Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Droommannen bestaan echt

  •  
28-11-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
smallboat.jpg
VPRO diept absurd waargebeurd verhaal op 
Zakenman Ton Plekkenpol had maandenlang een terugkerende droom. Iedere avond voerde hij in een bootje over een smalle rivier. Hij kon alleen maar één kant op, het keerde nooit om. Oersaai vond hij het. Totdat er ook een man in zijn dromen verscheen die vanaf de waterkant naar hem zwaaide. Tot zijn stomme verbazing zag Ton diezelfde man vervolgens op een foto van een folder. Hij besloot de man te ontmoeten in Suriname, maar een dag voor die ontmoeting overleed hij. Weggegleden in zijn slaap.
“Hij was een zeer levendig mens, de laatste bij wie je zou denken dat zoiets mogelijk zou zijn”, zegt VPRO radiomaker Prosper Roos over de dood van Ton. Hij besloot Arnold, de man op de foto, zelf op te zoeken. Arnold bleek een alternatief gezondheidsprogramma in Suriname te leiden waarbij aandacht aan een ziekte wordt besteed, voor die de kop opsteekt.
Ton had verteld over zijn bizarre dromen nog voordat Roos had besloten een radioprogramma te maken over ‘dromen’. Roos vond het zo’n bijzonder verhaal dat hij Ton vroeg of hij wilde meewerken aan een verhaal voor de radio waarmee Ton instemde. Het was echter niet Ton, maar Roos die dichterbij de waarheid van Ton’s dromen kwam. 
Klik op de foto om het hele verhaal van Ton en het slotinterview met Arnold te beluisteren.
RTEmagicC_smallboat.jpg
VPRO Plots gaat over mensen die te maken krijgen met bizarre wendingen in hun leven. Zondag, Radio 1 om 18.15 uur.
cc-foto: Kaitlyn Rose  

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.