Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dringend advies aan tienduizend inwoners Maastricht: Verlaat huis

  •  
15-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
Code rood voor de stand van de Maas

© MAASTRICHT - Code rood voor de stand van de Maas. Het water in de Maas zal waarschijnlijk even hoog of zelfs hoger komen te staan dan in de jaren 90. Centrum Maastricht vanaf Wyck gezien. ANP

Zo’n tienduizend inwoners van Maastricht hebben het dringende advies gekregen hun huis te verlaten en een veilige plek te zoeken voor het aankomende hoge water. Het gaat om bewoners van de wijken Randwijck en Heugem. Die wijken liggen in de gevarenzone van de Maas die naar verwachting vannacht buiten de oevers treedt. De Veiligheidsregio verwacht waterhoogtes tussen de 80 centimeter en 5 meter.
Eerder op de dag werden ook de inwoners van de wijken Itteren en Borgharen al gewaarschuwd. De wijken zelf zijn waarschijnlijk veilig, wel lopen de toegangswegen onder waardoor de bewoners afgesloten kunnen raken van de omgeving.
Voor Limburgers die hun huis uit moeten en niet weten waar ze terecht kunnen, is er de Facebookpagina SOS Watersnood Limburg. Daarop wordt hulp aangeboden aan mensen die geen onderdak hebben, voor zichzelf, maar ook voor huisdieren. De NOS meldt dat ook Duitsers aan de andere kant van de grens inmiddels hun diensten aanbieden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.