Joop

Door Boris Johnson opgehitste antivaxxers belagen Labour-leider Keir Starmer

  •    •  
07-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
keirstarmer
Labour-leider Keir Starmer moest maandag ontzet worden door de politie nadat hij belaagd werd door antivaxxers, schrijft The Guardian. De complotdenkers beschuldigden Starmer er onder meer van dat hij “pedofielen heeft beschermd” – een leugen die premier Boris Johnson vorige week verspreidde tijdens het Lagerhuisdebat over zijn illegale feestjes.
Johnson zei dat Starmer had nagelaten om kindermisbruiker Jimmy Savile te vervolgen. Starmer, die voorheen werkzaam was bij Justitie, was echter op geen enkel moment betrokken bij de beslissing om Savile al dan niet te vervolgen.
De gevaarlijke leugen van Johnson heeft ook binnen de Conservatieve partij voor onrust gezorgd. Verscheidene medewerkers van de premier zijn opgestapt. Minister van Financiën Rishi Sunak verklaarde tijdens een persconferentie dat hij Johnsons opmerking zelf niet zou hebben gemaakt. De invloedrijke Conservatief Julian Smith roept Johnson via Twitter op om zijn opmerkingen over Starmer recht te zetten.
De afgelopen jaren zijn twee Lagerhuisleden vermoord. In 2016 doodde een neonazi aan de vooravond van het Brexit-referendum Labour-parlementariër Jo Cox. Vorig jaar oktober kwam de Conservatief Sir David Amess om het leven door een steekpartij.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

stokkickhuysen
stokkickhuysen8 feb. 2022 - 13:29

Dit lijkt me wel de druppel, benieuwd wat er vandaag gaat gebeuren. Wel goed dat Starmer nu eens aan de andere kant van een smear campaign staat.

Le Chat Botté
Le Chat Botté8 feb. 2022 - 12:41

Als je in hufters, hooligans en hersenlozen dit soort krachten losmaakt mag je heel hard hopen dat ze zich niet genadeloos en keihard tegen je keren, johnson, trump, wilders, baudet en collega volksmenners. Geen groter toorn dan de toorn jegens de 'afvallige'.

OlavM
OlavM7 feb. 2022 - 21:17

Boris Johnson is al lange tijd de weg kwijt. Het VK is er hoe dan ook bij gebaat als zijn partij hem snel de laan uitstuurt. (I.c. 10 Downing Street).

1 Reactie
Kilted
Kilted8 feb. 2022 - 13:33

Tja... Daar zijn de meningen dus verdeeld over. Als er 54 kamerleden aangegeven hem weg te willen hebben komt er een 'leadership's challange', waarbij de hele fractie moet stemmen. Mocht Johnson dat overleven is hij conform de regels van de partij een jaar veilig. Tevens is er geen overduidelijk alternatief. Als Johnson wordt weggestuurd komen er geen nieuwe verkiezingen. Er komt gewoon een nieuwe PM, wie dat dan ook mag zijn. Politiek gezien zal het VK in dat geval eerder rechtsaf dan linksaf slaan, en met een PM die wel 'effectief' is zou het middel weleens erger kunnen zijn dan de kwaal. Ook hebben de conservatieven er baat bij BoZo nog even te laten zitten. De volgende verkiezingen zijn in 2024. Dit betekent dat als BoZo volgend jaar wordt weggestuurd dat een volgende PM zijn/haar voorganger nog kan aanspreken op eerder beleid en mogelijk gebruik kan maken van het wittebroodsargument. Landsbelang telt al jaren niet meer bij de Tories, dus blijft partij belang over. En dan ligt het anders.

Greendutch
Greendutch7 feb. 2022 - 20:01

Bojo is, net als Trump, Poetin en Erdohan een grote jongen tijdens campagne maar laat uiteindelijk -net als die anderen- zien dat het een uitermate slecht verliezer is.

1 Reactie
lmgikke
lmgikke8 feb. 2022 - 7:34

Rutte mag ook in dat rijtje. Hij is destijds opgestapt (maar niet vertrokken) vanwege incompetentie in het toeslagenschandaal. Maar Rutte gaat niet. Het een na het andere puinhoop dossier komt aan het licht. Hij zegt sorry, ik herinner me niets en blijft. En dat is wat je ook bij BJ ziet gebeuren. Men heeft door dat zolang ze niet zelf opstappen, ze kunnen blijven zitten.