Joop

Druk op VS om openheid over bezit voertuigen van 'niet-menselijke' beschavingen

  •  
07-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7074 keer bekeken
  •  

Een voormalig medewerker van het Amerikaanse ministerie van Defensie die de analyses verzorgde van onopgehelderde abnormale fenomenen, oftewel unexplained anomalous phenomena (UAP), beweert dat de regering beschikt over intacte en gedeeltelijk intacte voertuigen die afkomstig zijn van 'niet-menselijke' beschavingen. Hij roept de overheid op de bewijzen daarvan te onthullen. Hij zegt dat de informatie illegaal wordt achtergehouden en aan het Congres ter beschikking gesteld moet worden.

David Grusch is een klokkenluider die beweert dat hij te maken kreeg met represailles toen hij vertrouwelijk materiaal over de ruimtevaartuigen overdroeg aan het Congres, schrijft The Guardian. In april kwam er na 14 jaar een einde aan zijn carrière bij de Amerikaanse inlichtingendiensten.

De aanwezigheid van "exotische materialen" is bevestigd door een huidig medewerker van het National Air and Space Intelligence Center (Nasic), de eenheid van de Amerikaanse luchtmacht voor het analyseren van militaire inlichtingen over buitenlandse lucht- en ruimtestrijdkrachten, wapens en systemen. De mannen spraken met de Amerikaanse site Debrief die zich volgens eigen verklaring richt op rebels technologienieuws.

In 2021 bracht het Pentagon naar buiten dat er sprake is geweest van meer dan 140 gevallen van UAP's die niet verklaard konden worden. Die verklaring volgde op het lekken van een video van een militair vliegtuig waarop onverklaarbare gebeurtenissen in het luchtruim te zien zijn.

Volgens Grusch, die door oud-collega's wordt geprezen als zeer betrouwbaar, worden resten van voertuigen al tientallen jaren verzameld "zowel gedeeltelijk als geheel intact". Door wie ze gemaakt zijn is onduidelijk maar het zou gaan om "niet-menselijke" beschavingen, mogelijk van buitenaardse oorsprong. De medewerker van Nasic die bevestigde dat er materialen zijn, verduidelijkt "we zijn hier niet alleen", doelend op de aanwezigheid van onbekende beschavingen.

Een Britse expert die voor het Britse ministerie van Defensie onderzoek deed naar UFO's noemt de verklaringen "veelbetekenend". Volgens hem is het van belang dat het gaat om verklaringen van goed ingevoerde insiders. "Deze mensen weten ook dat er consequenties zijn als ze valse getuigenissen afleggen." Daarom vallen de verklaringen niet af te doen als verzinsels van fantasten, zoals bij veel andere verhalen wel het geval is. 

Grusch heeft de voertuigen overigens zelf niet gezien maar baseert zich op gesprekken met al tal van uitgebreide interviews met hooggeplaatste medewerkers die betrokken zijn geweest bij bergingswerkzaamheden. Hij zegt ook niet te weten waar ze zich bevinden. Ook wil hij geen specifieke voorbeelden geven van de represailles waar hij mee te maken zou hebben gehad.

In 2021 werd in een officieel rapport geopenbaard dat er tussen 2004 en 2021 144 ontmoetingen waren tussen militaire vliegtuigen en onbekende objecten. In slechts een geval kon later vastgesteld worden dat het hoogstwaarschijnlijk ging om een grote ballon die leegliep. Piloten hebben verklaard zeer terughoudend te zijn met het melden van dergelijke waarnemingen uit angst hun loopbaan in gevaar te brengen. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (47)

EenMening3
EenMening38 jun. 2023 - 22:26

Von Däniken vroeg zich al af of de goden kosmonauten waren. De Grieken vertelden over Jason en de Argonauten, die op zoek gingen naar het Gulden Vlies, dat zich in Colchis, de oostkust van de Zwarte Zee bevond. Jason huwde Medea, die later hun beider kinderen vermoordde. Het is op deze aarde meestal een zootje en het wordt er niet echt beter op. Het geloof dat er elders in het heelal moreel hoogstaande intelligente wezens zijn, die ons kunnen helpen bij het oplossen van onze immense problemen, biedt mensen hoop en troost. Net als religie. Anderen gaan op zoek naar Utopia, Nergensland en proberen het verloren Paradijs terug te vinden. Maar het is net als de pot met goud, die aan het einde van de regenboog staat, een fata morgana, onbereikbaar.

