Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dronken CDA-raadslid laat pony achter op terras

  •  
19-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2601 keer bekeken
  •  
ANP-407768948

CDA-raadslid in de gemeente Maasdriel Sjors Pardoel heeft deze week in een dronken bui een pony gekocht en op een terras achtergelaten. Dat meldt Omroep Brabant. Een ‘kwajongensstreek’ van Pardoel en een groep vrienden, zegt fractievoorzitter Robert van Dijk. Wel gaat de fractie in beraad over het wel of niet aanblijven van het raadslid.

Maandagavond kwam het groepje mannen aan bij een terras in Den Bosch, waar pony Chrisje werd vastgebonden terwijl Pardoel en zijn maten het restaurant in gingen. Het dier stond vervolgens van half 5 ’s middags tot 9 uur ’s avonds vastgebonden. Volgens de eigenaresse van het terras kreeg de pony wel gewoon drinken. 

De mannen zouden de pony eerder op de dag ‘als geintje’ hebben gekocht en zijn er daarna mee aan de wandel gegaan. Na afloop kregen de mannen de pony niet meer mee, omdat ze niet konden aantonen dat het dier van hen was. Fractievoorzitter Van Dijk zegt dat de actie ongepast was, maar gezien de leeftijd van Pardoel ook niet vreemd: "Sjors is begin twintig. We wilden graag jong elan binnenhalen en dat is Sjors. Hij is enthousiast en leergierig maar dan moet hij dit soort dingen wel achterwege laten."

De pony is inmiddels gezond en wel terug bij de vorige eigenaar, de politie onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd. Pardoel, die vorig jaar met voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Maasdriel belandde, heeft niet gereageerd.

Meer over:

cda, maasdriel, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (31)

Norsemen
Norsemen20 jan. 2023 - 19:56

Tja, wat kun je verwachten van een CDA’er met de naam Sjors Pardoel

Eric Minnens
Eric Minnens20 jan. 2023 - 11:50

Die man op die stoel? Met zijn verzopen smoel? Wat is dat voor fool? (Zijn naam is Pardoel.) En wat is zijn doel? Een paard voor de 'loel'? Dit klinkt echt niet cool. Zo verprutst-ie de boel.

9 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe20 jan. 2023 - 15:26

het rijmt wel!

Eric Minnens
Eric Minnens21 jan. 2023 - 3:14

Echt waar? Heb ik nog zo mijn best gedaan het NIET te laten rijmen...

Eric Minnens
Eric Minnens21 jan. 2023 - 9:53

@Danielle Maar iets serieuzer: Ik vond net niet genoeg rijmwoorden voor een echt goede tekst.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 jan. 2023 - 11:42

kreupelrijm is veel leuker

Eric Minnens
Eric Minnens21 jan. 2023 - 12:20

Ja maar ik had er al 20 minuten aan gewerkt. Ik vond het, voor Joop, wel mooi zo. Ik wacht op jouw eerste kreupeldicht. {;-)

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 jan. 2023 - 14:47

Ik ben gestopt. Het laatste dichtwerk was een verplicht nummer. Een technisch perfect Engelstalig sonnet.

Eric Minnens
Eric Minnens21 jan. 2023 - 22:33

Overigens is kreupelrijm bij nader inzien veel moeilijker dan gewoon rijm. Bedenk maar eens rijmelarij als in dit bekende scoutinggedichtje (waarin de klemtóón steeds verkeerd ligt): ● Johanna, een meisje van zeventien jaren, dat was zo'n aardig ding. Maar had op het gebied van de liefde totaal geen ér-va-ring. Ze was zo'n aardig meisje, bedrijvig als een hen. Ze diende bij een gegoede familie als meisje voor halve da-gén. ● Lijkt me zelfs moeilijker dan een technisch perfect sonnet (waarbij je alleen maar op octet, sextet en volta hoeft te letten).

Eric Minnens
Eric Minnens21 jan. 2023 - 22:38

Voor het hele liedje hier nog weer even de complete (hilarische) tekst: https://nl.scoutwiki.org/Johanna,_het_meisje_voor_halve_dagen

Eric Minnens
Eric Minnens21 jan. 2023 - 22:42

https://youtu.be/1ksNrSF5c-Y

Joop  den Uil
Joop den Uil20 jan. 2023 - 10:24

Hij -jong talent- is van het CDA dus weet heus wel wat over dieren. Misschien is hij beter op plaats bij BBB in verband met zijn extraverte daden.

