Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zes politieagenten neergeschoten in Baton Rouge

  •  
17-07-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
baton
Dit bericht wordt onderaan geüpdatet. 
In de Amerikaanse stad Baton Rouge (Louisiana) zijn er zes politieagenten neergeschoten, meldt het persbureau AFP. De politie heeft het gebied rond de schietpartij afgezet en is momenteel op zoek naar de dader.
In Baton Rouge is het al een paar weken onrustig nadat Alton Sterling, een zwarte man, door politieagenten is doodgeschoten. Het is nog niet bekend of de gebeurtenissen aan elkaar gelinkt zijn.
Update 17:20
Lokale media melden dat twee agenten overleden zijn en dat er vier neergeschoten zijn. 
Update 17:45
Het politiekorps van Baton Rouge bewaakt de ingang van het ziekenhuis waar de neergeschoten politieagenten verzorgd worden. Vermoedelijk zijn er twee verdachten op de vlucht. Er komen steeds meer meldingen binnen van agenten die zijn neergeschoten. De eerdere protesten tegen politiegeweld in Baton Rouge verliepen rustig en zonder geweld. De gemeente heeft de demonstranten verzocht om vandaag niet te protesteren.
C. Denise Marcelle, een vertegenwoordiger van de staat werd geïnterviewd door de lokale WAFB. Zij was overduidelijk aangedaan door het nieuws en sprak haar medeleven uit voor de agenten en hun families. Zij vroeg iedereen om te bidden voor ze. Ook vraagt ze om solidariteit binnen haar gemeenschap.
"Dit is niet een zwart of wit probleem, het is een Baton Rouge probleem. Een Amerikaans probleem. "
Police respond as officers are feared dead after a #BatonRouge shooting https://t.co/LyKgkW1pLi https://t.co/uHABqM1Bwj
— CNN (@CNN) 17 juli 2016
Terrifying moment masked gunman attacks police officers in Baton Rouge https://t.co/wBp5p8msMf pic.twitter.com/VWhVbYdYU8
— Daily Mail US (@DailyMail) 17 juli 2016
Update 18:25
De burgemeester bevestigt dat drie agenten dood zijn en één verdachte ook. De andere twee zijn nog op de vlucht. 
Update 20:20
Twee mannen zijn aangehouden en worden door de FBI verhoord. Het is nog niet bevestigd dat het de voortvluchtige daders zijn. Zij werden door getuigen gezien in een Wallmart (winkelketen) terwijl zij hun zwarte kleding omwisselden voor iets minder opvallend. 
Update 22:30
De politie in Baton Rouge heeft een persconferentie gegeven. Daarin herhalen ze voornamelijk de feiten die gedurende de dag langzamerhand bekend werden. De schutter werd met een geweer langs de snelweg gezien. Iemand belde de politie en toen ontstond er een gevecht met de politie. Verder wordt er verteld dat de voortvluchtige die overleden is de schutter was. De schutter was Gavin Long, vermoedelijk een oud-militair uit Kansas City. Wie de andere twee zijn is niet bekendgemaakt.
De agenten die neergeschoten zijn verkeren nog in kritieke toestand. Maandagochtend verwacht de politie een tweede persconferentie te geven. Ook vragen zij of getuigen naar voren willen komen en aan iedereen die meekijkt en -leeft om de politieagenten in de gebeden en gedachten te houden.
De woordvoerders benadrukken dat het politiekorps een familie is en zich persoonlijk aangetast voelt door de gebeurtenissen. Daarnaast vragen ze om solidariteit van alle bewoners. 
Update 00:30
Media melden dat overleden schutter zwarte oud-militair Gavin Long is, uit Kansas City. 
Eerder werden in Dallas (Texas) vijf politieagenten gedood door schutter Micah Johnson naar aanleiding van het politiegeweld jegens Afro-Amerikanen door de politie. Het is niet duidelijk of dat de motivatie van de daders in Baton Rouge is geweest maar wordt door Amerikaanse politie en media wel gesuggereerd.
cc foto: Elvert Barnes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.