Dooie Mus
Dooie Mus8 jun. 2023 - 5:35

Joi. Stel dat wij mensen over de technologie zouden beschikken om de onvoorstelbare afstanden tussen de sterren van de Melkweg te overbruggen om een werkbezoek te brengen aan een "niet menselijke beschaving" -en dan natuurlijk binnen een tijdsbestek waarin we ook een nog tijdig een verslagje van onze reis kunnen indienen bij onze afdelingsmanager of rayonhoofd en niet zijn/haar verre nageslacht ten behoeve van de kwartaalrapportage. Hoe zouden we dan weten welke van de miljard sterren en de duizend miljard planeten in de Melkweg ons reisdoel moet zijn? Het staat buiten kijf dat het overgrote deel van die galactische stofklonten volstrekt onbewoonbare negorijen zijn. Met Google Earth komen we een heel eind maar Google Milky Way is nog soort van in de Beta fase. Hoe vinden we juist die zeldzame bestemming die wél een vermelding in de Michelingids waard is? En hoe kunnen we zeker stellen dat de lokale equivalent van de piloot op een KLM vakantievlucht wel een vage foto maakt maar ons niet kan identificeren? Botte bijl of Occam's vlijmscherpe scheermes? UAP = Unfounded Anthropocentric Pretension

Olav Meijer
Olav Meijer7 jun. 2023 - 23:16

En o ja: ook niet-Amerikanen komen aan het woord.

Olav Meijer
Olav Meijer7 jun. 2023 - 23:06

De juiste spelling van de door mij genoemde onderzoeksjournalist is: Leslie Kean. Boektitel: UFO's: generals, pilots and government officials go on the record (2010). Aanbevolen!

Olav Meijer
Olav Meijer7 jun. 2023 - 22:55

1. In het heelal zijn miljarden sterrenstelsels, veelal bestaande uit miljarden sterren. 2. Volgens astronomen hebben de meeste sterren een of meer planeten. 3. Het is nauwelijks aannemelijk dat niet elders in het heelal leven zou bestaan, waaronder intelligent leven. 4. Daarbij blijft het de vraag, of contact met andere levensvormen bereikbaar of mogelijk zal zijn. 5. UFO,s/UAP's bestaan in de meest letterlijke zin: ongeïdentificeerde bewegende objecten. 6. Journalist Lesley Keane heeft een heel interessant boek geschreven over dit onderwerp. (Titel zal ik nog opzoeken). Zij interviewt een groot aantal betrouwbaar te achten personen, waaronder veiligheidsdienstmensen en piloten, die vertellen over eigen ervaringen en waarnemingen. Zij speculeert verder nergens over. Conclusie: het is een serieus onderwerp, waarover badinerende commentaren misplaatst zijn.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin8 jun. 2023 - 5:59

Olav Meijer Misschien hebben we nu even genoeg aan het redden van onze eigen planeet en mensen! Ik kan me zo voorstellen dat mensen er het hoofd en de handen van vol hebben.

Olav Meijer
Olav Meijer8 jun. 2023 - 21:50

@ Minoes&tuin: Natuurlijk, maar het een sluit het ander helemaal niet uit. Mensen zullen overigens helemaal geen andere werelden "redden". Waar het mij hier en nu alleen om gaat, is, dat het een serieus onderwerp is, en daarom serieuze aandacht verdient.

Pater
Pater7 jun. 2023 - 16:36

"Grusch heeft de voertuigen overigens zelf niet gezien" Tegen de tijd dat iemand meldt die zelf gezien te hebben wordt het interessant. Geruchten zonder degelijke onderbouwing zijn dat niet.

1 Reactie
Ecclesia
Ecclesia7 jun. 2023 - 18:55

Zeker, en niet alleen dat, maar graag ook: Concrete omschrijvingen Locaties Hoe groot? Hoe veel? Hoeveel mensen weten er van? Waarom crashen die wezens alleen in de woestijn en niet een keertje in de bewoonde wereld zodat een conspiracy niet eens mogelijk is? Wat mij vooral erg verbaast is hoe makkelijk veel journalisten dit slikken als zoete koek. Vanaf het oorspronkelijke interview, langs The Guardian, nu ook naar joop.nl.

