Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Druk op Khadaffi neemt toe

  •  
19-02-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ANP-khadaffi_300.jpg

Stammen keren zich tegen Khadaffi, dreigen olieproductie plat te leggen. Legereenheden in Benghazi overgelopen naar de demonstranten. [Video] Leger Bahrein maait vreedzame demonstratie neer

De demonstraties in Libië en Bahrein hebben het leven geëist van vele tientallen van de demonstranten.
Update 21 februari: De leiders van twee grote Libische stammen hebben zich tegen Khadaffi gekeerd. De leider van de Libische stam Al-Zuwayya dreigde de export van olie naar Westerse landen stil te leggen. Ook de stam Al Warfalla eist het vertrek van Khaddafi. Dat meldt BNR.
De zoon van Muammar Khadaffi, Saif al-Islam, zei gisterenavond in een televisiespeech dat het regime zal vechten ‘tot de laatste kogel’. Meer in het AD.
20 februari : NRC schrijft dat er diverse meldingen zijn dat Libische legereenheden in Benghazi zijn overgelopen naar de demonstranten en de stad hebben ‘bevrijd’ van Khadaffi-getrouwe troepen.
De Volkskrant schrijft over honderden slachtoffers in Libië’s tweede stad Benghazi. Een dokter in een van de ziekenhuizen spreekt van ‘een massale slachting. De militairen schieten met scherp op mensen en ze zijn overal. Het is hier in het ziekenhuis zelfs niet veilig’
Hier beelden  van de demonstraties in Marokko
Fotoserie  over de protesten in de Arabische wereld.
zaterdag 19 februari : Abdul Jalil Khalil, fractievoorzitter van de Bahreinse oppositiepartij al-Wefaq zei zaterdag dat inmiddels bijna honderd demonstranten gewond zijn geraakt. Drie van hen zouden zijn overleden. Khalil:
Er wordt hier niet de taal van dialoog gesproken, maar de taal van kracht”, zei Khalil. (…) Om een dialoog te overwegen, moet de regering aftreden en moet het leger uit de straten worden teruggetrokken.
De schattingen van het aantal Libische doden lopen uiteen van 46 tot meer dan 80. Er zijn berichten dat het leger vanuit helikopters met scherp op de demonstranten schiet en ook zouden er sluipschutters zijn ingezet. Sarah Leah Whitson van Human Rights Watch:
De kwaadaardige aanvallen van de veiligheidsdiensten op vreedzame betogers leggen de werkelijkheid van Moeammar Kadafi’s wreedheid bloot.
De demonstraties in Libië zijn inmiddels ook naar de hoofdstad Tripoli overgewaaid.
De Amerikaanse president Obama heeft het geweld veroordeeld. Obama: 
We willen onze steun betuigen aan de familie en vrienden van degenen die gedood zijn tijdens de demonstraties.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (120)

maccus
maccus19 feb. 2011 - 8:38

Obama moet niet zeuren. De Amerikanen zijn al sinds WOII bezig met schieten op Aziaten, Zuid Amerikanen en Moslims.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Nu kijkt het Westen en vooral Amerika naar de Arabische wereld uit een boom, met een kater in het hoofd en zeggen: ''O! democratie kan ook zo goed koper? veel minder doden, bijna gratis en kost niets, na een paar dagen hard schruuwen en niet slapen is de duivel weg?'' Bush en zijn vrienden ginegn Irak democratiseren en de duivel wegjagen, deze hebben het paradijs voor de Irakezen beloofde. Irak oozaakt de Wereld crisis, er vallen nog steeds doden naast 1,5 miljoen doden en meer dan 2 miljoen vluchtelingen, veel onbekende ziektes, er kwamen ander duivels aan de macht in plaats van Saddam...ect... Maar Bush vergeet dat de Arabieren( de huidige jeugd) zelf wetten hoe zij van de duivel af moeten, want deze nieuwe Arabier weet heel goed dat de Arabiesche duivels zijn aan de macht gezet juist door de Westerse schoonmoeder! Een ding is zeker: de echte vrede die tot nu toe nooit is gelukt in het Midden Oosten, gaat nu lukken met de toekomstige jeugt, moslim, jood, christen en atheist. Er komt nu vrede, de toekomstige jeugd gaat een leuke geschiedenis maken, de oude politici en politiek gaat de prullenbak in, mensen hebben altijd mensen nodig om mensen te blijven, wees positief, althans als u in vrede gelooft.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Er is nu een ''Genocide'' aan de gang in Banghazi (lybie). De militairen mogen op alles en iedereen schieten. Al Jareeza: honderden doden en meer dan 800 zwaar gewonden.

harry12345
harry1234519 feb. 2011 - 8:38

Laf.

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

In tweede stad van Libië, Benghazi, voltrekt zich een massaslachting volgens ooggetuigen. Libische troepen hebben onder meer met machinegeweren op demonstranten geschoten in de noordoostelijke stad Benghazi. Een arts in een ziekenhuis zei dat er honderden gewonden en talrijke lijken zijn binnengebracht, meldde de BBC zondag. Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/4936/VK-Dossier-Onrust-in-het-Midden-Oosten/article/detail/1836637/2011/02/20/Libie-Bloedbad-in-Benghazi.dhtml

Don04
Don0419 feb. 2011 - 8:38

Ziek zeg wat een klootzakken! hoop dat ze niet opgeven maar ja op deze manier is demonstreren zelfmoord, zou goed zijn als er vanuit de hele wereld steun komt en vooral ook van andere Arabische landen en deze "leider" ( lees massamoordenaar ) hiervoor flink gaat boeten.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

''Geen waterkanon, geen traangas, maar meteen met de echte kogels schieten, wij zitten nu onder een tsunamie van kogels'' riep een iemand uit Benghazi midden in de nacht tegen Al Jazeera. Al Jazeer tegen die man: ''Ga gauw verstoppen en kijk uit''.

schreibfieber
schreibfieber19 feb. 2011 - 8:38

Now the people of my father fight. But we are not there for them as we were in spirit with Egypt. This is scaring me. THEY NEED US! Hell. I grew up with the fear in my bones something could happen to my father or his family in Libya and till today one must be scared not to say something againt G. talking to people, because you never know. A friend of my father had been killed in the middle of a street in Bonn in the late 70ies, because he distributed flyers against the regime instead of showing up in the embassy and have tea with the "people" there. Children at that time had been hung on Libyan playgrounds because their parents werent "linientreu". Those news never reached the world, they had been told in silence. And writing this I feel like a traitor bringing her family in danger. I am anonymous, this is why I do write this, I would never dare to talk about this with anybody who knows my name or who I dont totally trust. I didnt watch this video clip, its enough to see the picture. I, an agnostic brought up agnostic, pray. That they will free themselves, that nobody is being killed no more (I wish) and that maybe maybe maybe my dad will have the chance to visit his country and family for the first time after 50 years of living in Germany. The older he gets the more I can tell the yearning is tearing him apart, no matter how silent he is.

eeweew
eeweew19 feb. 2011 - 8:38

Als je dit doet als land, dan ben je wanhopig. Als je betogers doodschieten als optie ziet om van je problemen af te komen, dan moet het regime zo wanhopig zijn dat ze echt geen uitweg meer zien. Deze mensen deden niets fout, ze lopen gewoon met vlaggen over straat:S.

bougeluk
bougeluk19 feb. 2011 - 8:38

Kadafi heeft tijdens de Arabische top in 1972 het voorstel gedaan om de koning hoessein van Jordanië gek te verklaren en hem in een gekkenhuis op te sluiten. Hoesseins leger voerde toen oorlog tegen de Palestijnse verzetbewegingen. Dat voorstel moet opnieuw op tafel komen. Niet om hoessein op te sluiten in een gekkenhuis. Die is al lang dood. Nee om kadafi zelf op te sluiten. Desnoods moet een gekkenhuis in de Libische woestijn worden gebouwd.

