Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Draai rondjes om de deeltjesversneller

  •  
11-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Altijd zelf al eens rond willen kijken in de enorme deeltjesversneller van CERN? Dat kan nu, dankzij de BBC. Of nu ja, in ieder geval ín het rond kijken. Technologieprogramma Click heeft namelijk een wereldprimeur, door als eerste tv-programma een complete uitzending volledig in 360 graden op te nemen.
In de uitzending neemt de BBC je mee naar CERN in Zwitserland, nemen ze een game onder de loep en laten ze je meekijken met een goocheltruc waarbij de goochelaar helemaal niets verborgen kan houden. Vanuit welke hoek je meekijkt is daarbij helemaal aan jou.
Om de ervaring echt volledig mee te krijgen moet je alleen wel in het bezit zijn van een virtual reality headset. Heb je die niet? Het zelf ronddraaien van de camera op YouTube is bijna net zo leuk. En voor wie toch liever een wandeling maakt door de kunst van Dali, is er altijd nog die andere spectaculaire rondleiding in 360 graden.

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.