Farmer3.0
Farmer3.020 jan. 2023 - 6:08

Paarden zijn kuddedieren. Ze hebben de geborgenheid van de kudde nodig. Een dier afzonderen van de kudde en ergens alleen neerzetten is pure mishandeling. CDA'ers zijn kuddedieren. De CDA kudde wordt steeds kleiner. De BBB kudde wordt steeds groter. ( zal iets met geborgenheid te maken hebben )

Déjà vu
Déjà vu19 jan. 2023 - 23:42

"We wilden graag jong elan binnenhalen en dat is Sjors. " Een onverantwoordelijke dronkenlap, die niets opheeft met dieren en derhalve ook niet met mensen, bestempelen als zijnde jong CDA elan, doet mij het ergste vermoeden over die christelijke CDA cultuur.

1 Reactie
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine20 jan. 2023 - 8:19

@Déjà vu, wat een grote woorden weer. Is iemand een dronkenlap als hij naar een restaurant gaat met vrienden. Heeft de beste man überhaupt wel alcohol gedronken? En we weten helemaal nog niet of het onverantwoordelijk was, een pony kan echt wel 4,5 uur ergens aangelijnd staan (zeker als hij gewoon drinken krijgt), en misschien hadden ze wel een adres waar de pony heen kon. Een storm in een glas water die mensen weer als een excuus gebruiken om op de 'christelijke cultuur' te schelden.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout19 jan. 2023 - 21:24

Het appelleert aan een kleinboertig gristengeintje zoals gebruikelijk in dialectregio's binnen de greforiem.

5 Reacties
Proletarier
Proletarier20 jan. 2023 - 8:21

Zeer juist geformuleerd

PVDB2
PVDB220 jan. 2023 - 10:15

Inderdaad: Zeer juist gereformuleerd.

Flix
Flix20 jan. 2023 - 11:42

Achterhout. Niet opgelet bij topografie op de lagere school?. Maasdriel ligt niet in de biblebelt , het is een overwegend katholieke gemeente. Dialect regio's? Ben je werkelijk zo beperkt dat je gelooft dat iedereen ten oosten van Utrecht de Eëen inslikkn doet en alles van beneden de rivieren at best belgen of limburgers zijn?.

Markzelluf
Markzelluf20 jan. 2023 - 11:43

In de gemeente Maasdriel is het percentage mensen van gereformeerde huize 0,6%. Kleine kans dus dat Sjors daartoe behoort. Dus wat bedoel je precies, Hannes? Je dacht: ik ga eens even lekker een groep gelovigen bashen? Welkom in het Wildersrijk.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 jan. 2023 - 15:32

Voor het dialect: https://www.meertens.knaw.nl/ndb/soundbites.php?p=L088p

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin19 jan. 2023 - 20:59

Pardoel was overigens een beroemd café in Rotterdam aan de Oude Binnenweg, wat ik me herinner is zand op de vloer, moet vroeg jaren 70 zijn geweest, het paard van prins Hendrik wist bij ieder café uit zichzelf halt te houden gaat het verhaal.

EenMening3
EenMening319 jan. 2023 - 20:34

Deze "kwajongen" is niet geschikt voor gemeenteraadslid en kan beter verdwijnen. Het CDA kan hem wel uit de fractie gooien en royeren als lid, maar zijn zetel, die hij met veel voorkeursstemmen heeft veroverd, is van hemzelf.

Mirzas
Mirzas19 jan. 2023 - 18:55

Laat het CDA-raadslid de volgende keer maar dronken achter in de stal. Die is af.

GeenProbleem
GeenProbleem19 jan. 2023 - 18:46

Arm beest :( , geef die idioot een flinke boete en trap hem uit de raad.

1 Reactie
Pooky
Pooky19 jan. 2023 - 20:28

U weet dat de pony een terras niet leuk vond? Laten we hem gewoon weer jaren achter het huis op een stukje gras zetten waar hij niemand ziet.

Pooky
Pooky19 jan. 2023 - 17:58

Prima toch. Alsof je begin 20 alleen maar een grijs pak mag kopen. Ik denk dat de pony wel vaker een tapa wil eten op het terras en om hem heen wat gebeurd.