Joeri2
Joeri219 feb. 2011 - 8:38

Maar, libie kan toch ook best zonder kadafi olie leveren? Tegen sadam mocht bush niet optreden maar tegen kadafi wel? Make up your mind.

arieroos
arieroos19 feb. 2011 - 8:38

Ik had dit eigenlijk niet verwacht in Libie ... het ging vrij goed daar, de laatste jaren. Maar nu het uit de hand loopt, is dit veel onheilspellender dan Egypte. Wat je ook van Mubarak kunt zeggen, het was een ""gewone" dictator, die uiteindelijk gewoon rationele beslissingen nam. Khadaffi is dat niet. Vroeger had hij allemaal grootheidswanen over een verenigd Arabie of Afrika onder zijn bezielende leiding. Net als Mao heeft hij een boekje geschreven, al was het bij groen, en niet rood. De laatste jaren stelde hij zich keurig netjes en gematigd op, maar het blijft een hele rare figuur, die hele rare dingen kan doen ...

7731BK11
7731BK1119 feb. 2011 - 8:38

Dit is een waanzinnige, zie die bloeddorstige ogen en die wrede mond. Zo zijn er in het verleden meer geweest. Ingrijpen of niet ingrijpen, that's the question.

arieroos
arieroos19 feb. 2011 - 8:38

[[So it's a sea-change in the Middle East's political, social, cultural world. It will create many tragedies, raise many hopes and shed far too much blood. Better perhaps to ignore all the analysts and the "think tanks" whose silly "experts" dominate the satellite channels. If Czechs could have their freedom, why not the Egyptians? If dictators can be overthrown in Europe – first the fascists, then the Communists – why not in the great Arab Muslim world? And – just for a moment – keep religion out of this. ] Ja ... revoluties roepen altijd mooie gedachten op van vrijheid en voorspoed. Het ding is, meestal komt die niet. De meeste revoluties eindigen in ellende. Iedereen stond te juichen bij de cedar revolutie in Libanon, vijf jaar geleden; maar vandaag blijf je weg uit Libanon, omdat het te gevaarlijk is. De Rozenrevolutie in Georgie; voor ons Nederlanders extra mooi, omdat de vrouw van de winnaar een Nederlandse was. Maar Georgie wordt nog steeds beschouwd als een land dat burgerrechten inperkt. Na de tulpenrevolutie in Kyrgystan is het vermoorden van politici een normale zaak geworden in dat land. Revoluties hebben eigenlijk een vrij slecht track-record; de meeste mislukken. Het probleem is, dat mensen zich alleen de gelukte herinneren. Maar er is nu duidelijk meer aan de hand dan alleen een revolutie. In Marokko is het ook al bezig ... het lijkt wel, alsof de hele Arabische bevolking in opstand komt. Misschien dat Khadaffi daarom wel hard ingrijpt; hij wil een voorbeeld zijn voor andere landen, en protesten ontmoedigen. Dat zullen een paar anderen in het Midden-Oosten hem zeker in dank afnemen. Wat ik me wel begin af te vragen is hoeveel contact er onderling is tussen al die demonstranten in al die landen. Het kan niet anders dan dat er contact is; ik zou wel eens willen weten hoeveel er onderling besproken wordt.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Geachte mensen, de zoon van Ghaddafi Seif al Islam die Ghaddafi hem wil naar voren schuiven gaat straks het volk ''toelullen''! Leuk om naar zo'n schaap te luisteren.

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

Opmerkelijk bericht. (Niet om hier te plaatsen uiteraard.) Leuke topic? De website van de PVV-Haaglanden (de site is onregelmatig bereikbaar) is er duidelijk over: Madurodam is veel te klein, de parkeerruimte is abominabel, uitbreiden dus. En op het strand van Scheveningen is plek genoeg, dus die nieuwe kerncentrale moet daar maar komen. PVV-leider Geert Wilders bespreekt met zijn advocaat of hij stappen kan ondernemen tegen de website. De site lijkt op de landelijke website van de PVV, maar dan staan er bizarre berichten. http://www.pvvhaaglanden.nl/ Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/21/pvv-satire-wekt-woede-geert-wilders/

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

‘Gaddafi verlaat Tripoli’ – dodental op 230 gesteld Door Jules Seegers BUITENLAND Update 14.55 uur: Muammar Gaddafi heeft de hoofdstad Tripoli verlaten. Dat meldt de BBC, maar de berichten zijn onbevestigd. Intussen stelt Human Rights Watch het dodental op “meer dan 230” sinds de demonstraties vorige week begonnen. De Italiaanse energiegigant ENI, de grootste buitenlandse olieproducent in Libië, trekt al haar personeel terug uit het land. LIVE: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/21/geweld-in-libie-stuwt-olieprijs-overheidgebouwen-in-brand/

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

Big Brother Ivo. Als het OM bij voorbeeld wil weten wie de website van Joop.nl (er stond Trouw) bezoekt, moet het opsporingsbelang zwaarder wegen dan het belang van de bezoeker en van de journalistieke vrijheid. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) geantwoord op vragen van de VVD in de Tweede Kamer. Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/media-technologie/article3434624.ece/IP-adres_bezoeker_Trouw.nl_niet_zomaar_naar_politie_.html (OOK om NIET in dit topic te plaatsen joop.nl.) http://www.trouw.nl/nieuws/media-technologie/article3434624.ece/IP-adres_bezoeker_Trouw.nl_niet_zomaar_naar_politie_.html

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Wat is belangrijker voor het Westen in Libie, het Volk of gratis Ghaddafis olie aan Berlusconi? Waar blijven de Westerse journalisten in Libie? Er zijn geen Westerse journalisten daar? Trouwens, waar blijft het machtige CNN die de ''democratie'' in Irak tijdens Bush met seconden had gevolgd?!!

