Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Doorbraak: partijen bespreken voortzetting huidige coalitie

  •  
29-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Remkes ontvangt fractievoorzitters negen partijen

© DEN HAAG - Informateur Johan Remkes en Sigrid Kaag (D66) in de tuin van het Logement voor gesprekken over de kabinetsformatie. Informateur Johan Remkes ontvangt de fractievoorzitters en hun s

D66-leider Sigrid Kaag blokkeert een voortzetting van het huidige kabinet niet langer. Dat melden ingewijden tegenover de Volkskrant. Eerder hadden PvdA en GroenLinks al laten weten dat zij in zijn voor een zespartijenkabinet , maar dat zien VVD en CDA niet zitten.
" Aangezien Kaag tijdens een ‘biechtstoelprocedure’ met Remkes heeft aangegeven dat zij het liefste deelneemt aan een progressief kabinet, maar dat dat ze er ook mee kan leven als dat niet gebeurt, ligt het echter het meest voor de hand dat onderhandelaars uitkomen op een doorstart van het huidige kabinet."
Voor de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet met de huidige coalitiepartijen kunnen beginnen, moet de D66-fractie eerst nog akkoord gaan. De NOS meldt :
"D66-leider Kaag en CDA-leider Hoekstra hebben de locatie van de gesprekken over de formatie verlaten. Kaag: “We hebben goede en stevige gesprekken gevoerd en wij gaan ons nu als D66-fractie beraden.” De partij moet zich nu intern gaan uitspreken over onderhandelingen over een kabinet met de huidige vier coalitiepartijen of een kabinet met ook GroenLinks en PvdA."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.