Daslief
Daslief7 jun. 2023 - 16:26

Vorig jaar De Correspondent over hetzelfde onderwerp: 'Ufo’s worden steeds serieuzer genomen, en dat is maar goed ook. Dat vindt wetenschapper Diana Walsh Pasulka, die zelf vijf jaar lang optrok met mensen die ufo’s hebben waargenomen of onderzocht.' 'Piloten die eerder bang waren voor gek te worden verklaard, durven het sindsdien te delen als ze tijdens het werk raadselachtige verschijnselen tegenkomen. Tot vorige herfst besloeg het Pentagon-onderzoek nog 120 ufo-waarnemingen, gemeld over een periode van twee decennia, maar de database groeide in de daaropvolgende maanden tot zo’n 400 gevallen. En niet alleen onder vliegers verbleekte het stigma. Gerenommeerde Amerikaanse wetenschappers riepen vorig jaar voorzichtig op tot meer wetenschappelijke bestudering van de waarnemingen. Er breekt een nieuw ufo-tijdperk aan, bleek ook tijdens NASA’s persconferentie. Wat de NASA onder andere wil bewerkstelligen, verklaarde een van de onderzoekers, is het verminderen van het stigma op dit onderwerp.' https://decorrespondent.nl/13561/een-nieuw-ufo-tijdperk-is-aangebroken/a36fda9c-7482-0163-3bb3-b65b726eeb31 (juli 2022) Rustig afwachten maar, of er komende jaren meer onverklaarbare informatie naar buiten komt danwel meer logische verklaringen.

Jan Stuart Molen
Jan Stuart Molen7 jun. 2023 - 14:22

Een wonder! Het zijn vast engelen op zoek naar de enige echte, en hopelijk nu ook de allerlaatste, ware profeet danwel verlosser. Krijgen we misschien toch nog antwoord op de ultieme vraag over het leven, het heelal en de rest...

3 Reacties
Sam V
Sam V7 jun. 2023 - 14:37

@ Jan Stuart Molen Dat antwoord hebben we al. Het gaat echter ons voorstellingsvermogen te boven.

stokkickhuysen
stokkickhuysen7 jun. 2023 - 16:15

@Sam nee we begrijpen niet waar 'leven' vandaag komt.

Sam V
Sam V7 jun. 2023 - 19:08

@ Stokkickhuysen Mij reactie kwam voort uit het idee dat Jan Stuart Molen verwees naar Douglas Adams.

Kevin Kruk
Kevin Kruk7 jun. 2023 - 13:54

Ok, dus ze hebben delen van een voertuig dat is gekenmerkt als exotisch materiaal? Dat ding is gemaakt van exotisch materiaal? Moet ik het zo zien? Kan ie een indicatie geven van wat het is? Een vliegende schotel van grijze mannetjes of een kruiwagen van onze reptiel voorouders? Of we hebben straks UFO's of we hebben de kruiwagen voor niks uitgevonden.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen7 jun. 2023 - 16:16

Jij moet helemaal niks Kevin. Overd e indicatei: lees de column

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout7 jun. 2023 - 12:05

De zg `vliegende schotels' blijven vooralsnog een ongeïdentificeerd fenomeen in het Amerikaanse zwerk, aangeduid als een z.g. UAP. Binnen spirituele kringen wordt reeds gewag gemaakt van een entiteit uit de toekomst die de USA zou observeren, teneinde de mens te waarschuwen voor het nakende, op handen zijnde einde der tijden, zoals men die tot dusver kende. Tot onthullingen van nadere bevindingen door wetenschappers, lijkt het UFO-gebeuren een kosmisch-organische manifestatie die zeker niet hoeft te zijn gespeend van bestaansgrond.

1 Reactie
guy yacobi
guy yacobi7 jun. 2023 - 18:19

en die buitenaardse beschavingen communiceren met ons vooral via totaal absoluut onbegrijpbare graancirkels ((ik heb ff de probe via mijn navel uit mijn lijf gehaald, anders zou ik dit niet kunnen schrijven en direct worden opgeblazen))

Paul Spijkers
Paul Spijkers7 jun. 2023 - 11:06

Klassieke complot redenatie direct uit Foucaults Pendulum of the Holy Blood en de Holy Grail. De zgnde waarheid is wat geheim is of word gehouden. Duiders worden dan als een soort orakel die zeggen dat geheimhouding een soort bewijs is en dat ze zelf genoeg bewijs daarover weten en ze refereren aan elkaar via via. Cult leiders doen dat ook. Waar hoort zo'n verhaal?

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood7 jun. 2023 - 12:58

Waar zo'n verhaal hoort? Bij de verzamelde werken van Hans Christiaan Andersen en andere sprookjesvertellers. Dan is het nog onschuldig. Maar ik ben bang dat het beter ondergebracht kan worden bij de verzamelde werken van een zekere Baudet. Of Wilders. Of von Haga. van der Plas zou ook nog kunnen. Of heeft die nog geen "werken" op haar naam staan?

