Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Dreigement Boskalis even geloofwaardig als prins Harry die zegt dat hij niet meer in de media wil’

  •  
11-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2089 keer bekeken
  •  
pieterderks

Topman Peter Berdowski van baggeronderneming Boskalis dreigt met een vertrek uit Nederland. Want Nederlandse bedrijven die internationaal opereren moeten vanwege een nieuwe wet “goed onderzoeken of er in het buitenland door hun toedoen geen kinderen in een mijn hoeven te kruipen of slavernij gaande is of olie in een rivier loopt of gigantische klimaatschade wordt aangericht”, legt Pieter Derks uit.

De Druktemaker moet vooral lachen om het dreigement van Boskalis. “Weinig dingen waar ik zo vrolijk van word als dit soort waarschuwingen. Je voelt de wanhoop er doorheen klinken. En we weten allemaal: ze gaan niet. Het is een oproep uit dezelfde categorie als prins Harry die zegt dat hij uit de media wil blijven. In een interview, een boek en een zesdelige Netflix-serie. Als Boskalis echt weg wil, zouden ze het nooit zo hard roepen. Dit soort bedrijven regelen hun zaken vaak in de luwte. Als ze echt plannen hebben, dan horen we het pas als ze de belastingdeal al rond hebben.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.