Bakoe
Bakoe19 feb. 2011 - 8:38

Off topic, maar een topic hierover zou wel op zijn plaats zijn. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/4905/VK-Dossier-De-missie-naar-Kunduz/article/detail/1850028/2011/02/21/Aanslag-in-Kunduz-doet-GroenLinks-niet-twijfelen.dhtml

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

Update 18.54: Persbureau ANSA meldt dat de militaire vliegvelden in Italië in verhoogde staat van paraatheid zijn gebracht. De Arabisch-Amerikaanse twitteraar Nasr Anaizi wordt door de BBC geciteerd er wordt door Apache-helikopters gevuurd op burgers die van Mesrata naar Tripoli lopen, volgens Anaizi vinden er “echte slachtingen” plaats onder de demonstranten. NRC-site.

ikbenhorkie
ikbenhorkie19 feb. 2011 - 8:38

Na de steunbetuiging aan Suleiman, zit het kabinet al vingerlikkend ook nu weer op zijn eigen stokpaardje: Minister Rosenthal, die eigenlijk heel Nederland hoort te vertegenwoordigen, noemt de situatie "hoog turbulent" en hij waarschuwt dat er een fundamentalistisch islamitisch regime komt. (NRC, http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/21/geweld-in-libie-stuwt-olieprijs-overheidgebouwen-in-brand/) (In tegenstelling tot zijn beleid tegenover iran meent hij nu "Sancties zijn nog niet aan de orde, voorop staat dat nu alle Nederlanders wegkomen") Hoe zat het met die handreiking naar de oppositie ? Had er niet een kleine vermelding van democratische waarden of mensenrechten afgekund voor de oppositie ? Dat had ook in Rutte's eigen belang kunnen zijn, als startpunt voor na een machtswisseling. Nu zijn we bij voorbaat verdacht.

Apmeister
Apmeister19 feb. 2011 - 8:38

Update 21.10: De BBC meldt dat bronnen binnen het leger bevestigen dat er ergens in de komende twee uur luchtaanvallen op Benghazi zullen plaatsvinden.

Klaas2
Klaas219 feb. 2011 - 8:38

Fatima, ik waardeer je poging, maar dit is een volslagen zinloze discussie. Khadaffi is een blauwe maandag het enfant terrible van de wereld geweest, en sindsdien heeft hij een groepje fans die met hem zijn blijven hangen in de geschiedenis, en de wereld verklaren met lege termen uit een vergaan tijdperk. Dat het om een brute moordenaar gaat die mensen op pleinen laat bombarderen schijnt niet in hun hoofden te passen. Ik weet niet wat ik treuriger vindt, dat verval van sommigen, die de Taliban al met Che Guevara vergeleken, of hun blindheid ten opzichte van de waarheid over Khadaffi. Het is ook niet zo belangrijk, we kunnen onze treurnis beter sparen voor over enkele dagen als de gruwelijke waarheid uit Libië zichtbaar zal worden. Iedereen die nu partij voor Khadaffi kiest beschadigt zichzelf onherroepelijk.

Dinho
Dinho19 feb. 2011 - 8:38

Al dagen volg ik het nieuws rond deze verschrikking en zie hoe er in de wereld, met name in Europa wordt gereageerd. Niet de zorg om vrijheid van de onderdrukten wordt als eerste door de overheden geuit, maar de zorg om stabiliteit (veiligstellen van de olie). Ook heeft, opnieuw, onze minister van buitenlandse zaken een blunder begaan door op een bijzonder laat tijdstip de in Lybië aanwezige landgenoten tijdig te evacueren. Pas toen het onmogelijk was om op het vliegveld in Tripoli te landen, werd besloten om maar een militair vliegtuig te sturen. Afwachten is nog maar of de operatie slaagt. Voor de inwoners van Lybië hoop ik, dat zij snel, heel snel, verlost worden van het onmenselijke regime, dat al meer dan 40 jaar dood en verderf zaait. Er heeft al genoeg bloed gestroomd.

Opinius
Opinius19 feb. 2011 - 8:38

van alle landen die in opstand kwamen en zijn, daarvan is Libie de grootse leverancier aan die mulits . Een grote Libische stam dreigt om de olie-export te stoppen als de regering niet ophoudt met het 'onderdrukken' van de protesten. De stam, die leeft in het gebied waar de protesten het hevigst zijn,en zegt binnen 24 uur de olieproductie te stoppen. wederom Libië is de grootste olieproducent van Afrika en levert onder meer aan Shell, BP en Exxon. tel uit. een serieuze dringende vraag is nu gepast want mocht kaddafi aftaaien,. wie komt er dan daarvoor in de plaats aan de macht voor dat volk? wie gaat dat nieuwe macht bestuursmodel ontwerpen, en mee tot stand brengen ,en steunen ? waarom ben ik daar nu niet gerust op,dat dat er geen wordt voor het volksbelang?

doeidoei
doeidoei19 feb. 2011 - 8:38

Het leger zal wel roepen dat het zelfverdediging was.

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer19 feb. 2011 - 8:38

"Het leger zal wel roepen dat het zelfverdediging was." Ja iedereen was tegen hen! Niet eerlijk.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

De enige 'reden' dat er in het westen (nog) geen pleinen vollopen is dat er nog net genoeg kruimels voor het plebs overblijven om aan de (meestal totaal onzinnig) noeste arbeid te gaan. Noeste arbeid waarbij de (getolereerde dan wel in het zadel geholpen) eigenaren van de grondstoffen als ware despoten kunnen dictateren. Wir haben es nicht gewubt?

2 Reacties
doeidoei
doeidoei19 feb. 2011 - 8:38

"De enige 'reden' dat er in het westen (nog) geen pleinen vollopen is dat er nog net genoeg kruimels voor het plebs overblijven om aan de (meestal totaal onzinnig) noeste arbeid te gaan. Noeste arbeid waarbij de (getolereerde dan wel in het zadel geholpen) eigenaren van de grondstoffen als ware despoten kunnen dictateren." LOL.. Je klinkt alsof er morgen een revolutie uitbreekt.

Pjotrs
Pjotrs19 feb. 2011 - 8:38

"De enige 'reden' dat er in het westen (nog) geen pleinen vollopen is dat er nog net genoeg kruimels voor het plebs overblijven" Inderdaad: grote delen van de bevolking in het westen moeten rondkomen van minder dan twee dollar per dag en vrije verkiezingen zijn er al decennia niet geweest...

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Koning zijn en politiek macht in hand hebben betekend dat de koning per definitie ook de president is van elk regering die komt. Als het volk de regering wil klagen of aanvallen kan het niet, want de koning is de predisent van de regering en als je iets negatiefs zegt over het beleid dan heb je indirect de koning aangesproken en dat mag niet. Hier in Europa ook heeft de koning en koningin zijn en haar politiek macht moeilijk overgedragen aan het parlement, liever willen zij ook politiek machtig blijven, maar ja, dat kon niet meer. Moet je na gaan: Een Arabische koning de politiek macht overdragen? geen macht meer? wel koning blijven? Nee hoor, daar doen zij niet aan mee. Wij de Arabierenb kennen alleen ''alles of niets''!

