Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Door Boris Johnson opgehitste antivaxxers belagen Labour-leider Keir Starmer

  •  
07-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
keirstarmer
Labour-leider Keir Starmer moest maandag ontzet worden door de politie nadat hij belaagd werd door antivaxxers, schrijft The Guardian. De complotdenkers beschuldigden Starmer er onder meer van dat hij “pedofielen heeft beschermd” – een leugen die premier Boris Johnson vorige week verspreidde tijdens het Lagerhuisdebat over zijn illegale feestjes.
Johnson zei dat Starmer had nagelaten om kindermisbruiker Jimmy Savile te vervolgen. Starmer, die voorheen werkzaam was bij Justitie, was echter op geen enkel moment betrokken bij de beslissing om Savile al dan niet te vervolgen.
De gevaarlijke leugen van Johnson heeft ook binnen de Conservatieve partij voor onrust gezorgd. Verscheidene medewerkers van de premier zijn opgestapt. Minister van Financiën Rishi Sunak verklaarde tijdens een persconferentie dat hij Johnsons opmerking zelf niet zou hebben gemaakt. De invloedrijke Conservatief Julian Smith roept Johnson via Twitter op om zijn opmerkingen over Starmer recht te zetten.
De afgelopen jaren zijn twee Lagerhuisleden vermoord. In 2016 doodde een neonazi aan de vooravond van het Brexit-referendum Labour-parlementariër Jo Cox. Vorig jaar oktober kwam de Conservatief Sir David Amess om het leven door een steekpartij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.