Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Door droogte bedreigd Kaapstad zet muziek in om korter te douchen

  •  
24-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
213 keer bekeken
  •  
395190515_11d0c0a0c3_b
In het Zuid-Afrikaanse Kaapstad waar men vanwege extreme droogte te kampen heeft met een watertekort, is een campagne van start gegaan om ervoor te zorgen dat de bewoners niet langer dan twee minuten onder de douche blijven staan: Verkorte versies van grote hits die exact twee minuten duren.
Kaapstad heeft al drie jaar lang last van aanhoudende droogte. De watercrisis is zelfs zo nijpend, dat volgens sommige onderzoekers nog dit jaar een zogenaamde “Dag Nul” zal plaatsvinden. De dag waarop de stad zonder water komt te zitten. Dag Nul staat momenteel voorspeld op 9 juli 2019. Die dag moeten, als het zo doorgaat, de meeste kranen in de stad worden afgesloten en zullen mensen in de rij moeten gaan staan voor water.
Om dat te voorkomen hebben beroemde Zuid-Afrikaanse artiesten hun medewerking aan de stad verleend voor het project “ 2 Minute Shower Songs “. Een album vol nummers die precies lang genoeg zijn om je in te zepen en af te spoelen, terwijl je ondertussen toch je favoriete hit van begin tot eind mee kan brullen. En kort genoeg om de watercrisis niet nog erger te maken. De Zuid-Afrikaanse overheid heeft de inwoners van Kaapstad gevraagd het dagelijkse waterverbruik te beperken tot 50 liter. Ter vergelijking: een douche van vijf minuten verbruikt al bijna 45 liter.
Helen Zille, premier van de provincie West-Kaap waar Kaapstad onder valt, noemde eerder dit jaar de watercrisis een uitdaging ‘groter dan alles wat een grote stad sinds de Tweede Wereldoorlog of 9/11 waar dan ook ter wereld heeft moeten trotseren’.
Bron: Business Insider / Beeld: Bartek Kurchaczyk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.