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer19 feb. 2011 - 8:38

alles of niets. kiezen?

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

Vreselijk ! ! ! De geest is uit de fles... Dit stopt voorlopig niet ben ik bang voor. Ik probeer kalm te blijven.

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje19 feb. 2011 - 8:38

U wilde toch zo graag revolutie? Welnu ... dit is het dan.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

De situatie in Yemen, Libië en Bahrain en Iran zijn zeer verschillend. Wat opvalt is de reactie van het regime..die is overal gelijk... met scherp schieten op ongewapende demonstranten en de oppositie uit elkaar proberen te spelen,demonstranten oppakken en laten verdwijnen en martelen. Het meest afschuwelijk is Ghadaffi in Libië..die man is volkomen gestoord.

1 Reactie
heggenland
heggenland19 feb. 2011 - 8:38

'Het meest afschuwelijk is Ghadaffi in Libië..die man is volkomen gestoord'. Hoezo het meest afschuwelijk? Is er verschil tussen een altijd door het Westen gesteunde prins; koning of andere dictators die op vreedzame demonstranten schieten. Of misschien omdat Ghadaffi betrokken zou zijn geweest bij aanslagen op Amerikaanse militaire en andere Westerse mensen. Dat is natuurlijk afschuwelijker dan dictators die alleen maar hun eigen oppositie uitmoorden en vaak daarin gesteund werden door Westerse mogendheden.

sam tosha
sam tosha19 feb. 2011 - 8:38

Wat is het toch vreemd stil vanuit de pvv over al die opstanden in Arabische landen. Meestal zitten ze erboven op wanneer er zich wat roert in Islamitische landen. Maar ja Moslims die naar democratie streven, dat is andere koek. De Islam is perslot verekening een fascistoïde beweging gebaseerd op een achterlijke leer.

2 Reacties
heggenland
heggenland19 feb. 2011 - 8:38

Wat denk u: die verdomde moslims demonstreren daar alleen maar Voor Vrijheid en Democratie om Wilders met zijn PVV een voet dwars te zetten en hem monddood te maken en dat is ze nog gelukt ook. Hoe moet Wilders deze ontwikkelingen nu nog bij zijn extreem-rechtse vriendjes in de VS verkopen. Zelfs de PVV-adepten die hier overal een punt aan proberen te draaien zijn er stil van.

FransHoutman
FransHoutman19 feb. 2011 - 8:38

Maar ja Moslims die naar democratie streven, dat is andere koek. Nou niet helemaal hoor. Als je ook goed oplet wat er nu gebeurt dan weet je waar Geert tegen is. Neem Egypte waar de Moslims democratie willen. Ze hebben gewonnen volgens lieden als u. Rest de vraag wie trekt er weg en vraagt asiel aan in Europa? Juist niet degene die democratie willen want die blijven. Is dit geen bevestiging van Geert zijn gelijk?

Bobby Byrd
Bobby Byrd19 feb. 2011 - 8:38

Waarom is het zo stil vanuit de PVV? Moslims die roepen om democratie en parlementaire vertegenwoordiging = kortsluiting in het brein van Geert En als Geert het niet weet, dan weet niemand het daar...(of mag het niet zeggen) Maar misschien dat het Martin Bosma er nog een soort van taqqiya van kan maken, zo van : 'die moslims sterven daar wel op straat, maar ze menen er niets van'. Ik denk dat eigenlijk dat Geert & Co het eigenlijk wel prima vonden dat al die autocraatjes in het Midden Oosten hun bevolking onderdrukten. Zo lekker wereldbeeld-bevestigend. Hun stilte nu verraadt de nare hoop dat deze revoluties worden gesmoord, zodat de PVV weer lekker 'vol op het drumstel' kan gaan ofzoiets. Hou vol mensen, hou vol!

2 Reacties
geejeehaa
geejeehaa19 feb. 2011 - 8:38

Zoals Wilders alles richting 'de islam' weet te spinnen, zo zijn de verkrampte Wilders-haters in staat om overal Wilders bij te trekken.

martel222
martel22219 feb. 2011 - 8:38

Toch echt niet meer te filmen. De islamitische wereld staat in brand. In Libie is sprake van een massa slachting en zo'n domme Jooper slaagt er toch nog in om Wilders er weer bij te slepen!!!

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

[..Waarom is het zo stil vanuit de PVV? ..] Dat komst omdat u zo'n vreselijk sterk argument heeft dat iedere reaktie hierop op voorhand irrelevant wordt verklaard.

1 Reactie
Bobby Byrd
Bobby Byrd19 feb. 2011 - 8:38

Waarbij ik mij enkel en alleen baseer op de woorden van Wilders en Bosma die, parafraserend, inhouden dat Islam (=moslims) en democratie niet samengaan. Die stelling van hun verhoudt zich op geen enkele manier met het feit dat er nu moslims overhoop worden geschoten terwijl ze roepen om het herschrijven van hun grondwet, parlementaire democratie en eerlijke vertegenwoordiging. Blijkbaar is er een verschil tussen de ene moslim (de burger) en de andere ( de autoritaire heerser). De PVV ontkent dat verschil echter in alle toonaarden en stelt dat alle moslims een pot nat zijn. Bovenstaande beelden bewijzen het tegendeel.

Ginerted
Ginerted19 feb. 2011 - 8:38

Khadaffi geestelijk vader van het islamitisch socialisme, Mubarak en zijn partij waren ook lid van de Socialistische Internationale. In Jemen vechten vooral socialisten en islamisten om de macht. Ik hoop dat al deze landen ooit bevrijd zullen zijn van deze kwaden.

2 Reacties
Bakoe
Bakoe19 feb. 2011 - 8:38

Gisteren heb ik besloten om mezelf koning Johannes de eerste te noemen. Ik schakel de grondwet uit , ontbind het parlement, en daarna noem ik mezelf liberaal. U beaamt dat ik dat dan ook ben :-)

Harmen2
Harmen219 feb. 2011 - 8:38

Eerlijk gezegd vind ik deze uitlating niet deugen omdat hij impliceert dat de socialistische partijen ook maar iets maken zouden hebben met de regimes.

Opinius
Opinius19 feb. 2011 - 8:38

opinius herdenkt hen die sterven voor democratie . hen die vechten om onder een juk van " eeuwe noude geloofsbeelden"uit te komen.(egaaal vanuit culuur of relegie,..de kat bijt /beet door de hele mensheid heen ,daar net zo venijnig als de hond) Waardoor de geest ieder uniek mens niet vrij is. Ik herdenk elk mooi leven hen ,die sterven voor een begin van DIE vrijheiheid! De vrijheid het besef: van eigen verantwoordelijkheid ,in een wereld waar ieder moet delen,omdat zij ieder behoort. Ik herdenk vandaag ,..hen,. die daarvoor zijn gestorven,.tot vandaag! en buig mijn hoofd voor hen. wat is meer te zeggen,. hoelang nog te gaan? voor vrijheid en delen,. eerlijk delen- dealen met een wereld ,. van/voor Klaas Aaron Achmed Juan en Kuan-yin Mien, Fatima Carmen Esther en Bing Qing. moge de ouwe zelfde zeik ophouden voor hen allen ik herdenk allen die voor hun vrijheid stierven,. in toen en nu! in delen/dealen in vrijheid met deze wereld die ieder behoort.

