Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dotan biedt excuses aan voor nepaccounts social media

  •  
16-04-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
299 keer bekeken
  •  
dotan
Dotan, de Nederlandse zanger die dit weekend in opspraak raakte nadat de Volkskrant bekend maakte dat hij met behulp van tientallen nepaccounts op social media zijn populariteit probeerde te boosten, heeft vanmiddag in een video op Facebook alsnog zijn excuses aangeboden. In eerste instantie ontkende de zanger nog zelf betrokken te zijn bij de accounts en virale acties, naar eigen zeggen uit angst en schaamte. In de video stelt hij onder meer:
Ik geef toe dat ik aan het begin van mijn carrière hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen. Daar heb ik achteraf veel spijt van. Wat ik en mijn team deden was dom en naiëf.
De zanger ontkent nog steeds elke betrokkenheid bij de meest ernstige aantijgingen uit het artikel, nepaccounts die andere artiesten lastigvielen en een verzonnen verhaal over een leukemiepatiëntje die hij tot steun zou zijn geweest, maar stelt wel verantwoordelijkheid te nemen:
Er is een aantal verhalen naar buiten gekomen en ik wil benadrukken dat ik nooit de opdracht heb gegeven of teksten heb geschreven die haatzaaiend naar andere mensen kunnen zijn of die anderen kunnen raken op een negatieve manier… Dat (verhaal over het leukemiepatiëntje, Red) komt niet uit mijn hoofd. Ik moet wel verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat dit verhaal zo lang onder mijn bericht heeft gestaan. Ik had dit moeten ontkrachten, had actie moeten ondernemen. Ik vind het heel erg dat een paar van dit soort berichten lange tijd onder mijn posts heeft gestaan. Daar neem ik de volledige verantwoordelijkheid voor.
De zanger gaat zijn hele social media verwijderen ‘uit respect voor de situatie’ en zegt ‘hard met zichzelf aan de bak’ te willen. Na de onthulling van de Volkskrant werd Dotan op social media overspoeld door kritiek en hoon, maar er was ook steun, zoals van blogger Peter Breedveld.
Afbeelding: screenshot Facebook
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.