanneer we in lockdown gaan.

3 Reacties
Jim De boer
Jim De boer23 okt. 2020 - 15:31

Gelukkig zegt u.... Wat een neerslachtig mens bent u!

Thuiszitter
Thuiszitter23 okt. 2020 - 16:45

Zit net Rutte te luisteren, npo1, ik weet niet waar jij de info vandaan haalt dat er een lockdown komt as Dinsdag volgens Rutte kan er nog niks verder bepaald worden omdat de maatregelen van 13 oktober nog niet zichtbaar zijn.

Toontje3
Toontje324 okt. 2020 - 6:52

Ja gelukkig ja dan kan alle domme mensen al die domme dingen niet meer doen zoals als een mierenhoop in een pretpark gaan lopen zoals de Efteling.