1 Reactie
Opinius
Opinius19 feb. 2011 - 8:38

ps ,.in al die beelden van de laatse weken ,.anno 2011 de doden ,hun hoop,.in het midden oosten (je weet wel die in beschaafd nederland anno 2011 weggezet kunnen worden vanwege die hun vrijheid in meningsuiting in door een partij van de vrijheid als "achterlijk volk" etc. ik ben de doden het geweld en onderdrukking zo zat, maar ook de verachting naar hen ,. HIER in vrij nederland dat mijn typfouten mij gelijk zijn,. een geschilde petat.

daniel565
daniel56519 feb. 2011 - 8:38

'Is er verschil tussen een altijd door het Westen gesteunde prins; koning of andere dictators die op vreedzame demonstranten schieten' Ja, er is een verschil en dat zie je nu dus. Moebarak was geen Saddam Hoessein of Khadafi.

1 Reactie
Klaas2
Klaas219 feb. 2011 - 8:38

---[Moebarak was geen Saddam Hoessein of Khadafi. ]--- Moebarak was Moebarak, onder zijn bewind zijn duizenden mensen dood gemarteld. Dat hij het leger niet inzette kwam omdat het leger zich niet liet inzetten.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

Walgelijke beelden. Uiterst schokkend, en laf, om vanuit een veilige helikopter of vanuit het leger op ongewapende demonstranten met scherp te schieten.

1 Reactie
JoWe62
JoWe6219 feb. 2011 - 8:38

Welkom op deze aarde. Dat je nog niet wist dat bepaalde machthebbers dat er voor over hebben om aan de macht te blijven. Blijf lekker alles verheerlijken. De waarheid is bitter en hard.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

SultanAlQassemi Sultan Al Qassemi One must also remember that the Al Jazeera correspondent in Tripoli must be minded by security men so he won't be able to report freely.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Met andere woorden , de Prinsen en de Sultans in de Arabische wereld lopen nu met luiers onder hun goude-slipjes?!

Klaas2
Klaas219 feb. 2011 - 8:38

Lijkt mij tijd voor politieke reactie van onze MP. Of heeft hij dat al gedaan (ik heb de hele dag geen nieuws gehoord) Of vind de PM dat dit gewoon kan?

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

'Onze' MP zwijgt tot iedereen dood is.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman19 feb. 2011 - 8:38

Rutte zal geen protesten tegen dictators steunen.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

http://www.youtube.com/watch?v=3MSWS88t0rE&feature=player_embedded&skipcontrinter=1#at=78 Een nieuwe video uit Libië. Akelige beelden ertussen dus denk na of je kijkt.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Erg bedankt, dat heb ik voor het eerste gezien. Als je meer weet, graag! Nogmaals, bedankt, je verzameld levende zinvol informatie.

Gelijkhebber
Gelijkhebber19 feb. 2011 - 8:38

In de discussies die ik tot dusver hier op de Joop heb gevoerd over het gebrek aan democratie in de Arabische wereld en vooral het ontbreken aan invloed van seculiere stromingen als de sociaaldemocratie en het liberalisme werd steeds aangevoerd dat prima in orde was. De mensen willen dat zo en kijk eens naar Jordanie daar heeft men zelfs een sociaaldemocratische partrij. Na ruim een maand van protesten weten we wel beter. De Arabische wereld werd en wordt geregeerd door dictators die in een sfeer van onderdrukking via de religie het zeer lang kunnen uithouden. De oplossing ligt in de invoering van een religievrije-grondwet en een seculiere overheid die werk aan de ontwikkeling van haar bevolking.

1 Reactie
Bobby Byrd
Bobby Byrd19 feb. 2011 - 8:38

En ook u weigert te luisteren naar wat de demonstranten eigenlijk zeggen, bijvoorbeeld in Egypte. Dit heeft niets met religie te maken, maar met dagelijkse dingen zoals werk, voedsel en vooral verzet tegen een autocratisch systeem. Heeft u de beelden gezien van egyptische moslims die de kopten beschermden (en andersom) tijdens de demonstraties? Heeft u de borden eigenlijk wel gelezen van de protesten in Bahrein? Heeft u de bovenstaande video eigenlijk wel bekeken? Als het zo zou zijn dat het de Islam is die mensen daar onderdrukt (als middel gebruikt door de dictators) waarom is dan de meest gehoorde strijdkreet van deze demonstranten het over bekende allah-o-akhbar? Een strijdkreet die inmiddels verboden is in de Islamitische(!) Republiek Iran, waar men dat dagelijks van de daken schreeuwde als protest tegen het regime. Zouden de demonstranten zich niet tegen de geestelijkheid richten als zij dachten dat dat de bron van het kwaad was? Waarschijnlijk zijn zij slimmer dan dat. Het is grappig om te zien hoe sommige mensen werkelijk in totale verwarring zijn over wie hier nu goed en kwaad is. Brombeer haalt onderdrukker en onderdrukten door elkaar, Jo' s Wekker is ontploft en Peet hoor ik al helemaal niet meer (uitgeschoten met zijn scheermes toen hij de beelden zag uit Bahrein? :) Ik bedoel het allemaal niet te kwaad hoor, maar het zou u helpen af en toe uw agenda in uw tas te laten en de zaken eens vanuit andere perspectieven te bekijken. Daarna kunt u altijd nog weer terugvallen op het oude en vertrouwde. Als u er weer voor durft te kiezen om (al was het maar voor even) een onderscheid naar individuen te maken, ziet de wereld er al een stuk minder eng uit.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

Het grote verschil. Het lege van Egypte bestond uit generaals en kader en dienstplichtigen van het eigen volk. Hierdoor onstond een band tijdens de revolutie met de demonstranten en het leger. Daardoor verliep als geweldloos. Het leger wenste niet tegen de eigen bevolking op te treden. Maar hier is het anders, hier geen leger van dienstplichtigen maar een beroepsleger. Een beroepsleger gevormd met huurlingen van Noord Afrikaanse afkomst. Deze doen hun job, voor geld en hebben verder geen enkele binding met het volk. De potentaat is voor hen belangrijker omdat deze de geldstroom voor hen op gang houdt. Deze Noord Afrikanen hebben ook een ander ethiek betreffende het menselijk leven als wij hier in het westen. Dit wordt een bloedbad, en na, deze potentaat is er niets, wat enigzins in staat zal zijn het land te besturen. Ook in de oppositie is de tactiek van de verschroeide aarde toegepast. Alles is weggezuiverd. Hopelijk kunnen de revolutionairen Iran buiten de deur houden ,aan een ondrukkende Islamitsche staat hebben deze mensen helemaal geen behoefte. Dat is kwaad met kwaad omruilen. Arm Lybië. Maar dan in alle opzichten.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst19 feb. 2011 - 8:38

bromberen, mijn jongen, die Libiërs zijn zelf Noord-Afrikanen. Die huursoldaten heeft hij ongetwijfeld uit Afrika ten zuiden van de Sahara gehaald, bijvoorbeeld in de Kongo, waar je genoeg niets ontziende huurlingen kunt vinden. Maar je bent zo gefixeerd op de sl echtheidvan Noord-Afrikanen, dat je die term zonder na te denken neerschrijft.

kepos
kepos19 feb. 2011 - 8:38

Wat een verschikking die Kadafi. Ik hoop van harte dat de Libiërs hun vrijheid weten te winnen. Ik vind het onbegrijpelijk dat de Verenigde Naties, Arabische Liga of de Afrikaanse Unie hier niks aan doet. Is dat niet een van de redenen dat die clubjes überhaupt bestaan?