PVDB2
PVDB219 jan. 2023 - 17:27

Volgens mij niet alleen dronken maar je moet bijna wel van een genotsmiddel genoten hebben om zo iets te doen. Wie koopt er een, just for fun, een pony en bind die vast bij een cafe en laat die daar achter. Dan wil ik wel weten wat hij met zijn hond als hij op vakantie gaat. Of wat hij nog meer gekocht heeft in beschonken toestand. En uit eigen zak hoop ik dan toch wel. Een volksvertegenwoordiger. Dat de CDA nog klappen gaat krijgen in de volgende verkiezingen is aannemelijk, dit zal zeker niet helpen voor de beeldvorming. Of je moet een hele goede spindoctor hebben (lokaal) en dan met een verhaal komen over eigenaarschap. Alsof ze het bonnetje nog hebben. Een kwajongsstreek. Niet echt iets dat je wil als gekozen volksvertegenwoordiger die invloed kan hebben op publieke zaken. Als partijleider zou ik een dergelijk persoon adviseren afstand te doen van raadlidmaatschap. Het schaad je partij. Nog meer dan het landelijk al deed met de mondkapjesaffaire doen. Maar ja, het iets anders dan de gebruikelijke misstap van plaatselijke CDA leden. Voornamelijk in Brabant en Limburg. Zoals we dat elk jaar kunnen zien in de Intergriteitsindex. Voor Den Bosch zou het weer 2175 euro bruto per maand besparen, voor hooguit 20 uur in de week werken en die je beter aan een ander raadslid kan besteden. Er zijn er nog genoeg mensen in de maatschappij die minder verdienen als dat inkomen met 40 uur in de week.

3 Reacties
Flix
Flix19 jan. 2023 - 22:07

PVDB2. Deze "heren" kregen de pony niet mee toen ze de kroeg verlieten omdat ze niet konden aantonen dat het hun pony was. Ff goed lezen wat er staat. verder zitten er asiels vol met dieren die ooit voor de fun gekocht zijn,en het maakt niet uit of het om een hond een pony of een goudvis gaat. Het is wel een stomme stunt.

Ch0k3r
Ch0k3r20 jan. 2023 - 7:34

"Volgens mij niet alleen dronken maar je moet bijna wel van een genotsmiddel genoten hebben om zo iets te doen." 1. Dronken zijn is meer dan genoeg. Je hoeft niet te vermoeden dat er andere drugs in het spel zijn. Het is algemeen bekend dat alcohol de grenzen laat vervagen en dat dronken mensen tot alles in staat zijn. 2) alcohol is een genotsmiddel, sterker nog, het is harddrugs. 3) CDA'ers zouden zich sws moeten schamen dat ze lid zijn van die partij. Met alles wat zij geflikt hebben, zijn de acties van deze jongen klein bier.

Marinus C.
Marinus C.20 jan. 2023 - 10:51

Asociaal en impulsief gedrag is een kenmerkend symptoom van een alcoholroes en middelen die een soortglijke werking hebben. Anders dan veel andere roesmiddlen, is het drinkn van alcohol ook vervelend voor je omgeving.

Iclaudius
Iclaudius19 jan. 2023 - 15:56

2. Het CDA moet zich schamen voor het gedrag van hun raadslid Sjors Pardoel. In een dronken bui heeft hij een pony gekocht en op een terras achtergelaten, zonder enige zorg voor het welzijn van het dier. Het feit dat de fractievoorzitter dit afdoet als een "kwajongensstreek" van Pardoel en zijn vrienden, is een belediging voor de pony en voor iedereen die iets om dierenwelzijn geeft. Het is onbegrijpelijk dat Pardoel nog steeds in de gemeenteraad van Maasdriel zit, na zo'n ongepast en onverantwoordelijk gedrag. Het CDA moet zich afvragen of iemand die zo weinig respect heeft voor dieren wel geschikt is om in de politiek te zijn. Maar het CDA gaat zelfs nog verder door het gedrag van Pardoel te bagatelliseren als een "kwajongensstreek" en te suggereren dat het te verwachten is van iemand van zijn leeftijd. Dit soort gedrag is onaanvaardbaar op elke leeftijd, en het CDA zou zich moeten schamen dat ze zo'n persoon in hun fractie hebben. Het is tijd voor het CDA om op te staan en verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties. Pardoel moet onmiddellijk uit de gemeenteraad worden gezet en het CDA moet zich verontschuldigen voor hun gebrek aan morele integriteit. Dit soort gedrag mag niet langer worden getolereerd.