Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Dorpen in Paraguay overspoeld door Duitse anti-migratie wappies

  •  
24-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
13225 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-04-24 om 11.16.43

Sinds het begin van de coronapandemie hebben enkele duizenden Duitsers hun toevlucht gezocht in Paraguay om zo de coronamaatregelen te ontlopen. Dat is te zien in een reportage van de BBC. De Duitse gelukszoekers hebben zich gevestigd in dorpen die van oudsher werden gekoloniseerd door nazi’s die na de Tweede Wereldoorlog hun heil aan de andere kant van de oceaan zochten. 

In Paraguay hopen de Duitsers vrij te zijn van vaccinaties en andere maatregelen bedoeld om de coronapandemie in te dammen. De Paraguayanen zelf zijn daar niet al te happig op. Volgens een lokale burgemeester zijn de Duitsers op zich welkom, maar maken de dorpsbewoners zich zorgen dat de nieuwkomers wellicht het virus verspreiden terwijl ze zelf al zo veel naasten zijn verloren aan corona. 

Behalve de coronamaatregelen is er nog een andere reden dat de Duitsers huis en haard hebben verlaten om een nieuw bestaan op te bouwen in een ander werelddeel: immigratie. Volgens de gelukszoekers heeft Duitsland te veel voornamelijk islamitische migranten opgenomen waardoor ze zich thuis niet langer comfortabel voelden. ‘We hadden immigratie meer moeten reguleren,’ aldus een Duitse immigrant.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.