1 Reactie
Bobby Byrd
Bobby Byrd19 feb. 2011 - 8:38

Inderdaad, de stilte is om je dood voor te schamen. Het verraadt ook waar de werkelijke belangen van deze clubs liggen: namelijk in de geldkoffers van een aantal grote 'beschaafde' westerse landen en een handvol Afrikaanse dictators. De VS heeft grote strategische belangen in Bahrein, er liggen onder andere een aantal oorlogsbodems loerend naar Iran. En de olie natuurlijk, laten we die niet vergeten! De VS is daarom eigenlijk best goede vriendjes met de lokale potentaat, die zich nu zo achterlijk gedraagt. Engeland had net de banden met Khadaffi aangehaald en de Lockerbie-bomber naar huis gestuurd. Het ging best goed tussen Khadaffi en Clegg. Boeien wat meneer met zijn eigen bevolking uithaalde. Engeland staat er sowieso slecht op. Vlak voordat Mubarak viel, had Clegg hem nog een 'vriend van Engeland' genoemd. Totaal los van de werkelijkheid deze man. Maar er zijn meer westerse landen die nu beschaamd hun mond houden omdat zij de hand hebben gehad in de vestiging van deze berg dictators in het Midden Oosten. Zo is een deel van de tanks die nu in Bahrein rond rijden van Nederlandse makelij. En de olie natuurlijk, laten we die niet vergeten! Wat is belangrijker: dat Shell toegang heeft tot het Midden Oosten en Afrika of het welzijn van die mensen daar? Onze neo-liberale , laissez-fairende, schouderophalende MP heeft daar wel een antwoord op: De markt heeft altijd gelijk.

keroman
keroman19 feb. 2011 - 8:38

Ziek dat zo'n vreselijk bericht uit Libië op deze site weer direct wordt gebruikt om de 'weg met ons' en 'Wilders = Hitler' mantra's van stal te halen. Kan hier nou nooit eens over het onderwerp zélf worden gedebatteerd zonder meteen weer bij Wilders en ons huidige kabinet uit te komen? Niet alles wat er op aarde gebeurt heeft te maken met de Nederlandse of Amerikaanse politiek. Arabieren zijn net mensen zoals wij met een eigen dynamiek, geschiedenis enz. En dus geen Pavlovhondjes die uitsluitend reageren op 'het westen', Israel, de VS, Wilders enz. Ik vind het nogal arrogant om te denken dat wij zo ontzettend belangrijk zijn.

1 Reactie
Opinius
Opinius19 feb. 2011 - 8:38

Ik zou het eigenlijk ook niet negatief over wilders willen hebben. maar zeg nou zelf: wilders zou over alles wat daar in het midden oosten speelt t.a.v. zijn gedachtengoed óver dat midden oosten dit volk moeten toejuichen,moeten steunen. Zich moeten verheugen. Nou zit ie op het pluche ,en nou doet ie niks voor dat gedachtengoed m.b.t. dat "achterlijke volk" De mensen knokken daar voor vrijheid en democratie weet je wel,. de basis van algehele bewustwording enzo, weet je wel. Waarom hoor ik hem nu niet? taradieboediejee. Wat is gw toch stil wat is gw toch stil

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=137326739666484&set=a.134799406585884.28447.133738650025293&theater this is the al birka barracks in benghazi, the current last stand and scene of a massacre yesterday please spread to all

1 Reactie
FransHoutman
FransHoutman19 feb. 2011 - 8:38

Ja en?

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

http://www.euronews.net/2011/02/19/libyan-city-of-ajdabiya-a-free-city/ Located some 160 kilometres south of Libya’s second city Benghazi, euronews spoke to Abdel Bari Zouay, an eyewitness, who said Ajdabiya was now a free city. ‘‘On Thursday, February 17, there was a demonstration in Ajdabiya. The protesters burned the local headquarters of the revolutionary committee. The Revolutionary Guard have fired upon us killing four demonstrators. Since Friday the city has been completely controlled by the protesters, who have burned 14 buildings belonging to the government. They have also burned portraits of Gaddafi and have formed groups who are now running the city,” he said. “We call on the United Nations and all those who have a conscience to help the city Ajdabiya. The regime has sent African forces into the city but we are here waiting in the square of the martyrs. Everyone here is ready to defend the city against the mercenaries. We’ve discovered that these African mercenaries are going to land at Zouitina airport. I can assure you that everybody here is ready to fight against these traitors and African mercenaries,” he added.’

2 Reacties
JustMatthias
JustMatthias19 feb. 2011 - 8:38

Zjen Zen, dank voor je niet aflatende moeite. Het is jammer dat de Nederlandse media niet wat sneller op gang komt. Dat kan duidelijk stukken beter. Ik zie het allemaal op CNN, BBC, BVN (zit in New Z.). Onderstaande quote van Dr. M.L. King jr is zeker op zijn plaats; "Freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed.”

FransHoutman
FransHoutman19 feb. 2011 - 8:38

Als je een linkje plaats is dat voldoende. Om dan ook nog de tekst te copy paste is een beetje onzinnig.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

ShababLibya LibyanYouthMovement From now there will be no oil exported from Libya CONFIRMED no oil from libya, #Libya #Feb17 now the world will wake up De oliestroom Libië uit gaat geblokkeerd worden of IS al geblokkeerd. Voor Italie is dat 1 derde van hun olie. Logisch dat Berlusconi Ghaddafi niet " lastig" wil vallen

1 Reactie
FransHoutman
FransHoutman19 feb. 2011 - 8:38

Ja en?

FrankS2
FrankS219 feb. 2011 - 8:38

Wel opvallend dat de landen met de minste invloed vanuit het Westen (Iran, Libië) het hardst tekeer gaan.

