Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Donner, wakker worden!

  •  
29-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
DonnerVARA_300.jpg
[Video] Ombudsman voert actie voor het recht van Jan Modaal op sociale huur
Duizenden woningzoekenden verdienen te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar te weinig om te kunnen huren in de vrije sector of een woning te kunnen kopen. Dat is het gevolg van de inkomensgrens voor sociale huur die Brussel heeft opgelegd. De grens ligt op iets meer dan 33.000 euro per jaar.
Bij de Woonbond zijn al 3200 klachten binnengekomen van mensen die geen woning kunnen vinden. Ook een groot deel van de woningcorporaties en de meerderheid van de Tweede Kamer  vinden dat de inkomensgrens omhoog moet. Maar minister Donner  is nog niet overtuigd. De Ombudsman begint daarom een actie om Donner wakker te schudden. Download hier de actieposter en hang hem voor uw raam. De Ombudsman , Vrijdag 30 september, 20:50 uur op Nederland 2
RTEmagicC_DonnerVARAA_500.jpg
Uw tweede thuis: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

boswachter2
boswachter229 sep. 2011 - 11:32

Hier kan Donner niets aan doen. Het is opgelegd door Brussel ( fervent voorstanders van de EU zijn PvdA, CDA, Gl en niet te vergeten D66). Wat ik niet begrijp is dat personen hier op het Forum nu vinden dat Donner het nu in Nederland ( zonder Brussel) moet oplossen en als er items zijn op immigratie gebied dan moeten ineens de wetten van Brussel gelden.

caquerlaque
caquerlaque29 sep. 2011 - 11:32

Donner is al een keer de politiek uitgefikkert omdat ie verantwoordelijk was voor de dood van asielzoekers. Die hoort dus ook niet thuis op in een politieke functie maar in het gevang.

bertvanbaar
bertvanbaar29 sep. 2011 - 11:32

Ook weer iets van de EU om te denken dat elke Europeaan gelijk is. Weer hebben ze het fout: Zou elke Griek, Roemeen of Fin diezelfde rechtemn/plichten moeten hebben zonder te kijken naar de gegroeide achtergronden in zijn/haar land? De huur is binnen een land op zich al hemelsbreed verschillend: Kijk maar hoe dat is in Delfzijl of Amsterdam, Laat staan in Tessaloniki en Londen. Hebben onze parlementariers bij het nemen van dat besluit ook zitten slapen?

lindenboom
lindenboom29 sep. 2011 - 11:32

Er zijn vast slimme economen op/rond dit forum, die mijn these, nl dat Donner c.s. ( Rabo, ING, enz) het prima uitkomt dat de huidige "crisis"zich nu op de woningmarkt voordoet. Enerzijds is de vraag groot, terwijl de z.g. "bubble" van het huidige koopaanbod over de ruggen van de huidige "aanbieders" afgewend kan worden. Hoe hoger de druk ( middels o.a. de Ombudsman) hoe eerder de bubble via talloze restschulden op individuele burgers afgewend kan worden: Tabeé Spaargeld!! Waarna "de Markt" --lees VVD en CDA en hun companen-- opeens rijp zijn voor een gedeeltelijke afschaffing van de hypotheekrente-aftrek, en het hele spel weer van voren af aan kan beginnen. Cynisch: moi???

cormol
cormol29 sep. 2011 - 11:32

Die actie hadden ze voor de verkiezingen moeten voeren. Doen partijen eens ten dele wat ze de kiezers beloven is het weer niet goed. Verkiezingsprogramma’s: VVD: Vanaf 2012 stijgen de huren 3% boven inflatie wel 2% extra. De huren zijn rond 2040 marktconform. (volgens het CPB is marktconform 5,7% van de WOZ-waarde) CDA: tot 2015 1,5% huurstijging boven inflatie, extrz 0,5%. Daarnaast beperking huurtoeslag geliberaliseerde segment indien nieuwe bewoner. PVV: woningbestand deels verkopen. Extra heffing corporaties 0,5 mld, die natuurlijk in de huren worden doorbrekend. Voor Henk en Ingrid is er maar een remedie: http://tinyurl.com/67hgfqg

Dehnus
Dehnus29 sep. 2011 - 11:32

Ach Huurders zijn niet belangrijk, Lobby's wel. Want al onze Politici houden wel van centjes :).

msj_meijerink
msj_meijerink29 sep. 2011 - 11:32

Sssstt, hij droomt over de Raad van State. Wat kunnen hem de rechten van Henk&Ingrid nu schelen?

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil29 sep. 2011 - 11:32

Henk en Ingrid behoren niet tot de doelgroep. Het gaat namelijk om mensen die meer verdienen dan 33.000 Euri.

[verwijderd]
[verwijderd]29 sep. 2011 - 11:32

Drieëndertigduizend eurodollar is modaal ? Wow. Da's zo'n beetje 70.000 gulden ! Ik zou niet weten hoe je zoveel geld moet opmaken.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman29 sep. 2011 - 11:32

Wel eens naar de prijzen van een huis gekeken?

cormol
cormol29 sep. 2011 - 11:32

Maar meneer de Dr. die guldens waren wel uit de tijd toen een dubbeltje nog een dubbeltje was. Voor de ontwikkeling van het modaal inkomen en de relatieve stilstand: http://tinyurl.com/6f5hs5r

Mamamimi
Mamamimi29 sep. 2011 - 11:32

Donner gaat er HELEMAAL NIKS aan doen, dat geef ik je op een serveerblaadje, want: - ten eerste weet die man helemaal niks van onze maatschappij, hij komt namelijk nooit buiten, en zit met zijn neus alleen maar in de kerk en daarna in de drankkast. - ten tweede voor iemand die in een onzichtbare man met een baard op een wolk gelooft kan je toch al niet veel verwachten. - ten derde is het hem nog nooit gelukt om iets tot een succes te laten eindigen en is er nog nooit een zinnig woord of idee uit hem gekomen, laat staan een plan goed uitgevoerd. - ten vierde gezien zijn nutteloos prestaties hij een levend bewijs is dat er wel degelijk vriendjespolitiek bestaat in Nederland maar hij er steeds mee weg komt en steeds maar weer belangrijke posities krijgt (en dat voor iemand die nog nooit wat gepresteerd heeft). - en ten vijfde zal het hem werkelijk een worst wezen hoe de gemiddelde Nederlander aan zijn woning komt en het enige wat heb bezig houdt is de drank en zijn toekomstige plekje in de Hemel (die niet bestaat). Dus laten we onszelf geen illusie maken en ons het geld en energie van dergelijke posters en goed bedoelde akties besparen, want zolang Donner zulke belangrijke posities krijgt toegeschoven zal er totaal niks veranderen. Religieuze mensen houden namelijk in geen enkel opzicht van verandering, behalve dan als het ze zelf goed uit komt of als het ze zelf in de portemonnee raakt, dan kan het in één keer wel. Maar als je dan graag posters wilt maken en aan je raam wilt ophangen weet ik nog wel een goede tekst: DONNER OP!!

1 Reactie
denmol
denmol29 sep. 2011 - 11:32

Jij schijnt wel te weten dat Donner van drank houdt, ken je hem toevallig persoonlijk?