Paul Spijkers
Paul Spijkers8 jun. 2023 - 1:28

Vuurrood Vooralsnog word het dus hier gebracht. Hoort Joop dan thuis in het rijtje Baudet etc?

Hanvander Horst
Hanvander Horst7 jun. 2023 - 10:58

De buurvrouw van mijn achterneef heeft gehoord dat.......

6 Reacties
EricDonkaew
EricDonkaew7 jun. 2023 - 12:43

Lees het artikeltje nog eens, Han. Het gaat hier niet om Gert-Jan Boterhammenworst die een spannend verhaal vertelt over een vliegende schotel met groene mannetjes afkomstig van Mars.

Herr Vorragend
Herr Vorragend7 jun. 2023 - 15:34

@eric Waarover gaat het dan wel volgens jou? Over Johnny Blackpudding die vertelt over paarse mannetjes afkomstig uit de Andromedanevel?

Herr Vorragend
Herr Vorragend7 jun. 2023 - 15:39

Uit onderstaande reacties blijkt dat complot denken ook menig reageerder op Joop niet vreemd is.

Gabapentine
Gabapentine7 jun. 2023 - 16:11

@Herr Vorragend 7 jun. 2023 - 17:39 ##Uit onderstaande reacties blijkt dat complot denken ook menig reageerder op Joop niet vreemd is."" Dat blijkt niet alleen uit onderstaande reacties. Het zit in elk topic.

EricDonkaew
EricDonkaew7 jun. 2023 - 16:42

@Herr Vorragend -------------------------- Nou, om enkele hooggeplaatste figuren, een flink aantal doorgewinterde piloten, een enkele astronaut. Met complottheorieën heeft het juist niets te maken.

Nemo2
Nemo27 jun. 2023 - 19:42

@EricDonkaew: Het is een misvatting om te denken dat hooggeplaatste personen, doorgewinterde piloten of astronauten er niet volledig naast kunnen zitten. Er zijn bijvoorbeeld gevallen bekend van straaljagerpiloten die jacht maakten op de planeet Venus, die er door atmosferische omstandigheden leek te bewegen. Het is te vergelijken met gerenommeerde wetenschappers die volkomen overtuigd waren van paranormale verschijnselen die niets anders waren dan simpele trucs van charlatans (zie bijvoorbeeld de boeken van James Randi). Het kan soms zelfs een nadeel zijn als je gewoonlijk heel rationeel te werk moet gaan, in wetenschap, militaire situaties etc., omdat onverwachte gebeurtenissen dan buiten hun ervaringskader vallen, en ze dan juist naar de andere kant doorslaan. Het is verbazingwekkend om te zien hoe juist heel scherpe personen soms volkomen op tilt kunnen gaan.

Sam V
Sam V7 jun. 2023 - 10:39

De belangrijke leiders op aarde zijn toch een soort reptielen uit het verre heelal. Natuurlijk willen die dit niet openbaar hebben. En wat is de rest eigenlijk? Zijn wij wel? Prima materiaal zo’n berichten, om lekker mee te speculeren.

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-27 jun. 2023 - 13:30

@Sam V "Zijn wij wel?" Nog niet misschien. Sommigen. Wellicht.

Farmer3.0
Farmer3.07 jun. 2023 - 10:35

The X-files. Leuke serie !

Volrin
Volrin7 jun. 2023 - 10:31

UFO betekend dat het voorwerp niet geïdentificeerd is/kon worden. Niet dat het buitenaards is.

2 Reacties
Rob Matthijssen
Rob Matthijssen7 jun. 2023 - 10:38

Dit is de eerste keer dat ik het met je eens ben.

Nemo2
Nemo27 jun. 2023 - 19:14

Dat is inderdaad het punt. Als er iets door de lucht vliegt dat niet direct geïdentificeerd kan worden, dan betekent dat nog niet dat het DUS een ruimteschip met aliens moet zijn, zoals de Ware Gelovigen beweren. Een aards of astronomisch verschijnsel is een veel waarschijnlijker verklaring, ook al is het bewijs niet altijd direct te leveren. In plaats van de samenzweringssites op Internet te bezoeken, is bijvoorbeeld een bezoek aan de site van Mick West aan te bevelen: https://www.youtube.com/c/MickWest/featured

Ecclesia
Ecclesia7 jun. 2023 - 10:28

Wel mooi dat die groene mannetjes altijd weten te crashen in de Verenigde Staten. Alsof de rest van de wereld niet interessant genoeg is... En ze crashen altijd in de woestijn. Nooit in Central Park, het Ruhrgebied of de Randstad. En altijd bij mensen die nog een aardappel als telefoon gebruiken. Heel mooi allemaal...