1 Reactie
Bobby Byrd
Bobby Byrd19 feb. 2011 - 8:38

Helemaal fout, maar dan ook echt helemaal fout. Totaal omgekeerde wereld. U moet wel de kranten lezen hoor! Iran en Lybie zijn nu juist landen waar het westen grote zakelijke belangen heeft. Rusland en China hebben zeer grote investeringen lopen in Iran. Nederland ook trouwens, maar dan onder de tafel. De Nederlandse wapenhandel doet al tientallen jaren zaken in het gehele midden-oosten. De VS & Engeland hadden net Ghadaffi tot hun nieuwe vriend in het Midden-Oosten benoemd. En er rijden in Bahrein tanks rond van Nederlandse makelij. Opvallend niet? Misschien dat deze dictators juist zo geweldadig te keer gaan omdat zij zich gesteund weten door de oorverdovende stilte vanuit de rest van de wereld.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

http://www.petitiononline.com/01031988/petition-sign.html

4 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

Done.

ElChe
ElChe19 feb. 2011 - 8:38

Me too

objectivist
objectivist19 feb. 2011 - 8:38

Zo, handtekening gezet en we hebben weer gedaan we we konden. Succes verder daar mensen! Is er nog koffie?

Michiel Online
Michiel Online19 feb. 2011 - 8:38

Gesigneerd.

Opinius
Opinius19 feb. 2011 - 8:38

Moge het ophouden,..de smeerlappen om op vreedzame strijders voor vrijheid te schieten. MOGE EUROPA HEREN/DaMES POLITICI HUN KLEP HIEOVER EENS DUIDELIJK OPEN DOEN ! verhip waarom staat dat ineens groot capslock sprong zomaar aan. heren dames politici zijn toch niet vies van strijdkrachten (verhagen) waar blijf je ,.? deze grapjas van buitenlandse zaken van weleer,hij kent toch uit eerder acties van hem de snelle weg naar brussel om nu eens echt meneer Overtoom te spelen.

1 Reactie
JustMatthias
JustMatthias19 feb. 2011 - 8:38

U heeft helemaal gelijk. De EU houdt zich akelig stil evenals de US. Het is de op vier na grootste leverancier van ruwe olie aan de EU-lidstaten; in 2004 kwam acht procent van het totale EU-verbruik er vandaan. Libië is ook de belangrijkste alternatieve leverancier van aardgas als er problemen zijn met Rusland. Denk ook even aan het In 1995door de EU gelanceerde de Unie zogenoemde Barcelona-proces dat is bedoeld als basis voor speciale samenwerkingsovereenkomsten met de niet-EU-landen rond de Middellandse Zee. Treurig blijft het die huichelarij.

JoWe62
JoWe6219 feb. 2011 - 8:38

Als blijkt dat Gadaffi massaal zijn landgenoten om zeep helpt, rest het westen slechts 1 ding, namelijk militair ingrijpen om erger leed te voorkomen. Je kunt niet blijven toekijken hoe duizenden en duizenden onschuldigen vermoord worden.

4 Reacties
Doemaargewo
Doemaargewo19 feb. 2011 - 8:38

Dat kan prima, dat doen we al jaren. (en daar gaan we ook nog jaren mee door) Wie er de afgelopen 30 jaar in Nederland ook aan de macht is geweest, niemand heeft er ook maar iets aan gedaan. (tenzij we naar Irak of naar Afganistan gaan, dan is het óók onze schuld)

Jason2
Jason219 feb. 2011 - 8:38

Bent u militair ? Zo niet, heeft u al gesolliciteerd bij de Nederlandse strijdkrachten ? Of stuurt u nu vanuit uw veilige omgeving anderen naar dit onveilige gebied ?

objectivist
objectivist19 feb. 2011 - 8:38

Oei, met zo'n uitspraak maak je je hier niet populair hoor, ik waarschuw maar vast. Andermans leed is erg ..... maar... andermans. Heel vervelend natuurlijk, dat wel. Maar ingrijpen, daar is het nooit erg genoeg voor. Laat het volk zichzelf bevrijden. Zet 'm op Libiers! Schenk nog eens in schat.

dino_radja
dino_radja19 feb. 2011 - 8:38

als het westen kan toekijken hoe israel duizenden burgers vermoordt dan kan dat ook met libie.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

Even een paar feiten: het is moeilijk onderhandelen met een land dat een sterke leider aan de macht heeft: jullie hebben geen idee hoeveel gas Libië heeft. 33.879.000.000 $ per jaar aan olie inkomsten, en dan hebben ze nog meer gas. Wat zou het waard zijn om een marionetten regering of een zwakke regering aan de macht te hebben die al dat mooie spul voor een appel en een ei verpatsen... Mega miljarden. Bekijk het filmpje en oordeel zelf: Libië is verdeelt in het Afrikaanse gedeelte, het Arabische deel en de Berbers, sinds jaar en dag ligt hij in de clinch met de Berbers, niets nieuws onder de zon. Ze luisteren niet naar wetten, willen niet dat hun dochters trouwen met andere Libiërs en zijn net als de Rif berbers een volk apart. Hij kan ze makkelijk de baas. De gewone Libiërs zijn trots op hem, het is hun icoon. Laat je niet gek maken, de wereld is niet zo eenvoudig als het er uitziet. Ik ben alleen heel benieuwd welke idioten er achter die demonstraties zitten, dat interesseert ze normaal geen bal, zo slecht hebben ze het daar niet. Ah, ik vind net weer wat, in een keer raak, weer die National Endownment for Democracy from the USA, het zal weer niet zo zijn: http://www.ned.org/where-we-work/middle-east-and-northern-africa/libya. Libya Human and Political Development Forum (LHPDF) $76,800 To foster constructive dialogue and cooperation and raise awareness on democratic values and civic principles among Libyan democrats and civic groups inside and outside the country. LHPDF will conduct four workshops in Libya on human development, media, human rights and democracy; maintain and update its website; and produce and distribute two issues of its journal and four booklets on Libya’s political development.'' '' Wie denkt dat de Libiers van plan zijn om hun Muammar af te zetten die is niet wijs. Wake up, another day, same shit, ze houden jullie voor het lapje. En al die gasten die hem voor killer en terrorist uitmaken, ga eens solliciteren, dan kan je tenminste een boek kopen en hoef je je nieuws niet meer uit de Spits, Metro of Telegraaf te halen. Ga es een week of wat met die lui werken, dan weet je wat er echt speelt. Groeten uit Tel Aviv, niks geen opstanden hier, druk aan het werk, retegezellig.

1 Reactie
eagleye2
eagleye219 feb. 2011 - 8:38

Bedoel je te zeggen dat een opstand tegen Khadaffi zinloos is?

Hanvander Horst
Hanvander Horst19 feb. 2011 - 8:38

Lees hier wat het Ministerie van Ëconomische Zaken, althans de EVD te melden heeft over Libië http://www.evd.nl/home/landen/landenpagina/land.asp?land=lie

3 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Libie zoekt nu met spoed kogels-schoonmaakers.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos19 feb. 2011 - 8:38

Bussiness as usual.

