Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Druk op VS om openheid over bezit voertuigen van 'niet-menselijke' beschavingen

  •  
07-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7902 keer bekeken
  •  

Een voormalig medewerker van het Amerikaanse ministerie van Defensie die de analyses verzorgde van onopgehelderde abnormale fenomenen, oftewel unexplained anomalous phenomena (UAP), beweert dat de regering beschikt over intacte en gedeeltelijk intacte voertuigen die afkomstig zijn van 'niet-menselijke' beschavingen. Hij roept de overheid op de bewijzen daarvan te onthullen. Hij zegt dat de informatie illegaal wordt achtergehouden en aan het Congres ter beschikking gesteld moet worden.

David Grusch is een klokkenluider die beweert dat hij te maken kreeg met represailles toen hij vertrouwelijk materiaal over de ruimtevaartuigen overdroeg aan het Congres, schrijft The Guardian. In april kwam er na 14 jaar een einde aan zijn carrière bij de Amerikaanse inlichtingendiensten.

De aanwezigheid van "exotische materialen" is bevestigd door een huidig medewerker van het National Air and Space Intelligence Center (Nasic), de eenheid van de Amerikaanse luchtmacht voor het analyseren van militaire inlichtingen over buitenlandse lucht- en ruimtestrijdkrachten, wapens en systemen. De mannen spraken met de Amerikaanse site Debrief die zich volgens eigen verklaring richt op rebels technologienieuws.

In 2021 bracht het Pentagon naar buiten dat er sprake is geweest van meer dan 140 gevallen van UAP's die niet verklaard konden worden. Die verklaring volgde op het lekken van een video van een militair vliegtuig waarop onverklaarbare gebeurtenissen in het luchtruim te zien zijn.

Volgens Grusch, die door oud-collega's wordt geprezen als zeer betrouwbaar, worden resten van voertuigen al tientallen jaren verzameld "zowel gedeeltelijk als geheel intact". Door wie ze gemaakt zijn is onduidelijk maar het zou gaan om "niet-menselijke" beschavingen, mogelijk van buitenaardse oorsprong. De medewerker van Nasic die bevestigde dat er materialen zijn, verduidelijkt "we zijn hier niet alleen", doelend op de aanwezigheid van onbekende beschavingen.

Een Britse expert die voor het Britse ministerie van Defensie onderzoek deed naar UFO's noemt de verklaringen "veelbetekenend". Volgens hem is het van belang dat het gaat om verklaringen van goed ingevoerde insiders. "Deze mensen weten ook dat er consequenties zijn als ze valse getuigenissen afleggen." Daarom vallen de verklaringen niet af te doen als verzinsels van fantasten, zoals bij veel andere verhalen wel het geval is. 

Grusch heeft de voertuigen overigens zelf niet gezien maar baseert zich op gesprekken met al tal van uitgebreide interviews met hooggeplaatste medewerkers die betrokken zijn geweest bij bergingswerkzaamheden. Hij zegt ook niet te weten waar ze zich bevinden. Ook wil hij geen specifieke voorbeelden geven van de represailles waar hij mee te maken zou hebben gehad.

In 2021 werd in een officieel rapport geopenbaard dat er tussen 2004 en 2021 144 ontmoetingen waren tussen militaire vliegtuigen en onbekende objecten. In slechts een geval kon later vastgesteld worden dat het hoogstwaarschijnlijk ging om een grote ballon die leegliep. Piloten hebben verklaard zeer terughoudend te zijn met het melden van dergelijke waarnemingen uit angst hun loopbaan in gevaar te brengen. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.