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen7 jun. 2023 - 16:18

Mooi dat jij weet dat ze in de VS zijn gecrasht.

LaBou
LaBou 7 jun. 2023 - 16:21

Vreemd genoeg spreken ze ook allemaal engels.

Puin Ruimer
Puin Ruimer7 jun. 2023 - 9:56

Deze klokkenluider weet heel goed waarover hij het heeft. Het lijkt mij beter hem serieus te nemen. Er is een heel bouwwerk van ontkenningen rondom de UFO of UAP, maar sinds kort worden daar heelnwat stenen uit verwijderd. Het wachten is op het moment dat het in elkaar stort en we gaan zien waartoe dat leidt. De kennis over NHI, non-human intelligence, gaat niet meer weg of we het belachelijk maken of niet. Het Amerikaanse Congres neemt het in ieder geval serieus en dat is veelzeggend.

3 Reacties
Vuurrood
Vuurrood7 jun. 2023 - 13:01

Oh! Het Amerikaanse Congres neemt het serieus. Nou dan weet je het wel. Dan is de waarheid mijlen ver weg. Wat zeg ik? Lichtjaren ver weg!

LaBou
LaBou 7 jun. 2023 - 16:21

Als die aliens wel bij ons kunnen komen en wij niet bij hen zijn ze ons technisch ver vooruit en zal het ze waarschijnlijk geen bal schelen of we ze al dan niet waarnemen.

guy yacobi
guy yacobi7 jun. 2023 - 18:21

NHI is dus gewoon dierlijke intelligentie zoals van mieren en dolfijnen en etc

Volrin
Volrin7 jun. 2023 - 9:46

Zucht

korheiden
korheiden7 jun. 2023 - 9:32

Ik weet nooit wat ik van zulke berichten moet denken. Al in 1947 was er al nieuws vanuit Roswell (Nieuw-Mexico) over een neergestorte UFO, compleet met alien(s). Je vraagt je af of die aliens niet beter gewoon in de tuin van het Witte Huis of in Brussel kunnen landen. Volgens Einstein kan er niet sneller worden gereisd dan de lichtsnelheid, dus de enorme afstanden in het heelal vormen een groot obstakel voor contacten. Ik geloof het pas als ik het zie (vrij naar de ongelovige Thomas uit de Bijbel).

Grozny
Grozny7 jun. 2023 - 9:29

Er zijn letterlijk tientallen miljoenen cameras op de wereld en nog nooit is er een foto of filmpje van HD kwaaliteit gemaakt. Dat zegt toch al genoeg?

4 Reacties
Sam V
Sam V7 jun. 2023 - 10:35

@ Grozny Wat zegt dat dan? Misschien zegt dat wel dat onze technologie zover achterloopt dat het niet in staat is dit goed op beeld te zetten. Maar misschien ook niet. Welke zekerheid denkt u te herkennen op basis van deze informatie?

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 jun. 2023 - 11:06

Niet voor de gelovigen. Speculeren over buitenaards leven gaat gewoon door.

Ecclesia
Ecclesia7 jun. 2023 - 12:34

@Sam, Het punt is dat op een of andere manier het beeldmateriaal van alle 'UFO-sightings' op camera's uit de jaren '70 lijkt te zijn gemaakt. Tegenwoordig loopt iedereen rond met een 16 megapixel camera in zijn broekzak en hangen er op iedere hoek van de straat een HD camera... maar nee hoor, de mensen die een UFO denken te zien zijn 'toevallig' die paar mensen die nog in de vorige eeuw leven... Het is vergelijkbaar met 's nachts een schim zien in de hoek van de slaapkamer. Maar als je het licht aan zou doen zie je dat het gewoon een stapel kleding is die over de stoel hangt. Paniek om niks.

Nemo2
Nemo27 jun. 2023 - 19:25

En er zal ook nooit een scherpe detailrijke foto van een ufo verschijnen, want dan is het geen ufo meer, maar een ifo, een herkenbaar object dat duidelijk niet buitenaards is. En als er patrijspoorten in een schotelvormig voorwerp te zien zijn, kun je er zeker van zijn dat dit een fake is, dat is de clichéversie van oplichters/grappenmakers. Het wazige, onduidelijke is inherent aan de ufo, dat zal nooit veranderen.