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

Da's bar weing Han.

fjacobse
fjacobse19 feb. 2011 - 8:38

Ach, leefde Ronald Reagan nog maar. 1986: US launches air strikes on Libya At least 100 people have died after USA planes bombed targets in the Libyan capital, Tripoli, and the Benghazi region. Around 66 American jets, some of them flying from British bases launched an attack at around 0100hrs on Monday. The White House spokesman, Larry Speakes, has said that the strike was directed at key military sites but reports suggest that missiles also hit Bin Ashur, a densely populated suburb in the capital. Colonel Muamar Gaddafi residential compound took a direct hit that killed Hanna Gaddafi, the adopted baby daughter of the Libyan leader. President Reagan has justified the attacks by accusing Libya of direct responsibility for terrorism aimed at America, such as the bombing of La Belle discoteque in West Berlin 10 days ago. http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/april/15/newsid_3975000/3975455.stm De goeie oude tijd dus, toen Khadaffi nog gewoon bommen op zijn hoofd kreeg uit Amerika in plaats van miljarden op zijn bankrekening vanuit Brussel.

1 Reactie
Klaas2
Klaas219 feb. 2011 - 8:38

---[At least 100 people have died after USA planes bombed targets in the Libyan capital]--- Volgens mij zou dat nu niet meer werken, Ghadaffi laat immers zelf zijn eigen bevolking doodschieten. ---[van miljarden op zijn bankrekening vanuit Brussel.]-- Je wilde even de doden inzetten om Brussel te bashen? Dan zijn ze niet helemaal voor niets gestorven. Nobel. Europese landen, niet Brussel, kopen aardgas/aardolie in Libië. De PvdA pleit voor een boycot, waar blijft jouw favoriete eenmans-clubje? Ze zijn zo opvallend stil, laatste weken.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Hoezo achterlijk cultuur? De Arabieren worden nu vermoord door de Westerse wapens die aan de Arabische dictators worden verkocht om het volk plat te praten of te bonbarderen? Het Westen kijkt toe en doet niet, de beule mag gooien met alles wat het Westen aan hem had ingelevrd? Wie is nou achterlijk?

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort19 feb. 2011 - 8:38

Degene die de wapens de schuld geeft, en niet de mensen? Aside: wat een MEESTERLIJKE foto bij dit topic.

DavidvD
DavidvD19 feb. 2011 - 8:38

Wat mij eigenlijk nog het meest shockeert aan dit hele bericht, is dat ik hier geen minuut meer langer van wakker lig.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Een gezonde coma?

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

De dolle hond en zijn zonen beschieten en bombarderen de mensen in Tripoli met gevechtsvliegtuigen.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Waar blijven de slimme Amerikkanse satelliten die kunnen dingen in alle slaapkamers in de wereld zien en volgen? Waar blijft die leuke moderne satelliten die Saddam in de gaten hebben gehouden? waar blijft de vrije Ameriaka? Een menselijke beest is nu aan het slachten van het volk die hem niet meer willen. Geverdammer.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa19 feb. 2011 - 8:38

Gaddafi is onderweg naar Venezuela, zei net een Libische ambassadeur in India.

1 Reactie
cmore
cmore19 feb. 2011 - 8:38

Daar zal hij door zijn socialitische broeder Chavez met open armen ontvangen worden.

fjacobse
fjacobse19 feb. 2011 - 8:38

Het NOS-journaal omschrijft Khadaffi's Libie als een een combinatie van Islam en, daar is-ie weer............. het Socialisme. Pijnlijk, pijnlijk. http://www.youtube.com/watch?v=OzWLYK4-zQk

1 Reactie
Bakoe
Bakoe19 feb. 2011 - 8:38

Mekker toch niet, whats in a name. Diegenen die het meeste met de vrijheid liepen te schermen hadden ook socialisme in hun naam. Arbeiter bauern wollt ihr frei sein ! Het had en heeft niets met socialisme te maken, corporatisme en staatskapitalisme, dat dan weer wel. Als u uzelve in zou lezen wat het doel van het socialisme is, dan is daar 1 ding wat er uitspringt, geen staat, de staat is de grootste vijand van de mens. George Orwell is zijn hele leven socialist gebleven, maar hij heeft ook gezien wat er kan gebeuren als het socialisme misbruikt word. En dat is nu weer het geval.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

Toch knap nietwaar? Dat 1 zo'n bejaarde zo'n groot gevaar is voor de rest van Libya......staat iemand daar wel eens bij stil? Volgens mij is ons enige gevaar onze media, ik zou ook graag zien dat Joop een freelancer met ballen zou rondsturen, idee? Ik heb er best wat voor over, Arnold wilde geen geld voor een reisje naar Tanja, misschien iemand anders die wat leuk kan schrijven en door en door betrouwbaar is? Als we nou wat geld bij elkaar leggen?

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

'Heftig' idee Roelf. Het is nogal wat om naar risicogebieden te gaan. Ik denk dat zo'n 'dappere' reporter het beste af zou zijn zonder gezin en/of innige familiebanden. Een gedegen voorbereiding is er niet (...). Zij/hij zal daarom een grote kennis van psychologie, volkerenkunde en internationaal recht paraat moeten hebben (om maar op te noemen), maar bovenal ervaring, wijsheid en volledig onpartijdigheid. Poeh hé...

FransHoutman
FransHoutman19 feb. 2011 - 8:38

Als we nou wat geld bij elkaar leggen? Links zeker?

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

HEBBEN 'WIJ' NACHTKIJKERS AAN DIE HUFTERS VERKOCHT? Wie weet dit? Het schijnt dat het regime 'graag' 's nachts 'opereert' hoorde ik net.

1 Reactie
FrenkMahon
FrenkMahon19 feb. 2011 - 8:38

Bijgevoegd document geeft uitleg over het een en ander. http://www.martinbroek.nl/documenten/EM/exmat3.pdf

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

Seif Ghaddafi, de zoon die gisteren het woord voerde, voert zijn dreigementen uit; alles en iedereen wordt neergemaaid. Bron uit luchtmacht bevestigd de order dat binnen 2 uur Benghazi beschoten/gebombardeerd gaat worden. Verbijsterend.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

De Regering is wel erg armetierig in reactie en communicatie. ..... Misschien zijn deze Kruideniers de schappen in Ons Magazijn aan het tellen en inventariseren...

Apmeister
Apmeister19 feb. 2011 - 8:38

Update 21.30: Berlusconi wil actie EU om burgeroorlog Libië te voorkomen. Uitgerekend Berlusconi

2 Reacties
ElChe
ElChe19 feb. 2011 - 8:38

Wanneer beginnen de Italianen de opstand tegen berlusconi?

JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

Precies. De linkmiechel steekt een dolk in de rug van zijn vriend om 'politiek te scoren'.

[verwijderd]
[verwijderd]19 feb. 2011 - 8:38

I rest my case: http://www.google.com/finance?q=NYSE%3AHAL

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten19 feb. 2011 - 8:38

Dat ziet er roodkleurig uit. Tel uit je winst.